Zvláštní vztah s matkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
čekámenaštěstí
16.12.14 08:12

@midlajs Ja si nemyslim a snad jsem nenapsala, ze je zakladatelka spatna. Spis naopak, jen si myslim, ze ona sama ma pochybnosti o sobe, nechala se nahlodat tim, co o ni tvrdi. Musi se prvne stovnat sama se sebou, prijmout se. Mit se rada, at o ni rika kdokoli cokoli a svym zpusobem poznamky rodicu hodit za hlavu, protoze ti si sami musi uvedomit, kde maji problem, vysvetlovat to-na to by nemela zakladatelka asi silu, navic to byva bez predmetne, chybu musi opravdu najit sami a mit snahu ji odstranit. (obvykle se nejedna o noc jineho nez o chybu v mysleni a predsudky..).
Preji hodne stesti, hlavne neprpadat panice, byt si sebejista a vazit si sama sebe, ostatni prijde samo, tak jak ma.. :*

• Citovat
  • Upravit
857
16.12.14 14:46

@Elen.Lenka tak to se ti nedivím, že po 4měsích se k němu nechceš nastěhovat…asi budeš muset mamku ještě chvilku překousnout, ale já bych to asi nedala. Já osobně jsem s manželem začala „chodit“ a hned jsme spolu bydleli, ale to mi bylo 18…chtěla jsem vypadnout z domu, ted budeme slavit 9 let od začátku vztahu.

A s tím hlídáním, já vím, že každý jsme jiný, ale já osobně už se těším až budu mít vnoučátka a určitě mi nebude vadit kdyby moje dítě bydlelo se svojí dcerou/synem u mě doma. Jednou jsem si to dítě udělala, vychovala tak mu přece v 18 nedám sbohem. Vždycky tu pro svoje děti budu. Navždy. Nechápu co se tady do zakladatelky pouštíte, ona sem píše o útěchu a vy se do ní pustíte, že se nestydíte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
30.1.15 12:37

Bože!!! ta mi zase dala. potřebuju si někde postěžovat, tak to jdu vychrlit sem.
už jsem tu někde psala, bydlim u rodičů i s dvouletou dcerkou. do toho studuju VŠ. dneska jsem se vrátila ze zkoušky kterou jsem nedala. budiž. ale ta moje matka!!! za 14 dni mi končí zkouškový, takže dotahuju a drtim se co to dá. já nevim jestli to je moc ode mě očekávat, že mi rodiče pomůžou?? strašně moc oba dva chtěli abych šla do školy a já šla. a teď mi 4× v posledních třech týdnech hlídali malou přes večer. tim myslim nakrmili, vykoupali a uložili. já byla u spolužáka a drtili jsme účetnictví. ale jak to dostávam sežrat. prej že sem se měla učit dřív, že toho pro mě dělaj dost, že tohle nejde, že z toho večera nic nemaj, že už ji hlídat nebudou, at se ucim pres den - jak asi??? u dvouletýho děcka??? a to podotýkam malou nakrmí, vykoupe a uspí můj táta. máma leží u televize a kouká na čt24. od rána do večera. ale ona je nejvíc slyšet, že toho pro mě děla hrozně moc a že jí to nebaví. ještě před měsícem mě prosila aby mohla jít malou uspat, a teď když ji o to požádam, tak prej že neee, že toho chci po ní moc atd… :pocitac: :pocitac: :pocitac:
snažim se jí vysvětlit, že kamarád mi pomoh s účtem, tak bych ted chtela ja jemu pomoct s aj. ale nezájem.
sem fakt totalne nas.ana. ale moc. všude se dělá jak mi fandi, jak mi chce pomoct, jak chce abych to dala, ale když po ní nakonec něco chci tak toho chci moc a sem nevděčná a neuvědomuju si co všecko pro mě dělaj. já si myslim, že když je celý dny doma (nepracuje),tak občas pohlídat vnouče není tak moc ne??? i když ona to myslí i tak, že tu bydlim. to slyšim každej den. že bydlim U NICH A že BEZ NICH BYCH BYLA UPLNE V PRDE-LI. tak proč mi sakra nabízeli at jdu k nim, když to mam pořád na talíři???

holky ja nejsem nevděčnice. ale dítě bych hlídala ráda i kámošce, natož vlastní dceři. sem opravdu tak mimo??

potřebuju odsud nutně vypadnout. nutně. jenže jediná práce tady je kaufland. asi mě to nemine. vybodnu se na školu a pudu do kaufu. abychom měly aspon na najem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
30.1.15 13:18
@quinty píše:
Bože!!! ta mi zase dala. potřebuju si někde postěžovat, tak to jdu vychrlit sem.
už jsem tu někde psala, bydlim u rodičů i s dvouletou dcerkou. do toho studuju VŠ. dneska jsem se vrátila ze zkoušky kterou jsem nedala. budiž. ale ta moje matka!!! za 14 dni mi končí zkouškový, takže dotahuju a drtim se co to dá. já nevim jestli to je moc ode mě očekávat, že mi rodiče pomůžou?? strašně moc oba dva chtěli abych šla do školy a já šla. a teď mi 4× v posledních třech týdnech hlídali malou přes večer. tim myslim nakrmili, vykoupali a uložili. já byla u spolužáka a drtili jsme účetnictví. ale jak to dostávam sežrat. prej že sem se měla učit dřív, že toho pro mě dělaj dost, že tohle nejde, že z toho večera nic nemaj, že už ji hlídat nebudou, at se ucim pres den - jak asi??? u dvouletýho děcka??? a to podotýkam malou nakrmí, vykoupe a uspí můj táta. máma leží u televize a kouká na čt24. od rána do večera. ale ona je nejvíc slyšet, že toho pro mě děla hrozně moc a že jí to nebaví. ještě před měsícem mě prosila aby mohla jít malou uspat, a teď když ji o to požádam, tak prej že neee, že toho chci po ní moc atd… :pocitac: :pocitac: :pocitac:
snažim se jí vysvětlit, že kamarád mi pomoh s účtem, tak bych ted chtela ja jemu pomoct s aj. ale nezájem.
sem fakt totalne nas.ana. ale moc. všude se dělá jak mi fandi, jak mi chce pomoct, jak chce abych to dala, ale když po ní nakonec něco chci tak toho chci moc a sem nevděčná a neuvědomuju si co všecko pro mě dělaj. já si myslim, že když je celý dny doma (nepracuje),tak občas pohlídat vnouče není tak moc ne??? i když ona to myslí i tak, že tu bydlim. to slyšim každej den. že bydlim U NICH A že BEZ NICH BYCH BYLA UPLNE V PRDE-LI. tak proč mi sakra nabízeli at jdu k nim, když to mam pořád na talíři???

holky ja nejsem nevděčnice. ale dítě bych hlídala ráda i kámošce, natož vlastní dceři. sem opravdu tak mimo??

potřebuju odsud nutně vypadnout. nutně. jenže jediná práce tady je kaufland. asi mě to nemine. vybodnu se na školu a pudu do kaufu. abychom měly aspon na najem.

Kolik ti chybi do konce skoly?

• Citovat
  • Upravit
704
30.1.15 13:30

@shellmyska bohuzel jsem teprve v prvaku :,( spolecne jsme usoudili, ze lepsi podminky pro studium uz mit asi nebudu, protoze po MD pujdu do prace, ale to jsem fakt necekala, ze bude takovy peklo tady. holt musim studovat kde chce matka, kdy chce matka a asi i jak dlouho nebo ja nevim. pripadam si jak blbej pubertak co se musi o vsecko prosit a ne jako rovnocenny clen rodiny. prej at hlida druha babicka…to je jeji argument. protoze vi, ze druha hlidat nemuze. ma statek s dobytkem o kterej se musi starat beze srandy od rana do vecera (dela jeste mleko + mlecne vyrobky) a je rada kdyz si na nas urve obcas hodinku casu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
30.1.15 13:35

@quinty atatinek by nevypomohl?

• Citovat
  • Upravit
704
30.1.15 13:39

@shellmyska tatinek dcerky? toho jsem uz par tydnu nevidela a jsem rada. dal bych to nerozmazavala.. :| a muj tata se snazi, ale chodi do prace, a i kdyz malou zboznuje je mi to blby nechavat na nem, kdyz je vecer uz unavenej.
ono to zas dopadne tak ze budu muset drzet hubu a krok. ale dneska to ve me fakt uz bouchlo. mátinka je takovej psychickej terorista

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
30.1.15 13:44

@quinty ja myslim, ze vim, ze jsme my dve spolu mluvily o tom…je dobre, zeses vypsala… hlavne to nedrz v sobe :hug: klidne napis sz, kdyzse budes potrebovat vymluvit ;)

• Citovat
  • Upravit
80472
30.1.15 14:01
@quinty píše:
@shellmyska bohuzel jsem teprve v prvaku :,( spolecne jsme usoudili, ze lepsi podminky pro studium uz mit asi nebudu, protoze po MD pujdu do prace, ale to jsem fakt necekala, ze bude takovy peklo tady. holt musim studovat kde chce matka, kdy chce matka a asi i jak dlouho nebo ja nevim. pripadam si jak blbej pubertak co se musi o vsecko prosit a ne jako rovnocenny clen rodiny. prej at hlida druha babicka…to je jeji argument. protoze vi, ze druha hlidat nemuze. ma statek s dobytkem o kterej se musi starat beze srandy od rana do vecera (dela jeste mleko + mlecne vyrobky) a je rada kdyz si na nas urve obcas hodinku casu…

no problém vidím v tom, že bydlíš doma, u rodičů a jsi na nich závislá, čili skutečně dítě. Ale dítě, které si už zkusilo samostatnost, zvyklo si a ted ji nemá. Těžko poradit. Sednout si a začít jednat jako dospělý? Takže - mami, bud budu studovat, ale pak to znamená, že mi budete muset pomáhat alespon než si najdu ke studiu i práci, a budete mít ode mne celkem klid, až na občasné pohlídání, když budu muset do školy. Anebo - mami, studovat nebudu, chci si žít po svém a za své, takže končím, jdu do práce a stěhuju se do svého. Ahoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
30.1.15 15:05

@quinty radu nemám, je to smutný, ještě když je tvoje mamca celý den doma, neřeknu kdyby chodila do práce, ale přijde mi, že je s prominutím líná…co by za to moje mamca dala, ale ta zas pracuje dost a je řada, že kluky vidí o víkendech…jaký jste spolu měli vztah v dětství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
30.1.15 18:32

@quinty radu taky nemám, ale lituju tě. Nenašla by se třeba v okolí nějaká kamarádka, která by občas vypomohla?
A nebo jak píše @inkakřivák - mami, mám jen dvě možnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
13.1.17 06:02

Jaká je situace po 2 letech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie