Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ráda bych na tebe neustále reagovala a snažila se ti vysvětlit můj náhled na situaci. Svou matku miluji, vím, že nás má moc ráda, pouze cítím zoufalství v tom, že ať udělám co udělám, nikdy nic není dobře. Je to taková má bezmoc, celý můj život se točí okolo toho, jak ji udělat šťastnou.
Nicméně aroganci cítím pouze z tvých příspěvků, tak tě poprosím, aby jsi dále mé vlákno nekomentovala.
Díky a hezký večer!
@merde obavam se, ze neovladas porozumeni psaneho slova… zakladatelka jim vysvetlila svou situaci…nesla prosit o azyl… ![]()
@bamba píše:
Jenže my nevíme, jaká je zakladatelka. Vo tom to je. Nezlob se na mě, ale já bych taky brblala, kdyby mi dcera nechala doma dítě a jela za milencem.Je dost možné, že veškerá péče o dítě visí na matce zakldatelk a proto pyskuje. Známe vetzi jen z jedné strany. I když by tu napsala matka, zakladatelka by tvrdila, že to tak není.
Zvláštní, jak to mas postavené. Kupříkladu jsem si jista, ze moje máma by mi dítě rada pohlídala, abych mohla třeba v klidu na rande a mela by radost, ze nezustanu sama a doufala by, ze to bude fajn chlap pro zivot. Stejně tak jsem si jista, ze i když bude moje dítě dospělé a dostane se do podobné situace jako zakl. rozhodne nebudu přemýšlet nad tím, ze já mám vychováno a chci si užívat, ale bez váhání své dítě přijmu zpět, z prostého důvodu, porad je to moje dítě. Ale někdo to ma holt postaveny jinak.
@Elen.Lenka zkuste to resit s odbornikem. Tvoje diskuze se me strasne dotyka, ja bych totiz klidne mohla zalozit diskuzi- zvlastni vztah s dcerou. My si totiz taky jen ublizujeme a nikdy se nepochopime, mam pocit, ze ani neni moje. A strasne moc to boli, to si nikdo nedovede predstavit. Jsme na sebe zasedle a cokoliv rekneme, ta druha bere jako utok.
Ver, ze i ja jsem schopna v nejvetsim zoufalstvi rici dceri hodne osklive veci a ji to jeste vic otaci proti me. Snazim se s tim vyrovnat, uvedomit si, ze mam dalsi fajn dve deti a super manzela, ale boli to strasne moc. Strasne dlouho jsem resila proc, je mi jasne, ze chyby byly i na me strane, ale uz jsem se smirila, ze jsme asi povahy, ktere proste nejdou dohromady. Ja jsem mela tvrdy mladi, vzdycky jsem se musela spolehnout jen na sebe a nikdy jsem se nikoho o nic nedoprosovala, jsem prima. Ona je opak, je diplomat, porad se lituje, upozornuje na sebe a me tim, jeste vic odhani. Ja zase odhanim ji diky sve povaze. Proste je to neresitelne, navic mam pocit, ze my jako rodina ji zajimame jen, kdyz je v ouzkych a neco potrebuje a kdyby si udelala dite jen s pritelem, od ktereho by odesla, kvuli jinemu a misto k nemu, se nastehovala k nam domu, ja bych to brala jako dalsi me vyuzivani a navic by se mi proste nelibilo, co udelala. Prislo by mi to nezodpovedne.
@Meha píše:
@bamba Jen neustále vytváříš nějaké domněnky, kritizuješ a ubližuješ.
Zakladatelka si ve svých příspěvcích nijak neodporuje, problém je spíš v Tvé interpretaci.
Neodporuje? Nejdříve napsala, že hlídala 2×, po chvíli jednou. Jzdí každých 14 dí za přítelem, sama napsala, že rozchod byl z její strany, bo už 4 měsíce má jiného přítele. Tak teda nevím. Čtu si diskuzi od začátku.
@shellmyska tve prispevky nechapu. A co jim zbyvalo??? Meli vyhodit dceru a vnouce na ulici. To, ze je vzali domu, jeste neznamena, ze souhlasi s tim, jak se dcera chova
@Janha Nikdy jsem své děti nenechala ve štychu, ale asi jsou divní, bo si zajistili bydlení a nanastěhovali se k nám.
@merde píše:
@shellmyska tve prispevky nechapu. A co jim zbyvalo??? Meli vyhodit dceru a vnouce na ulici. To, ze je vzali domu, jeste neznamena, ze souhlasi s tim, jak se dcera chova
To je jasné, ale přece není pravda, že to byla jediná varianta a že rodiče byli vlastně k pomoci „přinuceni“.
@shellmyska píše:
@bamba prosim, tak asi kazda cteme neco jineho… muzesmi rict, proc ses do zakl. tak pustila? Princip diskuze totiz v tom tvem vylevu jaksi mizi. Diskuzeje o diskutovani, nikoliv o urazkach, tvych fantazijnich tezich a emocni labilite.
Jenže já jsem neodešla kvůli jinému, odešla jsem, protože už jsme se neměli rádi. S ex jsme si to všechno řekli a i proto máme po rozchodu krásný vztah.
Věřím, že jsi skvělá ženská, ale jak můžeš říct, že máš další dvě skvělé děti. To máš opravdu takový pocit, že to třetí skvělý není? Třeba je skvělá! Jenom prostě jinak, než podle tvých představ.
Víš myslím, že zrovna my dvě máme hodně společného, akorát každá z jiné strany.
@Elen.Lenka píše:
@bambaRáda bych na tebe neustále reagovala a snažila se ti vysvětlit můj náhled na situaci. Svou matku miluji, vím, že nás má moc ráda, pouze cítím zoufalství v tom, že ať udělám co udělám, nikdy nic není dobře. Je to taková má bezmoc, celý můj život se točí okolo toho, jak ji udělat šťastnou.
Nicméně aroganci cítím pouze z tvých příspěvků, tak tě poprosím, aby jsi dále mé vlákno nekomentovala.
Díky a hezký večer!
Aha, tak ses k ní nastěhovala, aby mohla být konečně šťastná. Když ji tak miluješ, tak ji ber takovou, jaká je a nestěžuj si na ni. Vždyť děláš to samé co ona.
@merde je mi lito jak to mas s dcerou
, ale presto ti doporucim respekt. Tim myslim, byt tvrda k ni, pokud mas pocit ze te vyuziva, ale s respektem vuci jeji osobe. „Jsem rada, ze jsi prisla a jsi tu kdykoliv vitana, ale s tvym problemem ti pomoci nemohu…“ casem pochopi, ver mi. Vztahy jsou slozite, ale s tvym pripadem to nema nic spolecneho. A nelze srovnavat. Zkus dotoho nezapojovat tolik svych emoci. ![]()
@Meha jednou jsem psala do internetove psychologicke poradny. Snazila jsem se zmenit chovani, ale pak prisla dcery puberta, staly se z jeji strany hrozne veci. Kdyz se vybourila, zacalo to vypadat dobre. Ale pak sla na vysokou a odcizila se cele rodine uplne a bohuzel jeji vztah uz neni spatny jen mezi mnou a ji, ale uz to zasahlo i ostatni cleny rodiny. Ona ma proste jine zivotni hodnoty, ja se citim moc ublizeme, ona asi taky a ja se spis snazim najet na pozitivni mysleni a ucim se ji tolerovat takovou jaka je. Jestli ji nekdy dokazu prijmout, to nevim. Je to moje zivotni prohra.Ona taky hodne lze a clovek nikdy nevi, jestli to co rika je pravda nebo zda to rika proto, aby se ten druhy nezlobil. Ja uz to proste vzdala a snazim se soustredit na zbyle dve deti.
Jo a nejlepsi na tom je, ze ona studuje psychologii
@merde ne, nemuseli je vzti na ulici, zakladatelka si chtela najit sve bydleni. To ze nekdo nabidne pomoc neznamena, ze automaticky ziskava mandat urcovat danemu clovek smer jeho zivota, urazet jej a ublizovat mu. Pokud chci pomoct jako rodic, nedelam to z pozice, ze musim, ale ze chci.