Zoufalá samota

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21111
25.10.17 13:17
@káťa píše:
Nevím, kdes tohle sebral… Člověk většinou vyměňuje partnery do doby, než natrefí na člověka, se kterým je mu dlouhodobě hezky…
Někomu se to poštěstí už s prvním partnerem, někomu s druhým, někomu třeba vůbec (dost často z důvodu, že se rozhodne vydržet to s tím, se kterým mu hezky není - bohužel druhý život na opravu už mu nikdo nedá).

Jenže většina lidí opakuje stále stejné chyby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
25.10.17 13:17
@zoidberg píše:
Káťo, oni jsou manželé, takže vznikla rodinná domácnost. Nehledě na vlastnictví nebo trvalý pobyt, on má právo v tom bytě bydlet ze zákona, žádný ústní souhlas. Toto právo mu zaniká pouze ukončením manželství.

Nehádám se, nejsem odborník na tuto oblast práva. Takže jemu zanikne právo tam bydlet nabytím právní moci rozsudku o ukončení manželství???

• Citovat
  • Upravit
17306
25.10.17 13:21
@káťa píše:
Předpokládám, že manžel žádný smluvní ani právní vztah k bytu nemá, bydlí tam pouze na základě tvého ústního souhlasu. Asi bych to probrala s právníkem, žádné náhradní ubytování mu shánět nemusíš, to je blbost. Nemá tam ani trvalé bydliště, nic…poradila bych se s právníkem, ale bude to těžké, pokud bude fyzicky odmítat byt opustit…

Musí a to doslova po všech stránkách obdobné bydlení s bydlením dosavadním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
25.10.17 13:26
@káťa píše:
Nehádám se, nejsem odborník na tuto oblast práva. Takže jemu zanikne právo tam bydlet nabytím právní moci rozsudku o ukončení manželství???

Přesně tak, úžasná výhoda manželství. Také zaniká smrtí jednoho z manželů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
25.10.17 13:27
@zoidberg píše:
Přesně tak, úžasná výhoda manželství. Také zaniká smrtí jednoho z manželů.

A v minulém příspěvku píšeš, že ona mu musí poté zajistit podobné bydlení. Na základě čeho??? On přišel s nějakými svými věcmi, s těmi věcmi také odejde, ne???

• Citovat
  • Upravit
17306
25.10.17 13:43
@káťa píše:
A v minulém příspěvku píšeš, že ona mu musí poté zajistit podobné bydlení. Na základě čeho??? On přišel s nějakými svými věcmi, s těmi věcmi také odejde, ne???

To v případě, že by ho chtěla vypakovat ještě během manželství. Ona dokonce sama od sebe nemůže svou nemovitost prodat nebo jakkoli zasmluvnit, třeba věcným břemenem, bez jeho souhlasu.
A samozřejmě odejde jen se svými věcmi, má pouze právo bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
25.10.17 13:53
@zoidberg píše:
To v případě, že by ho chtěla vypakovat ještě během manželství.

Aha…
No, tak holt jí nezbyde nic jiného, než podat žádost o rozvod co nejdříve a doufat, že se to nepotáhne. On to zase v rámci toho, aby měl kde bydlet, může schválně zdržovat… :think:

• Citovat
  • Upravit
10
26.10.17 09:45
@Božislava píše:
A když máš manžela velice slušného, proč od něj utíkáš? Palí Tě dobré bydlo, nebo co?

Kdyz se te nedotyka, nemluvi, nepohladi a nic menit nechce, tak jednou prijde den, kdy to rupne, protoze se „sourozencem“ zit nechces. Lidska blizkost je podle me zakladni lidskou potrebou. Takze jestli me pali dobre bidlo? Ne. Tohle dobre bidlo nebylo. Partnerstvi by nemelo byt drinou, i kdyz bez prace to taky nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
26.10.17 09:47
@pohledzdruhestrany píše:
Nelítali motýlci.

Neni tobo motylkach, je to o zakladni lidske intimite. Nebud hloupa/y.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
26.10.17 09:56
@pohledzdruhestrany píše:
Anebo spíš se lidi dělí na dvě skupiny, stabilní a hodně často vyměňující, respektive nadajici dětem stabilní zázemí.

Opet blbost :). Partnera za nikoho nevymenuju a tesim se, ze budu sama. ta rozpolcenoat mezi touhou zachovat rodinu a touhou po intimite ve vztahu zmizi. Fajn je, ze mi zmizeli zdravotni problemy, ktere jsem z tohoto vnitrniho konfliktu mela. Takze ani u znamych a rodiny se nemusim obhajovat, protoze vim, ze jsem pro sebe i pro sve dite rozhodnutim skoncit to udelala to jedine spravne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2077
26.10.17 11:04
@Judy01 píše:
Opet blbost :). Partnera za nikoho nevymenuju a tesim se, ze budu sama. ta rozpolcenoat mezi touhou zachovat rodinu a touhou po intimite ve vztahu zmizi. Fajn je, ze mi zmizeli zdravotni problemy, ktere jsem z tohoto vnitrniho konfliktu mela. Takze ani u znamych a rodiny se nemusim obhajovat, protoze vim, ze jsem pro sebe i pro sve dite rozhodnutim skoncit to udelala to jedine spravne :)

VÝBORNĚ!!! GRATULUJI Ti ke Tvému rozhodnutí, kvůli netulení se manžela rozbít a zničit vašemu dítěti základní životní jistotu, kterou pro něj rodina bezesporu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
26.10.17 11:50
@Proximus píše:
VÝBORNĚ!!! GRATULUJI Ti ke Tvému rozhodnutí, kvůli netulení se manžela rozbít a zničit vašemu dítěti základní životní jistotu, kterou pro něj rodina bezesporu je.

Dekuji, ja si taky gratuluji. Bohuzel ty jsi nic nepochopil/a. Neni to o tuleni. Je to o zakladni lidske intimite. Nejde zit jako stroje vedle sebe a soulozit jako stroje. Kdo zna jen to, toho lituji, i kdyz chapu, ze kdo to tak ma (mozna ty?), vlastne ani nevi, ze zivot muze byt jiny. Ta agrese, co z tebe jde, svedci bud o velke frustraci nebo deprivaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
26.10.17 11:58

Nase dite vnima ten nesoulad mezi mnou a manzelem. Ja jsem na tom pracovat chtela, manzel ne. Ta obrovska frustrace na obou stranach se odrazela i na diteti. A co nase dite tim rozchodem ucim? - nebat se zit svuj zivot a milovat svuj zivot, stat na vlastnich nohach, nebat se stanovit si hranice a hlavne sebelasce. Toto vse jsem se totiz touto situaci naucila ja sama. A co bych nase dite ucila, kdybych zustala v takto fruszrovanem vztahu? - ze na mne nezalezi. Toto nepisu ani tak pro Proximuse, ale spis pro ostatni zeny. Kazdy si tou stezkou az na konec sil musi projit sam. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
26.10.17 12:43
@Proximus píše:
VÝBORNĚ!!! GRATULUJI Ti ke Tvému rozhodnutí, kvůli netulení se manžela rozbít a zničit vašemu dítěti základní životní jistotu, kterou pro něj rodina bezesporu je.

Nefunkční rodina je pro dítě špatný vzor.

• Citovat
  • Upravit
Černá vdova
26.10.17 12:45
@Judy01 píše:
Nase dite vnima ten nesoulad mezi mnou a manzelem. Ja jsem na tom pracovat chtela, manzel ne. Ta obrovska frustrace na obou stranach se odrazela i na diteti. A co nase dite tim rozchodem ucim? - nebat se zit svuj zivot a milovat svuj zivot, stat na vlastnich nohach, nebat se stanovit si hranice a hlavne sebelasce. Toto vse jsem se totiz touto situaci naucila ja sama. A co bych nase dite ucila, kdybych zustala v takto fruszrovanem vztahu? - ze na mne nezalezi. Toto nepisu ani tak pro Proximuse, ale spis pro ostatni zeny. Kazdy si tou stezkou az na konec sil musi projit sam. Drzim palce.

K obnovení vztahu je potřeba dvou. Pokud jeden z jakéhokoliv důvodu nechce, nemá smysl s tím cokoliv dělat a je lepší to rozetnout.
Nikde není pevně dáno, že se manžel neprobere a nezačne fungovat, až Tě ztratí úplně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky