Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Maddlen Tak ono zaleží, jak jde historky z Opařan i z Bohnic mě dost děsili. Zase třeba o Motole jsem slyšela velmi dobré věci. Tak ono je to pro rodiče dost často i pocit, že selhali.
@Anonymní píše:
@Markéta80 My máme hotového psychologa, neurologa, po nedělí konečně magnetickou a pak měl být psychiatr, že prý by stejně tyto výsledky chtěl/a. Dělali celiakii, potní test 3× (špatně jí má omezený jídelníček na pár potravin) a nevím na co všechno
na rezonanci malej byl taky a jak všichni říkali tak se nic nenašlo. ale stresové to bylo ale na pokoji jsme byli v šatně a na odd jsme byli za exoty, všichni z něj vyřízený
a sestřičky nám tam nosily všechny kelímky co doma našli a prý neuvěřitelný jak dlouho se tim zabavil ![]()
Tohle píšu anonymně, kdyby sem chodila sousedka. Nechci, aby mě poznala. U nás v ulici bydlela starší paní - cca 55 let, byla psychicky nemocná, hrozila sebevraždou. Doktor rázně doporučil zavřít na psychiatrii. Její děti řekli, že tam mámu nedají, že tohle jí nikdy neudělají. Že se u ní budou střídat, že jí budou hlídat. Hm, uhlídali prd. Oběsila se na půdě, když si syn odběhl koupit rohlíky. Byla to prý minutka. Minutka a zabedněnost, která ji stála život. Přitom, kdyby měla žlučník, zlomenou nohu, infarkt nebo běžné netabuizované nemoci, tak jí šupnou do nemocnice i přes její odpor…
@zuzouš píše:
Pokud ti dělá problém vzít na vědomí, že ne všichni s tvým postupem souhlasí, tak sorry, ale budeš to muset přežít.
@annaei Tak jasně, že občas se vyskytne incident, který není úplně příjemný jak pro zúčastněné tak pro přihlížející. To jsou ale menšinové případy, většinou u dětí, které mají záchvat a mají je potíž zvládnout třeba i 4 dospělí… Třeba Opařany mají velmi dobré léčebné výsledky.
Chování zakladatelčiny dcery (tedy to, co je popsáno) mi připomíná chování dvou dětí, které jsem poznala - oba dva byli autisté - Aspergerův syndrom. Čímž ale rozhodně nehážu v plac diagnózu to bych si nedovolila.
Příspěvek upraven 01.07.14 v 21:45
@Anonymní píše:
@Markéta80 Naše pořád maluje
to malej vůbec, ještě nikdy sám nevzal dobrovolně tužku do ruky
chce to vědět co jí je at se ví jak s ní pracovat a vědět že třeba něco nechápe ![]()
Všem za opravdovou podporu a rady děkuji. @Maddlen S touto diagnozou tak nějak počítáme
Zítra zavolám ten Motol, Krč a Thomayerovku a uvidím o kde a na jak dlouho.
@lecijasek píše:
Ještě mě napadla apla, pokud je podezření na autismus: http://www.praha.apla.cz/
I když nejsem odborník, ale nesedí mi tam to, jak píšeš, že jsi zmínila pobyt v nemocnici a začala sekat latinu. To mi na autistu prostě nesedí
To je pravda. Už tu dřív někdo psal, že diagnostikovat autismus neumí každý psychiatr a určitě bych se obrátila na Aplu. Tam jsou nejlepší. Jinak jsem pracovala nějakou dobu s Aspergeriky a autisty a také si neumím představit, že by se autista kvůli něčemu ovládl a sekal latinu…
Ale nejsem také odborník.
Trochu mi to připomíná vyprávění jedné ženy, která tutlala už od základní školy svoji schizofrenii. Projevy mi připadají trochu podobné. Nakonec se složila až po VŠ na postgraduálu a zřejmě i vinou toho, že nebyla včas léčená se její osobnost úplně změnila a nikdy už nebude žít takový život, jako před poslední, velkou atakou, ze které jí dostávali na psychiatrii asi 2 roky… ![]()
@Markéta80 Me každý je,,malíř,, Určitě třeba synka chytne něco jiného
Kolik mu je?
@Anonymní píše:
@Markéta80 Me každý je,,malíř,, Určitě třeba synka chytne něco jinéhoKolik mu je?
v únoru 4
uvidíme jak se bude posouvat ve vývoji ![]()
Zakladatelko, držte se.
Pokud se diagnóza potvrdí, bude to náročné (hlavně v pubertě!), ale co je hlavní - dá se s tím pracovat!!! To je to nejdůležitější. Na rovinu ale… v pubertě bývá více agresivních záchvatů, takže děti s touto diagnózou a ve věku 10 - 15 let se k nám právě proto opakovaně vracejí… vždy na stabilizaci a pak je třeba zase dlouho pohoda a fungují. Ony ty léky (pokud by byla dg. potvrzena) mají své opodstatnění právě díky tomuto - v afektu může být dítě nebezpečné sobě nebo svému okolí a mívá to někdy stupňující se tendenci.
@Maddlen Jestli incident, že pacienti jedi ruzné kytky na zahradě jenom, aby byli aspon na chvíli vysvobozeni mi přijde trochu zoufalost. Kamaradka řikala, že i vězení je lepší pomalu a vyšla odtamtud jako naprostá troska
@Levandule121 Apla ve středočeském kraji rozvázala spolupráci, tak je tam jediná psychiatrička na autismus (nebo celkově odbornice)
To samozřejmě víme a snažíme se s ní praovat. My jí nechceme nehat být, však vyšetření probíhají
MOmentálně je nová situace, ale bohužel je také po změně její milované učitelky, zrovna se vrátila z nemocnie a proto jsem napsala dotaz na případné ambulantní vyšetření či zkušenost.