Zatajené dědictví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17630
26.3.14 21:27
@blecha72 píše:
@Antonie Bolavá Jestli vše nedomluvili ústně mezi sebou. Ale co je psáno, to je dáno.

jako kdo že by to domluvil? Teta s notářem? Nebo teta s rodinou zakladatelky? Na to nemá právo, nemůže nakládat s cizím dědictvím podle svého. Jediné, co mohli domluvit je, že by děda před smrtí požádal vlastní dceru, aby se s neteří rozdělila. Ale to si myslím, že by nemělo žádnou váhu.
Tady pokud měla zakladatelka na něco nárok, tak by notář kontaktoval její zákonné zástupce. Jiná možnost podle mě není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
26.3.14 21:32
@Antonie Bolavá píše:
@Lejaa sestra je zase taky nevlastní. Ta zase není matky. Je v tom hokej. Každopádně si neumím představit, že by po mně měla nevlastní dcera cokoli dědit. Nebo dokonce její děti :nevim:

O té sestře jsem četla později.
Jinak, přesně tak. Ze zákona jí žádný nárok nevzniká. A pokud by v té závěti byla napsaná, tak by už o tom dávno věděla od notáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
26.3.14 21:38
@Lejaa píše:
O té sestře jsem četla později.
Jinak, přesně tak. Ze zákona jí žádný nárok nevzniká. A pokud by v té závěti byla napsaná, tak by už o tom dávno věděla od notáře.

někdo si to v rodině asi trochu přibarvil. Pak to dělá akorát zlou krev :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9135
27.3.14 06:36

Tak jsem si teď přečetla Vaše názory a každý mi vnuknul nějakého brouka do hlavy. Já totiž nemám páru, zda byla závěť sepsána nebo nebyla, byla jsem tenkrát malé dítě a jak jsem psala výše, nenapadlo by mě po nich něco chtít, kdyby mi rodina nic neříkala.. Já sama bych se po tom nepídila… Takže asi zkusím tedy vyhledat daného notáře, jestli ještě působí a optat se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9135
27.3.14 06:37

@DeTer No, já to ani řešit nechtěla… ale dyž tak rodina vnukne mysli do hlavy, tak chci vědět pouze a jenom pravdu, jak to je :roll: A prostě mě zaráží, když jsem se ptala tety i babičky, tak ani jedna mi nechtějí ukázat papíry.. a to mě na tom zaráží :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
27.3.14 07:46

@Mazlinaa Víš ale protože jsi na ně hodná. Je to smutný, ale je to tak. Kdyby za tebou stála právnička s tím, že má tvé zplnomocnění k vyřešení dědické situace, tak prostě nemůžou říct holčičko neštourej se v tom. A nezlob sena mě, ale jestli tam teda něco je na co máš právo, tak bych teda byla jo hodně proto, aby ti to koukali říct. Nemyslela bych ani tak na sebe, ale na to že bych udělala stavebko dítěti třeba a i kdyby to bylo 10tisíc, tak kde je dneska najdeš? CHovají se k tobe jako k nějaký malý holčičce. Stůj si za tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
27.3.14 08:35
@DeTer píše:
@Mazlinaa Víš ale protože jsi na ně hodná. Je to smutný, ale je to tak. Kdyby za tebou stála právnička s tím, že má tvé zplnomocnění k vyřešení dědické situace, tak prostě nemůžou říct holčičko neštourej se v tom. A nezlob sena mě, ale jestli tam teda něco je na co máš právo, tak bych teda byla jo hodně proto, aby ti to koukali říct. Nemyslela bych ani tak na sebe, ale na to že bych udělala stavebko dítěti třeba a i kdyby to bylo 10tisíc, tak kde je dneska najdeš? CHovají se k tobe jako k nějaký malý holčičce. Stůj si za tím…

Jenze tady jde o to, ze oni nejsou kompetentni neco rikat nebo nerikat. Oni nemaji pravo rozhodovat o cizim dedictvi. Kdyby zakladatelka mela neco dedit, musel by notar kontaktovat primo ji, resp. tenkrat jeji rodice. Nic takoveho se nestalo, takze nejspis zadne dedictvi neni. Ze zakona nema zakladatelka pravo na nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
27.3.14 10:33
@Antonie Bolavá píše:
Jenze tady jde o to, ze oni nejsou kompetentni neco rikat nebo nerikat. Oni nemaji pravo rozhodovat o cizim dedictvi. Kdyby zakladatelka mela neco dedit, musel by notar kontaktovat primo ji, resp. tenkrat jeji rodice. Nic takoveho se nestalo, takze nejspis zadne dedictvi neni. Ze zakona nema zakladatelka pravo na nic

Tak jako nevím, ale když přijdu jako dcera za rodičema s otázkou co se teda dělo nebo jak to dopadlo, tak by jí mohli říct nějaký konec toho ne? Je tady celkem jedno jestli tam něco je nebo není a hlavně ani nikdo nerozhoduje o jejich dědictví. Jen otázka : Jak to dopadlo? Odpověď…? O to tu přeci jde a ne že by někdo chtěl rozhodovat o dědictví nebo nabývat nějaké statky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
27.3.14 10:49
@Mazlinaa píše:
@DeTer No, já to ani řešit nechtěla… ale dyž tak rodina vnukne mysli do hlavy, tak chci vědět pouze a jenom pravdu, jak to je :roll: A prostě mě zaráží, když jsem se ptala tety i babičky, tak ani jedna mi nechtějí ukázat papíry.. a to mě na tom zaráží :nevim:

Ty po dědovi nemůžeš nic dědit, nejsi jeho vlastní. Kdyby tě zapsal v závěti, tak by tvůj podíl do tvé zletilosti spravoval poručník a to by zcela jistě byla tvoje matka. Takže v závěti taky nejsi. Po dědovi nezdědíš nic, jsou to jen fámy v rodině. Po babičce bude dědit tvoje matka a ne ty. Ledaže by podle nového občanského zákoníku bylo na tebe pamatováno v poslední vůli. Také se může stát, že babička ještě před svou smrtí daruje zbytek domu své druhé dceři a i tvoje matka bude mít smůlu a nezdědí nic. I toto se může stát.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
27.3.14 10:53
@DeTer píše:
Tak jako nevím, ale když přijdu jako dcera za rodičema s otázkou co se teda dělo nebo jak to dopadlo, tak by jí mohli říct nějaký konec toho ne? Je tady celkem jedno jestli tam něco je nebo není a hlavně ani nikdo nerozhoduje o jejich dědictví. Jen otázka : Jak to dopadlo? Odpověď…? O to tu přeci jde a ne že by někdo chtěl rozhodovat o dědictví nebo nabývat nějaké statky :nevim:

Tvoji rodiče nedědili, takže o ničem neví. A ani to není jejich starost a ani tvoje. Protože ty jsi v dědění ještě za svou matkou. Ty můžeš jen čekat, jestli náááhodou na tebe něco zbude. Tak to prostě je.

• Citovat
  • Upravit
4462
27.3.14 11:16

@Kobliha51 Já to chápu, taky se v tom pohybuju, ale mám dojem, že tak nějak neřešíme kdo co nabyl nebo pozbyl… Jde jen o to dopátrat se jak to bylo a pak až teprve co nebo ono
Co si budem povídat, kdo ví kde co měli kde sepsáno kdysi byli lidé pečliví anevíš co měli nebo neměli. Proto opakuji že jde jen o to dozvědět se jak to bylo a ne hned dědit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
27.3.14 14:05
@DeTer píše:
Tak jako nevím, ale když přijdu jako dcera za rodičema s otázkou co se teda dělo nebo jak to dopadlo, tak by jí mohli říct nějaký konec toho ne? Je tady celkem jedno jestli tam něco je nebo není a hlavně ani nikdo nerozhoduje o jejich dědictví. Jen otázka : Jak to dopadlo? Odpověď…? O to tu přeci jde a ne že by někdo chtěl rozhodovat o dědictví nebo nabývat nějaké statky :nevim:

ale rodice o zadnem dedictvi nevi. Nebo alespon nebyli nikdy kontaktovani notarem. Takze zadne dedictvi neni
Tady to ma udajne tajit teta, coz je proste nesmysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
27.3.14 14:14

@DeTer nebo ty si dokazes predstavit ze s nekym dejme tomu napul neco dedis a zatajis mu to? To prece nejde, notar to dostane do ruky a kontaktuje vsechny dedice, nebo jejich zakonne zastupce. Tady nekontaktoval ani zakladatelku, ani jeji rodice, takze proste a jednoduse nic nededila. Tim to hasne.
Dedictvi prece nejde zatajit. Manzel dedil se sestrou po jejich otci a meli s tim behani aby mel plnou moc od sestry, protoze ta nemela cas nic zarizovat. Jinak by se bez ni manzel ani neuprdl, protoze ze zakona byli oni dva jedini dedicove a o dedictvi vedeli samozrejme oba. Tam neexistuje moznost aby se o tom jeden dozvedel a druhy ne. A uz vubec aby to shrabl jeden s tim, ze druheho vyplati az se mu bude chtit. Copak jsem jedina komu takova situace prijde naprosto absurdni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
27.3.14 14:29

Jedina hypoteticka moznost je, ze by dedecek sepsal zavet, kde by uvedl, ze zakladatelka bude v 18 letech vyplacena a jako opatrovnika toho dedictvi by musel uvest tu tetu (coz je trochu divne ale budiz). Nicmene v takovem pripade by prislusne urady ohlidaly aby byla zakladatelka skutecne vyplacena. To by teta fakt zamlzit nemohla :lol: I kdyz je v tomto state bordel tak porad mame nejake zakony.
V zadnem pripade nelze aby platila veta, jak pise zakladatelka, ze „teta vsechno shrabla pro sebe s tim ze ji v osmnacti letech vyplati“. To je nebetycna blbost. Teta nejspis vsechno shrabla pro sebe, protoze byla jedina dedicka. Resp. asi ona a jeji matka, tedy vdova po dedeckovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
27.3.14 14:46

Navic zakladatelka se oznacuje za „jedinou vnucku“, coz je taky hloupost, protoze ona zadna vnucka nebyla, ona nebyla se zemrelym vubec v zadnem pribuzenskem vztahu.
To by moje nevlastni dcera taky rada dedila po mne nebo po mych rodicivh, ale to bohuzel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová