Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Adelastra Cože?
Jak ji mohli zlikvidovat bez tvého souhlasu a vyjádření genetičky? Platí pravidlo, že se doporučují k transferu mozaiky do 80% a pak záleží, na jakém chromozomu ta chyba je. Pokud by byla napr. na 21 (Downův syndrom), tak se nedoporučuje, nicméně se k tomu ma vyjádřit genetik, ne gynekolog nebo embryolog. Já jsem třeba taky neměla od gynekologa úplně kladné doporučení, ale rozhodující byla genetička. Často je to třeba jen parciální duplikace (jen určitá část jednoho chromozomu). No jako určitě si vyžádej výsledky… na to mas právo.
Moc jsi mi pomohla, budu to řešit!:) A dam vědět jak jsem dopadla
!! Moc moc diky
@Adelastra 1.chromozomu - byla tam duplikace od segmentu 21.3. Ten 1.chromozom je úplně nejdelší, takže tam ty chyby často vzniknou. Ano, čekáme
V 9/10. tydnu mi pak dělali krevní testy, za které jsem tedy musela zaplatit 13,5tis, ale vyšly dobre, už jsme ani nemuseli jít na odběr plodové vody. Mozaika se muže sama opravit, ty spatne buňky se přestanou vyvíjet a zaniknou a ty dobre dal rostou. Já ji právě také moc nevěřila, ale po 2.IVF jsme neměli žádné dobre embryo a nechtělo se nám jentak půl roku čekat na další IVF, tak jsme zkusili mozaiku z 1.IVF…takže od te doby bojuji za práva mozaik ![]()
Nooo tak to si vsechno pozjistuju…;) Ses moc hodna a gratuluju k mimiskovi!! ![]()
Ahojky holky, já mám z Repromedy 2 děti, holku a kluka. Mám je z jediného IVF. Člověk si hned řekne, to jste měli tak obrovské štěstí. Neměli jsme dělané PGS, PGD nic. Elenka se narodila v poho, je zdravá jen celiak, letos jí bude 5 let. Štěpánek měl letos v lednu 1 rok, ale tam už je to na román. Má kompletní rozštěp obličeje. V 17 tydnu jsem byla na amniocentéze a jak naschvál mě po oderu do dvou hodin začala odcházet plodovka, což je pruser. Na Oilnáku se na mě koukali jak na zjevení že jsem řekla že nechci potrat ale čekat jak se to vyvine, tak to respektovali a nechali si mě tam týden, plodovka tam nějaká zustala pro život miminka ale bylo to to minimum , do měsíce se mě doplnila. Opět jsem patřila mezi to jedno procento co měla smulu a pak obrovské štěstí . Vysledky plodovky nedopadli dobře, našli nějakou mikroduplikaci 18 chromozomu a pak nám řekli pokud to nebudeme mít oba tak máme štěstí a Štěpánek bude asi zdraví. Našli to teda u mě, já jsem nositelkou teto mikroduplikace a manžel je uplně zdraví. Pak nastalo dovyšetrování sestry a mojí mamky mojí dcery Elenky. Našli do u mojí sestry a moje mamka není nositelkou, asi je to z otcové strany a moje dcera Elenka tu mikroduplikaci nemá. Tak pak po dlouhém hledáni řekli ze to má benigní význam, tak těhotenství pokračovalo do 33 tydne, kde nastala akutní sekce, protože jsme málem vykrváceli, ztráta krve po pár minutách byl cca 1,5 litru. Štěpánek se má k světu má po dvou operacách, sice ještě nechodíme, ale on má svuj čas. Ted začíná na 4 a trochu peruje na kolinkách. Je to nejužasnější človíček a strašně ho i Elenku zbožnuji. Nevím jestli PGD a PGS by ukazali tu mikroduplikaci 18 chromozomu, ale jen vím když jsem se ptala na dovyšetření, tak mě řekli že není jediný duvod. Jsem ráda že s Repromedou jsem už skončila.
Všem Vám přeji hodně štěstí a pevné nervy a dejte na svoje pocity. Já jsem dal a nikdy toho litovat nebudu
@Pindrušenka Ahoj kočko, Štěpánek už má rok?
To není možný, že ten čas tak rychle utíká.
@Potkyš Ahojky, jj měl rok 19.ledna , ale gestačně 8. března. Pořád jsme nemocní a zahlenění a vážíme teprve 8990g ale i to je uspěch. A co ty?
@Pindrušenka Pokud půjde vše jak má, tak na konci března mě čeká KET.
@Potkyš Tak to je super, budu držet pěsti. A v jakžm jsi caru?
@Pindrušenka Děkuji
Už by to mohlo klapnout po 4IVF. Jsem v Reprogenesis.
@Potkyš Tak to před tebou smekám 4 IVF. Nevím jestli bych to dala. Opravdu ta cesta k tomu mimču je tak dlouhá, někteří rodí na povel a vubec si toho neváží.
Ahoj holky, mám na Vás dotaz, mam pravidelny cyklus už několik let, ještě se mi nestalo aby se ms zpozdila. Byla jsem na opu,pak mesic pauza,ms prisla po opu normalne a ted dalsi cyklus - startovaci na ket, mam zpozdeni 4 dny, normalne mam pms, bolí me prsa, jsem osypana a mam nafoukle bricho. Cekam jestli se zpozdi tyden a pak samo udělám test, ale chci se zeptat jestli se Vám to taky stalo a co to bylo ? Ze bych byla těhotná si nemyslím, po 4 letech snazeni manza spermiogram ani ne milion spermii a skoro nepohyblive…Myslite ze se mi to mohlo rozhodit z hormonu? I když po opu ms prisla jak mela? Dekuju za kazdou odpoved ![]()
@Adelastra Já to teď měla stejný. Po OPU přišla jak měla a teď když jsem čekala na 1DC abych mohla stimulovat na KET, tak 4 dny zpoždění. A navíc to bylo jen špinění, což u mě není normální, vždy mám rovnou krev.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.