Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych se pídíla u notáře (nejbližší v okolí zeměřelého) v případě, že jsi uvedená v závěti, tak máš právo na znovuotevření dědictví, ale na to si opravdu najmi právníka.
@Yvonne píše:
Já bych se pídíla u notáře (nejbližší v okolí zeměřelého) v případě, že jsi uvedená v závěti, tak máš právo na znovuotevření dědictví, ale na to si opravdu najmi právníka.
Kdyby notář něco takového měl, tak už by dávno kontaktoval jejího zákonného zástupce - poručníka. Ten zákonný zástupce se musí zpovídat soudu, co s tím dědictvím udělal. Takže ona uvedená nikde v závěti není a nedostane nic. Právník bude rád, když mu ona zaplatí za nic. Tak jestli má zbytečné peníze, tak ať do toho jde. Nic nedostane. A nedostane ani po babičce, pokud ta ni na nebude myslet v poslední vůli. Takových dědiců by bylo.
@Kobliha51 po babicce snad jo. Jestli jsem to spravne pochopila, tak babicka je matka jeji matky. Ale tam nebude detit v prvni lajne, tam az potom po sve matce
@Mazlinaa píše:
@blecha72 Na katastru nemovitostí jsme koukali, ale nic konkrétního jsme nenašli, jen to, že barák se momentálně dělí na to, že 1/8 obývá teta (terá by mě měla vyplatit) a babičce nechala zbytek..
Podle mne dy tam mohl být zápis notáře, díky kterému získala teta tu svoji část.
A souhlasím s @Michelangelo, je mi divné, že bys měla něco dědi, když tvoje matka nebyla dědova dcera. Leda, že bys dědila ze závěti. Ze zákona bys podle mne dědit neměla, ale třeba se pletu.
(mimochodem, já jsem taktéž měla dědit po dědovi(ze zákona), ale protože nebylo co, tak mi ani notářka nedala vědět, že nic dědit nebudu)
@Antonie Bolavá píše:
@Kobliha51 po babicce snad jo. Jestli jsem to spravne pochopila, tak babicka je matka jeji matky. Ale tam nebude detit v prvni lajne, tam az potom po sve matce
Nepřijde mi příliš vhodné rozrýpávat v rodině dědictví, které příjde až kdoví kdy a to ještě možná. Možná se majetek někam vypaří a zakladatelka s ním v tuhle chvíli vůbec nemůže počítat. To by mě osobně nikdy nenapadlo. Taky mám nějaký majetek a kdyby se mě děti začaly okolo toho nějak vyptávat, tak bych nebyla nadšená. Spíše bych přemýšlela o tom, jestli to neprodám a neodjedu si na pár let do cizích zemí plnit svoje sny.
@Kobliha51 to se nas takhle jednou nevlastni dcera ptala kdo bude dedit barak. Tak jsem ji vypocitala pomernou cast vzhledem k poctu sourozencu a vyhodnotila jsem to na mensi koupelnu. Hned jsem ji poslala to dedictvi umyt vcetne zachoda
Takhle to myla par tydnu a od te doby o dedictvi ani necekla ![]()
@Antonie Bolavá píše:
@Kobliha51 to se nas takhle jednou nevlastni dcera ptala kdo bude dedit barak. Tak jsem ji vypocitala pomernou cast vzhledem k poctu sourozencu a vyhodnotila jsem to na mensi koupelnu. Hned jsem ji poslala to dedictvi umyt vcetne zachodaTakhle to myla par tydnu a od te doby o dedictvi ani necekla
Tak se to má dělat.
Lidi mají většinou velký voči a ono pak prd. ![]()
@Kobliha51 píše:
Tak se to má dělat.Lidi mají většinou velký voči a ono pak prd.
no hlavne vysvetluj ji ze jestli nam da panbuh dobre zdravi, tak bude dedit cast 50 let stareho baraku a bude spis premyslet jak se toho zbavit. Pocitam ze jako zena na prahu duchodu uz bude mit vlastni bydleni poresene
Bože lidi, mě nejde o dědictví jako samotné ale o PRAVDU, co na tom fakt je. Jediné 2 osoby mě v celé konverzaci pochopili, ostatní se chytaj akorát za hlavu, jak mužu něco chtít, ale nikdo nepochopil, že nic nechci, že chci jen tu pravdu.
@Mazlinaa Na PRAVDU se dá i umřít. Můžeš se zeptat Mistra Jana Husa.
@Mazlinaa píše:
Bože lidi, mě nejde o dědictví jako samotné ale o PRAVDU, co na tom fakt je. Jediné 2 osoby mě v celé konverzaci pochopili, ostatní se chytaj akorát za hlavu, jak mužu něco chtít, ale nikdo nepochopil, že nic nechci, že chci jen tu pravdu.
Ono ti vlastně do cizího majetku nic není. Jednou na to přijdeš. Takhle minimálně pár členů rodiny nas…š. Ale třeba je to účel. ![]()
@Mazlinaa No to řikam celou dobu. Než jsem stačila odpovědět, napsala jsi to za mě ![]()
Zacházíme do detailů, který ted nejsou vůbec podstatný ![]()
@Mazlinaa píše:
ale ja te chapu. Mne nevadi fakt, ze se po tom shanis. Jen mi to pripada nelogicke, protoze dedictvi ti proste nikdo nemuze zatajit. Na to nema nikdo paky, teta nic pro sebe shrabnout nemohla, to proste nejde. Po pravde je mi ji trochu lito a mam potrebu se ji zastat, protoze k takovemu obvineni prisla jak slepy k houslim
@Mazlinaa nebo ty si fakt myslis, ze notar tenkrat kontaktoval jen ji a ona mu tam rekla vite co pane notari, te druhe dedicce ani volat nebudeme, ja si necham vsechno pro sebe a jednou ji treba vyplatim…? A notar na to tak fajn, to je super napad, aspon budu mit o starost min. Pak spolu obradne spalili zavet a rozesli se v dobre nalade ![]()
My se ti tady proste jenom snazime vysvetlit, ze je nesmysl abys neco zdedila a nevedela o tom a jeste to navic nekdo stopil pro sebe. Jedine ze by teta nasla a znicila zavet. Ale pochybuju ze by se pak s tim nekde chlubila. Navic v takovem pripade by s tim uz nikdo nic neudelal
@Antonie Bolavá píše:
ale ja te chapu. Mne nevadi fakt, ze se po tom shanis. Jen mi to pripada nelogicke, protoze dedictvi ti proste nikdo nemuze zatajit. Na to nema nikdo paky, teta nic pro sebe shrabnout nemohla, to proste nejde. Po pravde je mi ji trochu lito a mam potrebu se ji zastat, protoze k takovemu obvineni prisla jak slepy k houslim
V tom naprosto souhlasím, ale taky chápu zakladatelku, že chce jen vědět jak to bylo a tím, že jí k tomu nechce nikdo nic říct, tak jí to akorád poňouká šťourat dál. Taky si ale myslím, že tam toho moc nebude ![]()