Zachránit rodinu nebo sebe?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24288
22.1.19 13:09
@Saulus píše:
Informaci a rad tu ma dost. Ja bych poradil tak maximalne tomu chlapovi. Prosel jsem si necim velmi podobnym. Jemu bych poradil, at si najde dobreho psychologa a projde s nim svuj dosavadni zivot, zivotni prani, sny. A rozebere co se stalo a jak to na nej pusobilo. Vystupem by mel byt srovnany jedinec, ktery si bude jisty jak postupovat dal. Jestli mu tohle souziti za to stoji a je schopen se vnitrne smirit s dvojtym podrazem, nebo zda je pro nej lepsi to rozseknout, jit od sebe a domluvit se na pratelske bázi o vychove ditete. Cim dele to nechaji v tomto nestavu, tak tim vic to jemu, ji i dítěti ublizi.
Pro ni pochopeni nebo radu moc nemam. Mozna at si promluvi s nejakym starsim chlapem, ktery je pro ni autorita a at ji vysvetli, co svemu milemu provedla. A at na sveho milého moc nevyskakuje, netlaci a snazi se o co nejlepsi vztahy otce s ditetem. Partnerskou poradnu by mela asi navštívit nejdriv sama. Mozna pochopi, ze tenhle vztah zabila a mela by se chovat co nejvice tak, aby svemu milemu neublizila jeste jednou - pro budoucí dobre vztahy az budou od sebe. Coz je jen otazka casu. V zajmu ditete.

Já si bohužel myslím, že daný vztah zabili oba dva. On svým přístupem nekomunikovat a neřešit nic a nechat vše vyhnít a ona nevěrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.19 13:32
@elen-ka píše:
Pokud má problém ve vztahu jeden, je to problém celého vztahu a má ho i druhý partner. Zakladatelka zvolila špatnou cestu z problémů jejich vztahu a nyní už to ví.

Prenesene ano.

@elen-ka píše:
Každopádně ti držím palce ať to vyřešíš ke spokojenosti své a svého dítka. :hug:

Jejich ditka, dite neni jen jeji.

@Anonymní píše:
Též jsem byla nevěrná a konečně měl solidní argument, jak zamést to, že je úplně k ničemu a vztah jde díky tomu do háje.

Tam je spise otazka proc jste neukoncila vztah davno vy.

@Anonymní píše:
Chvíli byl vztah lepší ale stejně tam furt byl závan té nevěry a sex stále k ničemu, takže jsem vzala roha.

Jsem zvedav, co budou ti, jenz stavi vztah primarne na sexu, delat az jim bude 40+, treba po dvou detech. To se jim vrati jak bumerang, protoze s takovymhle pristupem je vymena za „mladsi neojety model“ logicka.

@Anonymní píše:
Miminko zvládnete. Řešila bych spíše finance.

Jasne, vychova ditete je primarne otazka penez; udrzovat rozumny vztah s jeho otcem netreba.

@Anonymní píše:
Jestli to není problém tak běžte a najděte si někoho, kdo vám bude vyhovovat. Život máme jenom jeden. ;)

Hlavne aby nasla nekoho, komu bude vyhovovat ona; po zenskych s malym ditetem resicich problemy neverou neni u vetsiny chlapu nad ramec osukat/zahodit velky zajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2077
22.1.19 13:32
@elen-ka píše:
Já si bohužel myslím, že daný vztah zabili oba dva. On svým přístupem nekomunikovat a neřešit nic a nechat vše vyhnít a ona nevěrou.

Nádherná odpověď ! Až si teda najdu milenku, řeknu partnerce, že za to může stejně tak napůl ona, protožééé … nějaký důvod už si najdu. Podle rčení: ,, Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde,, DĚKUJI @elen-ko kokoko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
22.1.19 13:46
@Proximus píše:
Nádherná odpověď ! Až si teda najdu milenku, řeknu partnerce, že za to může stejně tak napůl ona, protožééé … nějaký důvod už si najdu. Podle rčení: ,, Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde,, DĚKUJI @elen-ko kokoko

Zajímané :think: , když si tu žena stěžuje, že chlap má milenku během chvíle se najde někdo, kdo se jí zeptá, zda chlap měl dostatek sexu a pokud ne, tak se nemá divit. Že by opět dvojí metr :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
22.1.19 13:49
@Proximus píše:
Nádherná odpověď ! Až si teda najdu milenku, řeknu partnerce, že za to může stejně tak napůl ona, protožééé … nějaký důvod už si najdu. Podle rčení: ,, Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde,, DĚKUJI @elen-ko kokoko

Chtel jsem napsat neco podobneho. A to je presne to co jsem psal - at si mila uvedomi, ze to podelala ona a soupe nohama..

Staci mi citace:

„S přítelem jsme byli spolu 6 let a vztah fungoval normálně. Bylo zde ale pár oblastí a problémů, které on nechtěl řešit. Jedním z těchto problémů byl nefungující sex a taky lehký stereotyp vkrádajici se do našich všedních dnů. Já jsem to samozřejmě chtěla řešit, o všem se s ním pobavit, ale vždy jsem narazila. On nic nechtěl rozebírat, říkal mi, že on v ničem problém nevidí, že nemám rozdmýchávat zbytečné spory apod. Jinak to byl milující pozorný partner, plný lásky, kterou mi dával najevo pěkným gesty, občasnými dárky, odejmutím, polibky, apod.“

:zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39942
22.1.19 13:53
@elen-ka píše:

Presne tak :palec: Strucne,jasne a vystizne receno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.19 14:07

@Saulus
Nevyjmenovala jsem další důvody, i když jich bylo více. Pokud se snažíte s chlapem řešit problém ve vztahu několik měsíců, ne-li let a ten chlap jej neřeší, je to problém. Ano, rozchod měl být nejlepším řešením, ale rozejít jsem se nechtěla právě proto, že jsem na svém příteli viděla mnoho pozitivního. Sex je bohužel velkou součástí vztahu a absolutně nefungoval. Neměla jsem to řešit podvodem, teď už to vím a mám máslo na hlavě. Vy jste nikdy chybu neudělal? Takhle chyba mne už mnoho stála a kdybych v minulosti viděla, kde budu teď, nikdy bych to nedopustila. Bohužel poučení přichází až po chybě. Nechci se ale jen ohlížet do minulosti. Žijeme tady a teď. Myslíte, že lidé si nezaslouží druhou šanci? Co Vám by tenkrát pomohlo, pokud píšete, že se Vám stalo něco podobného? Co byste čekal od své partnerky? Nikdy byste/jste jí neodpustil?…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.19 14:15

@anupati @subversion
Moc Vám děkuju za empatii a rady. Hanit někoho je snadné, posmívat se a ironicky plivat také. Ale vcítit se do pocitů člověka a zkusit jej pochopit bývá daleko těžší. Nadávky používají ti, kteří sami mají nějaký problém a potřebují svou zlost nějak ventilovat. Neberu si to k srdci. Ještě jednou díky!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.19 14:22

@Proximus
Vážený pane, @elen-ka má pravdu v tom, že když si chlap najde milenku, muže za to žena. Málo o něj pečovala, nebo byla frigidní, nedopřála mu dostatek sexu apod. Ale když si najde žena kvůli stejné věci (sexu) milence, je to kur, štět aj. Je to dvojí metr. A za nevěrou z 99% stojí chyba obou. Neříkám, že ten podvedený udělal chybu větší, to rozhodně ne, ale podváděl byl člověk kdyby bylo vše v pořádku? A teď nemyslím sebe, myslím to obecně. Pokud se podíváte do statistik, podvádí ve vztahu téměř každý druhý. Proč to ti lidé dělají? (A teď sebe ani je ani náhodou neobhajuji)… Podvod byl, je a bude špatný ať má jakýkoliv důvod ☹️️

• Citovat
  • Upravit
14723
22.1.19 14:24

Tvůj partner si za to, že jsi měla milence, může z větší části sám a měl by to vzít v úvahu, že když má žena chlapa bokem, tak hlavně proto, že doma to je nic moc v posteli nebo nic moc celkově. To je takové hodnocení sexu a kvality vztahu s ním. Spokojená zahne velmi zřídka.

Tvoje chyba je v tom, že jsi nechala SMS v mobilu a po lepších zkušenostech jinde jsi se jako bezdětná s ním nerozešla. To je chyba a za tu budeš doživotně trpět a to je jediné, co bych si já sobě vyčítala.

Velká a NEJVĚTŠÍ CHYBA VŮBEC ze strany tvého manžela je, že po zjištění, že je dítě jeho se nesnaží o zlepšení vašeho vztahu. To je signál nezájmu a tak bych to vzala jako výchozí bod. NEUDĚLÁ TO ANI PRO TO DÍTĚ. NECHCE VYTVOŘIT FUNGUJÍCÍ RODINU PRO SVÉ DÍTĚ. Chce být dál ve své trapné a pro tebe zničující póze.

Sám říká, že ztratil důvěru - ano, mohl ztratit, ale může si za to sám, protože před svojí nevěrou jsi ztratila důvěru v lepší sex a komunikace doma. Bohužel pro něho. Nechtěl nic řešit, vedlo to ke ztrátě důvěry z tvojí strany. Není malý kluk, mohl vědět, kam může dojít dlouhodobá nespokojenost manželky. Nežije ve vakuu a musí vědět, že toto se může stát.
Opět vidíš, jak je manžel hloupý, když si myslí, že v tomto budeš věčně žít.
Vyvedla bych ho z omylu a dala jemu i sobě šanci na změnu k lepšímu.

Nemysli si, že ztráta jeho blízkosti je tak významná, když žiješ takto. Podle mně vůbec ne. On si dítě občas vezme - jak se dohodnete - a ty si půjdeš za zábavou nebo na rande s jiným. Ideální stav. Manžel stejně nechce být manželem, nedělá ho, nevyužívá svoje možnosti, tak nic neztrácíš. Oni chlapi málokdy s dítětem pomůžou tak významně, abys bez nich byla vyřízená. Mnohem více pomůže třeba matka, která má z vnoučete radost než chlap, který nebyl rád, že má dítě na cestě.

NEJHORŠÍ JE ZTRÁTA FINANCÍ - když jsi na rodičáku. To je třeba řešit, ale určitě ne odstup od manžela, který je pouze spolubydlící. Už dávno není manžel.

Nezůstávej s chlapem, kterého zajímáš tak málo, že nechce nic řešit. Nezajímá ho tvoje spokojenost a osobní pohoda. S-E-R na něj, začni znovu. Bude lépe.
Promysli si budoucnost bez nádechu zoufalosti. Dej do toho racionální myšlení, jinak neobstojíš ani tam, kde jsi nyní ani tam, kde brzo budeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.19 14:27
@Anonymní píše:
@Saulus
Nevyjmenovala jsem další důvody, i když jich bylo více. Pokud se snažíte s chlapem řešit problém ve vztahu několik měsíců, ne-li let a ten chlap jej neřeší, je to problém. Ano, rozchod měl být nejlepším řešením, ale rozejít jsem se nechtěla právě proto, že jsem na svém příteli viděla mnoho pozitivního. Sex je bohužel velkou součástí vztahu a absolutně nefungoval. Neměla jsem to řešit podvodem, teď už to vím a mám máslo na hlavě. Vy jste nikdy chybu neudělal? Takhle chyba mne už mnoho stála a kdybych v minulosti viděla, kde budu teď, nikdy bych to nedopustila. Bohužel poučení přichází až po chybě. Nechci se ale jen ohlížet do minulosti. Žijeme tady a teď. Myslíte, že lidé si nezaslouží druhou šanci? Co Vám by tenkrát pomohlo, pokud píšete, že se Vám stalo něco podobného? Co byste čekal od své partnerky? Nikdy byste/jste jí neodpustil?…

Ujistete ho, ze dite je skutecne jeho. Dejte mu rok dva cas se s tim srovnat, pokud vas jeste neposlal do haje, jeste mu na vas asi stale zalezi. Ujasnete si co od vztahu ocekavate; ujasnete si vase pozdavky na sex a jeho prioritu - vztah je vzdy trochu kompromis. Hlavne zadne hystericke sceny ci ultimata, situaci je treba deeskalovat a zamezit dalsim konfliktum.

@Anonymní píše:
má pravdu v tom, že když si chlap najde milenku, muže za to žena. Málo o něj pečovala, nebo byla frigidní, nedopřála mu dostatek sexu apod. Ale když si najde žena kvůli stejné věci (sexu) milence, je to kur, štět aj. Je to dvojí metr.

Nema pravdu, pro chlapy plati naprosto totez. Nevera nici duveru a bez duvery nelze postavit rozumny vztah a to plati pro oba aktery stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
22.1.19 14:28
@Anonymní píše:
@Saulus

Určitě se to dá nějak zpracovat a zůstat spolu, ale zlepšení zrovna v těch zmiňovaných oblastech bych nečekala, to budeš asi zklamaná.. Bude to už jiný vztah

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
22.1.19 14:31
@Proximus píše:

Hele, jestli máš doma ženskou, co ti nedá, má věčnou migrénu, nechce nic řešit, štěká místo mluvení a doma je celkově chlad, tak ti málokdo řekne, že nemáš nárok na nějaké uspokojení mimo domov. Nikdo tě nenutí v tom žít. Klidně jdi o dům dál. Je to normální. Ty už nejsi mladíček, pokud vím, takže dětičky to přežijí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
22.1.19 14:33

Už ta otázka je postavená špatně, jedno bez druhého dost dobře nejde.
Souhlasím, že byla chyba v tom vztahu zůstávat. Vztah nefungoval, tys podváděla, přítel ti nedůvěřoval, takže nevěru vyčmuchal, prostě chyby na obou stranách. Tvoje samozřejmě velká. Ale jedno obří ale - je pravda, žes udělala chybu, ale on s tebou chtěl ve vztahu zůstat. K tomu ho NIKDO NENUTIL. Měl plné právo říct, že to nepřekousne, a odejít. To byla jedna možnost. Druhá možnost byla odpustit ti, i kdyby to trvalo delší dobu. Jenže tvůj přítel neudělal ani jedno, on ti vůbec neodpustil, a to, že ti to předhazuje v kazde hádce, je problém, takhle to nikdy spravit prostě nepůjde. Přijde mi popravdě, že tímto všechny vaše problémy svalil na tebe a naprosto si odmítl připustit, že už nevěře předcházely problémy a že ten vztah zřejmě nefungoval. To je hodně blbý. Řešení by byla poradna, pokud spolu chcete být, ale nevíte si rady, jak to udělat, aby to fungovalo. Poradnu odmítá. Myslím, že tvoje možnosti jsou v zásadě vyčerpány, na zachraňování musí být dva, a minimálně na první straně o snaze že strany partnera nepíšeš nic. Vlastně z toho popisu nechápu, proč s tebou vůbec je, když poradnu nechce, vztah zjevně nefunguje..vzdyt se trápíte oba. Asi bych ještě zkusila upřímný rozhovor „cítím se tak a tak, jo, udělala jsem chybu, ale pokud se od ní nepohneme dal, ten vztah nespraví mě“.
Může to být můj dojem zkreslený tvým podáním informací, ale mně zkrátka přijde, že přítel to spravovat ani nic menit nechce, že mu tak nějak možná vyhovuje, že jsi automaticky za tu špatnou ty, a tím to hasne. Jenom nechápu, proč v něčem takovém chce žít a váš oba dal zbytečmě trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
22.1.19 14:36

Oba udělali pár chyb měli by se poučit a zkusit zda čas všechny rány nezahojí. Mám pocit že Váš partner chce být stále s vámi, možná bych netlačit tolik na pilu co se týče nucení láskyplných projevů od vašeho partnera. Aby měl pocit že vše co udělá je aktuálně jeho volba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí