Zánět ledvin - příznaky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6865
26.5.18 07:35
@Anonymní píše:
@klamonožka zítra ráno asi pojedu- jenom nevim, zda klasická pohotovost nebo urologie…já jinak chodím i se zánětem močáku hned, ale tohle nebylo néjak děsný na ATB, tak jsem se to snažila přepít, zánět ledvin už jsem taky měla, ale to jsem se bolestí ani neoblíkla a k tomu co mám teď jsem navíc i několikrát zvracela

můžeš přes klasickou pohotovost a ti tě případně pošlou na urologii, ale pokud už máš takto jasné příznaky vzala by jsem to přímo na urologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
26.5.18 07:36
@Anonymní píše:
@Azeretereza noc byla peklo, nezvracim, ale mám pocit jako kdybych každou chvíli zvracet měla a už přišla i tak silná bolest jako jsm ji u zánětu ledvin měla vždy, přesnè jako kopání koněm a vrtání šroubovákem zaživa, moč je jak krev, pohotovost má od 9, takže mi nic jinýho nezbývá než jet, sice to mám půl hodiny cesty, ale do pondělí už tohle nedám 8o :zed:

určitě co nejdříve, v pondělí už by jsi taky mohla ležet ve špitále na kapakách…zánět se rozjíždí neskutečně rychle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.18 14:45

Tak jsem doma konečně, čekalo se na výsledky krve a moče, dle slov doktora- zánět jako prase, kdyz mi bouchl do ledvin a udělal sono byla jsem jasná, jinak vyšetřoval mě urolog, dal mi infuzi hned ráno po odběru proti bolesti, ta celkem zabrala, ale teď to zase bolí jak čert, ani chodit pomalu nemůžu, algifen nezabral a já asi vidim všechny svatý :( :( :? Napsal silný atb s tím, ze v pondělí kontrola na urologii kam docházim ambulatně a kdyby to nezabíralo nebo mi do pondělí nebylo o něco líp- nástup do nemocnice na infuze k nim na uro :,( a teď tam asi zavolam za jak dlouho můžu na algifen jiný lék na bolest, ze silnějších tu mám ještě aulin a zaldiar s tím, ze to musim kombinovat ještě s paralenem na horečku, vyletělo mi to ma 39,2 a nejde to zaboha srazit víc jak na 38,8

• Citovat
  • Upravit
6865
26.5.18 14:54
@Anonymní píše:
Tak jsem doma konečně, čekalo se na výsledky krve a moče, dle slov doktora- zánět jako prase, kdyz mi bouchl do ledvin a udělal sono byla jsem jasná, jinak vyšetřoval mě urolog, dal mi infuzi hned ráno po odběru proti bolesti, ta celkem zabrala, ale teď to zase bolí jak čert, ani chodit pomalu nemůžu, algifen nezabral a já asi vidim všechny svatý :( :( :? Napsal silný atb s tím, ze v pondělí kontrola na urologii kam docházim ambulatně a kdyby to nezabíralo nebo mi do pondělí nebylo o něco líp- nástup do nemocnice na infuze k nim na uro :,( a teď tam asi zavolam za jak dlouho můžu na algifen jiný lék na bolest, ze silnějších tu mám ještě aulin a zaldiar s tím, ze to musim kombinovat ještě s paralenem na horečku, vyletělo mi to ma 39,2 a nejde to zaboha srazit víc jak na 38,8

Jejky jejky. Hlavně že už máš léčbu, doufám že atb brzy zaberou. S tím algifenem hodně opatrně. Další dávky od bolesti můžeš až po 6 hod a není dobré kombinovat. Třeba s migralginem vůbec. Klidně raději cinkni pro radu…jinak bych se přikláněla k aulinu. Ten mi pomohl vždy na velmi silné bolesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.18 15:01

@brumi a aulin na horecku asi nepomůže co? I když paralen na horečku taky skoro nic, brufen nemůžu a na tý uro mi to sakra nikdo nezvedá

• Citovat
  • Upravit
6865
26.5.18 19:22
@Anonymní píše:
@brumi a aulin na horecku asi nepomůže co? I když paralen na horečku taky skoro nic, brufen nemůžu a na tý uro mi to sakra nikdo nezvedá

můžeš zavolat na plasickou pohotovost, také se mi stalo že jsem nevěděla jak můžu nakombinovat léky a poradili bez problému :), a aulin na horečku e-e ten je vyloženě na bolest, byl jediná díky kterému jsem přežila bolesti po opakovaném sekání čelisti, bez něj bych asi umřela bolestí…nezkoušela jsi dávat chladné zábaly tak jako při zánětu žlučníku? Tam taky radí chladit při bolesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79816
26.5.18 19:28
@budulinek2011 píše:
Ahoj.. Tak ja ho mam ted podruhe za sebou.. Nejdřive takové pobolivání ledvin a pak pichani v podbřišku.. Teploty nemam ale taky muzou byt.. Leči se to antibiotikama.. Ale velká bolest to byt nemuže :-/ Vzdy jen pobolivaji i muj dr. řikal že to nemuže nějak extra bolet..

Tak máš asi doktora nějakého podivného. Při zánětu ledvin - ale měla jsem kombinaci se šutrem jak konská hlava - jsem lezla doslova po zemi a po stropě bolestí. To bylo peklo, že proti tomu porod byla procházka růžovým sadem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
26.5.18 19:34

No tak hlavně, že jsi tam zašla a už to léčíš. Držím palce, ať to zvládneš a léky brzy zaberou! :kytka:

P. S.: Myslím si, že chladit se to nemá, ale nejsem si jistá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
26.5.18 19:37
@inkakřivák píše:
Tak máš asi doktora nějakého podivného. Při zánětu ledvin - ale měla jsem kombinaci se šutrem jak konská hlava - jsem lezla doslova po zemi a po stropě bolestí. To bylo peklo, že proti tomu porod byla procházka růžovým sadem.

tak zánět ledvin bolí jako čert, to máš opravdu dr co asi neví oč jde. Sama jsem měla ač jen slabý měla jsem co dělat, sestřenka se silným probrečela dva dny od bolesti, tchán to samé a to on vydrží hodně než uzná že něco bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.18 21:14

Nene, chladit to nezkouším, teplý termofor na to nesnesu už vůbec, vím, že když jsem to měla v zimě tak když jsem si stoupla k topení, myslela jsem, že odpadnu, jak to začlo bolet ještě víc…jediný co chladim je čelo a zápěstí kvůli horečkám a přemýšlím, jak si lehnout, aby to bolelo co nejmíň..na tu pohotovost jsem se dovolala, nakonec jsem volala na klasickou, protoze na tý uro to nezvedali a paralen po algifenu nejdřív za 6 hodin, ale stejnè paralen mi na tu horečku teď nezabírá téměř vůbec, nesrazí to ani o půl stupně a algifen, jak je jindy skvělej tak taky nic

• Citovat
  • Upravit
6865
27.5.18 07:36
@Anonymní píše:
Nene, chladit to nezkouším, teplý termofor na to nesnesu už vůbec, vím, že když jsem to měla v zimě tak když jsem si stoupla k topení, myslela jsem, že odpadnu, jak to začlo bolet ještě víc…jediný co chladim je čelo a zápěstí kvůli horečkám a přemýšlím, jak si lehnout, aby to bolelo co nejmíň..na tu pohotovost jsem se dovolala, nakonec jsem volala na klasickou, protoze na tý uro to nezvedali a paralen po algifenu nejdřív za 6 hodin, ale stejnè paralen mi na tu horečku teď nezabírá téměř vůbec, nesrazí to ani o půl stupně a algifen, jak je jindy skvělej tak taky nic

a jakpak ti je dnes? na ty horečky jedině priznic zábaly ješčtě zkusit nohy ruce do octového zábalu, ale je mžné že když máš tak silný zánět horečky mohou trvat dva tři dny než začnou klesat, určitě nic nezkazíš ledvinovým čajem, brusinky, uro čaj, jen podpoříš léčbu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.18 16:57

@brumi děkuju za optání, bohužel blbě, pripadám si jak zmlácená lopatou, v noci jsem toho moc nenaspala, usnula jsem asi až v půl 7 ráno do 9, horečky pořád a furt lítám na wc, kdy při močení ta ledvina bolí nejvíc, asi tim tlakem nebo nevim, no zítra mám mít tu kontrolu, zase si říkám, že co bych chtěla…asi když to mebylo v močáku tak silný jako obvykle, rovnou se to uhnizďovalo na ledviny, doufám, že zítra bude líp, nechci na infuze…navíc je mi furt zima z té horečky, všichni chodí vedrem ve spodním prádle a ja tu oblečená pod dekou :zed:

• Citovat
  • Upravit
79816
27.5.18 18:31

No drž se v teple, s tím nic nenaděláš. Ale mohli ti píchnout něco na bolest. Nevím, já to měla zkombinované s tím šutrem, a to jsem skoro vždycky něco dostala. Ale jinak musíš jenom vydržet, než ta atb zaberou. Ale kdyby se ti něco nezdálo, tak raděj švihem na pohotovost, aby ti to nepřešlo do chronického, to je pak teprve lahůdka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
27.5.18 19:32
@Anonymní píše:
@brumi děkuju za optání, bohužel blbě, pripadám si jak zmlácená lopatou, v noci jsem toho moc nenaspala, usnula jsem asi až v půl 7 ráno do 9, horečky pořád a furt lítám na wc, kdy při močení ta ledvina bolí nejvíc, asi tim tlakem nebo nevim, no zítra mám mít tu kontrolu, zase si říkám, že co bych chtěla…asi když to mebylo v močáku tak silný jako obvykle, rovnou se to uhnizďovalo na ledviny, doufám, že zítra bude líp, nechci na infuze…navíc je mi furt zima z té horečky, všichni chodí vedrem ve spodním prádle a ja tu oblečená pod dekou :zed:

jojo to je jasné že u takové horečky máš zimnici, ale to je dobře, tělo se tím chrání, bohužel u velkých zánětů hvíi trvá než léčba začne být znát, hlavně pěkně v teple, hodně tekutin, omezit sůl, zkus si místa kolem ledvin mazat mastí třeba ibalig gel, trochu utlumí bolest a je protizánětlivý, takže jen pomůžeš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.18 19:46

@inkakřivák už se bohužel stalo, mám to chronicky, ale spíš močák, včeea na pohitovosti mi právě dali infuzi proti bolesti tuším s novalginem

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex