Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ontar píše:
Když s někým žiju a chci s ním žít, tak je manželství určitě minimálně z majetkového /vdovský důchod/ a i praktického /informace o partnerovi/určitě výhodnější, než singl..to je sice in, ale pak ti singl, když se něco stane čučí, jako puci…prostě bych se ho asi zprvu nenápadně a potom důrazněji zeptal, jak to vidí a pokud by se bezdůvodně kroutil, tak bych si z toho udělal závěr, že je buďto divněj a nebo se mnou až tak moc do budoucna nepočítá..i takováto informace má svojí cenu…
no tak si Mánička vezme Pepíka, svatební zvony znějí jako blázen, pár roků uběhne jako voda a pak se když se něco stane čučí, jako puci…
A nejen, jak se ten dům na kterém se nadřel prodává pod cenou a svatební veselí mu u toho ve vzpomínkách směšně zní. Co tam máš dál? ![]()
Popravdě s tebou lehce souhlasím. Zkus nám zakladatelko říct, jak se máte platově a majetkově apd indície. To taky hodně řekne.
@zoidberg píše:
To jsi takové terno, že by si tě někdo chtěl vzít? Co mu nabízíš?
Já bych to doplnila: Co mu nabízíš navíc, rozměj co by nemohl mít i bez svatby???
@strýček sally píše:
no tak si Mánička vezme Pepíka, svatební zvony znějí jako blázen, pár roků uběhne jako voda a pak se když se něco stane čučí, jako puci…
A nejen, jak se ten dům na kterém se nadřel prodává pod cenou a svatební veselí mu u toho ve vzpomínkách směšně zní. Co tam máš dál?
Na svatební zvony prdí bílej tesák strejdo…ale proč nechávat vdovský důchod státu strejdo?
@ontar píše:
Když s někým žiju a chci s ním žít, tak je manželství určitě minimálně z majetkového /vdovský důchod/ a i praktického /informace o partnerovi/určitě výhodnější, než singl..to je sice in, ale pak ti singl, když se něco stane čučí, jako puci…prostě bych se ho asi zprvu nenápadně a potom důrazněji zeptal, jak to vidí a pokud by se bezdůvodně kroutil, tak bych si z toho udělal závěr, že je buďto divněj a nebo se mnou až tak moc do budoucna nepočítá..i takováto informace má svojí cenu…
Super, tys to jediný pochopil. Jde mi o tu informaci, počítá vs. nepočítá?
Bohužel je to pak i o. mých investicích do vztahu ( a ted myslím finančně)
Zakl
@Anonymní píše:
Super, tys to jediný pochopil. Jde mi o tu informaci, počítá vs. nepočítá?Bohužel je to pak i o. mých investicích do vztahu ( a ted myslím finančně)Zakl
A samozřejmě i o citových, ale nevadí mi financivat tam, j
Kde vidím budoucnost. Tam kde bych měla být jen pradlenka madlenka, jela bych si hodně po svém. Bohužel
Zakl
@Anonymní píše:
Super, tys to jediný pochopil. Jde mi o tu informaci, počítá vs. nepočítá?Bohužel je to pak i o. mých investicích do vztahu ( a ted myslím finančně)Zakl
tak to jsme pochopili všichni, že jde o kačky o co jiného. Vlastně @ontar napsal, že je dobrá svatba, pak ho trošku strčit ze skály a obrat stát o vdovský důchod. Jen ta svatba ať pak nestojí víc jak těch blbých dvacet tisíc.
![]()
@Anonymní píše:
to chápu finance až na prvnim místě
. na druhou stranu když řekl že se ženit už nikdy ženit tak je to celkem jasná informace ![]()
@Anonymní píše:
S partnerem který na náš vztah kouká takhle bych si nepořídila ani psa, natož abych si ho brala. Navíc pokud už jednou ženatý byl, tak sám vidí že „počítá - nepočítá“ svatba nepojisti.
@strýček sally píše:
tak to jsme pochopili všichni, že jde o kačky o co jiného. Vlastně @ontar napsal, že je dobrá svatba, pak ho trošku strčit ze skály a obrat stát o vdovský důchod. Jen ta svatba ať pak nestojí víc jak těch blbých dvacet tisíc.![]()
Tak teď strýčku nevím…buďto neumíš číst a nebo jsi ještě neobědoval a mluvíš z hladu..o nějakém strkání ze skály není v mém příspěvku ani slovo a litovat stát, který nás po celý aktívní život /zdůrazňuji aktívní, takže se to netýká netáhel různých barev/ odíra, jak může, tak to už je fakt vážné..trochu chápu, že ten rozvedený chlapec je z manželství trochu vyléčený, ale zase tady se jedná o nový vztah a pokud on není do něj ochoten nainvestovat, pokud si to partner přeje těch pár tisíc za svatbu a 2 tis. za případný rozvod, tak je to napováženou něco ze strany pokračovatelky do vztahu investovat a teď to myslím natvrdo finančně..samozřejmně na tancovačky a na kolo to nevadí..sice bych tomu nechal čas a nějak tvrdě na pilu netlačil, ale nějaký horizont by si člověk stanovit měl..
@ontar píše:
Tak teď strýčku nevím…buďto neumíš číst a nebo jsi ještě neobědoval a mluvíš z hladu..o nějakém strkání ze skály není v mém příspěvku ani slovo a litovat stát, který nás po celý aktívní život /zdůrazňuji aktívní, takže se to netýká netáhel různých barev/ odíra, jak může, tak to už je fakt vážné..trochu chápu, že ten rozvedený chlapec je z manželství trochu vyléčený, ale zase tady se jedná o nový vztah a pokud on není do něj ochoten nainvestovat, pokud si to partner přeje těch pár tisíc za svatbu a 2 tis. za případný rozvod, tak je to napováženou něco ze strany pokračovatelky do vztahu investovat a teď to myslím natvrdo finančně..samozřejmně na tancovačky a na kolo to nevadí..sice bych tomu nechal čas a nějak tvrdě na pilu netlačil, ale nějaký horizont by si člověk stanovit měl..
Každý, kdo má základní právní podvědomí ví, že u svatby nejde o pár tisíc za obřad a u rozvodu o 2 tis. za kolek. Když už jsme si nalili čistého vína, že tu jde především o finance, tak celé manželství tě může totálně zruinovat do konce života, aniž ty sám bys podepsal jeden jediný papír o tom, že se k něčemu zavazuješ, takže to opravdu není tak, že já si tedy tu Mařenku vezmu když o to tak stojí.
@strýček sally píše:
tak to jsme pochopili všichni, že jde o kačky o co jiného. Vlastně @ontar napsal, že je dobrá svatba, pak ho trošku strčit ze skály a obrat stát o vdovský důchod. Jen ta svatba ať pak nestojí víc jak těch blbých dvacet tisíc.![]()
Bohužel nepochopili, o peníze mi fakt nejde. Těch mám svých dost. Jde mi prostě o ten pocit, že mě chce, že mu za to stojím. Bylo mi jasné, že tu budou dva tábory, jedni pro svatby a druzí proti. Já nepatřím mezi zastánce psí knížky v jakémkoliv věku a bez ohledu na společné děti. Prostě manželství je pro mě důkaz, nechci říkat lasky, ale toho, že obětuje svobodu, volnost atd. Nevím, jak to vyjádřit, ale láska jsou oběti a tou je i manželství. Ale to v téhle diskuzi asi nepochopite.
Původně nešlo o to přednášet o manželství, zda ano nebo ne, ale o požádání muže ženou ![]()
Zakl.
@Anonymní píše:
Bohužel nepochopili, o peníze mi fakt nejde. Těch mám svých dost. Jde mi prostě o ten pocit, že mě chce, že mu za to stojím. Bylo mi jasné, že tu budou dva tábory, jedni pro svatby a druzí proti. Já nepatřím mezi zastánce psí knížky v jakémkoliv věku a bez ohledu na společné děti. Prostě manželství je pro mě důkaz, nechci říkat lasky, ale toho, že obětuje svobodu, volnost atd. Nevím, jak to vyjádřit, ale láska jsou oběti a tou je i manželství. Ale to v téhle diskuzi asi nepochopite.
Původně nešlo o to přednášet o manželství, zda ano nebo ne, ale o požádání muže ženou
Zakl.
Tak si musíš najít muže, který to bude cítit stejně, víc k tomu asi těžko něco říct. Tlačit někoho do svatby proti jeho vůli nemá cenu, to asi víš sama. Mě přijde že jdeš na to hrozně hrrr, sotva mu uschlo razítko na rozsudku o rozvodu a ty už chceš sliby a záruky že si tě jednou vezme. Copak jste si tohle nevyjasnili hned na začátku když je to pro tebe tak důležité?