Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
lucie.t píše:
ale jo sehnat bydleni nebude problem, jde jen o to, jake mate naroky. je treba se smirit s velikosti mistnosti, nedostatecnym zateplenim, vodovodnimi bateriemi, ze existuji pakovky tu vi asi malokdo.bezne jsou dve baterie na opacnych stranach umyvadla, jedna na teplou, jedna na studenou vodu, takze si ruce neumyjes nebo oparis
my mame pronajaty domek pres agenturu a jsme spokojeni, vse je osetreno, v pripade problemu agentura hned jedna. od soukromnika nebo dokonce od mesta by to bylo levnejsi, ale nabidky jsou hned rozebrane, je tezke se k necemu dostat. platime 560 liber mesicne a 130 k tomu je taxa mestu, ale na tu mame slevu, tak jen 52.
dela jen manzel a k tomu mame benefity, da se s tim vyzit.
Vim, jak to Lucie mysli. V UK muze idealni zamestnanec s perfektni anglictinou padnout na hubu, a penize navic dokazou mizet (bez prijmu) hrozne rychle. Na druhou stranu, moje kamaradka (v CR servirka) tam zacala na obycejnejsi pozici v ucetni firme, dneska je spokojena, ma dobre misto v te same firme a chodi na univerzitu. To by se ji v Cechach proste nepovedlo.
K bydleni - my jsme vystridali bydleni 2. Oboje v zapadni cast Londyna, hezke ctvrti, obe kousek od sebe. Jedno dost drahy a moderni, nove udelany (ale zadny luxus, proste normalni). Druhy - trouba asi zazila druhou svetovou - a nefungovala, jenom horaky. Okna neizolovaly, zevnitr se neustale kondenzovala voda, v koupelne tabulka rozbita (tu jsme opravili, landlord nam to proplatil), a na zemi koberec
, z krbu nam neustale litali dovnitr cmelaci, v kuchyni a koupelne se vesele plazili slimaci (rano to tam vypadalo jak nekde na zahrade, i kdyz oni zacali rychle zdrhat, kdyz se rozsvitilo
), vsude byly jejich slizke cesticky…
Jeste ze mam rada zvirata.
I kdyz jak jsem je videla, jak rychle zalezaji i do odpadu ve drezu…fuuuj. Pro vysvetleni, prilezali nekudy v kuchyni za mini(stoletou)linkou, proste tam nekde byly diry ve zdi. Taky tam bylo dost plisne. Jo a jeste tam bylo silene moc pavouku, sekacu a pak takovych velkych hnedych chlupatych, ktery kdyz jsem je vyhodila na zahradu ze sklenicky, tak uplne zuchli, jak byli tezky…fuj, to bylo moc i na me. Ten druhy typ navic hrozne rychle behal, takze clovek jenom koutkem oka videl velky flek, jak utika.
Ale meli jsme tam parkovani na vjezdu, bydleli jsme v residencni casti.
Tim te ale PeBo vubec neodrazuju, ja mam na Anglii smisene vzpominky, akcent je akcent, na ten si zvyknes, ja jsem si teda nezvykla (a nemluvila tak) a oni na muj taky ne, nakonec i v samotne Anglii je spousta rozdilnych akcentu, takze v tom neni zadny problem. ![]()
Kdyby jsme se museli vratit do Evropy, myslim, ze by jsme sli zase tam, spis nez do Cech. ![]()
Boomer ,ty pavouky si nemusela zminovat ![]()
ja mam arachnofobii a kdyz jsme zili u v Surrey,tak tam bohuzel tyhle velky hnusny svine byli,tady se jim rika domaci,neco takoveho jsem v CR nikdy nezazila,zaplat Panbuh za Wales
mmonica píše:
Boomer ,ty pavouky si nemusela zminovat
ja mam arachnofobii a kdyz jsme zili u v Surrey,tak tam bohuzel tyhle velky hnusny svine byli,tady se jim rika domaci,neco takoveho jsem v CR nikdy nezazila,zaplat Panbuh za Wales
No taky jsem je tam videla poprve…nastesti (zatim) i naposledy. ![]()
jako o všech těhle „vymoženostech“ (baterie, zámky, topení…) to víme.
S tím se asi těžko něco udělá
, když to mají tak rádi. To nevidím, jako nějakou přítěž. Já si ještě pamatuju, jak jsme chodili na suchý záchod
, takže mě tak hned něco neporazí ![]()
Akorát nechápu ty koberce
My je máme doma taky
To je jako blbě?
Teda pokud nejsou nějaký nechutný ![]()
Jsme koukali na ty letenky, tak Praha - Cardiff nic neletí
.
Když tak strašný přestupy nebo šílená drahota
. Pak jsme teda mrkali na busem se student agency do Londýna a pak vlakem do Cardiffu. To by šlo, i by nám to pěkně navazovalo. Dítě by to přes noc v buse zvládlo v pohodě. Finančně taky krásně. A teď to ale - chtěli jsme si tam koupit auto. To by šlo. Jenže by nám neprodali autopojištění
Jéééé
Takže celý přemýšlení bylo k prdu a můžem začít od znova ![]()
PeBa píše:jako o všech těhle „vymoženostech“ (baterie, zámky, topení…) to víme.
S tím se asi těžko něco udělá, když to mají tak rádi. To nevidím, jako nějakou přítěž. Já si ještě pamatuju, jak jsme chodili na suchý záchod
, takže mě tak hned něco neporazí
Akorát nechápu ty koberceMy je máme doma taky
To je jako blbě?
Teda pokud nejsou nějaký nechutnýJsme koukali na ty letenky, tak Praha - Cardiff nic neletí
.
Když tak strašný přestupy nebo šílená drahota. Pak jsme teda mrkali na busem se student agency do Londýna a pak vlakem do Cardiffu. To by šlo, i by nám to pěkně navazovalo. Dítě by to přes noc v buse zvládlo v pohodě. Finančně taky krásně. A teď to ale - chtěli jsme si tam koupit auto. To by šlo. Jenže by nám neprodali autopojištění
Jéééé
Takže celý přemýšlení bylo k prdu a můžem začít od znova
koberce zalezi jak ma kdo rad,jenze tady je nekdo ma i v koupelne
letadlo lita Praha Bristol
My našli pěkný spoj Praha - Londýn a pak Londýn - Cardiff.
No, jsem se dočetla, že pojištění na auto cizincům nechtějí poskytnout, že jako nejsou zvyklí řídit vlevo ![]()
PeBa píše:
My našli pěkný spoj Praha - Londýn a pak Londýn - Cardiff.No, jsem se dočetla, že pojištění na auto cizincům nechtějí poskytnout, že jako nejsou zvyklí řídit vlevo
to nevim,ja si myslim,ze ti auto pojisti,ale trochu draz
o tom pojisteni teda taky nic nevim, mame auto normalne pojistene bez problemu. nevim, ze by zjistovali jestli jsme cizinci ![]()
z Prahy se da jeste letet do Birminghamu s BMI http://www.bmibaby.com/…kylights.cgi
je to nesmysl s tim pojistenim,to by okamzite meli na krku zalobu za diskriminaci
s tim pojistenim si taky myslim ze je to blbost.. ale je mozne ze to PeBa myslela jinak… a to tak ze asi budou chtit
anglicky ridicak (staci jen vymenit), proof of UK address, ucet u anglicke banky.. a jine veci.
Ze ti asi auto nepojisti na cesky ridicak bez tech ruznych dokumentu co budou k tomu pozadovat.
To mas jak s telefonem na contract. Taky ti ho nedaji bez techto veci.
Ale jak pisi nemam zkusensoti s pojistovanim auta. nevim co chteji ![]()
hanapospis píše:
s tim pojistenim si taky myslim ze je to blbost.. ale je mozne ze to PeBa myslela jinak… a to tak ze asi budou chtitanglicky ridicak (staci jen vymenit), proof of UK address, ucet u anglicke banky.. a jine veci.
Ale jak pisi nemam zkusensoti s pojistovanim auta. nevim co chteji
Ze ti asi auto nepojisti na cesky ridicak bez tech ruznych dokumentu co budou k tomu pozadovat.
pojisti to na cesky ridicak,adresu chteji kvuli dodani dokladu,takze je mozne nahlasit jakoukoli samozrejme britskou
mmonica píše:hanapospis píše:pojisti to na cesky ridicak,adresu chteji kvuli dodani dokladu,takze je mozne nahlasit jakoukoli samozrejme britskou
s tim pojistenim si taky myslim ze je to blbost.. ale je mozne ze to PeBa myslela jinak… a to tak ze asi budou chtitanglicky ridicak (staci jen vymenit), proof of UK address, ucet u anglicke banky.. a jine veci.
Ale jak pisi nemam zkusensoti s pojistovanim auta. nevim co chteji
Je to mozne. Ja se nehadam.
ja jen kdekoliv jsem byla a neco vyrizovala, vsude chteli proof of address. Nikde nestacilo nahlasit adresu.
![]()
Vetsinou prave stacil ten anglicky ridicak, bankovni karta nebo nejaky bill. ![]()
tak ze zacatku se da hodne veci prezit nez clovek najde perfektni bydleni,
ja bych si hlavne dala pozor na okna,aby byla dvojita,hlavne pokud jde o bydleni pres zimu a potom topeni,uz bych nikdy nesla do elektriky,jo a bacha aby radiatory byly umistene hlavne pod okny,protoze Anglani jsou schopni je dat kamkoli a to je pak masakr