Život v zahraničí - Anglie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1755
29.2.12 13:35

Jaruno :) brali jsme benefity, jen jsem se nestačila nějak rozkoukat, jak se žije s dětmi v Uk, protože jsme se již chystali na stěhování, malému bylo půl roku, tedy jsme vše dávali na stěhování…jestli chápeš, brala jsem child tax credit a to druhé nevzpomínám si - benefit či co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
29.2.12 13:37
devonie píše:
Jaruno :) brali jsme benefity, jen jsem se nestačila nějak rozkoukat, jak se žije s dětmi v Uk, protože jsme se již chystali na stěhování, malému bylo půl roku, tedy jsme vše dávali na stěhování…jestli chápeš, brala jsem child tax credit a to druhé nevzpomínám si - benefit či co…

jj,je to benefit no.Tak ja bych se ziti v UK ted uz nebala a uz vubec ne,kdyz mas pritele anglicana.

• Citovat
  • Upravit
4989
29.2.12 13:44

myslim, ze si zijem lip nez by nam bylo v CR. ale setrime, kde se da. odpoledni slevy v marketech, vyprodeje, kupony… nejsme bohaci, ale muze s detma do ZOO, na vylet k mori, do nejakeho zabavniho parku, centra… do CR letame tak 4× rocne(ony ty letenky nejsou drahe)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
29.2.12 13:49

to se mi líbí ;) myslím, že ted, když žijeme v Česku, tak jsme se naučili i více šetřit, v Anglii na to člověk, tak nemusel hledět, jako tady…no uvidíme, každopádně, přítel už se vidí na 80% zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
29.2.12 13:50
lucie.t píše:
myslim, ze si zijem lip nez by nam bylo v CR. ale setrime, kde se da. odpoledni slevy v marketech, vyprodeje, kupony… nejsme bohaci, ale muze s detma do ZOO, na vylet k mori, do nejakeho zabavniho parku, centra… do CR letame tak 4× rocne(ony ty letenky nejsou drahe)

Lucko,muze se zeptat,s jakou spolecnosti letate?Od nas leta jen Jet2.com,bmi baby zrusili.

• Citovat
  • Upravit
4989
29.2.12 13:55

letame s Easyjet z Bristlu, driv jsme letali s Ryanair z Birminghamu, ale ten uz do Prahy neleta. letenky kupujeme min pul roku dopredu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
29.2.12 14:06

Diky,tak u na leta Easyjet,ale ne do Prahy.Nevadi,tak nemame na vyber,jako driv.

• Citovat
  • Upravit
4989
1.3.12 18:46

Katarina, tak me jeste napadlo…
kdy rodis?
kdyz budes rodit v CR (kde vlastne nemas na bezplatnou peci narok, v soucasne chvili) tak aby se nestalo, ze si budes muset porod zaplatit, kdyz se to provali. I jako pojistena v UK muzes rodit bezplatne v CR, ale musis k tomu mit potrebne papiry z UK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
12.3.12 14:40
didafifa píše:
tak nam zadny benefit na byt nedaly ani na council tax ale je to taky tim ze wales to ma jinak nez treba calderdale … ..a jeste k tomu pronajmu muzes sehnat i bez prace ele ne pres realitku tady jak bydlim tak jsou tu na barakach nebo na kramech nalepny inzeraty kde nabizi baracky k pronajmu ..a pak si najdete praci ale kdyz tak se dopredu podivej na nabidky prace a podle toho kde ji budou nabizet nejvic tak tam se skus zabydlet … a vy nemate nekoh znamyho v uk ze by vam s timhle ze zacatku pomohl a hlavne ze zacatku aby vam ukazaly kde co je … u nas to bylo tak ze sel nejdriv manzelmel tu tetu a ja za nim prisla po dvou mesicich ale po mesici jsem utekla … a vratila sjem se skoro po roce a pak uz to bylo lepsi ale rovnou rikam ja mela krizovy ten prvni rok … ted uz bych nemenila a hlavne uz mame baracek od mesta takze je psany na nas a budem ho moc odkoupit tak jako sly v cechach odkoupit byty

Ahoj Didafifo, pročítám starší diskuse, mohu se prosím zeptat, jak jste to zvládali jako pár, být od sebe, říkáš, že jsi odjela na rok?? jak často jste se viděli? přítel také uvažuje, že se vrátí brzo do Uk - je angličan a my by jsme pak přijeli za ním, najde práci bydlení atd. prostě to tam vše připraví, jen nevíme jak to naplánovat, snažíme se ted o druhé mimi a já chtěla kvůli rodině porodit dítko tady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
12.3.12 15:07
mmonica píše:
no rozhodne by to jednodussi bylo
my museli loni zarizovat jedne z holek obcanku a letos musime pro druhou,takze dve cesty do CR jenom kvuli tomu,pokud nezaridis tak pokuta 10 000 korun

Ahoj holky, pročítám celou diskuzi ufff, jak je to prosím s těma občankama?? chci porodit druhé dítě v Čr a pak se vrátíme celá rodina do Uk - přítel angličan. Když se mé dítko narodí v Čr asi to bude hodně papírování :think: nebo je to jedno a to samé papírování bych musela podniknout i kdybych se přestěhovala dříve a porodila už v Uk??? Jestli mi rozumíte :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
17.3.12 18:25

kdyz se narodi v CR vyridis cesky RL a pak mu musis opatrit pas. vse by melo byt do mesice hotovo. v UK pak muzete pozadat o britske obcanstvi, kdyz je manzel brit.
kdyz se narodi v UK,ma automaticky britske obcanstvi, muzete pozadat o britsky pas, nebo vyridit ceske obcanstvi na ambasade v Londyne a opatrit cesky pas, to ale trva desne dlouho (kolem pul roku)
jeste je jedna moznost, z CR muzete odletet i bez pasu, muzete pozadat o jednosmerny doklad pro mimco (ted nevim, jak se to jmenuje)
OP- staci zrusit trvaly pobyt a OP resit nemusis, odevzda se a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
26.3.12 09:12

Ahoj holky :mavam:
Já už se hlásím z Walesu.
Pro všechny skeptiky - během týdne jsme sehnali barák i bez historií a předchozí adresy z UK a ostatních doporučovaných věcí tu. A není to díra.
Jeli jsme všichni najednou na BaB.
Zvládáme i řízení.

Musím tu veřejně vynachválit jednu zdejší uživatelku za obrovskou ochotu a pomoc + i jejího mužskýho. Díky moc. Kdyby někdo netušil, tak je to mmonica :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
26.3.12 12:45

ahoj vitam :mavam: tak at vse vychazi i dal :)
jake jsou „prvni“ dojmy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
26.3.12 20:19

…nejhorší byly dny před odjezdem, ale jak jsme odletěli, tak už to jelo.

Z lidí jen samé dobré pocity a zkušenosti. Všude jsou moc milí a ochotní.
A tak celkově mi přijdou uvolnění a v takovým jakoby klidu. :think:
Nejvíc mě tu bere, když jdu po ulici s malým a najednou se lidi začnou s náma vybavovat. Tak to mám trochu problém, protože na tohle z čech fakt zvyklá nejsem.
Tam se se mnou bavili leda existence před autobusákem, jestli nemám cíga :roll: a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
26.3.12 20:25

PeBa,taky přeju hodně štěstí, sleduji tvé příspěvky :mavam: také se budeme vracet, a vím, co myslíš o rozdílu v lidech, také mě pořád někdo zastavoval, když jsem tlačila kočárek a přátelsky se mnou vybavoval, je to příjemné :) at se Vám daří :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová