Zdravý jídelníček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14309
31.12.13 15:20
@AngelLilly píše:
Tak to je jasné. V jídelníčku mám všechny tyto sýry a tvarůžky jsou z toho to nej :mrgreen: A u každého mám samozřejmě napasné množství, kolik si ho dát. Jen když si vezmu, že bych se dala teda hodně tučný eidam, aby byl tedy kvalitní, tak to se asi moc nenajím :mrgreen:

a o tom to je..sprav si salat(150g) s tvaruzkami(balenie) a 60g chleba, pridaj 5g orieskov(namiesto oleja) a nadlabnes sa jak nic..:-)
Alebo platek chleba a 20g eidamu..mas na vyber..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
31.12.13 15:22
@Litta píše:
http://ekonomika.idnes.cz/…onomika.aspx?… + k čemu jíst rohlíky? Proč?
Jinak celkem souhlasím.

Zrovna jsem to sem chtěla dát. Stačilo mi, když jsem si jednou přečetla složení kupované strouhanky a bylo jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
31.12.13 15:24

@Litta
Rozumiet sa vyzive-mat nieco nastudovane, ne obslehnute rady z netu..tu nejde o vyzivove poradenstvo ale vediet k comu vyziva sluzi a z voho, kedy, preco, kolko ma coho obsahovat..vegetarianstvo je ok, pokisl sa pridavaju veci, ktore v zelenine nenajdes..rady zakladatelky si clovek velmi lahko vygoogli..a pardon doporucovat lyzicku cukru do jogurtu moze len clovek co o tom vie prd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
31.12.13 15:24

Holky, jak je to s pitným režimem? Musím se naučit pít. Vypiju třeba 6-8 kafí denně a jednu sklenici vody :oops:. Vím, je to hrůza. Koupila jsem si Caro, abych to trochu srovnala. Miluju prostě teplé nápoje s mlékem. Vážím 66kg na 174cm a potřebovala bych tak 60kg, nejlépe 58kg. Kolik vody mám cca. vypít? Ještě se zeptám na mléko, dětem kupuju jedině čerstvé plnotučné a sobě si ho taky dávám do kafí…Asi u něj neplatí to samé jako u sýrů, že? Odstředěné je hrůza vodnatá, takže jedině polotučné…Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
31.12.13 15:27

Já nevím, ale mně přijde zbytečné tady rozebírat potraviny skoro na molekuly. Vždyť i sám výzkum potravin se neustále mění, vyvíjí, sami odborníci nemají jasno v tom, co je dobře a co špatně a jak moc je to dobře, nebo špatně.. Já jsem si jen dovolila hodit sem jídelníček z pohledu normální, zdravé holky, která neřeší každej prd a je spokojená.
Přiznávám, nejsem žádná odbornice, nemám nic vystudované, jen jsem chvíli dělala výživovou poradkyni a pomohla pár lidem zhubnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
31.12.13 15:36

Nikdo není stroj a nikdo neví všechno. Ale pokud by měl tedy někdo zájem o osobní konzultaci s individuálním přístupem, můžete psát na kristinova-andrea@seznam.cz. Na konzultaci vás zvážím na váze, která vám zjistí rozložení vašeho těla (svaly, tuky, vodu v těle, spalování - bazální metabolismus, metabolický věk, vápník a minerály v kostech, aktuální kondici).
Upozorňuju, že nejsem odborník, jen se o to zajímám ve volném čase. Cena je 200 Kč za jednu konzultaci.
A pouze v Brně. Neberte to prosím jako reklamu, ani jsem to sem nechtěla psát, jen jste mě mnozí upozornili na nedostatek informací, takže tady máte možnost doplnění. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
31.12.13 15:44

Tento jídelníček je dobrý teď pro toho kdo jí sra*ky a potřebuje někde začít, s tím souhlasím :palec:… Protože člověk ze dne na den nemůže vědět vše, je to na dlouhou trať než člověk SÁM zjistí co mu vyhovuje a kdy (sacharidy, bílkoviny apod.)… Já když před x lety začínala, tak jsem začala tím, že jsem pouze vyřadila smažené, alkohol a začla pravidelně jíst, potom jsem se začala vzdělávat víc a víc až sem se dotala tam kde jsem, čtu etikety, kupuju kvalitní potraviny a tělo si samo řekne co potřebuje a já ho poslouchám. Když uběhnu 15km, tak prostě mám vyšší příjem kcal než když nemám žádný sport a sním toho prostě méně. Kdo potřebuje „nějak“ začít Tak je to pro něj fajn jídelníček s tím že si ho plus, mínus upraví… A né že mu začnu valit hned klíny do hlavy že to je moc nebo málo sacharidů a maso by se nemělo vůbec apod. Na to si už člověk musí přijít sám kterou cestou se vydá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
31.12.13 16:03

Nedělá se z toho zbytečně věda? Na zhubnutí přece stačí klasika, co známe všichni: Větší výdej, než příjem, omezit cukry, tuky, bílé pečivo a přílohy, z ovoce maximálně 1 - 2 ks denně, hodně zeleniny, ryb, drůbežího a králičího masa. Rozdělit to do pěti, šesti porcí na den, k tomu přidat pohyb, byť jenom půlhodinovou ostrou chůzi apod. a je to. Mně osobně na zahnání chutě na sladké pomáhá ráno ta kaše. Navíc je to po ránu jako první jídlo vhodnější než jogurt nebo něco jiného studeného. Je to jen můj názor, já kdybych měla hubnout stylem vážit si každou kousek, než ho strčím do pusy a přehnaně sledovat etikety na každém jogurtu a procenta tuku v sýrech, tak bych s tím brzy sekla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
31.12.13 16:06

@Denisa56 Já třeba sleduju etikety proto abych nejedla chemku. Pro mě to důležitý je, ale většinu znám a mám to už v hlavě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
31.12.13 16:09

@eneerka Souhlasím. :)
@Denisa56 No, já taky chtěla napsat jen základní jídelníček. A vidíš, jak to dopadlo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
31.12.13 16:29

@Andyss Ten můj příspěvek nebyl namířený na tebe, ale na některé přispěvatelky. :D

@eneerka Taky koukám na složení, ale přiznám se, že mám tendenci to spíš flákat. Ono dneska je ve všem něco. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
31.12.13 16:45
@Andyss píše:
@ady01 Kaše nejlíp domácí, pokud nemáš čas po ránu vařit, tak můžeš koupit třeba ve zdravé výživě - já mám teď třeba pohankovou od Nominy, to stačí zalít horkou vodou nebo mlíkem a mně teda moc chutná. (I když přítel říkal, že je to blaf. :mrgreen: )
A gramáž ti nikdo takhle neřekne, nejlíp je zajít se někam přeměřit k odborníkovi. :nevim: Nebo já si třeba aspoň koupila váhu Tanitu - ta ti přibližně změří, kolik denně spaluješ, tak od toho se odpíchnout. Ale pokud tolik běháš, potřebuješ fakt hodně jíst, hlavně bílkoviny (2 - 3 g na kilo váhy). Ale pokud chceš zhubnout, lepší by bylo asi zvolit míň náročnou aktivitu, než je běh. Během si spíš buduješ kondici a svaly. Nejlíp si kup sport tester a měř si tepovou frekvenci, se kterou budeš nejlíp spalovat tuky. (Výpočet je různě na netu.)

U odborníka jsem byla, moje fyzická aktivita je někde mezi fitness a profi, takže běžný vyživovy poradce mi nesdělil nic co bych už nevěděla, ti „odborníci“ jsou finančně někde jinde, sporttester mám, kcal změřeny, takže podle toho doplňuju, občas samo „výkyv“ ve formě pikaa před závodem a tatrankou po závodě, ale to je snad po 10 a více km v toleranci.
Jinak běh se stal mojí vášní,(naše diskuze Pulmaratonky…)na něj si nenechám sáhnout, moje váha je 72-73kg/171,jde mi pouze o to to stáhnout na 69kg, aby to líp vypadalo :mrgreen:Ještě miluju tahat kolo s vozíkem, takže hubenour byt nemůžu, neutáhla bych to, ale dík, tu kaši zkusím a pečivo trochu zredukuju, ty bílkoviny taky přidám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
31.12.13 16:58

@Denisa56 Ve všem ne, nejlepší je kupovat jednodruhové potraviny které si spojím sama doma. Např. místo ochuceného jogurtu koupím býlý a dam si tam skořici, ovoce nebo domácí marmeládu. čím kratší složení tím lépe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
31.12.13 17:18
@eneerka píše:
@Denisa56 Ve všem ne, nejlepší je kupovat jednodruhové potraviny které si spojím sama doma. Např. místo ochuceného jogurtu koupím býlý a dam si tam skořici, ovoce nebo domácí marmeládu. čím kratší složení tím lépe :mrgreen:

alebo lyzicku cukru podla zakladatelky.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
31.12.13 19:20

@miisenka To jsem ani nečetla, tak to je špatně no, jedině že by to byla stévie ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková