Zoufalá samota

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106266
10.10.17 17:13
@Černá vdova píše:
@Mart81 Nedovedu si představit, že bych roky žila s někým, kdo by mě jako ženu absolutně ignoroval a já bych se pak měla přetrhnout, aby on něco ve vztahu ke mně změnil. Být dlouhodobě přehlížená jako žena je problém, který ženu hodně hluboce zasáhne. Pak je asi nejlepším řešením najít takový vztah ukončit.

ano :palec: taky nechápu, že se budu ještě doprošovat… tohle musí jít z toho druhého uplně přirozeně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
10.10.17 17:18
@Venetia píše:
ano :palec: taky nechápu, že se budu ještě doprošovat… tohle musí jít z toho druhého uplně přirozeně

Předpokládám, že se obnovitelka doprošovala dostatečně a že se snažila ze svého odtažitého muže vydolovat alespoň trochu pozornosti.
Po vyčerpání všech možností na udržení vztahu musí logicky nastat okamžik zlomu, tedy vztah přerušit. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5918
10.10.17 17:20
@Venetia píše:
@Mart81myslím, že tomu člověku chybí dotyky, zájem od partnera, to se nedá nahradit dotykyo d cizího maséra. Jak dlouho bys to zkoušel?

S nepoměrem v tom, jakou míru dotyků, něžností a fyzického kontaktu potřebujeme já a manželka ve vztahu, se potýkám už tak deset let. A upřímně to, že jsem si udělal masérské kurzy a prošel jsem si praxí v domově sv. Josefa nebo třeba na LDN v Praze, stejně jako setkávání s lidmi, kteří mé doteky a pomoc oceňovali, mne trochu vrátilo k tomu, co je podstatné, takže jsem se přestal tolik babrat ve svých bolístkách a na pár let mne to celkem bavilo a tu potřebu dotyku a něžností to pomohlo vyplnit.

Takže pokud je ten chlap jinak fajn a zakladatelka s ním chce zůstat a jen neví, jak už zvládnout tu šílenou potřebu lidské intimity, kterou on v takové míře nemá, tak aspoň částečně se to masážemi, stejně jako třeba meditacemi a duchovnem řešit dá. Láska má mnoho forem a jsou navzájem do určité míry zastupitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106266
10.10.17 17:26
@Mart81 píše:
S nepoměrem v tom, jakou míru dotyků, něžností a fyzického kontaktu potřebujeme já a manželka ve vztahu, se potýkám už tak deset let. A upřímně to, že jsem si udělal masérské kurzy a prošel jsem si praxí v domově sv. Josefa nebo třeba na LDN v Praze, stejně jako setkávání s lidmi, kteří mé doteky a pomoc oceňovali, mne trochu vrátilo k tomu, co je podstatné, takže jsem se přestal tolik babrat ve svých bolístkách a na pár let mne to celkem bavilo a tu potřebu dotyku a něžností to pomohlo vyplnit.Takže pokud je ten chlap jinak fajn a zakladatelka s ním chce zůstat a jen neví, jak už zvládnout tu šílenou potřebu lidské intimity, kterou on v takové míře nemá, tak aspoň částečně se to masážemi, stejně jako třeba meditacemi a duchovnem řešit dá. Láska má mnoho forem a jsou navzájem do určité míry zastupitelné.

každý má ten svůj primární jazyk lásky a pokud není naplněn, nahradit se to nedá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
10.10.17 19:13
@Venetia píše:
každý má ten svůj primární jazyk lásky a pokud není naplněn, nahradit se to nedá

Možná máte pravdu. I když pokud by měl někdo jako svůj primární jazyk lásky něžnosti a tělesnou intimitu… nebylo by poněkud masochistické najít si s takovým nastavením odtažitého partnera, který nemá žádnou zvláštní potřebu dotyků a něžností? ;)

A i z neuspokojeného vedlejšího „jazyka lásky“ se může stát velký zdroj nespokojenosti, takže osobně optimisticky počítám spíš s tímto. Tedy že pisatelka ví, že jí její muž svým způsobem miluje a záleží mu na ní, že jí to dává najevo jinými způsoby (třeba dárky, zabezpečení, podpora, péče a nevím co) a hapruje hlavně tato jedna věc. Jinak by to byl zásadní nesoulad a to by se řešilo dost špatně - a hlavně byl by nesmysl si takového partnera v první řadě vůbec vybírat, dávat se s ním dohromady a mít s ním děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106266
10.10.17 19:17
@Mart81 píše:
Možná máte pravdu. I když pokud by měl někdo jako svůj primární jazyk lásky něžnosti a tělesnou intimitu… nebylo by poněkud masochistické najít si s takovým nastavením odtažitého partnera, který nemá žádnou zvláštní potřebu dotyků a něžností? ;)A i z neuspokojeného vedlejšího „jazyka lásky“ se může stát velký zdroj nespokojenosti, takže osobně optimisticky počítám spíš s tímto. Tedy že pisatelka ví, že jí její muž svým způsobem miluje a záleží mu na ní, že jí to dává najevo jinými způsoby (třeba dárky, zabezpečení, podpora, péče a nevím co) a hapruje hlavně tato jedna věc. Jinak by to byl zásadní nesoulad a to by se řešilo dost špatně - a hlavně byl by nesmysl si takového partnera v první řadě vůbec vybírat, dávat se s ním dohromady a mít s ním děti.

To mi právě není jasné..jestli si fakt takového najdou a pozdeji jim to začne vadit nebo jestli se ty netýkavky natolik v začátcích překonají, že partnera uvedou v omyl, a on nemůže tušit, že později takto ochladnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
10.10.17 19:58
@Venetia píše:
To mi právě není jasné..jestli si fakt takového najdou a pozdeji jim to začne vadit nebo jestli se ty netýkavky natolik v začátcích překonají, že partnera uvedou v omyl, a on nemůže tušit, že později takto ochladnou.

Je asi víc možností. Například ten strádající partner může mít potřebu zabezpečení třeba 8/10, společných zájmů 7/10… tělesné intimity třeba 6/10, takže ji nepovažuje za zásadní a vzhledem k nezkušenosti a výchově třeba ani za extra důležitou. Ten odtažitý partner ji má třeba na 3/10, ale v počátcích vztahu v zamilovanosti je tam nějaký bonus, takže je třeba na 4/10. Takže první roky to nemusí působit jako zásadní rozdíl, ale pomalu se ten deficit nasčítává v průběhu let. A díky tomu, že ostatní zásadnější potřeby jsou uspokojovány, tak tento nedostatek ten strádající vnímá jako čím dál zásadnější a podstatnější… až je třeba nakonec nepřekonatelný a vede k rozpadu vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.17 20:47
@Černá vdova píše:
A jak se jinak chová? Je problém „jen“ s tím, že s ním není absolutně žádný fyzický kontakt, nebo se i chová špatně? Nadává, je nespokojený, vyčítá, ponižuje Tě…
Domnívám se, že jedinec trpící depresemi nebude šťastný nikdy, dokud nepochopí, že má problém a že by ho měl začít řešit.

Nekdy mi to prislo az jako psychicke tyrani, ale ne naschval. Ne ze by nechtel mi dat to, co potrebuju. On proste nemuze. Zaroven vim, ze ani ja to nebudu mit jinak, proto pokud zustanu, budu trpet. Doufala jsem deset let, ze najdu zpusob, jak byt spolu a nebyt frustrovana deficitem intimity, nez jsem spadla na uplne dno, abych nasla silu uznat svoje potreby a dat sebe na prvni misto. I on uz byl z toho vseho frustrovany, az mi rekl takove veci, ktere me profackovaly a ja si rekla - uz dost, uz to tak vazne nechci.

• Citovat
  • Upravit
106266
10.10.17 21:15
@Anonymní píše:
Nekdy mi to prislo az jako psychicke tyrani, ale ne naschval. Ne ze by nechtel mi dat to, co potrebuju. On proste nemuze. Zaroven vim, ze ani ja to nebudu mit jinak, proto pokud zustanu, budu trpet. Doufala jsem deset let, ze najdu zpusob, jak byt spolu a nebyt frustrovana deficitem intimity, nez jsem spadla na uplne dno, abych nasla silu uznat svoje potreby a dat sebe na prvni misto. I on uz byl z toho vseho frustrovany, az mi rekl takove veci, ktere me profackovaly a ja si rekla - uz dost, uz to tak vazne nechci.

jaké věci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
10.10.17 23:21
@Anonymní píše:

Někteří muži jsou velmi asociální. Možná jsou povahově studení, možná měli špatný vzor ve svých otcích. A nejhorší na tom je to, že oni to nevidí, že je nějaký problém. Žena může dělat psí kusy, pokud to takovému muži nedojde, život s ním je peklo.
Za sebe říkám, že bych to deset let nevydržela :hug:.

• Citovat
  • Upravit
7333
10.10.17 23:42
@Černá vdova píše:
Někteří muži jsou velmi asociální. Možná jsou povahově studení, možná měli špatný vzor ve svých otcích. A nejhorší na tom je to, že oni to nevidí, že je nějaký problém. Žena může dělat psí kusy, pokud to takovému muži nedojde, život s ním je peklo.
Za sebe říkám, že bych to deset let nevydržela :hug:.

A někteří muži mají zase povahově studené manželky, nějak se to nedáří poskládat, aby všichni byli spokojení. S výjimkou gayů a lesbiček tam je nespokojenost minimální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.17 20:51

Na to mohu odpovedet z vl. zkusenosti-on se na zacatku snazil a, zrejme, pretvaroval a ja to podcenila a hnala se za necim jinym tak, ze jsem si rikala, ze to nejak zvladneme a necekala jsem, ze se ze 60% puvodniho jeho nasazeni stane 0. :P
An. K.

• Citovat
  • Upravit
Černá vdova
11.10.17 21:01
@Božislava píše:
A někteří muži mají zase povahově studené manželky, nějak se to nedáří poskládat, aby všichni byli spokojení. S výjimkou gayů a lesbiček tam je nespokojenost minimální.

To je sice pravda, ale zrovna tady se řeší citový chlad a odstup partnera. Opravdu bych chtěla vědět, jak vzbudit zájem u někoho, kdo žádný zájem nemá. :think:

• Citovat
  • Upravit
Černá vdova
11.10.17 21:03
@Anonymní píše:
Na to mohu odpovedet z vl. zkusenosti-on se na zacatku snazil a, zrejme, pretvaroval a ja to podcenila a hnala se za necim jinym tak, ze jsem si rikala, ze to nejak zvladneme a necekala jsem, ze se ze 60% puvodniho jeho nasazeni stane 0. :P
An. K.

Určitě nejsi sama, kdo dojel na počáteční slepotu. Tady asi víc než kde jinde platí, když ptáčka lapají, dobře mu zpívají.
Každý se nevybarví hned a někomu ta přetvářka vydrží tak dlouho, než má partnerku jistou. Ale určitě to bude platit i obráceně, tedy že se přetvařuje žena a muž se pak diví, co si to uvázal na krk.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.17 21:09

@Černá vdova
dojela a vyziram si to doted. odesla jsem, rozvedla se a ted jsem sama s dcerou a spoustou ztracenych iluzi, pozorujic, jak ex dela s novou partnerkou to.co jsem nemela ja (neslo jen o intimitu, ale pak i o odmitani travit spol. cas atp.).ja byla 2. zena, delal to i te 1. U tehle nove se zase asi snazi o to vic a me to hrozne boli. A ano, veskere partnerske souziti skoncilo temer soucasne se snatkem a narozenim dcery.tedy kdyz me mel „jistou“.
An. K.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí