Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mmonica píše:hanapospis píše:jo to chteji vsude proof of address,ale tohle jsme probirali s manzelem,vyplni se to po netu a staci napsat adresu,kvuli dodani dokladu,jinak to pojisteni muze platit uz od pulnoci toho dne i bez tech dokladummonica píše:Je to mozne. Ja se nehadam.hanapospis píše:pojisti to na cesky ridicak,adresu chteji kvuli dodani dokladu,takze je mozne nahlasit jakoukoli samozrejme britskou
s tim pojistenim si taky myslim ze je to blbost.. ale je mozne ze to PeBa myslela jinak… a to tak ze asi budou chtitanglicky ridicak (staci jen vymenit), proof of UK address, ucet u anglicke banky.. a jine veci.
Ale jak pisi nemam zkusensoti s pojistovanim auta. nevim co chteji
Ze ti asi auto nepojisti na cesky ridicak bez tech ruznych dokumentu co budou k tomu pozadovat.
To mas jak s telefonem na contract. Taky ti ho nedaji bez techto veci.
ja jen kdekoliv jsem byla a neco vyrizovala, vsude chteli proof of address. Nikde nestacilo nahlasit adresu.![]()
Vetsinou prave stacil ten anglicky ridicak, bankovni karta nebo nejaky bill.
tak to potom nevidim problem ![]()
Tak se ozyvam po delsi dobe,ale dnes na me konecne prevedli z manzela child benefit,trvalo to sice asi 5 mesicu,ale nastesti nam ho po celou dobu rizeni vyplaceli a nezastavili
takze ted uz mi pouze zbyva zjistit,jak zaridit,aby se mi duchod pocital i na ty roky,co jsem child benefit na sebe nebrala,ale byla doma s detmi,pry to jde
ale pustim se do toho az se vratime z CR,pristi tyden vyjizdime
Didafo,jak se mas ??
Strasne dlouho jsem Te tu nevidela,tak jestli je vsechno v pohode
ahoj holky,mam takovej docela zapeklitej dotaz.nivite jak je to stim ze jsem tehu porodila bych tu v uk ale zadala si o Rodicovak z CR??Tady nemam narok na zadne penize co se tyka materske apod.drive to pry slo ze se mohlo zazadat prez ambasadu ale ted,to nevim
a jak je to s pojistenim?chtela bych aby dite melo ceske pojisteni tady si taky zadne extra neplatim.diky za odpovedi
pokud zijes v UK, centrum rodiny je v UK nemas na cesky rodicak narok, stejne je to s pojistenim. soc davky a pojisteni pouze ve state kde skutecne zijes
taky tu nemam na nic narok, o vse zada manzel , tim ze ja nemam zadny prijem, mame narok na child tax credit, benefity z councilu a samo child benefit.
zadne pojisteni na vic si tu neplatime, ani detem. mame vyrizenou EHIC karticku, pro pripadne osetreni v CR. osetreni nas i deti v UK bez broblemu, sice to dlouho trva atd. (negativa zname vsichni). v CR si obcas zaplatim vysetreni pro deti, nebo u gynekologa
lucie.t píše:
taky tu nemam na nic narok, o vse zada manzel , tim ze ja nemam zadny prijem, mame narok na child tax credit, benefity z councilu a samo child benefit.
zadne pojisteni na vic si tu neplatime, ani detem. mame vyrizenou EHIC karticku, pro pripadne osetreni v CR. osetreni nas i deti v UK bez broblemu, sice to dlouho trva atd. (negativa zname vsichni). v CR si obcas zaplatim vysetreni pro deti, nebo u gynekologa
Muzu se zeptat,proc platis v CR vysetreni deti?Ty jsi je odhlasila z pojistovny?
lucie.t píše:
nesmi byt nahlasene, nikdo z rodiny
Myslis na pojistovne?Me to zarizovala sama detska dr. na pojistovne a deti mam stale pojistene.
ja jsem vedena prave ze ziju tam takze nikdo nevi ze jsem tu navic sami nevime zda tu zustaneme.ja i mala jsme pojisteni v CR.TADY SI NIC EXTRA NEPLATIM TAK MAM JEN JEDNO POJISTENI A TO V CR.Takze teda budu opravdu muset rodit v CR.JE SKODA ABY MI PENIZE STALI.porodit musim tak jakotak.ja jsem prave klidnejsi kdyz vim ze jsme pojisteni v CR.tady je lekarska pece na prd a takhle aspon vim ze kdykoliv jsem potrebovala v Cechach nas osetrili apod bez problemu.pritel si prave zadal ted o child benefit plus child tax credit.na vic asi narok nemame.pracuje jen pritel.ja jsem s malou doma a cekame druhe.
katerina2095 píše:
ahoj holky,mam takovej docela zapeklitej dotaz.nivite jak je to stim ze jsem tehu porodila bych tu v uk ale zadala si o Rodicovak z CR??Tady nemam narok na zadne penize co se tyka materske apod.drive to pry slo ze se mohlo zazadat prez ambasadu ale ted,to nevima jak je to s pojistenim?chtela bych aby dite melo ceske pojisteni tady si taky zadne extra neplatim.diky za odpovedi
dite by po narozeni melo automaticky dostat ceskou karticku,pokud ne,zazadej si o ni,sice by se to teoreticky nemelo,ale u deti se to toleruje
my sami,kdyz jsme si meli v CR platit vysetreni dcery,tak doktorka telefonovalana VZP a oni rekli,ze dite je jejich obcan a ze vse zaplati
Tak rodicak jsem asi po 3 mesicich ziti v UK odhlasila,nekde jsem cetla,ze se muze pobirat,pak ze nemuze,no nakonec jsem napsala k nam na mesto,na socialku a pani vedouci mi odpovedela,ze pokud ziju v UK,nemam narok na rodicak v CR.Bojim se,byl by to podvod a aby me za par stovek postavili za katr,tak to me za to nestoji.
katerina2095,ty se nebojis pripadne kontroly ze strany socialky v cesku?
katerina2095 píše:
ja jsem vedena prave ze ziju tam takze nikdo nevi ze jsem tu navic sami nevime zda tu zustaneme.ja i mala jsme pojisteni v CR.TADY SI NIC EXTRA NEPLATIM TAK MAM JEN JEDNO POJISTENI A TO V CR.Takze teda budu opravdu muset rodit v CR.JE SKODA ABY MI PENIZE STALI.porodit musim tak jakotak.ja jsem prave klidnejsi kdyz vim ze jsme pojisteni v CR.tady je lekarska pece na prd a takhle aspon vim ze kdykoliv jsem potrebovala v Cechach nas osetrili apod bez problemu.pritel si prave zadal ted o child benefit plus child tax credit.na vic asi narok nemame.pracuje jen pritel.ja jsem s malou doma a cekame druhe.
to nechodis ty ani mala v UK k doktoru, k midwife? pokud v UK bydlite, jste tu automaticky pojistene.
myslim, ze to jak to delas je v rozporu se zakony EU, otazka je jestli na to nekdo prije? a co bude, kdyz na to prijde? 100% nejsi jedina. nekritizuji, jen muj nazor.
od lonskeho roku si socialky zjistuji skutecne bydliste (ne trvale), myslim, ze neni zas tak slozite zjistit, ze dite nechodi k doktoru, do skoly…
meli byste mit narok i na benefity od councilu. je to myslim housing tax credit a jeste neco ![]()
s doktorama je to tu vselijake, ale porod jsem tu mela uzasny a pokud budu jeste tehotna, chtela bych rodit zase tady ![]()
Neprihlasena Jaruna píše:
Tak rodicak jsem asi po 3 mesicich ziti v UK odhlasila,nekde jsem cetla,ze se muze pobirat,pak ze nemuze,no nakonec jsem napsala k nam na mesto,na socialku a pani vedouci mi odpovedela,ze pokud ziju v UK,nemam narok na rodicak v CR.Bojim se,byl by to podvod a aby me za par stovek postavili za katr,tak to me za to nestoji.
katerina2095,ty se nebojis pripadne kontroly ze strany socialky v cesku?
on se ten rodicak do lonskeho kvetna
vyplacel i do UK, ale CR byla upozornena evropskou unii, ze davky se mohou cerpat pouze ve state, kde zadatel skutecne zije(ne trvale bydliste, to je neco jineho), kde se plati dane, kde je centrum rodiny.. a na to CR vyplaceni stopla a zjistuje si podrobnosti o tom, kde zadatel skutecne zije.
jsem si taky myslela, ze budu rodicak normalne brat, leta jsem dela v CR (tady ani den), tak proc bych nemela. no a narok na nej neni. proste ziji v UK, narok na davky je jen a pouze v UK. nekolikrat jsem byla na socialce v CR a snazila se najit nejakou skulinku v zakone, zadna neni.
jo to chteji vsude proof of address,ale tohle jsme probirali s manzelem,vyplni se to po netu a staci napsat adresu,kvuli dodani dokladu,jinak to pojisteni muze platit uz od pulnoci toho dne i bez tech dokladu