Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Andyss píše:
@miisenka A ty tomu rozumíš na jaké úrovni, jestli se můžu zeptat?Nevím, jestli ti to někdo řekl, ale sacharidy tvoří většinu naší stravy a i té zdravé. Celkový podíl sacharidů by měl tvořit něco kolem 60 %. Proto ano, těmi 20 gramy opravdu myslím CUKRY. To znamená, že když si třeba vezmu tu moji jáhlovou kaši, v té je 65 % sacharidů, ale třeba jen 10 g cukrů. Vždycky je tam přece údaj sacharidy celkem a Z TOHO cukry. Sacharidy jsou přece zdrojem energie a snídaně má být bohatá na sacharidy, aby měl organismus z čeho čerpat během dne. 20 gramů sacharidů je proto na snídani opravdu nesmysl.
Holka zlatá nezamotávej se už do toho. Ono to tak přece není. To, že je to dovolené množství přece neznamená, že to musíš jíst v cukrech. Já mám třeba pro svou výšku a váhu 39g tuku na den, a taky si nedám 45g másla, ale dám si to ve zdrvejch potravinách, a o tom to přece je: snít přiměřené množství (k výšce a váze) živin, ale ZDRAVĚ, ne v čistém cukru nebo tuku
.
Já teda nejsem odborník jako vy tady, ale už rok se o to zajímám, hodně jsem zhubla (dobře jsem zhubla, potvrzeno bodystatem), a opravdu hodně jsem toho nastudovala. Cílem je se CUKRU vyhnout (při odstraňování tuku), takže do jogurtu banán, rozinky, sušené šestky, ale cukr teda nikdy. Občasný prohřešek je pochopitelně dovolen, a pokud se jinak jí dobře, tak se to ztratí, ale Ty jsi tady radila JÍDELNÍČEK NA HUBNUTÍ, a tam teda lžička cukru nepatří. To sama uznej, že to do diety nepatří
.
@eneerka píše:
@miisenka To já si někdy ráda osladím stévií bílý jogurt, nebo přidávám do
ovesné kaše. Dělám s ní i zdravé palačinky
A nemá pachuť? Já se náhradních sladidel bojím, raději nesladím, než něčím nedobrým
.
@VílaZvonilka píše:
A nemá pachuť? Já se náhradních sladidel bojím, raději nesladím, než něčím nedobrým.
nema pachut na bazi umelych sladidiel..je citit inak, ale je to vcelku dobre..bavim sa o praskovej stevii, tabletova je hnus..
@VílaZvonilka
Pani zakladatelka to ocividne nechape..a bere cukor ako cukor.. ![]()
@maty1983 V robotu, pár kousku tam zustane, ale když se to přeseje tak je to dobrý:)
@eneerka píše:
@maty1983 V robotu, pár kousku tam zustane, ale když se to přeseje tak je to dobrý:)
skusim..a nahradzujes cely pomer, alebo mixujes?
@VílaZvonilka pro mě pachuť nemá, ale je fakt, že někomu vyhovovat nemusí:).. Někdy doslazuju i ty moje mišmaše 80% hořkou čokoládou 1 čtvereček udělá zázraky ![]()
@VílaZvonilka @miisenka Já nevím, proč si domýšlíte něco, co jsem přece vůbec nenapsala.
Nepletu si čistý cukr s přírodním cukrem ve zdravých potravinách. Tu variantu s tím třtinovým cukrem jsem napsala, protože je to na snídani povoleno i v jídelníčku na hubnutí, i když přiznávám, že je samozřejmě lepší dochutit to třeba ovocem, jak jste tu psaly. Spíš mě zarazilo, jak se do mě @miisenka obouvala (dovolím si říct, že i neslušně) kvůli jedné lžičce třtinového cukru, tak jsem jí chtěla vypočítat v gramech, že se až tak nic nestane, že je to ještě povolené množství.
Holky zrovna to s těmi cukry na snídani (20 g) mi říkala holka, co má vystudovaný přímo tento obor. Já to takhle praktikovala i na svoje klientky a všechny mi hubly, tak nevím. A pokud jsem se s tím sekla, tak se teda omlouvám, ale nikdo přece neví všechno. A jsem otevřená námitkám, ale vy jste to některé podaly tak, že píšu úplné hovadiny, což si zase nemyslím. Za tento jídelníček (i když teda podrobnější a víc individuální) + zvážení a přeměření si u nás holky účtovaly 250 - 650 Kč. Přišlo mi to zbytečné, proto jsem jídelníček hodila na net, aby k němu měl přístup každý, kdo má zájem. Protože já sama jsem s ním krásně zhubla (nabrala svaly, shodila tuky) a stejně tak i moje klientky. Souhlasím s tím, že je to opravdu orientační a spíš pro lidi, kteří vůbec neví, jak mají jíst. Ale pokud by si to každý mohl vygooglit, tak mi tolik holek nepíše do zpráv, že o to má zájem. A mrzí mě přístup některých z vás, který mi to rovnou tak zkritizovaly. O zdravou výživu se aktivně zajímám už dva roky, čtu etikety, snažím se vařit zdravě a jíst pravidelně. A taky pomáhat lidem, kteří v tomto vyloženě tápou.
@Andyss Já jsem například ten laik, co v tom vyloženě tápe a proto moc děkuji za tuhle diskuzi
Určité věci se mi díky ní osvětlili, například ten výpočet kolik tekutin by člověk s ohledem na svou váhu měl vypít je super
A taky se mi líbí nápad ráno jíst ty kaše. To zavedu ![]()