Život v zahraničí - Anglie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9511
26.3.12 20:36

Děkuji za podporu.
Myslím, že teď je i vhodná doba, co se počasí týče. To jaro a léto dodá energii a je i lepší nálada než bych třeba měla na podzim nebo v zimě. :think:

Devonie - to určitě zvládnete, zvlášť, když už určitá předchozí zkušenost byla :mavam: Jen do toho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
26.3.12 21:00

Určitě sluníčko pomůže dobré náladě a zabydlení :pankac: prý tam mají v Uk a asi i Wales krásný teplý březen :)
Jo já už se po počátečních nerozhodných úvahác také začínám na Uk těšit, zvláště po posledních návštěvách po doktorech, kdy se ke mě jeden choval tak strašně, že jsem valila oči, vystresovaná jak blázen a on mi tam nadal, co tam dělám v pohotovostních hodinách, byl velmi neurvalý, i když mě tam poslala má lékařka :zed: no a pak mi dělal nepříjemnou punkci dutin, fuj…v Uk se sice na doktory dosti nadává, ale já se za celých 9 let nesetkala s takovým chováním jako od sestřiček a doktorů v Čr :(
Pebo těším se na Tvé další dojmy, užívejte si to, zatím pa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
26.3.12 21:11

no fujtajbl 8o bych ječela, jak blázen, že to chci rozehnat nějak jinak :x
Přihlášení k místním doktorům si necháme až na potom, až dovezeme nábytek a osobní věci. ťuk, ťuk, jsem fakt ráda, že je potřebujeme minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
26.3.12 21:21

No a ještě chci podotknout, že jsme nikdy nebyli tolik nemocní v Uk, jako jsme tady v ČR, celou zimu na hromadě…nevím, asi to bylo jiné podnebí, ale tam jsme byli maximálně jednou za zimu nachlazení, tady pořád něco. Bydleli jsme tehdy u moře, možná ten mořský vzduch má něco do sebe, malý mi tu ted celou zimu prokašlal, bydlíme na moravě blízko Ostravy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
27.3.12 08:35

:think: no tak tomu se nedivím.
Tam už se dětis astma rodí, chudinky :( .

Ještě mi povězte, jak to tu chodí v těch špitálech.
Tady kousek by měl jeden být - modrá značka velký H a k tomu: no A a E.
To je jako bez pohotovosti? A všimla jsem si, že na červených značkách mívají H A a E. To pak budou nejspíš větší nemocnice. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
27.3.12 09:36

Pe-bo A-ambulance, E-emergency, ano znamená to, že nemají pohotovost a asi sanitku na výjezd :think: si myslím, že to je tak. Už si objevila nějaké charity shops? zbožnuji je, mají tam super levné hadříky, knížky, hračky atd. úplně super, dokonce tam mají i secondhand obchody s nábytkem za levné ceny, krásné věci :) zatím papa užívejte si hezký den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
27.3.12 10:30

:mavam:
zase bude krasne.
charity shops jsou fajn, u nas ve meste jich je spousta :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
27.3.12 14:17

Tak my se zatím zabavili tím sháněním a zařizováním.
Baráček máme v oblasti, kterou jsme chtěli u městečka Ammanford.
Přesně Cwmgors. Taková vesnička. Kousek od baráku je i autobusová zastávka, kdyby bylo třeba. Jinak tu nic není - přesně dle přání. Žádná hospoda, žádný hřiště…
Pak to tu plynule přechází v Gwaun Cae Gurwen a tam je toho už víc.
Já myslím, že budeme moc spokojení. V pátek dostaneme klíče od baráčku, tak už se hodně těšíme, jak už budem „ve svým“.
Majitelé BaB jsou moc milí a hodní, dávají pořád nějaký tipy a rady, ale doma bude doma :D

Pár takových obchůdků jsem tu zahlídla :think: Jenže s tím naším prckem je to dost těžký. On obchody miluje, hlavně v nich dělat scény a začne lítat sem tam :roll: Kolikrát jsme rádi, že nakoupíme, co potřebujeme :|

Díky za vysvětlení.
Tak na druhou stranu tu je pár mil Neath a Swansea a tam velká nemocnice určitě bude.
Né, že bych to chtěla využívat, ale měli bychom vědět, kde to tu je 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
27.3.12 15:35

určitě je třeba se poinformovat… s tím prckem to bude v poho, angličani jsou laxnější ve výchově, uvidíš, co tam děti vyvádějí třeba v obchodě, pamatuji se, jak v jednom dítě v ruce jakýsi obrázek na zed a druhé do toho pěstí a maminky se vesele vybavovaly a nechaly je tam lítat a na vše šahat…jsou také více hlučnější a nikomu to nevadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
27.3.12 19:40

Pebo: Moc gratuluju k odjezdu!!!!!!! Jste frajeri, ze jste opravdu odjeli! :palec: :pankac: Tak at se vam libi a informuj nas o novych poznatkach, jo? Me to vzdycky privede myslenkove zpatky do Anglie. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
7.4.12 19:57

…holky, né že bych neměla ráda toustový chleba, to my ho rádi.
Ale toustovač je jaksi ještě v čr, tak to na sucho, neopečený je docela hnus.
A v puse se to sežmoulá o takový hmoty… :|
Nedá se tu někde koupit něco jako křupavý pečivo?
Nějaké tipy na obchody? ;)
Třeba vyhlášený Primark mě teda vůbec nenadchnul :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
7.4.12 20:18

toustak je hnus. mne nejvic chutna bageta z Tesca, maji i housticky, bulky ale ty vyjdou draze. pecou i spoustu chlebu, navenek to vypada dobre, ale je to zase jenom toustak. chleba si delam domaci. taky jsem tu s tim jejich pecivem dlouho bojovala.

ted se docela schazime v tematu- A zase ta Anglie  https://www.emimino.cz/…ankovani/13/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
7.4.12 20:25

Ahoj Pebo :mavam: v malých pekárnách nebo i normálně v supermarketech mají jiné dobré chleby nebo pečivo..ten toustový na studeno taký nemáme rádi..Primark je dobrý na legíny, spodní prádlo a pyžamo se dá… jo a dětem se dá levně nakoupit. Jinak nevím na jakou dámskou modu jsi, napiš a já poradím, který obchod..je jich tam habaděj…a charity shops jsou úžasné, pokud tě to baví, objevíš skvělé kousky..Mimochodem už jsme se taky předevčírem rozhodli, že se na 100% vracíme do Anglie, už jsme začli s přípravami..respektive průzkumem nejl. škol atdd. zatím pa Devonie :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
16.4.12 08:00

Myslím, že při stávající situaci, kdy se tu(čr) bude platit i z prdu, je odjezd řešení. Dost mi vadí, že jsou tu lidi držení u huby, aby nic neměli.
Uvidíš, že to zvládnete a nakonec budete rádi, že jste odleji.

Akorát my si teda podle škol a tak nevybírali. My spíš podle toho, kde nám byli ochotní pronajmout, jako cizincům bez historie a jakýhokoliv dokladu v uk.
No a světe div se do týdne od příjezdu to bylo a platili jsme jen jeden nájem s depozitem.

A já mám raději pohodlnou módu, spíš si vyberu v pánských věcech. Mikiny, trika, tepláky… ;) Jsem krapet prostorově větší a nikdy jsem nebyla na šaty a podobný kraviny :| To bych docela ráda věděla, kde tu mají normální tepláky. :think: Vietnamskou tržnici jsem tu nezahlídla ani jednu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
16.4.12 10:03

teplaky jsem si minuly tyden kupovala v Primarku a ve Sportdirect.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová