Zítra poprvé do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12603
31.8.17 15:52

@aknah31 Aha, tak to je vlastně stejné jako u nás ve školce, není to náhodou taky na Praze 8? :-) No jsem na to zvědavá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
31.8.17 15:54
@Tichošlápek píše:
Holky ja měla takové dilema, ze jsem ho nedala ani k zápisu a nechávám si ho doma dalsi rok. Zítra mu budou tři roky, ale půjde nejdříve ve čtyřech :oops:

Záleží, jaké máš dítě. Kluk by nás doma rok nudou sežral a i ty prázdniny byly pro něj za trest. Do ledna chodil na tři dopoledne týdně, pak tam chtěl být každý den a někdy od února už vyžadoval i spaní a nechodit pro něj moc brzo, protože si ještě dost nepohrál s klukama. :lol:

Jiné dítě šlo vě třech letech a ještě v lednu/únoru se nezapojovalo, pláč a letos zkusí prý jinou školku. A jeden synův spolužák chodil už rok před tím a ze školky nebyl happy ani další rok, kdy už mu byly víc než 4. Kdyby dřepěl doma s maminkou, asi by byl spokojenější. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
31.8.17 15:55

@Janasas je to opravdu horsi. Vetsina maminek ma slzy na krajicku. Dite se rozplace ona s nim… dite vidi maminku plakat. Proc place, je skolka neco spatneho ze Maminka place. Nerikala mi maminka pravdu.ze se tam budu mit uzasne…

Nejlepe.dat pusu s usmevem. zamavat a jit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
31.8.17 15:58

@bjetuschka U nás chodí holčičky povětšinou v legínách a tričku/tunikošatech.

Edit: Oblečení se doporučuje klidně strší, takové, kterého Ti nebude líto, když se umaže nebo ztratí. Proto Ti možná přišli některé děti oblečené poněkud „unaveně“.

Letos nevím, jak budou mít ten první den. Vloni tam byli asi jen 2 nebo 3 děti, co už chodili. A letos bude půlka dětí zůstávat a půlka se přesune do vyššího oddělení (z toho odešlo kvůli vysokému počtu předškoláků málo dětí, takže nemohou hýbnout celými „ročníky“).

Příspěvek upraven 31.08.17 v 16:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
31.8.17 15:59

@bjetuschka nene brno. Ale u nas je 90% trid smisenych. Zadne extra privitani nehrozi.
Spousta co uz jsou druhym a, dalsim rokem zustavaji na cely den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
31.8.17 16:03

@Svistice syn je šikovný i samostatný, ale samotar. I na písku si sebere hračky a jde do svého kouta. Tak snad jsem neudělala chybu. Bude doma ještě s ročním braskou a zatím si spolu prima rozumí. No a co si budeme povídat - pro mne je roční odklad jak smilovaní - prijde mi, ze rostou nějak příliš rychle

Jinak u nás jsou třídy smíšené a vítání se nekoná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
31.8.17 16:09

Holky jste zlatý, dík za příspěvky :-) A ještě s tím oblečením - to, v čem přijdete, má pak vaše dítě i ve třídě (na zahrádku se pak převlíkne, to vím, ale jde mi o ten příchod) nebo ho ještě necháte se převlíknout?
Asi to vypadá, že psychařím (no možná malinko :oops: ), ale prostě jen chci aby to klaplo a na vše chci být připravená :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
31.8.17 16:16

@bjetuschka my prijdeme do skolky a prevlekame se do teplaku. Na ven ma pak jine kalhoty nez ty ve kterych prisel.
Ale hodne deti prichazi v tom v tom v cem jde pak ven.
My jezdime mhd, jdeme po skolce na. plavani, logopedii tak si to nerisknu. Kolikrat ma kalhoty ze skolky jak prase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
31.8.17 16:17

@Tichošlápek Já jsem si nechala holky taky 4 roky a jsem za to ráda. Jsou narozený v červenci, takže jdou celkem čerstvě po narozeninách; loni ve 3 letech mi přišly fakt ještě dost miminkovský. Asi by si zvykly, ale nechtěla jsem to lámat. A dobře jsem udělala, do té školky jakoby dozrály - na přelomu roku začaly samy pokukovat po dětech, zkoušet nové prolézačky atd. a teď na jaře a v létě už vyloženě i začínaly kontakt a hlavně (!!!) začaly bejt fakt neúnavný, potřebují vyžití jako sůl. A to i když jezdíme po výletech, chodíme na hřiště atd., pořád jsme někde… I tak jsou neustále plný energie, takže ta školka už je potřeba, ale jak říkám, tak nějak k tomu samy dospěly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
31.8.17 16:17

@Tichošlápek a kdybyste šli k zápisu, dostal by se syn do školky? Já mám čerstvého čtyřleťáka a loni jsme u zápisu byli, ale měl smůlu, končili květnovými dětmi, kterým byly 3. Ale od takových 3,5 let už tu školku potřebuje, poslední půlrok jsem se těšila až nastoupí do školky, protože to s ním občas bylo náročné, kolektiv a změnu už hodně potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
31.8.17 16:21

Ja mam kluky duben s kveten. Ten dubnovy se dostal na radne prijimaci rizeni. Ten kvetnovy az v lete kdy mi reditelka volala ze ma pro nas misto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
31.8.17 16:22

@nesssinka asi ano - tedy v pohodě brali i říjnové děti, takže by neměl problém

@bjetuschka mne taky zatím prijde jako takový trouba :oops: navíc se budeme za par měsíců stěhovat, tak by zase chodil jinam nebo zůstal doma po třeba tech měsících ve školce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
31.8.17 16:24

@bjetuschka a to prevlekani. Ve školce mají stále dvě sady věci - na venek a na vnitřní prostory. Takže v tom, v čem přijdou nejsou a mají to čistě na cestu domu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
31.8.17 16:28

@bjetuschka Te první den je trochu jinačí. Klidně holky malinko načinčej, aby měli pocit výjmečné události.

Jinak z hygienických důvodů je dovnitř požadováno jiné oblečení, než na ven. Je na tobě, zda dítě ráno přivedeš v tom, v čem bude pak přes den ve třídě (ráno ho teda jen přezuješ a šupneš do třídy) a ve skíňce bude mít ještě něco na zahradu. Nebo jestli bude mít dítě to v čem přijde na ven a pak něco extra do třídy (a ráno ho tedy převlékneš).
U nás jde většinou kluk v něčem slušném do školky, tam to sundá a má tam ještě jak oblečení (chápej kalhoty a případně mikinu) do třídy, tak na ven.
Taky počítej s tím, že ráo bude v září chladno, ale přes den to že být ještě na kraťasy nebo tříčtvrťáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
31.8.17 16:38

U nás ve školce bylo adaptační období do prosince :lol: :lol: :lol: syn šel ve 2 letech a 9 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí