Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Iloon: myslím, že Panadol je ok. Zeptej se v lékárně, nebo brnkni do Repro, tam ti rádi poradí.
Ahoj holky dnes jsem byla na utz 6.den stimulace a ve středu jdu zase. Má někdo z vás PCO jak dlouho asi trvala stimulace? A kdy jste měli odběr vajíček?
@kliki Já mám gonal a píchala jsem si ho od 2 dne cyklu a zatím jsem 6.den cyklu a stále mám pokračovat.
@Iloon moc držím palce. Já u posledního ketu měla taky šílenou migrenu, hned druhy den. Zvládla jsem to bez léků, bála jsem se. A podařilo se. Doufám, že budeš stejný případ ![]()
@beata123 já mám pco, stimulovala jsem deset dnů
@ZehLen díky moc za uklidnění. Jenže jsem taky jedna z těch, která brala od 18let antikonce3pci a ve 37letech ji vysadila. Takže mi to moc na klidu nepřidá. Bojím, se. Kamarádka má kolegyni, která taky brala hormony na podporu sliznice, narodila se jí krásná holčička a 4roky na to dostala rakovinu prsu. A všichni to přičítají těm hormonům. Tak se bojím i já a myslím, že oprávněně. ty dávky jsou šílené a to že otýkám a tloustnu a nic mi není je taky hrozný, obzvláště v létě. Je to šíleny. Ale jinak díky moc za podporu. ![]()
@beata123 od 2.dne cyklu menstruace???nebo jak??? a jak dlouho se píchají 10dní??? nebo dýl???Díky moc ![]()
@kliki
joo od druhého dne menstruace. první den menstruace jsem tam volala a objednala se na 5-6 den na ultrazvuk, mě to kvůli víkendu vyšlo na 6den cyklu. myslím že 10dní, ale myslím že může třeba i déle asi záleží jak dopadne utz, podle toho ti třeba sníží nebo zvýší dávku.
@kliki: tak s tím strachem asi nic neuděláš
. Nevěřím, že tvá známá dostala rakovinu z IVF. Mě milulý rok zemřely 2 známé na rakovinu, jedna prsa, jedna děloha. Obě měly malé děti, ani jedna neměla ivf, dokonce nebyly ani na HA. Prostě smůla. V životě jsem slyšela pouze o 2 ženách, co měly ivf a pak raka, jedna je tebou zmíněná kamarádka a druhá je zpěvačka Anna K. To, že sama přiznává, že nějakou formu rakoviny má bohužel skoro celá její rodina, takže je tam na vinně nejspiš genetika, se už moc neřeší. Lidi mají tendenci tyhle věci svádět na „něco“, ale smutná pravda je, že rakovina je ve většině případů prostě jen smůla a shoda nešťastných náhod. Rakovina se v našem těle tvoří každý den, každý den náš imunitní systém zničí desítky až stovky zmutovaných buněk, které by jinak vytvořily nádor (hrozná myšlenka!), a kromě kouření a rakoviny plic nebylo nikdy prokázané, že by cokoliv dokázalo negativně nebo naopak pozitivně tuto schopnost imunitního systému ovlivnit. Omlouvám se za tu přednášku, ale když Vám umirá nejlepší kamarádka, matka 4 malých dětí, tak se jaksi stanete teoretickým expertem. Opravdu bych se být tebou nebála.
Holky jak je to stím uchováním embryí? Když mě třeba zbydou 3 embria na další, tak to se za každé platí 3000kč na rok? nebo jak to je?
@nikka.zd zatím jsem si nic nevzala, ale už mě to zmáhá… už to trvá 3 dny… vždycky se to přes noc rozjede, pak dopoledne trpím a snažím se to zaspat a odpoledne to trochu ustoupí… Tak doufám, že už to bude dobrý… Kéž by to vyšlo ![]()
@beata123 přesně to bylo tak, že jsem osm dní pichala gonal, devátý pauza, desátý den odběr vajíček. Ale hrozně záleží, jak budeš na gonal reagovat.
@Iloon taky jsem to tak měla, když už jsem si myslela, že je to lepší, tak se to zhoršilo. Trvalo to tři nebo čtyři dny, už si přesně nepamatuju. Pomahala mi masáž krční páteře. Myslela jsem si, že to nevyšlo, jak mi bylo zlé a u prvního mi právě migreny v tehu úplně zmizely, hodně na ne trpím. A ono jo, vůbec jsem to nečekala, opravdu je každé těhotenství jiné. Těším se na zprávu s // ![]()
@ZehLen díky moc za podporu a vysvětlení jak se věci mají. No doufám, že mě nic tak smutnýho nepotká. Člověk když čte i ten příbalový leták, tak už má nahnáno. Bylo by fakt moc smutný, kdyby člověk na úkor svého zdraví měl dítko o který by se pak nemohl starat. Díky ještě jednou moc a přeji hezký zbytek dne. Zatím se měj krásně ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.