Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@moky
jo tělo někdy nedělá co má, ale jsi hodně malý tt takže by to asi odešlo samo i tak ale zase ty nervy čekat kdy to bude
. Já naopak vždy měl samovolný takže jsme věděla hned že je to špatně ![]()
Někomu se srdecni akce objevi později. Máš to potvrzene na 100%? Ja bych tomu dala ještě čas. Na revizi můžeš jit pozdeji.
@moky Ahoj moky, moc me to mrzi…Ja mam ted taky cerstvou zkusenost, necelych 12 dni zpatky…Ja jsem bez jakyhokoliv varovani, uplne bez bolesti zacala z niceho nic krvacet v 10 tt. prcek odppovidal nejakym 8 a 1
Vubec jsem tomu nemohla uverit a jeste se z toho dostavam doted…Kor kdyz nemame jeste ani 1
Je to tezky, me pomohlo docela se z toho vybrecet a tady vypovidat..Tak zitra drzim moc palce at to probehne bez komplikaci a priste at se zadari lepe ![]()
@vila222 mám, při 0,4 cm to skoro vypadalo na srdeční akci - viděla jsem i já jakýsi pravidelný maličký tlukot…při 1cm bez srdeční akce a o týden později plod znovu 1cm, tudíž bez vzrůstu a bez srdeční akce. Myslím sama, že je to víc než 100%, že to je prostě špatně. Ale už při té kontrole, kdy pod ještě vzrostl a tlukot tam nebyl nešpiním a nekrvácím. Pořád se cítím skvěle včetně těhotenských příznaků - proto mi to tak vrtá hlavou. Nevěřím, že by se stal zázrak, jen kývu hlavou ad tím, že se tělo nebrání proti špatnému plodu krvácením nebo prostě něčím, bolestí, píchnutím a tak…
@Janez soucítím a mrzí mě to
musíme to ustát a doufám, že se příště sejdeme v nějaké fajnové skupince s další zdravou bublinkou v nás
![]()
@moky no to taky doufam
Ja do posledni chvile jsem si taky rikala, ze to musi byt ok, kdyz vse bylo jako normalne..Prsa bolely az hruza..A jeste ted kdyz si udelam tehot. test ho mam slabe pozitivni..To ZT je snad horsi nez potrat, asi pro me..Ostatni urcite nebudou souhlasit, ale ten sok, kdyz jdes na kontrolu a tesis se jak se prcek bude na kontrole nebo 1. screeningu hybat a najednou tam jen plave, nehybe…No kdybych nelezela na te koze, tak v tu ranu omdlim.. ![]()
@moky tak to je mi moc lito:-( mysli na to, ze mas dve deti a horší by to bylo kdyby jsi ještě žádný neměla. Však ono bude lépe. Lepší když se to stane na začátku, me se to stalo v 38 týdnu těhotenství. Miminku přestalo tlouct srdicko
@Janez
je mě to líto, já já tenkrát začala krvácet aniž bych měla bolesti, prostě z ničeho nic a v tu chvíli jsem věděla že je to konec
a pak jsme už nekrvácela a na ko to bylo vidět že je konec tak do nemocnice, jo měla jsme strach z revize, kdych jen tušila že během 3 týdnů zažiju 3 revize a i laparo
, to bylo psycho a nikdo nevěděl co se mnou ![]()
@moky tak to je mi moc lito:-( mysli na to, ze mas dve deti a horší by to bylo kdyby jsi ještě žádný neměla. Však ono bude lépe. Lepší když se to stane na začátku, me se to stalo v 38 týdnu těhotenství. Miminku přestalo tlouct srdicko a to jsem bylo na uplnem dně. Dnes mám 10 měsíčního syna, tak už je trochu lépe.
@vila222
tak to mě mrzí že až takhle na konci. To bylo jediné z čeho jsme měla hlavně u malé strach že se něco stane těsně na konci, naštěstí jí vyndali včas, dát na doktory tak tady mam jen nejstaršího a ještě výmysly v porodopise
Držim palce at se brzo dočkáš zdravého miminka
![]()
@Markéta80 Ty jo Marky ja to mela taky tak. Krvaceni bez bolesti, ja se porad utesovala hematomem, ale v duchu jsem si taky rikala to nejhorsi
a bohuzel se to i potvrdilo..A co se stalo, spatne te vycistili? A po jake dobe jsi dostala MS? Ja od revize bohuzel furt krvacim, zadny velkz drama, ale uz bz to mohlo skoncit ![]()
@vila222 Vilo tak to bych psychicky snad nedala…Jak jsi to prezila? To me moc mrzi, to je snad nejhorsi co se zenske muze stat ![]()
@vila222 bože, to je hrozný…právě ty moje dvě děti asi zapřičiňují to, že to beru celkem dobře, tak nějak už jsem s tím i smířená, že to tak má být, něco s plodem bylo špatně…jen mě fakt vrtá hlavou to, že se toho tělo nechce zbavit a naopak si to drží v pořádku se všema příznakama. Asi jsem opravu občas exemplář…tak jsem právě chtěla vědět, jstli někdo prožil tu samou nebo obdobnou situaci, že vše v těle a s tělem v pořádku a šup - revize
Já vůbec nevím, co mě teď čeká, kdy přijde hned po revizi nějaké dočišťování, krvácení, na jak dlouho…vůbec nemám šajnu, jak to bude…je mi dr řekl, že do 4 týdnů se má dostavit ms a těsně před ní mám jít na kontrolu, jestli jsem po zákroku čistá…
@Janez
no mě to bylo jasné, čerstvá krev, bylo jí hodně. No hcg už nízké a po revizi domů a za pár dní odběr a hcg opět vyšší tak další revize a a týden odběr a opět vyšší tak revize kde prostě nic nebylo a že i laparo a nikde nic. primář že neví co se mnou a že další revize už nesmí udělat jinak zničí děloho a že teda se bude čekat dokud hcg neklesne na nulu. Tak jsem doma byla 2měsíce
. NO ms jsme nedostala vůbec jak mě furt čistili tak nerostla sliznice a díky tolika zásahův jsme se nesměli snažit půl roku. To byla pecka, otěhotněla sjme po hormonech po 3,5 letech snažení a pak tohle
. ae u vali sjme krvácela v 8tt fakt šíleně, to prostě teklo strašně a i kusy sražený krve tak sjme šla pak druhý den k doktoru že sice jen špinim ale v noci šílený krvácení a doktor že potrácim, no nakonec jsem malou vyležela ale hematom byl na hodně blbym místě takže všichni at jdu na revizi že těhu dávají 2% a to asi řekli abych měla nějakou naději
. Ale krve šíleně a jasně čerstvá takže jsme fakt nedoufala a do ted manžel na mě že jsem malou odsoudila hned k zániku ale tohle by řekla každá, jako když pustíš kohoutek a jen jsem cítila jak to leje
, hematom obrovský a ještě kolem celého váčku takže rizik moc ale na utz blikalo srdíčko tak jsme ukončení odmítla, to bych si vyčítala právě kvůli tomu co kdyby to dítě zázrakem zvládlo. Strašně se to řešilo a najednou po screeningu už nikdo nic a to se začal hematom dělit kolem 22tt ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.