Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
urcite to v rosporu je ale taky mi ma gynekolozka rekla ze pokud si tu neplatim extra normalni pojisteni tak se to jako pojisteni nebere.tak nevim.kazdopadne snad na to nikdo neprijde.ale ja tu fakt neberu nikde nic tak to ani nemuzou zjistit ze jsem tu
popripadese jedna jen o navstevu
mala je jeste mala tekze ani do skolky nebo skoly nechodi a k dr v CR DOCHAZIME takze snad taky zadny problem.kazdopadne jiste mate kazda pravdu ![]()
lucie.t píše:
on se ten rodicak do lonskeho kvetnavyplacel i do UK, ale CR byla upozornena evropskou unii, ze davky se mohou cerpat pouze ve state, kde zadatel skutecne zije(ne trvale bydliste, to je neco jineho), kde se plati dane, kde je centrum rodiny.. a na to CR vyplaceni stopla a zjistuje si podrobnosti o tom, kde zadatel skutecne zije.
jsem si taky myslela, ze budu rodicak normalne brat, leta jsem dela v CR (tady ani den), tak proc bych nemela. no a narok na nej neni. proste ziji v UK, narok na davky je jen a pouze v UK. nekolikrat jsem byla na socialce v CR a snazila se najit nejakou skulinku v zakone, zadna neni.
,presne tak.
Katerina,no ja nevim ceho,ja bych se bala treba udani od nekoho,nebo si to muze overit i socialka tady v UK,proste muze se stat cokoliv
,za me mas odvahu,ja ji nemela.Neber to jako napadani,nebo podobne,to vubec ne,jen se proste ptam.
katerina2095 píše:
urcite to v rosporu je ale taky mi ma gynekolozka rekla ze pokud si tu neplatim extra normalni pojisteni tak se to jako pojisteni nebere.tak nevim.kazdopadne snad na to nikdo neprijde.ale ja tu fakt neberu nikde nic tak to ani nemuzou zjistit ze jsem tupopripadese jedna jen o navstevu
mala je jeste mala tekze ani do skolky nebo skoly nechodi a k dr v CR DOCHAZIME takze snad taky zadny problem.kazdopadne jiste mate kazda pravdu
Aha,ty tady nic neberes,tak odsud z UK se neni ceho bat.Jedine kdyby nahodou neco,tak rict,ze jsi byla v UK jen na dovolene,to to nemuze nikdo zakazat.
me sama pani na soc. v CR rekla, ze ted davaji nove dotazniky na skutecne bydliste, o nekterych pry samy vi a hned jim davky stopnou, nektere nejake dobre duse prasknou..
Neprihlasena Jaruna píše:lucie.t píše:
on se ten rodicak do lonskeho kvetnavyplacel i do UK, ale CR byla upozornena evropskou unii, ze davky se mohou cerpat pouze ve state, kde zadatel skutecne zije(ne trvale bydliste, to je neco jineho), kde se plati dane, kde je centrum rodiny.. a na to CR vyplaceni stopla a zjistuje si podrobnosti o tom, kde zadatel skutecne zije.
jsem si taky myslela, ze budu rodicak normalne brat, leta jsem dela v CR (tady ani den), tak proc bych nemela. no a narok na nej neni. proste ziji v UK, narok na davky je jen a pouze v UK. nekolikrat jsem byla na socialce v CR a snazila se najit nejakou skulinku v zakone, zadna neni.Katerina,no ja nevim ceho,ja bych se bala treba udani od nekoho,nebo si to muze overit i socialka tady v UK,proste muze se stat cokoliv
![]()
,presne tak.
,za me mas odvahu,ja ji nemela.Neber to jako napadani,nebo podobne,to vubec ne,jen se proste ptam.
Neprihlasena Jaruna píše:katerina2095 píše:Aha,ty tady nic neberes,tak odsud z UK se neni ceho bat.Jedine kdyby nahodou neco,tak rict,ze jsi byla v UK jen na dovolene,to to nemuze nikdo zakazat.
urcite to v rosporu je ale taky mi ma gynekolozka rekla ze pokud si tu neplatim extra normalni pojisteni tak se to jako pojisteni nebere.tak nevim.kazdopadne snad na to nikdo neprijde.ale ja tu fakt neberu nikde nic tak to ani nemuzou zjistit ze jsem tupopripadese jedna jen o navstevu
mala je jeste mala tekze ani do skolky nebo skoly nechodi a k dr v CR DOCHAZIME takze snad taky zadny problem.kazdopadne jiste mate kazda pravdu
no ty sama ne, ale pritel bere a jsi tam zohledne na i ty a mala nebo ne?
lucie,myslim,ze katerina psala,ze zije v cesku jako samozivitelka a kdyz tady v UK nebere zadne davky na dite,tak nemuze byt nikde zohlednovana ![]()
lucie.t píše:Neprihlasena Jaruna píše:no ty sama ne, ale pritel bere a jsi tam zohledne na i ty a mala nebo ne?katerina2095 píše:Aha,ty tady nic neberes,tak odsud z UK se neni ceho bat.Jedine kdyby nahodou neco,tak rict,ze jsi byla v UK jen na dovolene,to to nemuze nikdo zakazat.
lucie.t píše:
zvdyt psala ze pritel zadal o benefity a credity na dite
No tak v tom pripade teda je tady dite v UK nahlaseno.A pokud si pamatuju dobre,tak jsem na zadostech na benefity musela uvadet,zda mam jeste jiny prijem a odkud.A i kdyz je rodicak na Katerinu,tak porad ale je to vazane na dite.
Pockej,ale otec ditete tam nemusel uvadet druheho rodice?To ja ano teda,jmeno,datum narozeni,atd. ![]()
Neprihlasena Jaruna píše:
Pockej,ale otec ditete tam nemusel uvadet druheho rodice?To ja ano teda,jmeno,datum narozeni,atd.
ja vim, ze v tech papirech chteli vedet kazdou prkotinu a hlavne to jestli nekdo nekde neco nebere. a co vim z jinych diskusi, tak si to proverujou i proto to tak dlouho trva ![]()
treba my dostavame, kdyz to vse sectu (jak na deti, tak benefity a credity od councilu) vic nez £500 mesicne a melo by se to zvysovat, protoze manzel mel minuly rok mensi prijem
tak dle meho je lepsi prijit o par tisic v CR, nahlasit se tady a dostanete lepsi penize
a budes moct byt klidna.
lucie.t píše:
ja vim, ze v tech papirech chteli vedet kazdou prkotinu a hlavne to jestli nekdo nekde neco nebere. a co vim z jinych diskusi, tak si to proverujou i proto to tak dlouho trva
treba my dostavame, kdyz to vse sectu (jak na deti, tak benefity a credity od councilu) vic nez £500 mesicne a melo by se to zvysovat, protoze manzel mel minuly rok mensi prijem
tak dle meho je lepsi prijit o par tisic v CR, nahlasit se tady a dostanete lepsi penizea budes moct byt klidna.
katerina2095 píše:
to ano samozdrejme ze uvadel.ale kdo mi dokaze ze tyhle informace nema jeste z doby kdy jsme spolu zili radoby.ja nic nepodepsala to je jako bych ja jeho udaje pouzila..Neprihlasena Jaruna píše:
Pockej,ale otec ditete tam nemusel uvadet druheho rodice?To ja ano teda,jmeno,datum narozeni,atd.
To mas sice pravdu,oduvodnujes si to dobre,ale treba kdyz jsme bydleli normalne v cesku,tak muj pritel mel na sebe napsany socialni priplatek,bral na deti penize a stacilo mu jen rict,ze spolu zijeme,taky zadne podepisovani ode me nikdo nechtel.Tady je to stejne.Pokud tvuj pritel uvedl do zadosti tve jmeno,tak se to myslim bere automaticky,ze spolu zijete ve spolecne domacnosti a jestli tam uvedl,ze nezijete,je to uplne to same-nemas narok v cesku na rodicak a pokud si to odsud ze socialky zjisti v Cr,tak o rodicak prijdes a jeste budes penize vracet od doby,co jste podali zadost na benefity v UK.No nerikam,ze na to prijit museji,ale overit si to muzou a to treba i zpetne,znam plno pripadu,kdyz si socialka v UK z niceho nic namatkove zjistovala udaje o lidech a nakonec to vzdy nedopadlo dobre.