Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, tady je diskuze v pořádku a na úrovni, ale jak někdo z politiky může během jednoho vstupu dvakrát vzkázat rodině, že jim PŘEJE upřímnou soustrast, to fakt nepochopim ![]()
Příspěvek upraven 16.04.15 v 17:08
@Silwinka87 píše:
Je mi to velice líto..Každého mladého člověka je škoda a rodina teď zažívá určitě těžké chvíle..Ať už se nasekal chyb jakých chtěl, názory o božích mlýnech jsou zrůdné..
Ale pročpak? Lidé si ho zvolili, protože mu věřili, on zklamal jejich důvěru a jen hrabal a hrabal… je to tragédie, když zemře takto mladý člověk, to bezesporu, ale nic se neděje náhodou…
@KackaDoup píše:
@Pudloslava v cem se lisi RS od AlS prosim, dekuji
To je si tak podobne asi jako autonehoda a angina. Akorat nevim, jestli to dokazu srozumitelne popularizovat.
Pri ALS odumiraji z neznamych pricin motoricke neurony v prednich rozich misnich. To je misto, kde se nervova draha prepina z jednoho neuronu na druhy. Tedy povely z mozku pro svaly, aby se hybaly, skonci v mise, nedostanou se dale. Postupne behem roku az dvou clovek prestane ovladat veskere pricne pruhovane svalstvo, i mezizeberni, takze se nakonec udusi - teoreticky pri plnem vedomi, kdyz nedostane morfin. Pritom srdce a hladke svaly funguji dal. Kdyby za nej nekdo dychal, muze teoreticky zit dal, jako takovy myslici preparat neschopny pohybu. Tuto nemoc ma Stephen Hawking (nebo jak se to pise). Neptejte se me, proc u nas nedostavaji pacienti vybavu jako ma on, fakt nevim. kauzalni lecba neni mozna, zkousel se Rilutek, pojistovna to musela extra schvalovat, ale stejne to nefungovalo.
Pri RS dochazi k autoimunitnimu poskozeni nervovych obalu - myelinu - v mozku a nekdy i krcni mise. Nervova vlakna pak blbe vedou vzruchy a nakonec taky odmumiraji. Priznaky mohou byt prakticky jakekoli, RS zdarne imituje cokoli. Jsou to nejen poruchy hybnosti, ale i citlivosti - tedy treba ztrata zraku, hmatu, ruzna brneni… Onemocneni je autoimunitni a lze do nej zasahnout rozlicnou lecbou potlacujici aktivitu imunitniho systemu. V rade pripadu se na desitky let stabilizuje. Samotny prubeh choroby i bez lecby je relaps-remitentni, tzn. zhorseni a zlepseni se radu let strida, nez se nakonec zacne trvale zhorsovat.
Pokud by si mel clovek vybrat z tech dvou, RS je jasna volba.
@Bondatrova píše:
Ale pročpak? Lidé si ho zvolili, protože mu věřili, on zklamal jejich důvěru a jen hrabal a hrabal… je to tragédie, když zemře takto mladý člověk, to bezesporu, ale nic se neděje náhodou…
Ano, je špatné, když zemře mladý člověk. Nicméně denně umírají lidé, jakéhokoliv věku, nikdo je veřejně nelituje… Já to v tomto beru stejně. Ví se o tom, jelikož to byl člověk z politiky, ale takto bych musela denně litovat stovky lidí. Na to mám blízkou rodinu, to mi stačí „bohatě“…
Pokud se tyce Bozich mlynu, troufam si hadat, ze poklesky jeho typu jsou z hlediska vecnosti mene zavazne, nez kdejaky rodinny spor. On spise kdyz uz pachal trestne ciny, nez aby byl nejak zasadne nemoralni. Mozna bral nejake uplatky nebo podvadel, nevim co, ale to mi prijde lepsi, nez kdyz rodice nevezmou zpet k sobe dceru s miminkem, kdyz ji manzel vybere konto, aby mel na drogy (nedavna diskuse zde).
Ale tezko rict, jak na to nahlizi Buh, mozna se mylim a jde mu predevsim o financni pruhlednost.
nehlede na to, ze cela historie lidstva jednoznacne ukazuje na to, ze Buh nase poklesky rozhodne netresta v tomto zivote, ani jeho predcasnym ukoncenim.
@Apaji píše:
Hm, ve frontě na Boží mlýny jsou větší šmejdi, Standa je předběhl, pravda. Jeho rodina je zajištěná (z nečistých zdrojů) a v nemoci svého blízkého člověka si mohli dovolit luxusní ošetřování, včetně hospodyně, řidiče apod. Na ostatní se sbírají plastiková víčka, někdo má štěstí a vydupe si od státu almužnu 800,– Kč/měs. Jeho rodina nemusí řešit jaký mu vypraví pohřeb a kde na pohřeb sežene peníze (jako spousta obyčejných lidí), nebudou živořit z jednoho příjmu a malého vdovského důchodu. To je rozdíl. Tím to ale nesnižuje jejich smutek a osobní tragédií. Kdyby si ty peníze poctivě vydřel, nemám námitekRodiny je mi líto, ale denně se lidem stávají osobní tragédie, kdy přicházejí o své děti, manžele/manželky, sourozence. Můj manžel se nemusí dneska vrátit z práce domů (mi se to málem stalo) - nedej Bože. Takže o jeho smrti jsem si přečetla, nemoc, kterou trpěl mě zajímá, mohl umřít doma (to spoustě lidem není dopřáno), rodina určitě truchlí, což je v pořádku, nu a život ostatních lidí jde dál, než je potká jejich osobní tragédie. To mě spíše šokl M. Jackson.
Apaji, s dovolením se podepisuji pod Tvůj příspěvek
.
@Silwinka87 píše:
Je mi to velice líto..Každého mladého člověka je škoda a rodina teď zažívá určitě těžké chvíle..Ať už se nasekal chyb jakých chtěl, názory o božích mlýnech jsou zrůdné..
Smrt tak mladého člověka, jakým byl Stanislav Gross, je vždy tragédií. Cítím v této chvíli s jeho rodinou, s manželkou a dětmi.
Jeho fanynka nejsem a niky jsem nebyla.
Tak to se Primě taky povedlo…
datum narození S. G. měli uvedeno rok 1943 ![]()
Já ho nesnášela, nicméně líto mi ho je, i jeho rodiny. Nemoc je to příšerná.
@Pudloslava píše:
Jak zemrel, vzdyt byl mladej?Diskuse je zbytecna stejne asi jako 95% diskusi na emiminu.
Zname osobnosti jsou zname protoze si o nich lidi povidaji, politici ziji z popularity, proc mu neprokazat posledni sluzbu a jeste jednou si o nem nepopovidat? Samozrejme slusne s ohledem na rodinu.
Byl to clovek jako kazdej jinej, souhlasim. Clovek jako je neznama Blazena z Horni dolni, jako je taky treba Zdenek Sverak nebo Karel Gott.
@Pudloslava To jsi napsala hezky. Drogově závislý si ale bohužel nemůže pomoct, jakkoli je hnusné to, co udělal.(
Ohledně soudu si vždycky vzpomenu na jednu z povídek Karla Čapka, kdy se jeden zločinec dostane před poslední soud, ale opět ho soudí lidí. Diví se tomu a Bůh říká: „Já tě nemůžu soudit, protože všechno vím. Kdyby lidé všechno věděli, také by nemohli soudit, jen by všemu rozuměli, až by je z toho srdce bolelo.“
Ohledně Grosse - tu kauzu jsem moc nesledovala, jako ostatně nesleduji žádné kauzy, kde se jedná o peníze či moc. Nějak jsem vnitřně přesvědčená, že peníze samy o sobě nikomu štěstí nepřinesou, nezajímá mě to. Jako člověk mi byl sympatický, pamatuji se, jak se kdysi objevil v parlamentu v bermudách (tenkrát dávali kdesi takový spot o nejnevhodněji oblečeném poslanci a Standa, myslím, vyhrál.) ![]()
@januschka píše:
Tak to se Primě taky povedlo…datum narození S. G. měli uvedeno rok 1943
Nova zase stepovala u jeho domu
ať žije žurnalistika ![]()
@bozska-mrcha píše:
Nova zase stepovala u jeho domuať žije žurnalistika
bylo to ubohý, nechutný a sprostý…hyeny… ![]()
@bozska-mrcha píše:
Nova zase stepovala u jeho domuať žije žurnalistika
Někdo umřel a Nova hlásí že má byt za 32 melounů.
Je to tak neetický. Dotyčný zemřelý ještě ani nevychladl a už se probírá jeho majetek.