Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Skoda je kazdeho cloveka po kterem nekdo truchli.Pan Gross neni vyjimkou. a
Jak zemrel, vzdyt byl mladej?
Diskuse je zbytecna stejne asi jako 95% diskusi na emiminu.
Byl to clovek jako kazdej jinej, souhlasim. Clovek jako je neznama Blazena z Horni dolni, jako je taky treba Zdenek Sverak nebo Karel Gott.
Zname osobnosti jsou zname protoze si o nich lidi povidaji, politici ziji z popularity, proc mu neprokazat posledni sluzbu a jeste jednou si o nem nepopovidat? Samozrejme slusne s ohledem na rodinu.
@Pudloslava měl amyotrofickou laterální sklerózu.
s jeho politickým proudem nesouzním, ale čistě lidsky je mi to samozřejmě líto, jedna mladá žena přišla o manžela a dvě malé holčičky o tátu, a jeho tvář jsme všechny znaly, tohle se nestává zas každý den, proto i chápu, že někdo založí diskuzi.
nesoudím ho, on si svoje se Soudcem už vyříkal, rodině upřímnou soustrast a on ať odpočívá v pokoji, zkusil si poslední roky nepochybně dost na těle a asi i na duši, zvlášť pokud ho (v jakémkoli ohledu) trápilo svědomí.
Příspěvek upraven 16.04.15 v 15:01
@Apaji píše:
@Pudloslava
Na amyotrofickou laterální sklerózou…
No tak to je teda chudak, snad v zaveru moc netrpel.
Tyhle pomalé neléčitelné nemoci s nastupující nevyhnutelnou nemohoucností jsou všechny hrozné. I když u S. Grosse to prý trvalo „jen“ něco přes rok. Bývalá sousedka se takhle trápí s RS už přes 20 let, z toho posledních 8 už je ležák, občas nevidí na 1 oko, pak se zase zlepší, občas je krmena nasogastrickou sondou, pak je zase na chvíli lépe a tak pořád dokola. Tyhle choroby NS jsou hrozivé, alespoň mi tak připadají.
Mě byl taky sympatický, politicky nemůžu soudit, protože v době jeho éry jsem byla puberťačka, který byla politika ukradená. Nicméně v první řadě to byl manžel a táta od relativně malých holek. Budiž mu země lehká, nemoc už ho nebude trápit. Je dobře, že měl možnost umřít doma
ALS zas tak pomala neni, rok od diagnozy do smrti je celkem obvykla doba. Prave ze clovek nema moc casu, aby stihl, co kdy v zivote chtel, nez ho to ochromi.
@KackaDoup píše:
Holky, ukonceme to…
¨ ¨Tak nepřispívej do diskuze a ukonči si to sama pro sebe.
@Bondatrova tak to byl jen takovy momentalni myslenkovy pochod…pak jsem nazor zmenila. Protoze je totady pekna a slusna, klidna diskuse ![]()
Jako politik šmejd, jako chlap měl něco do sebe, spíš mi je nepříjemná Šárka, typická zlatokopka z kantýny, navíc nepěkná.
Dcery šikovné, nadané.
Boží mlýny melou pomalu, ale jistě.
Tak RS se od ALS liší délkou dožití. S RS může člověk žít i několik desítek let, kdežto u ALS je uváděno max. 5 let. Manželova maminka ji měla dva roky a ten druhý už byl fakt jenom trápením. Nejhorší je ten fakt, že člověku mozek funguje naprosto normálně, ale tělo odchází.
U takhle mladého člověka je to tragédie, ať to byl kdo byl. Upřímnou soustrast všem pozůstalým.
@madeto píše:
Vím, že nebyl českým národem (po aféře, MYSLÍM TO UPŘÍMĚ) zrovna moc oblíbený, ale tohle jsem mu rozhodně nepřála, je ho určitě škoda a nejvíce líto je mi jeho dcer.Spousta lidí oponuje, že budou díky němu do konce života zajištěné, ale to jim bohužel otce nenahradí. Je to moc smutné a řeči typu boží mlýny melou jsou sice trefné, ale myslím, že na světě je daleko více lidí co by si tohle zasloužili několikanásobně víc
.Co si o tom myslíte vy?
Je mi to velice líto..Každého mladého člověka je škoda a rodina teď zažívá určitě těžké chvíle..Ať už se nasekal chyb jakých chtěl, názory o božích mlýnech jsou zrůdné..