Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym a vkládám svůj příběh. Poradíte co s tím nebo stalo se někomu něco podobného?…Ty jsi to po… hned na začátku, tak to jses měla poradit před tím a ne si teď drbat hlavu. Řešit problém někým jiným než partnerem je prostě špatně. Pokud to neklapalo v sexu před tím a nebyla jsi spokojená, co čekáš? Že se to najednou zlepší?
Měla jsi to utnout se stávajícím partnerem před tím(pokud jsi tedy nechtěla žít s neuspokojivým sexem) a ne do takových problémů přivést dítě!
Protože problém mezi vámi jsi nevyřešila.
Do toho ta nevěra.
A hned na to dítě(to jako důkaz lásky nebo co???no to mě teda poto..)
Partnerovy se vlastně ani nedivím, jiný by tě vyhodil rovnou..Východisko z toho nebude asi jednoduché. Být tebou najdu si vlastní bydlení i s dítětem. Můžeš zkusit jestli stávající partner časem nevyměkne a nevrátíte se k sobě, ale moc bych na to nespoléhal a spíš se poohlédnul po partnerovi s kterým to bude klapat po všech stránkách a ne jen někde.
Co zaseješ, to holt sklidíš..
@Anonymní píše:
Takhle bych si to představovala, ale partner o tom prostě vůbec nechce mluvit. Tak jako predtim nechtěl řešit naše problémy, teď je to úplně stejné.
Otazkou je zda to byly problemy vas obou ci jen vase. Uvadet treba jako duvod stererotyp je do znacne miry smesne a subjektivni, zivot vetsiny z nas je naplnen predevsim kazdodenni rutinou s obcasnou jednorazovou zmenou a narozdil od sexu jste to mohla resit sama. Bez ohledu na to co za tim bylo, vy jste obetovala jeho duveru a to se velmi tezko ziskava zpet, nekdy vubec, casto i roky. Pokuste se rozptylit jeho pochybnosti ohledne otcovstvi treba testy DNA, chovejte se jako slusna partnerka a dejte mu cas vam zacit opet verit. Tohle se skutecne nespravi za par mesicu, slova a hystericke sceny moc nezmohou, nebot slova bez duvery jsou jen lokalni zmeny tlaku vzduchu.
@Venetia píše:
ma komunikovat a pouzivat ochranu![]()
Hlavne to mel zrusit hned po nevěře. Tohle ho sezere zevnitr. Uz to zaclo..
@Saulus píše:
Hlavne to mel zrusit hned po nevěře. Tohle ho sezere zevnitr. Uz to zaclo..
taky myslim, ze tenhle pan neni z tech co by to ustali
@Venetia píše:
taky myslim, ze tenhle pan neni z tech co by to ustali
No tak dva mesice potom se dozvedet, ze cekas dite.. to se v tobe melou teda pocity. Nevidim mu do hlavy, ale odhadoval bych to na pocit zodpovědnosti vuci decku a zaroven peklo, jak dopadl a s kym..
@Saulus píše:
No tak dva mesice potom se dozvedet, ze cekas dite.. to se v tobe melou teda pocity. Nevidim mu do hlavy, ale odhadoval bych to na pocit zodpovědnosti vuci decku a zaroven peklo, jak dopadl a s kym..
tak nejak …blba situace
@Venetia píše:
tak nejak …blba situace
Aneb jak svedeni znici zivot trem lidem..
@Saulus píše:
Aneb jak svedeni znici zivot trem lidem..
V tomto pripade ano …deti nemeli , tak proc ten vztah udrzovat .
@Saulus píše:
Netahej sem svoje rozumy o péči..
Jak moje rozumy, to ti rekne kazdej detskej psycholog, ze dite ma byt u jednoho rodice a s druhym se vidat, jak je libo, ale ne tyden byt s mamou a tyden s tatou ![]()
Slecna nepise, ze ma nejaky problem ohledne pece, spis ma strach a obavy. Tak pisu, ze to urcite zvladne.
@Káťa19 píše:
Jak moje rozumy, to ti rekne kazdej detskej psycholog, ze dite ma byt u jednoho rodice a s druhym se vidat, jak je libo, ale ne tyden byt s mamou a tyden s tatou
Slecna nepise, ze ma nejaky problem ohledne pece, spis ma strach a obavy. Tak pisu, ze to urcite zvladne.
@DalsiSycekObecny píše:
Otazkou je zda to byly problemy vas obou ci jen vase. Uvadet treba jako duvod stererotyp je do znacne miry smesne a subjektivni, zivot vetsiny z nas je naplnen predevsim kazdodenni rutinou s obcasnou jednorazovou zmenou a narozdil od sexu jste to mohla resit sama. Bez ohledu na to co za tim bylo, vy jste obetovala jeho duveru a to se velmi tezko ziskava zpet, nekdy vubec, casto i roky. Pokuste se rozptylit jeho pochybnosti ohledne otcovstvi treba testy DNA, chovejte se jako slusna partnerka a dejte mu cas vam zacit opet verit. Tohle se skutecne nespravi za par mesicu, slova a hystericke sceny moc nezmohou, nebot slova bez duvery jsou jen lokalni zmeny tlaku vzduchu.
Pokud má problém ve vztahu jeden, je to problém celého vztahu a má ho i druhý partner. Zakladatelka zvolila špatnou cestu z problémů jejich vztahu a nyní už to ví.
Zakladatelko, dlouhodobě se určitě v tom žít nedá, minimálně dítěti předáte vzor, že je normální, když partneři se spolu nebaví a chovají se k sobě chladně a s ignorací. Bohužel váš vztah už nikdy nebude jako dřív, vždy tam už bude tvoje nešťastná nevěra. Ale je potřeba si s partnerem sednout a říci si (oba dva) jak to vidíte do budoucna. Že by jsi ráda váš vztah dala do „použitelné“ roviny pro vás oba, ale k tomu potřebuješ i jeho. Co očekává on od tebe, aby tě přestal ignorovat a ty mu sděl to co ty očekáváš od něho, aby jste spolu byli v pohodě (v tomto bodě neřešte dítě, řešte vás dva). Dej mu nějaký čas na rozmyšlenou, např. třeba týden a pak si znovu sedněte a řekně te si to. Je potřeba dohodnout kompromisy, v podstatě i na ten sex. Pokud ale nebudete schopni udělat vzájemně vhodný kompromis pro oba dva, je asi lepší jít od sebe.
Od tebe k partnerovi by však asi mělo i zaznít, že očekáváš, že ti nebude každou chvíli vyčítat tvou nevěru, přijde mi, že tě s ní snaží vydírat. Neustále od tebe očekává pocit viny, to také není dobré. Já bych to asi řešila tak, že bych se mu naposledy za nevěru omluvila a i mu to řekla, že je to naposledy, že do budoucna je to pro tebe již uzavřené a omlouvat se již nebudeš. Neustále se omlouvat za jednu, byť velkou, chybu není možné.
Každopádně ti držím palce ať to vyřešíš ke spokojenosti své a svého dítka. ![]()
Jestli to chápu dobře, tak sex nefungoval už před nevěrou. No jo, taky jsem to zažila. Ale ten se choval příšerně celkově - v sexu znal tak jednu polohu, svátečně dvě. Absolutně nechápal, co mi to vlastně vadí.
Též jsem byla nevěrná a konečně měl solidní argument, jak zamést to, že je úplně k ničemu a vztah jde díky tomu do háje. V tu chvíli už to není o tom, že on má v něčem nedostatky ale že vy jste byla nevěrná. Já mu dokonce vyloženě řekla, že si na to najdu někoho jiného jestli se sebou něco neudělá a další půl rok nic. Na nevěru přišel. Chvíli byl vztah lepší ale stejně tam furt byl závan té nevěry a sex stále k ničemu, takže jsem vzala roha. Nevěra potřebuje dloooouhou rehabilitaci a důvěra už nebude nikdy taková, jaká byla. Jak druhý ví, že s tím nemáte problém tak vám už věřit nebude. Zároveň má neprůstřelný argument takže na stěžování už nemáte nárok.
Miminko zvládnete. Řešila bych spíše finance. Jestli to není problém tak běžte a najděte si někoho, kdo vám bude vyhovovat. Život máme jenom jeden. ![]()
@Káťa19 píše:
@Saulus hlavne,ze ty jsi tu zakladatelce vytecne poradil
Informaci a rad tu ma dost. Ja bych poradil tak maximalne tomu chlapovi. Prosel jsem si necim velmi podobnym. Jemu bych poradil, at si najde dobreho psychologa a projde s nim svuj dosavadni zivot, zivotni prani, sny. A rozebere co se stalo a jak to na nej pusobilo. Vystupem by mel byt srovnany jedinec, ktery si bude jisty jak postupovat dal. Jestli mu tohle souziti za to stoji a je schopen se vnitrne smirit s dvojtym podrazem, nebo zda je pro nej lepsi to rozseknout, jit od sebe a domluvit se na pratelske bázi o vychove ditete. Cim dele to nechaji v tomto nestavu, tak tim vic to jemu, ji i dítěti ublizi.
Pro ni pochopeni nebo radu moc nemam. Mozna at si promluvi s nejakym starsim chlapem, ktery je pro ni autorita a at ji vysvetli, co svemu milemu provedla. A at na sveho milého moc nevyskakuje, netlaci a snazi se o co nejlepsi vztahy otce s ditetem. Partnerskou poradnu by mela asi navštívit nejdriv sama. Mozna pochopi, ze tenhle vztah zabila a mela by se chovat co nejvice tak, aby svemu milemu neublizila jeste jednou - pro budoucí dobre vztahy az budou od sebe. Coz je jen otazka casu. V zajmu ditete.
@Káťa19 píše:
Jak moje rozumy, to ti rekne kazdej detskej psycholog, ze dite ma byt u jednoho rodice a s druhym se vidat, jak je libo, ale ne tyden byt s mamou a tyden s tatou
Ty každej.. cti a premyslej. ![]()