Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holky
Anduli s tím bolením bodobným křečím při prudším pohybu, nebo v noci při převracení, tě naprosto chápu, mám to také tak. Měla jsem to i v těhu s Nelinkou. Teď jsem si těhle bolestí docela užila, jak jsem měla kašel, občas se při silnějším zakašlání objevily.
Miška je úžasná, co jí má co ta „baba“ pořád dokola otravovat? Děti jsou v tomhle super, řeknou co si myslí a nepřetvařují se, jako někteří dospělí, ale někdy to stojí nervy.
Dušičko účes je parádní, taky se chystám ke kamarádce na ostříhání a barvu, už to potřebuju jako sůl.
Leni, barvy na hlavu bych se také nebála, jstou už prý opravdu šetrné, a smývatelný obzvlášť.
Muchachacha, tak vítej z dovolené.
Markýsku co v poradně, určitě pohoda, viď.
Mějte se krásně, papa M.
Jeee holky, ja vam moc dekuju ![]()
muchachacha , vitej doma!!! Verim, ze to studene uvitani neni nic moc, ale bude lip ![]()
Preji at problemky brzy vymizi a Ty si zas muzes tehu uzivat!!!
Janinko , mne Petra rikala, ze kdyz barva blbe chyta, tak miminko bude holcicka. Tak jsem zvedava ![]()
Ja jsem si uzilafajn odpoledne. S tehu kolegyni jsme konstatovaly, ze nas asi postihla tehu demence a ze se ty hormony nedaji normalne zvladnout ![]()
A hlavne jsme se domluvily, ze od pondeli vyrazime na tehu plavani. Tak se moc tesim!!!
Pak jsem byla jeste na nehtikach a dozvedela se furu novinek z prace. Bohuzel to nebylo nic moc veseleho. Je to tam ted mazec a asi jen tak neprestane. Je mi holke lito, ale co se da delat.
Doufam, ze brzy zorganizuji nejaky srazik, abych s nima mohla zas poradne pokecat ![]()
Dobré ránko holčenky!
Koukám, že se to tady včera pěkně rozjelo
…
Dušičko já jsem byla vždycky ranní ptáče…jsem skřivan, vstávám kolem 4 hodiny, ale zato večer kolikrát nevidím ani TN
…a na Ordinaci je pro mne nadlidský výkon vydržet
…ale teď mne opravdu trápí noční můry…dneska jsem vzbudila sebe i Milana tím, jak jsem hrozně ze sna brečela, chjo…no nebudu Vás tím zatěžovat, snad to brzičko přejde
… Přidávám se k chválení, nový účes Ti moc sluší!!! ![]()
Muchacho teda to musel být šok, ten teplotní skok?…hele, mne se to i rýmuje
…tak ať to brzo překonáš, nebo ještě líp, nepřivezla jsi teplíčko??? ![]()
Anduli teda, já jsem dokonce z Kopřivnice, tak vůbec nechápu, že u Vás sníh nebyl…tady chumelilo, že jsem nejprve myslela, že to je mlha
…sníh už sice nemáme, ale podle zábradlí na balkoně pěkně mrzne ![]()
Alo teda s tím, jak máte rozdělená jména v rodině, to je až neuvěřitelné
…teda ale já Ti věřím, a chápu, že chceš změnu…Kačenka a Adrian jsou pěkná jména
…
Leni s těmi výsledky je to různé, já jsem byla zmlsaná odsud, jako že to všichni vědí brzo, tak jsem volala na gyne…a sestra mi vysvětlila, že jim je vozí jednou týdně a jenom pokud je něco špatně, tak příjde domů pozvánka na genetiku
..ale tu pozvánku posílají přímo z laborky
…takže jsem v klidu a pokud ji teď nedostanu, tak je vše OK…ale chápu, že je na palici čekat, když chceme všechny vědět, na čem jsme,co? ![]()
Určo jsem na někoho a na něco zapoměla, ale to víte těhudemence
!!!
Včera byla za mnou na návštěvě kolegyně z práce…jsem jí vařila čaj a naservírovala jsem jí prázdný hrnek
…prostě jsem zapoměla do něj nalít tu vodu, chacha…docela jsme se tomu zasmály…to jenom na okraj ![]()
pobolívání v podbřišku řeším taky a jsem ráda, že s tím Andulka přišla…už jsem se docela bála, ale teď vidím, že je to běžné, tak si to prostě nebudu všímat
…vidím, že skoro všechny berete magnezium, já teda nee…a těhuvitaminy beru jenom asi v polovičních dávkách, protože po nich pak rostou obříci, což se docela bojím
…jak to máte vy, holky?
Pa pa pa a já se zase ozvu!!!
Pohlaďte bříška!!!
Krasne ranko!!!
noninko , ja mam magnezko taky. Dr. mi ho naordinoval 3× denne, ale me potom silene trapilo zazivani. Tak jsem to zredukovala na 2× denne. A vitaminy beru taky normalne kazdy den.
Mrzi me, ze mas takovy nocni mury. Preji, at to brzy prejde!!!! ![]()
Holky, nemate nekdo zkusenosti zkrecema v nohou? Ja jsem na ne obcastrpela, ale stacilo vypit lahev Magnesie a byloto OK. Ted beru magnezko v praskach. No a dneska v noci me chytly krece do obou nohou. Dostme to prekvapilo. Tak premyslim, co by na to mohlo jeste pomoct ![]()
Ahojky holky
tak my už jsme dneska stihly návštěvu u dr. Nelinka se ráno vzbudila s pláčem, že jí bolí ouško, tak jsme vyrazily na ušní. No naštěstí to nic nebylo, může to prý být od zubů, nebo po té chřipce, co měla, tak jsem ráda, že jí to nepíchali, i tak řvala jako tygr.
Nonino tak já taky magnesium neberu, mám zkušenosti, že všechny kamarádky co ho braly, tak pak přenášely, náš dr. říká, že se má měsíc před porodem vy:,–(it, když ho někomu píše. Já neberu ani žádné těhu vitamíny, jenom jód. Teda to ti závidím, že jsi takhle po ránu čiperná, to já jsem zase sova, večer ze mne únava spadne, a na spánek nemám ani pomyšlení, za to ráno, když mě Nelinka vzbudí, nemůžu rozlepit oči.
Tak se mějte krásně, papa M.
ahojky,
s těmi vitamíny mně neděste ( že budu mít obříka - mno ale já ho budu mít při svých a manželovo proporcích stejně
) - já jím od začátku kys. listovou, jodid a mamavit vždy jednu tbl denně. Kys.list. a jodid jsem myslela jen pro první tři měsíce ale dr, řekl brát dál. a mamavit jsem moc nemohla - zvracela sem po něm - ale ted ho beru dva týdny pravidelně a už si na něj asi Emička zvykla. ![]()
Jinak dnes opět noční můra (honili mně vojáci a já se jim schovávala v nemocnici převlečená za doktorku-híml já to asi začnu sepisovat, to budou romány).
Duši:
já mívala křeče dost často - třeba na plavání, se mi úplně kroutilo chodidlo(prsty), pak mně občas vzbudilo i lýtko v noci a to teda pěkně bolí. Pomoc je na tu postiženou nohu stoupnout a čekat no a nebo zvýšit Magn.(jsem si kupovala v lékárně rozpustné-nebylo špatné)
jinak dík za tipy ohledně barev - koupím si ji(jen přeliv)- mno aspon budu mít další indiciii že je to Ema
(protože to nechytne hihi)
holky znáte čínský kalendář? Dřív na emiminu býval-vlevo po straně ale nemůžu ho najít. Ale když si dáte vyhledat: čínský kalendář - tak vám ho najde. tam se určuje pohlaví- dle věku a měsíce početí a zatím mi ted podle něj vyšly tři těhulky-kamarádky. mně opět vychází holka. (takže stopro všechny připravuju na Emču
)
zkuste to a pak mi povíte po velkém UZ, kdo si to teda nenechá zatajit), jak vám to vyšlo.
tak papa a pěkný den (brr, je tam zima-dnes musím do ústavu-mé bývalé pracoviště s nějakými papíy, nechce se mi.)
a snad dnes ty výsledky krve teda… ![]()
Ahoj kocky,
kdepak mame Markyska se zpravickama ze vcerejsi kontroly?
A jeste Kosticka a Janinka maji dneska kontorlu, tak sup sup, at se mame z ceho radovat!!!
Leni , asi to magnezko zase zvysim na 3× denne. Ale to pak chudaci moji spolubydlici
No snad se s tim telo nejak popere.
Cinsky kalendar znam a nekde tu na nej je i diskuze. Jen ted hned nevim kde
Ale je to asi jako se vsema zarucenyma typama na pohlavi. Nekomu vychazi a nekomu ne.
Marci , tak hlavne ze Nelince neni nic vazneho.
Hlasim se k Tobe jako sova
Ponocovat bych mohla az az, jen ten ranni kocici budicek mezi pul sedmou a osmou je na zabiti
No ale zas dobehnu pro snidani a behem dopoledne stihnu udelat docela dost veci (kdyz se chce). Jen by me zajimalo, kdy se teda dopim ![]()
Lidicky zlaty, u nas se cely den sype. Chjo. To v pondeli misto koledy budou decka stavet snehulaky
![]()
Nazdárek, maminky! ![]()
Noni, tak u nás byl dneska ráno sníh taky, ale jen na trávě, během dopoledne se ztratil, takže už Ti věřím!
![]()
Co se týče magnezka, tak já teda neberu nic, jenom vitamíny Calibrum mami,ale jen jednu tabletu, píšou tam, že se mají brát 2,ale to mi už fakt připadá moc. U Míši jsem magnezium brala až do porodu, dali mi ho v tom 8. týdnu v nemocnici, když jsem krvácela a zůstala u něho až do konce,ale jak psala dušička, měla jsem po něm střevní problémy, takže jsem pak brala už jen jednu denně. A je fakt, že jsem přenášela 4 dny a malá měla 4,05kg, takže byla větší než je průměr…
Álo, se jménem Adrian přišel před pár dny manžel, mně se taky docela líbí, ale stejně u mě vede pořád Adámek. Jenže o tom Honza - manžel nechce ani slyšet…
Trošku ještě zvažujeme, jestli mu nedáme jméno po tatínkovi - Honzík, ale to už by byl 3. v rodině, tchán je Jan taky. To budou ještě boje, chjo… ![]()
Dívala jsem se na ten čínský kalendář a Miška mi vyšla správně, teď by mi měla vyjít taky holka, ale podle posledního utz to vypadá spíš na chlapečka, tak nevim, nevim, čemu mám věřit…
Už se fakt nemůžu dočkat toho velkého utz za 3 týdny, jejda, taková doba ještě… ![]()
Jinak vlasy si barvím taky, teda dávám si jen přeliv, a to by určitě mimču nemělo nijak ublížit..
Dneska jsem se trošku rozjela s nákupy, včera jsem dělala inventuru věciček po Mišce a zjistila jsem, že mám hodně růžových věcí, tak jsem dneska nevydržela a koupila krásné modrobílé dupačky a světle modré bodýčko s dl. rukávkem, to si nechám asi do porodnice. ![]()
Tak se zatím mějte krásně, jdeme papat, dneska máme francouzské brambory, mňam! Pápápá,A.
Ahoj holky,
při brouzdání na internetu jsem narazila na vaše povídání . Zjistila jsem, že jste už pěkně sehrané, tak snad nebudete proti, když se k vám přidám ![]()
Je mi třicet a čekám svoje první mimčo, tak sosám informace kde se dá ![]()
Mimčo by se podle utz mělo narodit 18.8.2008. Datum se mi líbí, ale je otázka jestli to vyjde ![]()
Jsem pražanda ale už skoro rok bydlím s manžou kousek za Prahou.
Těhotenství zatím probíhalo přesně podle mého přání. Schválně nepíšu přestav, protože moje představy byly docela děsivé. No rozhodně jsem nepočítala s tím, že se mi nevolnosti úplně vyhnou. Jen jsem byla první dva měsíce strašlivě unavená, ale pak se to zlepšilo a teď je to paráda.
Teď mě momentálně nenapadá, co ještě víc napsat, tak se kdyžtak zeptejte ![]()
A mějte se hezky
Lenka
Ahoj Lenko,vítej k nám!!!
Holky já jsem brala magnezium s Máťou od 24.týdne,protože jsem měla pár bolestivých kontrakcí(byla to hrůza-děsilo mě,že to u porodu budou stejné bolesti a já věděla,že to prostě Nepřežiju a nakonec to byla celkem pohoda).Brala jsem ho až do konce a porodila jsem den před termínem,takže jsem nepřenášela.
Jinak se nemusíte bát-u nás na sále když se narodilo obr-miminko,tak nakonec z maminky vylezlo,že ty vytamíny brala ve dvojité dávce-„pro jistotu“ a cpala se spoustou ovoce a já nevím co všechno.Takže když budete dodržovat dávkování(nebudete brát víc),tak by mělo být vše o.k.
Samozřejmě vám nikdo nezaručí jak velké dítko budete mít.Kamarádce co rodila 29.února říkali,že bude mít chlapeček sotva dvě a půl kila a měl 3.3kg. S těmi termíny to také nemusí být přesně na den.Já mám třeba ovulaci druhý den po menzes a doktor mi říkal,že to není možné dokud to neviděl jednou na uz.Otěhotněla jsem druhý den po menzes čtyřikrát,takže to tak opravdu je.
Duši na té barvě asi něco bude.....chytá mi opravdu nějak jinak…
Čínský horoskop mi nevyšel ani s Máťou a nevychází ani teď,tak nevím ![]()
Na velký uz jdu příští útery-půjde se mnou i manžel a už se těšíme.Hlavně,aby bylo vše o.k.
Tak holky kde jste s těma zprávičkama z kontrol?
Jo Duši-pohyby 15+5.
Hezky den!E.
princeznicko , vitej mezi nami!!! Gratuluju k tehu a jsem rada, ze vse probiha v pohode!!!
Jen co budu mit volne PC, zaradim Te do tabulky a pak se jeste zeptam na nejake info ![]()
A Ty se ptej, na co chces ![]()
Elunko , pohyby doplnim a diky!!! ![]()
Jsem rada, ze ma nase kadernice pravdu s tou barvou
Preci jen ma dost velkou praxi a tak uz by mohla neco vedet ![]()
A mas pravdu, terminy a velikost nejsou nikdy jiste ![]()
Jo, holky, Ada se nam nasla. S Fazolkou jsou v poradku, ale maji za sebou tezke chvile.
Doufam,ze se tu sama bryz objevi ![]()
Dušičko, tvoje tabulka je super a už se těším až se tam uvidím ![]()
Určitě se zeptej na co budeš potřebovat. Myslím, že tam píšeš i termín další kotroly - tu budu mít 16.4. a 4.4. jdu na ten velký UTZ.
princeznicko , jsi tam
Tak se jukni a rekni, jestli to mam vsechno spravne. Pokud chces jeste dodat datum narozeni, od kdy mas prukajdu a taky jesli a od kdy mas pohyby. Ufff, tak to bude asi vse ![]()
Dušičko, díky za doplnění, je to všechno správně. Ještě doplním datum narození 5.2.1978 a pohyby zatím žádné. Jen už nevím, odkdy mám průkajdu ![]()
hlasim , ze u nas je vsetko ok.
Dlhsie som sa neozvala, trapila som sa s danovymi priznaniami pre mna i manzela. Jeho bolo vcelku jednoduche, ale to moje, to je hotova katastrofa..mam dva trvale pobyty, prijmy v roznych krajinach, hypoteku, penzijko.....urady sa nevedia dohodnut kam patrim a najradsej by ma v:,–(e stiahli z koze. no fuj!
Ale snad som to dokopala k spravnemu koncu.
..vratim sa k teorii tehotenskej neschopnosti…no presne take pocity mavam pravidelne. Kym som bola v praci mala som pocit, co vsetko budem stihat ked zostanem doma na materskej a teraz som doma a vlastne nerobim takmer vobec nic…a nijak sa mi do nicoho nechce. chcela som rekonstruovat barak, ale pri predstave toho ze tu budem pobehovat medzi robotnikmi v prachu a spine to stale odkladam, az bude uz neskoro. Pripadam si fakt nemozna..
Princeznicko, vitaj ![]()
Jo, a pohyby..neviem ci to boli pohyby, ale v nedelu vecer ked som isla spat som mala pocit zesa vo mne prelieva cely oceanz jednej strany na druhu ..asi tak 10min. No neviem, ci to bol nas malicky, alebo nieco ine. V kazdom pripade to bol pre mna novy pocit.
Kocarky..bola som sa pozriet v babyparku na Cernaku a popravde nie som o nic mudrejsia ako predtym. Pacili sa mi kociky od MUTZY a BEBE comfort, ale hlboka korbicka mi u oboch prisla strasne malicka. Predsa len to male bude potrebovat fusak uz cca od 2-3 az do 6-7 mesiacov.
Musim sa niekde pozriet ako vyzera nazivo X lander…na fotke sa mi velmi pacil.
Jeej, dala som do truby zverinu, musim to ist skontrolovat..
tak zatial ![]()