Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Děkuji za podporu.
Myslím, že teď je i vhodná doba, co se počasí týče. To jaro a léto dodá energii a je i lepší nálada než bych třeba měla na podzim nebo v zimě. ![]()
Devonie - to určitě zvládnete, zvlášť, když už určitá předchozí zkušenost byla
Jen do toho ![]()
Určitě sluníčko pomůže dobré náladě a zabydlení
prý tam mají v Uk a asi i Wales krásný teplý březen ![]()
Jo já už se po počátečních nerozhodných úvahác také začínám na Uk těšit, zvláště po posledních návštěvách po doktorech, kdy se ke mě jeden choval tak strašně, že jsem valila oči, vystresovaná jak blázen a on mi tam nadal, co tam dělám v pohotovostních hodinách, byl velmi neurvalý, i když mě tam poslala má lékařka
no a pak mi dělal nepříjemnou punkci dutin, fuj…v Uk se sice na doktory dosti nadává, ale já se za celých 9 let nesetkala s takovým chováním jako od sestřiček a doktorů v Čr ![]()
Pebo těším se na Tvé další dojmy, užívejte si to, zatím pa ![]()
no fujtajbl
bych ječela, jak blázen, že to chci rozehnat nějak jinak ![]()
Přihlášení k místním doktorům si necháme až na potom, až dovezeme nábytek a osobní věci. ťuk, ťuk, jsem fakt ráda, že je potřebujeme minimálně.
No a ještě chci podotknout, že jsme nikdy nebyli tolik nemocní v Uk, jako jsme tady v ČR, celou zimu na hromadě…nevím, asi to bylo jiné podnebí, ale tam jsme byli maximálně jednou za zimu nachlazení, tady pořád něco. Bydleli jsme tehdy u moře, možná ten mořský vzduch má něco do sebe, malý mi tu ted celou zimu prokašlal, bydlíme na moravě blízko Ostravy ![]()
no tak tomu se nedivím.
Tam už se dětis astma rodí, chudinky
.
Ještě mi povězte, jak to tu chodí v těch špitálech.
Tady kousek by měl jeden být - modrá značka velký H a k tomu: no A a E.
To je jako bez pohotovosti? A všimla jsem si, že na červených značkách mívají H A a E. To pak budou nejspíš větší nemocnice. ![]()
Pe-bo A-ambulance, E-emergency, ano znamená to, že nemají pohotovost a asi sanitku na výjezd
si myslím, že to je tak. Už si objevila nějaké charity shops? zbožnuji je, mají tam super levné hadříky, knížky, hračky atd. úplně super, dokonce tam mají i secondhand obchody s nábytkem za levné ceny, krásné věci
zatím papa užívejte si hezký den ![]()
![]()
zase bude krasne.
charity shops jsou fajn, u nas ve meste jich je spousta ![]()
Tak my se zatím zabavili tím sháněním a zařizováním.
Baráček máme v oblasti, kterou jsme chtěli u městečka Ammanford.
Přesně Cwmgors. Taková vesnička. Kousek od baráku je i autobusová zastávka, kdyby bylo třeba. Jinak tu nic není - přesně dle přání. Žádná hospoda, žádný hřiště…
Pak to tu plynule přechází v Gwaun Cae Gurwen a tam je toho už víc.
Já myslím, že budeme moc spokojení. V pátek dostaneme klíče od baráčku, tak už se hodně těšíme, jak už budem „ve svým“.
Majitelé BaB jsou moc milí a hodní, dávají pořád nějaký tipy a rady, ale doma bude doma ![]()
Pár takových obchůdků jsem tu zahlídla
Jenže s tím naším prckem je to dost těžký. On obchody miluje, hlavně v nich dělat scény a začne lítat sem tam
Kolikrát jsme rádi, že nakoupíme, co potřebujeme ![]()
Díky za vysvětlení.
Tak na druhou stranu tu je pár mil Neath a Swansea a tam velká nemocnice určitě bude.
Né, že bych to chtěla využívat, ale měli bychom vědět, kde to tu je ![]()
určitě je třeba se poinformovat… s tím prckem to bude v poho, angličani jsou laxnější ve výchově, uvidíš, co tam děti vyvádějí třeba v obchodě, pamatuji se, jak v jednom dítě v ruce jakýsi obrázek na zed a druhé do toho pěstí a maminky se vesele vybavovaly a nechaly je tam lítat a na vše šahat…jsou také více hlučnější a nikomu to nevadí…
Pebo: Moc gratuluju k odjezdu!!!!!!! Jste frajeri, ze jste opravdu odjeli!
Tak at se vam libi a informuj nas o novych poznatkach, jo? Me to vzdycky privede myslenkove zpatky do Anglie. ![]()
…holky, né že bych neměla ráda toustový chleba, to my ho rádi.
Ale toustovač je jaksi ještě v čr, tak to na sucho, neopečený je docela hnus.
A v puse se to sežmoulá o takový hmoty… ![]()
Nedá se tu někde koupit něco jako křupavý pečivo?
Nějaké tipy na obchody? ![]()
Třeba vyhlášený Primark mě teda vůbec nenadchnul ![]()
toustak je hnus. mne nejvic chutna bageta z Tesca, maji i housticky, bulky ale ty vyjdou draze. pecou i spoustu chlebu, navenek to vypada dobre, ale je to zase jenom toustak. chleba si delam domaci. taky jsem tu s tim jejich pecivem dlouho bojovala.
ted se docela schazime v tematu- A zase ta Anglie https://www.emimino.cz/…ankovani/13/#…
Ahoj Pebo
v malých pekárnách nebo i normálně v supermarketech mají jiné dobré chleby nebo pečivo..ten toustový na studeno taký nemáme rádi..Primark je dobrý na legíny, spodní prádlo a pyžamo se dá… jo a dětem se dá levně nakoupit. Jinak nevím na jakou dámskou modu jsi, napiš a já poradím, který obchod..je jich tam habaděj…a charity shops jsou úžasné, pokud tě to baví, objevíš skvělé kousky..Mimochodem už jsme se taky předevčírem rozhodli, že se na 100% vracíme do Anglie, už jsme začli s přípravami..respektive průzkumem nejl. škol atdd. zatím pa Devonie ![]()
Myslím, že při stávající situaci, kdy se tu(čr) bude platit i z prdu, je odjezd řešení. Dost mi vadí, že jsou tu lidi držení u huby, aby nic neměli.
Uvidíš, že to zvládnete a nakonec budete rádi, že jste odleji.
Akorát my si teda podle škol a tak nevybírali. My spíš podle toho, kde nám byli ochotní pronajmout, jako cizincům bez historie a jakýhokoliv dokladu v uk.
No a světe div se do týdne od příjezdu to bylo a platili jsme jen jeden nájem s depozitem.
A já mám raději pohodlnou módu, spíš si vyberu v pánských věcech. Mikiny, trika, tepláky…
Jsem krapet prostorově větší a nikdy jsem nebyla na šaty a podobný kraviny
To bych docela ráda věděla, kde tu mají normální tepláky.
Vietnamskou tržnici jsem tu nezahlídla ani jednu ![]()
teplaky jsem si minuly tyden kupovala v Primarku a ve Sportdirect.