Zeman versus Schwarzenberg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8911
23.1.13 13:20
@Osmanka píše:
@Wiolla
Hele a co říkáš na to, že včera Zeman prohlásil, jak na Bohdalovou útočí a ona to dnes (zastánce Zemana) vyvrátila? Nevím, není to nejhorší mít lháře?

Na to neříkám nic. Mě už totálně odrovnalo to s těmi „zdegenerovanými šlechtici a znásilňováním“. Takže takováto fabulce, už to nemůže zhoršit. Včera mě potěšila MZ omluva KS za ten nacistický obraz. Nicméně radovala jsem se předčasně, MZ se nezmění a už mě nemůže opravdu nic překvapit.

Ohledně KS to ale není lepší. Jeho advokátkou zmiňované záměry ohledně restituce rodového majetku, neřešená korupce na MZV atd., mě též nepřekvapují. Už jsem psala, že v jeho „čistotu“ úmyslů, byť za slušnou fasádou, nevěřím.

Znovu se budu opakovat, ale z různých důvodů jsou pro mě nepřijatelní oba. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31398
23.1.13 13:21
No jasně, on se prostě chová jako šašek na dvoře králů, ten taky mohl plácnout cokoli (a že toho využívali a že zasívali semínka nenávisti tu i tam, je známo, málokdy to byli opravdu blbečci), lid se smál, až se mu z kalhot prášilo a všem bylo prima. Bohužel funkce prezidenta pro mne není funkce dvorního šaška, prezident má mít nadhled, noblesu a styl (o tom, že nemá lhát, být demagog, xenofob a kdecovšechno ani nemluvím, to by neměla být pouze deviza prezidentů) a to MZ zkrátka postrává. Hlavně že ale není šlechtický degen, to mu v této závistivé zemi dává mnoho plusových bodů.
@Osmanka píše:
Přesně, dnes to článek od Bohdalové potvrdil. Mě stačí si je porovnat taky povrchně, protože do hloubky to fakt nejde, to najdeme u každého něco. A dnes to článek potvrdil a to, že řekl, že jsou knížata retardovaní, mi přijde dost jasné povrchní srovnání.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31398
23.1.13 13:24

@marye patent na rozum ne…každý ať si trámy a třísky přebere po svém, někomu vadí to, jinému ono. Jisté je to, že jeden z nich tam prostě usedne, ať se nám to líbí nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17581
23.1.13 13:25

@Wiolla
naprosto tě chápu. většina mých přátel hází prázdnou obálku. momentálně se přikláním víc k MZ, protože prázdná obálka bohužel nic neřeší… ikdyž počet neplatných hlasů také bude mít výpovědní hodnotu. pro mě je politika MZ prostě víc čitelná a KS ať si dělá mladým kašpárka, jak chce. ať je to ten nebo ten, praštíme ho koštětem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
23.1.13 13:26
@Wiolla píše:Znovu se budu opakovat, ale z různých důvodů jsou pro mě nepřijatelní oba. :nevim:

Pro mě taky, ale SCH je pro mě menší zlo ze dvou. I když mimo jiné mě na něm nejvíc štve, že prezident ČR neumí pořádně česky.. a bude to rakušan a ne čech :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31398
23.1.13 13:28
Ale no, tak, už zase…takže: Rakušan není vůbec, občanství má české a švýcarské (to druhé z titulu svého rodu). Dienstbier má zas české a americké občanství, ale o hlavu mu to, že je Američan nikdo neomlacoval. Rakušanem (pokud je jím ten, kdo tam žije) jsme ho udělali my, když jsme ho coby 11 leté dítě z vlasti vyhnali. Narodil se v Praze a nebýt Vítězného února, zřejmě by tu prožil celý život a nemusel spáchat ten zločin, vzít si za ženu náckovu holku :zed:
@jájaana píše:
Pro mě taky, ale SCH je pro mě menší zlo ze dvou. I když mimo jiné mě na něm nejvíc štve, že prezident ČR neumí pořádně česky.. a bude to rakušan a ne čech :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
23.1.13 13:28
@elanaa píše:
@Wiolla začnu od konce: máš pravdu s tou příslušností k Přemyslovců, ale to bylo vytaženo až poté, co začali na něj házet špínu „dokonalí Češi“, kterým nebyl dost český, dost vlastenec, dost jejich. Tak holt se šlo do archivů a ukázalo se, že je možná češtější, než půl Krumlova dohromady.Otec nácek ok blbý, ale (bohužel díky těm diskuzím prostě nevím jestli to bylo tady nebo vedle) Jura tady trochu objasňoval jak to s těmi rakouskými nácky bylo, že měli zhruba tutéž funkci jako ve Francii cizinecká legie a ne každý nácek byl válečný zločinec (co Schindler např.?).

Ahoj, diskusi moc nesleduju a upřímně volební kampaň taky ne, nemám na to žaludek ;) Taky nechci nikoho ovlivňovat, dnes jsem se ovšem dostala k tomuto, tak jak jsem koupila, předávám dál ;)
Je to prohlášení PhDr. Václav Rameše, archiváře Ředitele Státního oblastního archivu v Třeboni
(cituju jen kousek):
„V třeboňském archivu je dostatek důkazů o tom, že otec dnešního kandidáta na prezidenta byl vlastencem a za tuto zem se postavil v jejich nejtěžších dobách. Spolu se svými přáteli inicioval jak "deklaraci české šlechty“ z roku 1938, tak i dopis státnímu prezidentovi Háchovi o rok později, kde se všichni podepsaní jasně hlásí jako vlastenci k této zemi. Karel Schwarzenberg v této pro republiku těžké době připravil k vydání knihu Obrazy českého státu, která měla posilovat národní hrdost. Náklad byl pochopitelně nacisty ihned zabaven. Na jeho majetek byla uvalena okamžitě nucená správa a stal se s celou rodinou zajatcem ve svém domě. Jako major československé armády se po celou válku podílel na odbojové činnosti a především v závěru války zabránil ve svém kraji mnoha zbytečným krveprolitím. Jeho autorita byla neotřesitelná a byl po válce dokonce zvolen předsedou MNV v Čimelicích. Jeho bratr František se účastnil bojů v Praze a byl styčným důstojníkem generála Karla Kutlvašra. JUDr. Adolf Schwarzenberg, majitel Hluboké a dalších jihočeských panství, jakožto známý antifašista ještě před příchodem nacistů emigroval. Jeho majetek byl gestapem okamžitě zkonfiskován. On sám podporoval Benešovu vládu v Londýně a lze říci, že jeho finanční podpora byla velmi významná. Ostatně to vše osobním dopisem potvrdil i Jan Masaryk. Jak se prezident Beneš po válce Schwarzenbregovi odvděčil, o tom nám také hodně vypoví archivní prameny, ale to je již jiná historie. Připouštím, že tyto informace nejsou široké veřejnosti známé a proto jsem se o nich zmínil poněkud obšírněji. Všechna tvrzení však lze doložit archivními dokumenty."

Můžete se pro kontrolu ještě mrknout sem:
http://cs.wikipedia.org/…chwarzenberg

Tak to jen, kdyby ta historie někoho zajímala… Jak říkám, já tu mediální kampaň nesleduju, tak ani nevím, kde se vzalo prohlášení, že otec KS byl nácek. Takže si to nějak přeberte, není to myšleno jako podpora někoho, jen info, co o tom mám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
23.1.13 13:30
@elanaa píše:
Ale no, tak, už zase…takže: Rakušan není vůbec, občanství má české a švýcarské (to druhé z titulu svého rodu). Dienstbier má zas české a americké občanství, ale o hlavu mu to, že je Američan nikdo neomlacoval. Rakušanem (pokud je jím ten, kdo tam žije) jsme ho udělali my, když jsme ho coby 11 leté dítě z vlasti vyhnali. Narodil se v Praze a nebýt Vítězného února, zřejmě by tu prožil celý život a nemusel spáchat ten zločin, vzít si za ženu náckovu holku :zed:

Tak rakušana beru zpět a omlouvám se.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31398
23.1.13 13:31
Dobrý :lol:, třeba ho teď hodíš do urny ještě radši :mrgreen:
@jájaana píše:
Tak rakušana beru zpět a omlouvám se.. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
23.1.13 13:32

@marye Taky silně zvažuji prázdnou obálku. Mám výhodu v tom, že bych tak „vypárovala“ manžela, který je mimo ČR a zapomněl si volební průkaz, takže volit nemůže (kdyby mohl, volil by KS).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
23.1.13 13:34

@Wiolla
Ten článek o restituci majetku jsem nečetla, jen nadpis, takže to bude asi o něčem jiném. Ale obecně si říkám, že snad má každý právo na majetek, který mu byl zabaven, ale fakt jsem to nečetla, pracuju do práce se 2dětma doma, tak jen přelítnu nadpisy. Ale je možné, že to má hlubší obsah. Díky za názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
23.1.13 13:35

@irinna :hug: ještě minulý týden jsem si myslela, že to proběhne ve vší slušnosti, ale to, co se děje, mě fakt šokovalo. 8o Opravdu jsem nečekala, že Zeman bude lhát a urážet. Pamatuju si, jakou ostudu nám dělal ve světě, když byl premiérem. Jde do tuhého a on sám mi spoustu věcí připomněl. Ještě není na hradě a už bude rušit svobodné volby, pod pokutou 5000,–Kč 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
23.1.13 13:36
@Wiolla píše:
@marye Taky silně zvažuji prázdnou obálku. Mám výhodu v tom, že bych tak „vypárovala“ manžela, který je mimo ČR a zapomněl si volební průkaz, takže volit nemůže (kdyby mohl, volil by KS).

včera jsem v TV ve zprávách viděla, že lidi dávali do obálky i Krtečka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
23.1.13 13:38

Taky souhlasím, že odsuzovat KS kvůli tomu, že není čech je dost nehorázné, když odešel z nedobrovolnosti. A měli bychom se vžít do té doby a do něj, kdyby šli po nás a tím bychom museli odejít a pak nám to předsouvali jako špatnou vlastnost. Alespoň se sem vrátil a žije tu. Švejnar se tu ukázal vždy jen kolem voleb a pak zmizel. Uznávám, že nekandidoval po druhé, ale snaha tu byla. To je podle mě trošku jiné. Ten je fuč už dobrovolně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31398
23.1.13 13:38

Tak já to zas odhlehčím:

toto jsem se včera dočetla: „pro ty, které skutečně, ale opravdu neví koho volit, oba jsou nepřijatelní a stejně strašní, tak je rada: volte KS. Tam je teoretická naděje, že umře dřív“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová