Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ano, pro mě je důležitý ten pocit, že jsem. vdaná. Být svobodná, rozvedená je pro mě známka toho, že tomu druhému nestojím o to, aby něco obetoval, v tomto případě svobodu, která mu ale stejně zustane. Já nejsem furie, co by ho držela doma na vodítku.
Já nemám v plánu ho žádat o ruku, nicméně chci udělat maximum pro to, aby si mě vzal a pokud to neudělá sám, tak ho popostrcim. Pokud bude tvrdošíjně stát za svým a bebude se chtít ženit, tak ho prostě nedonutim, i když se budu na hlavu stavět. Pak si budu muset sama rozhodnout, zda budu umět žít s pocitem odmítnutí, ale se znalostí reality a nebo budu dál žít s ním, ale zklamaná a nenaplnena, což se odtazi na vztahu taky 100%.
Taky se může stát, že změním nazor a vdavat se chtít už nebudu, kdo ví
Zakl
Promiň ale jsi sobec, to co tady píšeš zní jednoznačně - natlačíš ho do svatby, on si tě vezme jenom aby měl klid. Takovou svatbu/vztah chceš?
Píšeš že budeš nenaplněná, uvědomuješ si že jeho může ten tvůj nátlak štvát a poslat tě k šípku?
Vztah není jenom o tobě.
@Anonymní píše:
Ano, pro mě je důležitý ten pocit, že jsem. vdaná. Být svobodná, rozvedená je pro mě známka toho, že tomu druhému nestojím o to, aby něco obetoval, v tomto případě svobodu, která mu ale stejně zustane. Já nejsem furie, co by ho držela doma na vodítku.
Já nemám v plánu ho žádat o ruku, nicméně chci udělat maximum pro to, aby si mě vzal a pokud to neudělá sám, tak ho popostrcim. Pokud bude tvrdošíjně stát za svým a bebude se chtít ženit, tak ho prostě nedonutim, i když se budu na hlavu stavět. Pak si budu muset sama rozhodnout, zda budu umět žít s pocitem odmítnutí, ale se znalostí reality a nebo budu dál žít s ním, ale zklamaná a nenaplnena, což se odtazi na vztahu taky 100%.
Taky se může stát, že změním nazor a vdavat se chtít už nebudu, kdo ví
Zakl
Takže jemu svatba přinese to, že ty budeš mít lepší pocit, že jsi vdaná. A oženit by se měl nikoli proto, že chce, ale proto, aby tobě ukázal, že se dokáže obětovat.
No, já osobně jsem sice proti svatbám, ale za určitých okolností je dokážu pochopit a vidím ve sńatku rozumné řešení.
Tohle je ale postavené na hlavu.
Co tedy po něm vlastně teď chceš??? Aby ti řekl: Hele, teď se na svatbu necítím (to už ti řekl), ale nejpozději do toho a toho data se obětuji???
@Aletheia @káťa vy jste jak umanuty
. Copak říkám, že hok oltari dotahnu násilím?
vůbec ne! Jen chvi vědět, s čím počítat. Od něj nebude sobecky nechat mě nevdanou a prosadit si svou? ![]()
Já se vdavat chci, v tom mám jasno. Chci vic než on se nezenit
, on řekl že zatím ne, čímž nevyloučil ano. Já taky můžu svůj názor změnit, třeba si o tom hezky promluvime a já otočím. Každopádně v tuhle chvíli opravdu nevím, jak se s případným odmítnutím a zklamáním vyrovnam. Ale radši budu vedet, než pořád doufat, treba do 80.
A ne, nemyslím, že bychbyla sibec. Mit svůj nazor je sobecky?,Aha!
Zakl
@Anonymní píše:
@Aletheia @káťa vy jste jak umanuty. Copak říkám, že hok oltari dotahnu násilím?
vůbec ne! Jen chvi vědět, s čím počítat. Od něj nebude sobecky nechat mě nevdanou a prosadit si svou?
Já se vdavat chci, v tom mám jasno. Chci vic než on se nezenit, on řekl že zatím ne, čímž nevyloučil ano. Já taky můžu svůj názor změnit, třeba si o tom hezky promluvime a já otočím. Každopádně v tuhle chvíli opravdu nevím, jak se s případným odmítnutím a zklamáním vyrovnam. Ale radši budu vedet, než pořád doufat, treba do 80.
Zakl
Dobře, a co po něm teď tedy vlastně chceš??? Aby ti slíbil, že si tě jednou začne chtít vzít???
@káťa píše:
Dobře, a co po něm teď tedy vlastně chceš??? Aby ti slíbil, že si tě jednou začne chtít vzít???
Muj dotaz zněl, zda požádat o ruku muže, který svatbu nevyvrátil, nic jineho jsem vedet nechtěla. Diskuze se zvrhla na tema, jak uhnat chlapa za každou cenu. Zajímavé ale je, že tu diskutují ve valné většině ty nevdane
, opuštěné ![]()
Zakl
@Anonymní píše:
Muj dotaz zněl, zda požádat o ruku muže, který svatbu nevyvrátil, nic jineho jsem vedet nechtěla. Diskuze se zvrhla na tema, jak uhnat chlapa za každou cenu. Zajímavé ale je, že tu diskutují ve valné většině ty nevdane, opuštěné
Zakl
@Anonymní píše:
Muj dotaz zněl, zda požádat o ruku muže, který svatbu nevyvrátil, nic jineho jsem vedet nechtěla. Diskuze se zvrhla na tema, jak uhnat chlapa za každou cenu. Zajímavé ale je, že tu diskutují ve valné většině ty nevdane, opuštěné
Zakl
Lol a na to jsi přišla jak ty chytrolínko. Ona rouška anonymity dodává na odvaze což?
Teď jsi mě pobavila, přeji vám aby chlap utekl a měl klid a ty si našla nějakého svatbychtivého. ![]()
@Anonymní píše:
Zakl
Ono je to totiž v podstatě jedno a to samé. Mmch a ty nejsi nevdaná a opuštěná??
@Anonymní píše:
Zakl
Počkat, jak víš, že jsou opuštěné? A pokud jsou nevdané a štastné s partnerem, tak lepší je pro ně to než vdané a neštastné.
Mně partnerka taky řekla, že chce svatbu, tak jsem řekl ok, ale chci věnu od tvé matky a to byl problém, tak nic. No každopádně já mám vizi, jak chci, aby vypadala svatba, ale za 1× nemám prachy svatba by vyšla kolem 100 tisíc, 2 tolik přátel nejméně 50
.
Příspěvek upraven 25.09.16 v 11:56
@Anonymní píše:
Zakl
Tak opuštěná zrovna nejsem a situaci řeším z opačné strany (partner by se chtěl ženit a stěhovat a já už nechci, naštěstí můj partner netlačí).
Nicméně ty tu po x té opakuješ, že on ti řekl, že se na svatbu teď necítí a ty řešíš, jak ho požádat o ruku. tak kup kytici, poklekni a požádej ho o ruku a uvidíš, co se bude dít. ![]()
@Anonymní píše:
@Aletheia @káťa vy jste jak umanuty. Copak říkám, že hok oltari dotahnu násilím?
vůbec ne! Jen chvi vědět, s čím počítat. Od něj nebude sobecky nechat mě nevdanou a prosadit si svou?
Já se vdavat chci, v tom mám jasno. Chci vic než on se nezenit, on řekl že zatím ne, čímž nevyloučil ano. Já taky můžu svůj názor změnit,třeba si o tom hezky promluvimea já otočím. Každopádně v tuhle chvíli opravdu nevím, jak se s případným odmítnutím a zklamáním vyrovnam. Ale radši budu vedet, než pořád doufat, treba do 80.
Zakl
tak hezky si o tom promluvit a rovnou požádat o ruku je dost rozdíl.. ale to jistě y sama víš
A co falešná svatba? Najmout si oddávajícího a někde na pěkném místečku se „vzít“ ![]()
@jdukolem píše:i ty můžeš zůstat nevdaná a opuštěná.. právě od nás nevdaných opuštěných bys měla brát zkušenosti, ale pohrdat je nejspíš snadnější..
Nikym nepohrdam, já ne, na rozdíl id vás tady, jste jak saně. Ano, můžu zůstat nevdana a opuštěná, ale zatim nejsem a počítám i s tou variantou, že se to může stát. Každá žádost o ruku je spojená s rizikem. odmítnutí, oboustranně. Každý vztah je riziko
.
@Aletheia už na začátku jsem psala, že anonym chci kvůli rodině. Můj nick vám stejně nic neřekne, diskutuju tu minimálně, spíš vubec, jen čtu a vidím, že tohle opravdu není diskusní forum, ale utocne fórum ![]()
@terien ne,nejsem opuštěná, jsem jen nevdana
Zakl.
@Anonymní píše:
Nikym nepohrdam, já ne, na rozdíl id vás tady, jste jak saně. Ano, můžu zůstat nevdana a opuštěná, ale zatim nejsem a počítám i s tou variantou, že se to může stát. Každá žádost o ruku je spojená s rizikem. odmítnutí, oboustranně. Každý vztah je riziko.
@Aletheia už na začátku jsem psala, že anonym chci kvůli rodině. Můj nick vám stejně nic neřekne, diskutuju tu minimálně, spíš vubec, jen čtu a vidím, že tohle opravdu není diskusní forum, ale utocne fórum
@terien ne,nejsem opuštěná, jsem jen nevdana
Zakl.
To já taky, jsou moje názory proto horší než tvoje jenom proto, že neříkám co chceš slyšet? Několikrát jsem se tě ptala (a ani jednou jsi mi neodpověděla) na to, proč to tak hrotíš, kam tak pospícháš? Proč mu nedáš více času, obzvlášť pokud je krátce po rozvodu?