Zvláštní vztah s matkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
424
15.12.14 21:46

@bamba

Matka mi dceru opravdu neopečovává, má k ní hezký vztah, to ano. Ale opravu se o ni maximálně starám já. Hlídání proběhlo 1× a slušně jsem se zeptala, zda by to bylo možné, rozhodně jsem nepřišla a neřekla tady ji máš.

Jinak čekám na tvé rady! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
@bamba píše:
Jenže my nevíme, jaká je zakladatelka. Vo tom to je. Nezlob se na mě, ale já bych taky brblala, kdyby mi dcera nechala doma dítě a jela za milencem.Je dost možné, že veškerá péče o dítě visí na matce zakldatelk a proto pyskuje. Známe vetzi jen z jedné strany. I když by tu napsala matka, zakladatelka by tvrdila, že to tak není. :nevim:

Jenže zakladatelka by dítě mohla vzít sebou nebo dát expříteli, ale to matka nechce.
Jako chápu jako to myslíš, ale u nich ten vztah není dobrý už od dětství. Já mám něco podobného, jen mnohem menší, s mojí babičkou. A to mám spokojené manželství, práci, o dítě se starám, přesto se nestačím divit, do čeho všeho by mi babička chtěla mluvit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
@bamba píše:
Jenže my nevíme, jaká je zakladatelka. Vo tom to je. Nezlob se na mě, ale já bych taky brblala, kdyby mi dcera nechala doma dítě a jela za milencem.Je dost možné, že veškerá péče o dítě visí na matce zakldatelk a proto pyskuje. Známe vetzi jen z jedné strany. I když by tu napsala matka, zakladatelka by tvrdila, že to tak není. :nevim:

Nevím, proč bych si měla něco domýšlet, fabulovat, vytvářet domněnky.
Prostě vycházím z toho, co píše zakladatelka, nemám důvod jí nevěřit a zbytečně jí tím ubližovat.
Ale je mi samozřejmě jasné, že není chyba jen na jedné straně, já mít takový vztah s matkou, tak bych k ní nešla bydlet za žádnou cenu.

• Citovat
  • Upravit
merde
15.12.14 21:47
@Elen.Lenka píše:
@merdeNavíc jaképak stáří, mé mamce je 45, měla mě v 18-ti. Nabídla jsem se, že budu platit energie, bylo mi odpovězeno, že není třeba, že mají vysoký příjem. Za oplátku koupím nějakou drobnost pro radost, potraviny nakupuji běžně.

Rada bych ti vse verila, ale tvoje prvni veta v tomhle prispevku, mluvi za vse. Ty si vazne myslis, ze zenska ve 45 letech se neciti unavena a ze nechce mit svuj klid? Tohle je docela arogantni pristup. A mit dite uz v 18 taky neni zrovna jednoduche, jiste tenkrat to byla norma, ale to jeste neznamena, ze kazda zenska na to je v 18 psychicky zrala i to mohlo ovlivnit jeji vztah k tobe.

• Citovat
  • Upravit
424
15.12.14 21:48

@bamba

Tak snad umíš počítat ne? Když napíši, že je jí 45 a měla mě v 18, tak to nejsou tak hrozné počty!

Ano na to právo má, myslím, že jeden večer a jedno dopoledne za poslední 3 roky jí to užívání zase tolik nenarušilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
15.12.14 21:51
@bamba píše:
Dobře, ale proč se k matce vracela? Je spousta možností, ale dá to práci.

s tim souhlasim. Ale v dnesni dobe musi byt tezke byt sama bez prace a bez poradneho prijmu. Predpokladam, ze kvuli dceri sla k rodicum. Bylo by nezodpovedne kdyby to resila nejakym nejistym zpusobem. U rodicu je strecha nad hlavou jista, alespon na prechodnou dobu. I kdyz v teto fazi bych se i o to bala.
Souhlasim i s tim, ze zname pouze jednu stranu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
15.12.14 21:53
@bamba píše:

no možná ty si brblala a já bych zas byla ráda, že můžu být s vnučkou. Její matka nám tady svoji verzi nenapíše, tak přestan pořád omýlat, že víme jen zakladatelky verzi…

zakl. být tebou určitě se dohodnu s ex na víkendech, kdy si bude brát dceru, opravdu už má na to věk a na taťku je zvyklá, když je s ním v týdnu pravidelně. Tvoji matce do toho nic není a nechápu ani proč ji to vadí, když ji na druhou stranu vadí holku hlídat…na volný víkendy bych si sehnala brigádu a co nejdřív vypadla, protože to jak si matku popsala, jak se k tobě chová, to je :poblion: jaký má vztah k dalším dcerám? psala si, že máš ještě dvě sestry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
15.12.14 21:55
@merde píše:
Rada bych ti vse verila, ale tvoje prvni veta v tomhle prispevku, mluvi za vse. Ty si vazne myslis, ze zenska ve 45 letech se neciti unavena a ze nechce mit svuj klid? Tohle je docela arogantni pristup. A mit dite uz v 18 taky neni zrovna jednoduche, jiste tenkrat to byla norma, ale to jeste neznamena, ze kazda zenska na to je v 18 psychicky zrala i to mohlo ovlivnit jeji vztah k tobe.

no a za to může zakladatelka, že jí měla matka v 18-ti???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
15.12.14 21:55

@luc31

K mé mladší sestře dost podobný. Jsme z prvního manželství. K nejmladší sestře moc hezký - tu má z nynějším manželem.

Neříkám, že má mamka je hrozná. Jen mám pocit, že se chová zvláštně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
15.12.14 21:57
@Elen.Lenka píše:
@luc31

K mé mladší sestře dost podobný. Jsme z prvního manželství. K nejmladší sestře moc hezký - tu má z nynějším manželem.

Neříkám, že má mamka je hrozná. Jen mám pocit, že se chová zvláštně.

a proč ji teda vadí, že by měla být holka na víkend u táty, když má řeči ohledně hlídání? a ex by byl schopný si holku vzít na víkend? chtěl to vůbec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
15.12.14 21:58

Ráda bych všem pro informaci sdělila, že svou matku miluji. Byla bych šťastná, kdyby se naše vztahy vylepšily, mockrát jsem se o to pokoušela a pokouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
15.12.14 21:58
@Elen.Lenka píše:
@bamba

Tak snad umíš počítat ne? Když napíši, že je jí 45 a měla mě v 18, tak to nejsou tak hrozné počty!

Ano na to právo má, myslím, že jeden večer a jedno dopoledne za poslední 3 roky jí to užívání zase tolik nenarušilo.

No dobře, je ti 27,tkže bys už mohla pochopit, že seš u nich s dítětem 24/7,takže ho má chtě nechtě na krku pořát. Nevymluvíš mi to, bo pokud žijete v jednom bytě.
Podle tvého písemného projevu je hodně cítit arogance a na druhou stranu ublíženost, nepochopení tě. Seš ale ochotna chápat ty druhou stranu? Tvédítě má ráda a tebe nenávidí? Není to divné? Psalas, žes chtěla finančně přizpívat, tak proč to neděláš? Není nic jednodužšího, jak položit prachy na stůl s tím, že je to na nájemné a energie.

• Citovat
  • Upravit
merde
15.12.14 22:01

@Elen.Lenka jeste jednou jsem si precetla zakladajici prispevek. Takze dceru mas s pritelem, manzel to nebyl. Meli jste neshody, ale rozchod byl zrejme iniciovan tebou :?: protoze se vyskytl novy pritel. A vy jste skoncili u tvych rodicu.
Vis, prece jenom, maloktera matka mluvi s dospelou dcerou jako s kurvou, proste ona vse co jsi udelala, vidi velmi negativne a nesouhlasi s tim, moc by si prala, aby jsi byla jina a nedochazi ji, ze te nemuze zmenit a ze tohle chovani vse zhorsuje

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

@Elen.Lenka Moc dobře vím o čem píšeš, říkám tomu opičí láska. Tvojí matce vyhovuje situace ve které jseš, kdyby jsi měla práci a přítele, nemohla by Tě buzerovat a vydírat jako teď, proto Tě ponižuje a shazuje. A moje rada, ona už jina nebude, takže zatnout zuby na dobu nezbytně nutnou a rychle od ní pryč.

• Citovat
  • Upravit
424

@luc31

Ano chtěl by ji, i po rozchodu máme krásný vztah jak s ex, tak s celou jeho rodinou a vídáme se.

Já nevím proč ji to vadí, maličká se od něj vrací veselá, usměvavá. Nehádáme se o ni, nehádáme se, jezdíme častokrát všichni spolu. Myslím, že má strach, aby malá pak neměla chaoz v tom, kdo je vlastně její tatínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová