Vztah s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
6.11.13 16:14
@petunie1 píše:
@mamamam Myslím, že tě chápu. I když jsou to hodní lidé, nejsou to prostě tvoji blízcí. I když to jsou rodiče tvého manžela, pro tebe jsou vlastně cizí. Jestli jejich hlídání nepotřebuješ, proč bys jim své dítě měla dávat? Dokud si o to samo neřekne, že chce jít k babi a dědovi? Nejlíp je mu s jeho rodiči a nevyhlásilas naprostý zákaz kontaktu. Vy k nim přece taky můžete přijet na návštěvu. Jestli to, cos nastavila, vyhovuje tvému manželovi, tak to už neřeš. Takový je můj názor. :mavam:

myslím, že ženské, které nedokážou vnitřně přijmout, že ti „cizí“ lidé, jsou pro její dítě blízcí, není vůbec zralá na to mít dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12939
6.11.13 16:26

@Lomikára §27 (4) Vyžaduje-li to zájem dítěte a poměry v rodině, může soud upravit styk dítěte s prarodiči a sourozenci.

V podstatě se to řeší podobně, jak styk dítěte s rodičem.
Pokud se neprokáže, že jsou prarodiče totálně asociální, pak dostanou ty hodiny stejně, jako by je dostal rodič dítěte v případě rozvodu.

Příspěvek upraven 06.11.13 v 16:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
6.11.13 16:27
@misa1990 píše:
@Poison Ivy to me těši.. pac ona na přítele..co kupujete jako malemu? A pritel asi 15 dárečků bude mit. A ona to mu nemůžete koupit jeden za 100,–? A pritel vyliz mi prdel.. nemam si s ni xo říci a hlavně si vykame coz me uplne nejvíce sere! Pritel mym rodicum tyka co jsme spolu byli asi pul roku.. Štve me to kvůli malému! Taky mi říkala proc malemu kupujeme značkové oblečení. To se pritel nasral a rekl ji, ze ona to neplati tak at je sticha. Dobře ji kotli..:-) vždycky se musím smát no.

Tebe bych chtěla mít doma :mavam:

• Citovat
  • Upravit
36556
6.11.13 16:30
@Ve-ru píše:
Tebe bych chtěla mít doma :mavam:

Dopiš do závorky „ironie“. Už jednou tady došlo k nepochopení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
6.11.13 16:32

@Bábrdl já nepsala o vztahu tchýně-dítě, že :zed: pro mne osobně je tchýně prostě cizí člověk. Pro moje dítě je to babička, kdyby to někdo nepochopil :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.11.13 16:35
@misa1990 píše:
@mamamam mám to stejně jako ty.. jen malému je teprve 10.měsíců zitra.. také se vídáme 1× co 2 týdny :-)
Nerozumíme si moc. Mám jiné názory na různé veci apod. Nestojím o její řeči jako př. Vánoce nejsou o darkach.Tak o čem podle ni jsou nevím. Natož, když mame malého.. broučka.

Jasně, že jsou Vánoce jen o dárcích, teda pokud jsi výhradně materiálně zaměřený jednoduchý člověk :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (kdyby to nebylo nějak jasné, jde z mé strany svým způsobem o urážku, v případě zájmu vysvětlím na názorných příkladech)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.11.13 16:37
@petunie1 píše:
@Bábrdl já nepsala o vztahu tchýně-dítě, že :zed: pro mne osobně je tchýně prostě cizí člověk. Pro moje dítě je to babička, kdyby to někdo nepochopil :pankac:

Tak, pominu, že ani pro tebe by to neměl být cizí člověk.
Tys napsala, že pro TEBE je cizí, takže jaký pak copak s nějakým budováním vztahu dítě-babička. TVOJE pokrevní příbuzná to není a na tom záleží.

E? Neztratilo se ti tam někde to dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.13 16:43

By mě zajímalo, jestli se takhle chováte i ke svým maminkám, dítě je i manžela/ přítele, tak by vám taky mohl říct, tvoje máma je pro mě cizí člověk, nechci k ní jezdit :)

já s tchýní nemám dobrý vztah ani k dětem ho nemá, ale pořád je to babička mých dětí… přeci nemůžu říct, že je to cizí člověk 8o

pořád ta samá anonimní :lol:

• Citovat
  • Upravit
176
6.11.13 16:49

@Bábrdl Ani ne, neztratilo. Jen tam prostě nemám potřebu tak často chodit. Oni vědí, že přijít mohou, ale byli u nás tak 2×. Je hlavně na příteli, aby ten vztah utužoval vnouče-babi+děda, ne. Já mu v tom žádným způsobem nebráním. Jenom píšu, že zakladatelku chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
6.11.13 16:50
@petunie1 píše:
@mamamam Myslím, že tě chápu. I když jsou to hodní lidé, nejsou to prostě tvoji blízcí. I když to jsou rodiče tvého manžela, pro tebe jsou vlastně cizí. Jestli jejich hlídání nepotřebuješ, proč bys jim své dítě měla dávat?

Jen doufám, že ses znovu zamyslela nad tím, cos napsala, a teď si rveš vlasy, cos to vypustila do éteru 8o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.11.13 18:25

Osobně si myslím, že výmluv, proč nedávat tchyni a tchánovi dítě se vždycky najde hromada. Jsou takoví, makoví, moc se snaží, málo se snaží… :nevim: Taková je realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
6.11.13 18:36

Já nevim, ale myslím, že pokud má někdo k tchýni špatný vztah, tak to pak vycítí i to dítě a to není fér, proč by si nemohlo dítě udělat svůj názor? A pokud bude mít babičku-tchýni rád a já ne, tak jsem snad dospělá, abych se dokázala ovládnout. Šéfa v práci taky nemusím milovat, ale budu se k němu chovat slušně, s úctou. Řídila bych se heslem „Chovej se k ostatním tak, jak chceš, aby se oni chovali k Tobě“. ;)
A ráda bych touto cestou poděkovala @Bábrdl za její názory z pohledu babičky, musím říct, že ze začátku mého mateřství mě to donutilo se nad sebou kolikrát zamyslet a myslím, že i díky jejímu pohledu na věc máme v rodině lepší vztahy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.11.13 18:50

@janisska Ježišmarjá, děkuju. To mě úplně dostalo, to mám radost, díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
6.11.13 20:31

@Bábrdl No jo no…holt někdo má bohaté rodiče a koupili mu dlouhé vedení :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
36556
6.11.13 20:39
@Ve-ru píše:
@Bábrdl No jo no…holt někdo má bohaté rodiče a koupili mu dlouhé vedení :mrgreen:

To víš, byly bohatý Vánoce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová