Založení rodiny a nejistota ve vztahu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13048
20.11.21 07:57

To už je životní styl alkoholika.
A nezlepší se to, sama vidíš, jak je u nás tolerance v alkoholu, takové chlastání není v pořádku nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
20.11.21 09:44
@Anonymní píše:
Dala bych od něho ruce pryč. Jsem z rodiny, kde se většina chlapů (táta, strejdové, bratranci) ráda napije a na rodinných sešlostech se v podstatě bez alkoholu vůbec neumí bavit. Anonym, stydím se za rodinu.

Nepřeháněj - co jsem kdy viděl jakékoliv sešlosti, prostě se pije alkohol, na tom nic není - kdyby to bylo divné, nemáš v každém obchodě regály s chlastem. To stejné kouření - prostě to tak lidi mají a buď si jedeš vlastní linii, nebo se přizpůsobuješ davu. A jak psala zakladatelka, klidně si jela i vlastní linii na vodě a užila si to.

Kolem mě je naprosto standard, že jen vlezu do dveří na návštěvu (třeba se něco předává, půjčuje, cokoliv), mám okamžitě přistavenou židli a buď lahváče nebo kalíšek slivovice.

Pro zakladatelku je důležité, jestli je chlap agresivní nebo ne, a pokud není, jestli přecijen nejsou náznaky, to je nutné vysledovat. A pokud to netahá jejich rozpočet do červených čísel a naopak to představuje zanedbatelný náklad, tak bych v tom neviděl nic fatálního. Samozřejmě také není od věci o tom mluvit, rozumným konstatováním a hodnocením situace mu to trochu znechutí - jen to musí trefit tak akorát, aby to mělo na chlapa výchovný efekt, nikoliv se zabejčit a lemtat víc.

U nás doma to tak funguje - občasný nevhodný komentář a připomínka ženy mě donutí se případně zamyslet jak na uplynulým stavem, tak případně budoucím „pitím“, kdy pak ve výsledku některé akce raději vynechám, neboť tak sám uznám za vhodné (ale bez jejího komentáře bych samozřejmě šel a byl pod obraz)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.21 12:24

@Nikolxx @Sany80s Díky, já nechci nikomu zakazovat, aby si dal jednou za čas pivko, ale tohle mi přijde už rizikový, když za rok vím minimálně o 14 takovej excesech, kdy to bylo za jeden večer/vejlet vždy kombo x piv, x panáků nebo x míchanejch drinků. Konverzace s člověkem, kterej mohl mít vždy tak skoro dvě promile, tak není nic moc. A ta četnost mi přijde za hranou. Neřeknu, kdyby se takhle utrh 2-3 x do roka, stane se při dobrý zábavě. Ale každej měsíc,…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.21 12:51

Jsem z rodiny, kde se všechny oslavy neobešly bez alkoholu, někteří členové pili a pijí opravdu hodně. A proto nesnáším opilé lidi. U svého partnera bych takto časté pití nesnesla, jsem vzteklá, když je opilý. A to jsem ho zažila opilého asi 3× za 7 let (a nikdy nebyl vyloženě na plech). Sama vypiju minimálně, muž si dá tak 2 piva za měsíc.
A jako dítě, které kolikrát s mamkou čekalo na to, až se opilý tatík milostivě uráčí přijít domů a pak blábolí, motá se a nechutně smrdí, bych ti vzkázala, že tohle zažívat opravdu nechceš.

• Citovat
  • Upravit
Nikolxx
20.11.21 13:02
@Anonymní píše:
@Nikolxx @Sany80s Díky, já nechci nikomu zakazovat, aby si dal jednou za čas pivko, ale tohle mi přijde už rizikový, když za rok vím minimálně o 14 takovej excesech, kdy to bylo za jeden večer/vejlet vždy kombo x piv, x panáků nebo x míchanejch drinků. Konverzace s člověkem, kterej mohl mít vždy tak skoro dvě promile, tak není nic moc. A ta četnost mi přijde za hranou. Neřeknu, kdyby se takhle utrh 2-3 x do roka, stane se při dobrý zábavě. Ale každej měsíc,…

Tak mu to řekni, třeba mu to přijde normální. Mne to přijde normální když pije nekde s kamaradama občas nebo na nějaké oslavě, na výletě nebo doma už mi to přijde za hranou, a časem se muze stát fakt závislým, kdyz se bude opijet často a s tím už málokdy něco uděláš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.21 13:13

@Nikolxx Právě, že jsme se o tom už několikrát bavili. Dokonce mi řekl, ať mu občas i řeknu, že už asi končíme a jdeme domů. To mi není příjemný, nejsem ničí matka, ale zkusila jsem to, ale když jsem řekla, že už toho bylo dost, tak si stejně ještě něco dal.

Chtěl by rodinu, ale já se bojím, že to nemá pod kontrolou. Proto jsem mu to i takto několikrát řekla. Jednou říká, že mu na mě záleží a nechce o mě přijít, pak ale jindy zase argumentuje, že spolu vůbec nepaříme a že mu není padesát.

Jako já bych s ním šla klidně někam častěji, ale tak třeba na dvě tři vína (pro něj třeba 4 pivka, pak už to jde s ním z kopce). Ale vlastně nikdy se za ten rok na takový akci neudržel. 14× za rok odcházel dost opilý (tipuju tak 2 promile mohl mít). A čím víc pije, tím má tendenci vyvádět blbosti - jako třeba hulit trávu (několikrát do roka si dá). Dělá mi to starost.

• Citovat
  • Upravit
7571
20.11.21 13:39
@Anonymní píše:
@Nikolxx Právě, že jsme se o tom už několikrát bavili. Dokonce mi řekl, ať mu občas i řeknu, že už asi končíme a jdeme domů. To mi není příjemný, nejsem ničí matka, ale zkusila jsem to, ale když jsem řekla, že už toho bylo dost, tak si stejně ještě něco dal.

Chtěl by rodinu, ale já se bojím, že to nemá pod kontrolou. Proto jsem mu to i takto několikrát řekla. Jednou říká, že mu na mě záleží a nechce o mě přijít, pak ale jindy zase argumentuje, že spolu vůbec nepaříme a že mu není padesát.

Jako já bych s ním šla klidně někam častěji, ale tak třeba na dvě tři vína (pro něj třeba 4 pivka, pak už to jde s ním z kopce). Ale vlastně nikdy se za ten rok na takový akci neudržel. 14× za rok odcházel dost opilý (tipuju tak 2 promile mohl mít). A čím víc pije, tím má tendenci vyvádět blbosti - jako třeba hulit trávu (několikrát do roka si dá). Dělá mi to starost.

Jak je stary, je urcite starsi nez ty, ze jo? :nevim:
Proste ten chlast je mu prednejsi a je urcite pro nej dulezitejsi nez ty. S tebou se nudi, neumi se jinak bavit, nez ze se ozere.

U me to je nepriznanej alkoholik, nema to pod kontrolou, ale protoze chlast ma v tehle zemi vybudovanou velkou tradici, tak on s tim nic delat nebude, je spokojen a pokud mu neslapnes na krk a nebude chtit prestat on sam, bude chlastat vice a casteji. A az budes doma na rodicaku, tak bude chodit kalit jeste vic, protoze si zadneho pareni neuzil, dokud jste dite nemeli, takze to pak bude muset dohanet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
20.11.21 13:40

Jak často pije vlastně? Alkohol je přeci společenská záležitost, nebo snad pije hodně i doma? Vypije snad za den více piv nebo si otevře láhev vína či snad dokonce flašku tvrdého. Jak moc času tráví v hospodě má i jiné koníčky než pařby a chlast? Každý máme názor na alkoholismus někde jinde, pro mě je alkoholik člověk který pije proto aby mohl fungovat, neboli každý den si musí alkohol dát, ty píšeš, že přišel za rok 14× opilý podle mě má prostě rád zábavu večírky a alkohol s ním spojený. A jak jinak funguje v životě? Je zodpovědný, nenabourávají jeho večírky váš rozpočet? Ty píšeš, že mu to nechceš říci, že ti to vadí nejsi přeci jeho matka, v 35letech by ti mohlo už dojít jak mluvit s mužem a to diplomaticky a přímo, pokud čekáš, že mu tohle dojde samo tak se podle mne nedočkáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.21 13:45

@Chytrak Je o rok mladší. Takže jsme víceméně stejně staří. No, nemám pocit, že by se se mnou nudil, směje me se spolu, máme podobnej humor, já bych s ním chtěla mít sex klidně i častěji a víc experimentovat, sportuju, klidně bych zkoušela nový sporty i třeba adrenalinovější, ale přizpůsobím se raději jemu, nenutím ho k ničemu.

• Citovat
  • Upravit
Nikolxx
20.11.21 13:50
@Anonymní píše:

No nevim, tak buď chce parit nebo chce rodinu, jak bude mít děti, tak zjisti že to je dost starosti a bude pít ještě víc, když to má hozený takhle.. chápala bych to ve 20ti, ve 30ti už moc ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.21 13:51

@Corttez Mluvím s ním napřímo, i jsme s ním řešila, zda tím neřeší třeba depresi nebo stres. Řekla jsem mu, že už to považuju za rizikový. No, nejsme s ním celý den, vrací se z práce pozdě. Ale 2-4 týdně si pivko (2-5 ks) dá. Jsem s ním rok a nejdelší doba, kdy si nedal nic, byly tři týdny, kdy byl na antibiotikách. Ale mít 14× za rok kocovinu v jeho letech mi už přijde na pováženou. Neřeknu ve studentskejch letech, kdy asi člověk paří častěji.

• Citovat
  • Upravit
391
20.11.21 13:56
@Anonymní píše:
@Corttez Mluvím s ním napřímo, i jsme s ním řešila, zda tím neřeší třeba depresi nebo stres. Řekla jsem mu, že už to považuju za rizikový. No, nejsme s ním celý den, vrací se z práce pozdě. Ale 2-4 týdně si pivko (2-5 ks) dá. Jsem s ním rok a nejdelší doba, kdy si nedal nic, byly tři týdny, kdy byl na antibiotikách. Ale mít 14× za rok kocovinu v jeho letech mi už přijde na pováženou. Neřeknu ve studentskejch letech, kdy asi člověk paří častěji.

Mno, takže pije i přes týden. To už nějaká známka alkoholismu je (teda pro mě by asi byla). Co ty koníčky? Má i něco jiného kromě práce a večírků a pití piva. A teď se neptám když něco děláte spolu ale jestli měl a má něco co dělal než jste se poznali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
20.11.21 14:13
@Anonymní píše:
@Chytrak Je o rok mladší. Takže jsme víceméně stejně staří. No, nemám pocit, že by se se mnou nudil, směje me se spolu, máme podobnej humor, já bych s ním chtěla mít sex klidně i častěji a víc experimentovat, sportuju, klidně bych zkoušela nový sporty i třeba adrenalinovější, ale přizpůsobím se raději jemu, nenutím ho k ničemu.

To je presne ono, ty se jemu prizpusobis, protoze on tobe nikdy, takze ty nemas na vyber.
Je uplne fuk, jestli se spolu smejete, mate podobnej humor a delate adrenalinove sporty, protoze on se bez chlastu bavit neumi.

U lidi jsou vzdy rozhodujici ciny a chovani a ne reci a sliby. Hezky kecat umi kdekdo a pada to dobre na urodnou pudu zvlast u nekterych po tricitce, kterym tikaj biolog. hodiny.
Tim ted nemyslim konkretne tebe, ale obecne.

Tak bacha na to, z toho co pises je videt, ze pod kontrolou ma hlavne on tebe a nikoli svou zalibu v alkoholu a pareni. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
20.11.21 14:30
@Anonymní píše:
Ahoj,

je mi už skoro 35 a zatím mi biologické hodiny netikaly, ačkoliv jsem si rodinu vždy uměla představit. Neměla jsem zatím moc štěstí na vztahy. Nyní by to víceméně bylo fajn, mám ho ráda a považuju ho za chytrého a laskavého člověka, co je rodinně založený. Sám už by děti chtěl co nejdřív. Já jsem častokrát na vážkách.

Pochybuju o sobě, zda jsem dostatečně zralá a zároveň mám občas obavy z partnerova pití. Většinou když spolu vyrazíme ven na večeři nebo na drink, tak v pití nějak nemá brzdu. Na jedné večeři dal během tří hodin 7 piv a dva panáky, nebo na poslední večeři (kde jsme se ještě stavili na jeho přání v baru) taky tak 5 piv, tři vína a asi tři džusy s rumem. Na mě je to moc. Párkrát jsem už o tom s ním mluvila, pokaždé slíbil, že se nad tím zamyslí, ale pak to stejně na další akci přepálí.

Tohle mě vždy tak zviklá, že jak je jednu dobu zlatej a laskavej, tak tímhle mi najednou zase začne blikat kontrolka.

Má smysl dál čekat, že se zklidní, nebo je lepší tohle neriskovat? Díky.

On už má vybráno a ty to nejsi. Najdi si chlapa, co pro něj chlast není jediný zábavný program. Bude to těžké. Co Čech, to ozrala. Bohužel.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.21 14:58

@Corttez Vařil pivo. A než jsme se poznali, tak jednu dobu fitko a běh. Ale po dobu našeho vztahu běhal jen jednou a ve fitku byl taky jen jednou (vždy se mnou, já cvičím téměř denně).

Moc volného času nemá, je unavenej, tak spíš ve volnu dělá něco na domě, odpočívá, nebo hraje na mobilu. Jinak spolu jsme byli na několika výletech, ale v drtivé většině se na všech opil - ať už to byl turistický výlet po „horách“ nebo romantický prodloužený (nebo tak jsem to plánovala já) víkend někde v luxusním hotelu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky