Žádost o ruku ženou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
24.9.16 13:04
@Anonymní píše:
Bohužel nepochopili, o peníze mi fakt nejde. Těch mám svých dost. Jde mi prostě o ten pocit, že mě chce, že mu za to stojím. Bylo mi jasné, že tu budou dva tábory, jedni pro svatby a druzí proti. Já nepatřím mezi zastánce psí knížky v jakémkoliv věku a bez ohledu na společné děti. Prostě manželství je pro mě důkaz, nechci říkat lasky, ale toho, že obětuje svobodu, volnost atd. Nevím, jak to vyjádřit, ale láska jsou oběti a tou je i manželství. Ale to v téhle diskuzi asi nepochopite.
Původně nešlo o to přednášet o manželství, zda ano nebo ne, ale o požádání muže ženou :roll:
Zakl.

Tak si musíš najít muže, který to bude cítit stejně, víc k tomu asi těžko něco říct. Tlačit někoho do svatby proti jeho vůli nemá cenu, to asi víš sama. Mě přijde že jdeš na to hrozně hrrr, sotva mu uschlo razítko na rozsudku o rozvodu a ty už chceš sliby a záruky že si tě jednou vezme. Copak jste si tohle nevyjasnili hned na začátku když je to pro tebe tak důležité?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontar
24.9.16 13:06
@terien píše:
Každý, kdo má základní právní podvědomí ví, že u svatby nejde o pár tisíc za obřad a u rozvodu o 2 tis. za kolek. Když už jsme si nalili čistého vína, že tu jde především o finance, tak celé manželství tě může totálně zruinovat do konce života, aniž ty sám bys podepsal jeden jediný papír o tom, že se k něčemu zavazuješ, takže to opravdu není tak, že já si tedy tu Mařenku vezmu když o to tak stojí.

1. se to dá ošetřit předmanželskou smlouvou
2. když on teda tak, tak proč by pokračovatelka do takového vztahu investovala finance, po těch ať on pak nešilhá..to je vztah tak na výlety a na pivo…

• Citovat
  • Upravit
17307
24.9.16 13:08

Tak jsou i chlapi, kteří se ani rozvodem nepoučí. Určitá šance dostat ho do chomoutu tam bude. I když je teď proti. Co tím ten muž získá? Máš věno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
24.9.16 13:10
@ontar píše:
1. se to dá ošetřit předmanželskou smlouvou
2. když on teda tak, tak proč by pokračovatelka do takového vztahu investovala finance, po těch ať on pak nešilhá..to je vztah tak na výlety a na pivo…

Smlouvou se to dá ošetřit i ve vztahu bez svatby. Já bych si tedy vzala jenom partnera, který se mnou táhne za jeden provaz a o kterého se můžu opřít, na takového který mě nechá ve sr. čkách jenom proto, že na náš vztah nemá papír.
Ale zakl. psí knížku neuznává, což respektuju takže tohle je jenom pokec mezi námi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
24.9.16 13:19
@Anonymní píše:
Bohužel nepochopili, o peníze mi fakt nejde. Těch mám svých dost. Jde mi prostě o ten pocit, že mě chce, že mu za to stojím.Bylo mi jasné, že tu budou dva tábory, jedni pro svatby a druzí proti. Já nepatřím mezi zastánce psí knížky v jakémkoliv věku a bez ohledu na společné děti. Prostě manželství je pro mě důkaz, nechci říkat lasky, ale toho, že obětuje svobodu, volnost atd. Nevím, jak to vyjádřit, ale láska jsou oběti a tou je i manželství. Ale to v téhle diskuzi asi nepochopite.
Původně nešlo o to přednášet o manželství, zda ano nebo ne, ale o požádání muže ženou :roll:
Zakl.

pokud jde jen o pocit, že mu za to stojíš, pak je nejlepší počkat až se vyjádří sám a ne ho žádat o ruku snad? Nic víc není cennější než dobrovolnost.. žena která požádá o ruku muže je svým způsobem ta, která je netrpělivá nejistá- že by to udělal sám takže se ho snaží někam dotlačit - otázka - má to stejnou cenu jako když to chce sám? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
24.9.16 13:37

Ještě jsi zakladatelko neodpověděla na otázku - co on tou svatbou získá??? (a nemyslím případný vdovský důchod). Myslím vztahově??? V čem si polepší, v čem se váš vztah potom změní??? Proč by si tě měl chtít brát, když máte hezký vztah bez svatby???
Pokud na něj budeš tlačit, nedivila bych se, kdyby ze vztahu namísto svatby vycouval úplně.

• Citovat
  • Upravit
ontar
24.9.16 13:51
@terien píše:
Smlouvou se to dá ošetřit i ve vztahu bez svatby. Já bych si tedy vzala jenom partnera, který se mnou táhne za jeden provaz a o kterého se můžu opřít, na takového který mě nechá ve sr. čkách jenom proto, že na náš vztah nemá papír.
Ale zakl. psí knížku neuznává, což respektuju takže tohle je jenom pokec mezi námi ;)

Ano, to se samozřejmě dá…ale můžete mi někdo napsat jediný rozumný důvod, proč teda pokračovatelce nevyhoví, když je to pro ní priorita a on neriskuje nic víc než pár tisíc za svatbu a případný rozvod..a nebo má pocit nějakého ohrožení, jako malé dítě, když je samo na záchodě a vlastně neví, čeho se bojí..a má potom s takovým partnerem vztah cenu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.16 13:53

@káťa tak zaprvé jsem. nikde nenapsala, že ho budu tlačit, samozřejmě si ráda počkám, až k tomu dojde sám. :roll:
Zadruhé on neřekl, že se ženit nechce, jen že ted se na to neciti, ale že to se může zmenit. Je rozvedeny pár týdnů teprve a já si he nechci brát zitra přece, ale chci vědět, jaká je perspektiva, jak psal @ontar
Zatřetí na začátku naseho vztahu před par lety sam rekl, že chce plnohodnotnou rodinu se vším vsudy, což je spojené s manželstvím.

Svatbou samozřejmě neziska nikdo nic, je to pocit, papír a vyvrcholení vztahu. V našem případě nejde o získání majetku druhého, to jsme si už taky probrali. Oba máme deti a svůj majetek chceme nechat každý těm svým, což je snad logické.
Jsem odpůrce psich knížek, bohužel to na mě působí pouze tak, že jeden si nechce vzít toho druhého a tak ten druhý radši tvrdí, že svatba pro něj nic neznamená. :nevim:
Je to můj nazor stejně jako máte cy ty své proti svatbam.
 Zakl

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.16 13:56
@ontar píše:
Ano, to se samozřejmě dá…ale můžete mi někdo napsat jediný rozumný důvod, proč teda pokračovatelce nevyhoví, když je to pro ní priorita a on neriskuje nic víc než pár tisíc za svatbu a případný rozvod..a nebo má pocit nějakého ohrožení, jako malé dítě, když je samo na záchodě a vlastně neví, čeho se bojí..a má potom s takovým partnerem vztah cenu?

Počkej, ja nepsala, že nechce, takhle natvrdo to neřekl. Dokonce jsme se i o druhých svatbach bavili, obecně. Jako ze ideální je grilovacka apod, už žádné oficiality
 Zakl.

Ja ho do nuceho tlacit nehodlam, to by mě hanba fackoval a je to stejně ubohý, jako otěhotnět „onylem“

Zakl

• Citovat
  • Upravit
ontar
24.9.16 14:08
@jdukolem píše:
pokud jde jen o pocit, že mu za to stojíš, pak je nejlepší počkat až se vyjádří sám a ne ho žádat o ruku snad? Nic víc není cennější než dobrovolnost.. žena která požádá o ruku muže je svým způsobem ta, která je netrpělivá nejistá- že by to udělal sám takže se ho snaží někam dotlačit - otázka - má to stejnou cenu jako když to chce sám? :think:

To by, ale také mohla čekat do 95..vím to podle sebe, že manželka občas nadhazovala, když jsme spolu ještě bydleli po mém rozvodu na psí knížku že bychom se měli vzít a vždycky jsem to hodil do nějaké sranda odpovědi, nebo dělal, že neslyším a v duchu si říkal holka zase až tak ideálni nejseš a co, když příjde někdo lepší..a jednoho dne na podzim mně sdělila, že pokud nebude do konce následujicího jara svatba, tak se sbalí a najde si někoho jiného..zprvu jsem si říkal, tak fajn budu volnej, ale pak se mně to rozleželo v makovici a v březnu jsme se brali..ale to už je 33 let…takže čekat ano, ale určitě né, až se chlapeček za 20 let rozhoupe a nebo zakopne o něco jiného..a že svatba není žádná jistota, to nezpochybňuju, ale co je? Jedině smrt…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.16 14:15

@ontar tvá žena se s tebou vdavala poprvé? Já už rozvedená jsem par let, tak vim, co čekat :zed:. Nejsem naivní 20 letá, ani 30 letá pipka :roll:.
S partnerem spolu už taky nějaký ten měsíc ( něco přes rok )bydlíme, ještě od dob, kdy byl ženatý, vychovavame společně jeho i mé děti. Rozvod vázl na vypořádání sjm, kdy to partner nechtěl řešit soudně, ale dohodou, což se nakonec povedlo.
 Zakl

• Citovat
  • Upravit
ontar
24.9.16 14:22
@Anonymní píše:
@ontar tvá žena se s tebou vdavala poprvé? Já už rozvedená jsem par let, tak vim, co čekat :zed:. Nejsem naivní 20 letá, ani 30 letá pipka :roll:.
S partnerem spolu už taky nějaký ten měsíc ( něco přes rok )bydlíme, ještě od dob, kdy byl ženatý, vychovavame společně jeho i mé děti. Rozvod vázl na vypořádání sjm, kdy to partner nechtěl řešit soudně, ale dohodou, což se nakonec povedlo.
Zakl

Jo ona poprve a bydleli jsme spolu na volno 2 roky..ale nemyslím si, že by 20 a 30 cetileté byly pipky a stařeny samá moudrost..je to u každého jiné.. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.16 14:26
@ontar píše:
Jo ona poprve a bydleli jsme spolu na volno 2 roky..ale nemyslím si, že by 20 a 30 cetileté byly pipky a stařeny samá moudrost..je to u každého jiné.. :mrgreen:

Já si to taky nemyslím, ale mám pocit, že mnohé diskutující tady si to myslí :nevim:. Já souhlasím s tebou, že každý to má jinak bez ohledu na věk.
 Zakl

• Citovat
  • Upravit
34473
24.9.16 14:27
@ontar píše:
Ano, to se samozřejmě dá…ale můžete mi někdo napsat jediný rozumný důvod, proč teda pokračovatelce nevyhoví, když je to pro ní priorita a on neriskuje nic víc než pár tisíc za svatbu a případný rozvod..a nebo má pocit nějakého ohrožení, jako malé dítě, když je samo na záchodě a vlastně neví, čeho se bojí..a má potom s takovým partnerem vztah cenu?

Ty seš natvrdlej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontar
24.9.16 14:34
@terien píše:
Ty seš natvrdlej?

Nevím proč natvrdlej, co rikuje víc, než těch pár tisíc??/teda pokud není natvrdlej/

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky