Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Inge Michelangelo má jenom svůj názor a dělá si to po svém, ale věřím že tady rozmary respektuje..
@Michelangelo píše:
V první a druhé třídě jo?Co jim nešlo?
Nejde o to že nešlo, ale nechtělo se, domácí úkol se nám protáhl třeba na dvě hodiny a to nemluvím o druhé třídě, když musela denně číst, jedna stránka 3 hodiny, já nervy jak špagáty, holka uřvaná + k tomu ještě úkol, takže asi tak ![]()
@Michelangelo hele, kdyz to vezmu podle mych kluku, „malej“ je ted v prvni tride…dve stranky v pisance a dve stranky ve Slabikari a mame o program na cele odpoledne postarano…co 15 minut pauza, musi se podivat, co kde lita, prestava se soustredit, je unaveny ze skoly, proste to trva…a to mu to celkem jde (tedy v ramci jeho moznosti mu to jde uzasne
)
@Malike píše:
@Inge Michelangelo má jenom svůj názor a dělá si to po svém, ale věřím že tady rozmary respektuje..
Tak to si tedy opravdu nemyslím. Stačí se podívat na styl jejích příspěvků.
@Zuziky píše:
@Michelangelo hele, kdyz to vezmu podle mych kluku, „malej“ je ted v prvni tride…dve stranky v pisance a dve stranky ve Slabikari a mame o program na cele odpoledne postarano…co 15 minut pauza, musi se podivat, co kde lita, prestava se soustredit, je unaveny ze skoly, proste to trva…a to mu to celkem jde (tedy v ramci jeho moznosti mu to jde uzasne)
Jo, přesně tak
@rozmary píše:
Nejde o to že nešlo, ale nechtělo se, domácí úkol se nám protáhl třeba na dvě hodiny a to nemluvím o druhé třídě, když musela denně číst, jedna stránka 3 hodiny, já nervy jak špagáty, holka uřvaná + k tomu ještě úkol, takže asi tak
bydlite u nas doma?
![]()
@Zuziky píše:
@Michelangelo hele, kdyz to vezmu podle mych kluku, „malej“ je ted v prvni tride…dve stranky v pisance a dve stranky ve Slabikari a mame o program na cele odpoledne postarano…co 15 minut pauza, musi se podivat, co kde lita, prestava se soustredit, je unaveny ze skoly, proste to trva…a to mu to celkem jde (tedy v ramci jeho moznosti mu to jde uzasne)
Synáček má dnes za úkol 2,5 stránky písanky + nějakou AJ + čtení z čítanky. A kdybychom se nudili, tak ještě nemá napsaný úkol z včerejší reedukace. Ještě, že jsem ho vyzvedla po obědě, asi bychom měli co nejdříve začít
.
Holky mluvíme to o dětech u zuziky a rozmary s poruchou soustředěnosti, takže ano u nich to jde mnohem hůř.
@Malike píše:
Holky mluvíme to o dětech u zuziky a rozmary s poruchou soustředěnosti, takže ano u nich to jde mnohem hůř.
Jo, za našich mladejch let byl někdo holt blbej, dnes mají všichni poruchy.
![]()
(Berte to s humorem, mí synové jsou dyslektici a dysgrafici.)
@valkil píše:
Taky si říkám, to už je podle mě od základu špatně! Vzpomínám, že v 1. třídě, to byly tak 3-4 řádky!
Mám tři děti a maximum byly ty čtyři řádky.
Až kolem třetí třídy byl úkol na psaní, třeba i z učebnice na jednu stránku.
S těmi dysgrafiky už to ke konci stránky vypadá spíš jak abstraktní umění než úkol. ![]()
@rozmary píše:
@Inge Přeju příjemné odpoledne
Děkuji
. Teď je na zahradě, aby se trochu vyvenčil, než dáme první stránku. Naštěstí mladšího dnes vyzvedávám ze školky až po „spa“.
Holt to tak je, dnes jsou poruchy různé..syn dostal zase životní šanci v tom že mu včas zjistily vážnou centrální hypotonii, v 8 měsících byl na úrovni v motorice 2 měsíčního, kdysi to někdo nevěděl a děti pak prostě měli obrnu když se v čas nezaléčilo.