Zase mě uráželi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4672
26.12.21 19:47

Co to je za výraz, že dělá v hadrách? To je nějaká třídicí linka vyřazeného textilu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
26.12.21 19:53
@Da12 píše:
Zakladatelka sama uráží svojí sestru, že má jen učňák a dělá v hadrech, ale pro sebe by chtěla, aby ji každý obdivoval a našlapoval kolem ní po špičkách. Ono jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.

Kde zakladatelka píše, že ji každý musí obdivovat a chodit kolem ní po špičkách? Zase nepřeháněj.

Zkuste se vžít do kůže introvertní mladé holky, kterou rodina uráží… Určitě by se vám to líbilo a byly jste úplně happy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
26.12.21 19:55
@stín katedrál píše:
Co to je za výraz, že dělá v hadrách? To je nějaká třídicí linka vyřazeného textilu?

Zřejmě „pracuje v oděvech“. Asi výraz používaný v té oblasti nebo spíš v dané rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.21 22:58
@terien ne každý
@terien píše:
A ty jsi za tu oběť ráda, viď. Někdo to má jako celoživotní misi. Příští rok tam půjdeš zas a místo toho, abys vtipně odpověděla a rypla si do nich, tak tam budeš sedět jako utrápená chudinka, abys mohla večer brečet do polštáře. Že tě to baví :roll:

Bohužel každý nedokáže odpovídat zle jako ty. Třeba se takto nechce chovat.

• Citovat
  • Upravit
278
27.12.21 17:29

@Da12 Někteří lidé nejdou pro urážku daleko :). Bohužel, hlavně pokud má někdo potřebu ubližovat, ponizovat najde si snadnou kořist a je jedno, co člověk udělá, stejně ho budou urážet nebo řešit. Mám to v rodině, slyšela jsem, jak přímo přede mnou někoho uráží, přitom před ním se chovají jakoby nic, jsou milí. Lidi jsou zlý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3817
27.12.21 18:29
@jahodacervena píše:
@Da12 Někteří lidé nejdou pro urážku daleko :). Bohužel, hlavně pokud má někdo potřebu ubližovat, ponizovat najde si snadnou kořist a je jedno, co člověk udělá, stejně ho budou urážet nebo řešit. Mám to v rodině, slyšela jsem, jak přímo přede mnou někoho uráží, přitom před ním se chovají jakoby nic, jsou milí. Lidi jsou zlý…

Nezpochybňuji, že někteří lidé jsou zlí, ale také jsou zase někteří lidé přecitlivělí a hned se jich jakákoliv poznámka k jejich osobě, i míněná třeba dobře nebo žertem hned dotkne, až se třeba urazí. Jinak je hodně lidí, kteří prostě jen drbou, přetřásají novinky a hledají na všem a každém nějaké blechy či pomlouvají. Jsou to lidé, kteří to ani nedělají z nějaké zloby, ale prostě se třeba jen sami nudí či jsou sami něčím frustrovaní či závidí. Je třeba to nebrat tak vážně, jak nějaké blbé poznámky, tak sám sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
27.12.21 18:33
@stín katedrál píše:
:mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
27.12.21 18:37
@ančapepča píše:
Nevšimla jsem si, že by urážela svojí sestru. Jen popsala situaci. Myslím si, že zakladatelce nevadí, že má sestra učňák, jen nechápe proč se jí rodina posmívá za to, že si chce udělat VŠ. Rodina jí má podpořit a ne urážet. To co jsi napsala, je dost smutný…

„ona pracuje (jen s výučňákem), pracuje v hadrách“- obě dvě sdělení pohrdavé jsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
27.12.21 18:52

@stinga A jak to má napsat? Výučák je normální název, nevidím na něm špatného, říká to kde kdo. A za druhé, kdyby napsala, že dělá sestra v Kiku, Pepcu nebo C&A tak dostane nandáno, že dělá reklamu, která je pokud vím na emimi zakázaná :nevim: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
27.12.21 18:59
@ančapepča píše:
@stinga A jak to má napsat? Výučák je normální název, nevidím na něm špatného, říká to kde kdo. A za druhé, kdyby napsala, že dělá sestra v Kiku, Pepcu nebo C&A tak dostane nandáno, že dělá reklamu, která je pokud vím na emimi zakázaná :nevim: :D

jJEN s výučňákem urážlivé je, pracuje v hadrech také - co kdyby třeba napsala - prodává oblečení - a i kdyby napsala prodává v Pepcu - tak tam opravdu nikdo příčetný žádnou reklamu nenalezne - to už překrucuješ, aby ses jí zastal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
27.12.21 19:03
@stinga píše:
jJEN s výučňákem urážlivé je, pracuje v hadrech také - co kdyby třeba napsala - prodává oblečení - a i kdyby napsala prodává v Pepcu - tak tam opravdu nikdo příčetný žádnou reklamu nenalezne - to už překrucuješ, aby ses jí zastal

Třeba to říká sama ségra, že dělá v handrách. Prostě na tom není nic špatného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
28.12.21 13:45

@Da12 Jasně, ale pokud má člověk málo sebevědomí, pramení to z toho, jak se k němu chovali v dětství. Pokud dítě někdo zesmesnuje od mala, asi těžko se mu to bude líbit v dospělosti.

Zakladatelka se zřejmě z toho snaží najít cestu ven a svěřila se tady.

Já teda taky nemám ráda, když si že me někdo dělá srandu. Já nejsem na světě pro to, abych sloužila někomu jako terč, aby on se bavil. Ne každýh o bere ze sebe dělat šaška a bavit ostatní :). Někdo má rád bavit se o smysluplných věcech a hold nějaký trapny vtípky ho nebaplňujou. Bohužel jsme pro ostatní divní a černé ovce. Chce si to najít někoho, s kým lze trávit smysluplný čas a pak se dají tyhle rodinný žertiky přejít, i když vážně me nebaví se smát po milionty tomu, že jsem malá, nosím brýle nebo že dělám tohle a tamto nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
28.12.21 13:49

@Da12 A ještě další věc, znám holčinu co trpí poruchou příjmu potravy a rodina se jí směje, že má jejich velkej zadek, kterej má většina ženských u nich v rodině…ale hlavně, že se ostatní dobře bavi, to je důležité :P co na tom, že to člověka psychicky bolí… ono to totiž není vidět, psychická bolest, tudíž neexistuje, že…???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.21 15:02
@Anonymní píše:
@ontarova.stara
Prosim? Ja pisu detaily, abych napsala proc a jak do me ryjou a do me sestry ne.

Jinak ono se lehce rekne at si dupnu a reknu neco zpet ale od mala semnou bylo oráno, nedokazu vyjadrit sve nazory a jsem uzavrena knizka. Nikdy se nevyjadruju k nicemu, je to pro me lepsi.

Do toho moje rodina je nehorazne zla, kdybych rekla neco kriveho, matka by mi snad vlepila a vyhodili by me z baraku.
Ono nejde vsechno jen tak, taky nemuzu rict ze nejdu, pak mi po cely rok vyhrozuji jak nemam rodinu a ze mi nepomuzou.

Chci spis jen slyset to uklidneni, ze to nemam ja takhle, takovou rodinu, co me nepodpori a jen shazuje..

Chceš vědět, že na tom nejsi sama špatně? Tak já tě uklidním, letos jsem slavila vánoce s rodinou a odjížděla jsem od nich s pláčem a pocitem, že cizí lidé v mém okolí se ke mně chovají líp než vlastní rodina. Ve zkratce, brácha má se mnou nějaký problém a pořád do mě rýpal, navážel se a nebo se mnou nemluvil, matka mě seřvala, když jsem jí chtěla s něčím pomoci a brácha mě seřval, že si hraji na něco co nejsem. Děda se do mě navážel, že jsem tlustá, při tom nejsem tak tlustá a on byl obézní celý život, jen díky nemoci na stáří svá kila zhubnul, na závěr mě brácha dosti neochotně odvezl na bus, cestou mě několikrát seřval, vyhodil mě doslova z auta a ani se nerozloučil a odjel. Když jsem to o pár dnů později říkala matce, tak mi vynadala, že všechno jen překrucuji a není to pravda. Ona je za každých okolností na jeho straně, na což už jsem si zvykla. Takže klid, nejsi sama, kdo to má v rodině smutný. Například když já jsem měla velkou absenci ve škole kvůli zdraví, nechtěli mě proto pustit k maturitě, to byl řev, málem spadl barák. Když brácha kvůli své lenosti neudělal maturu na poprvé, byli špatní ti učitelé, to oni mu chudákovi dávali špatné otázky a proto neuspěl. :nevim: :zed:. Nu což, jedu tam dvakrát měsíčně, a nějak to koušu ale fakt poslední dobou si říkám, že to nemám zapotřebí. Mé úspěchy tam nikdo nevidí, nebo je bagatelizují, zatímco když se mi něco nepovede, tak to vždycky probírají ze všech stran. Brácha je ten chytrý, já ta blbka. Je to tak od dětství a tak už jsem si zvykla, už si taky nic nenechám líbit a když oni do mě kamenem, já do nich cihlou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. Sice to moc nepomáhá ale aspoň já nemám pocit věčné oběti.

• Citovat
  • Upravit
8881
31.12.21 15:26
@Livi92 píše:
Můj ex mi jednou udělal scénu, že ho urážím tím, že před ním mluvím anglicky, když on to neumí. :potlesk: Když do mě ale jeho kamarádi z učiliště neustále rýpali, že jsem přechytralá vysokoškolačka a že lidi z VŠ jsou stejně neschopní a k ničemu, tak to mu přišlo ok.Ono někdo má holt na to, co je a není urážka, metr dle toho, kdo danou věc říká/dělá. :lol:
:lol: že sis a ním vůbec začala :zed: právě kvůli tomu, abych se takovým situacím vyhnula, jsem chodila jako VŠ jen s VŠ. Aby se někdo navážel do mého vzdělání, jen proto, že má ze svého nízké sebevědomí :poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová