Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Micka2000 taky jsem to pred dvemy tydny nevedela, ze existuje hydrolaparoskopie.ja hodne ctu co se tyce celeho otehotneni, zjistuju veskere informace. uklidnuje me to! je to podobne jako laparoskopie, ale vyhoda je v tim, ze ti to delaji pres pochvu, nemas zadne jizvy na brichu a dela se to ambulantne, takze jdes domu za dve hodky, takova narkoza jako pri opu.to vis, ze ti to vyjde.ale jestli ti mohu potadit najdi si ve tvem okoli fyzioterapeugtku na cviceni mojzisive. hodne ti to pomuze aby se embryo uchytilo. a dulezite jsou pak mobilizace panve.dej na me. posilis svaly pynevniho cna a timpadem se embryo pekne uchyti.
@Netaneta jolka je to na dobre ceste. fandim ti. a bud v klidecku.
@adrusenkaaa To je určitě mnohem šetrnější metoda a i ta narkóza bude jen na chvilku..A kdy tě to čeká??
Na tu Mojžíšovou jsem koukala, nějáké cviky jsem našla na youtube, ale je tam toho hodně a asi je to naprd, když nevím, které a jak často cvičit..Koukala jsem tady u náš, ale nikoho jsem nenašla, to pak asi stačí aby ti ukázali, jak správně a jak často to cvičit, viď? a tys někam chodila nebo už to umíš a cvičíš doma?
@Netaneta Díky určo vyzkouším..
@marenkaF JItocelový sirup je mňamka, ak ať jsi brzo fit..
@Micka2000 jj je dobrej uz jsem si cvakla
kdyz tady tak ctu o tom cviceni tak jsem minule mluvila s pritelem zda by nebylo vhodny kdyz by se nezadarilo ze bych zkusila Klimkovice ( lazne) tak tet nad tim docela uvazuji
@Netaneta píše:
@Micka2000 já to používám místo pasty, obvykle večer. Normálně si dám půl lžičky do pusy a čistím. Nevyplyvuju průběžně, ale až na konec.
A máš potom teda ty zuby bělejší?
@Lalunta já ti ani nevím, já mám zuby celkem bílý:-) Ale dost mi krvácely dásně dřív a na to to určitě pomohlo.
Holkyyyyyy, takže ve středu jdu na KET.
![]()
Sliznice nad 10mm a folikul 17mm
![]()
Jsem připravená a strašně se těšíííííím!!! Už bude u mě. ![]()
@Micka2000 nikdy necvic sama doma, nevis jak spravne to mas delat, muzes i telu ublizit kdyz to nebudes delat spravne. a dulezite u toho je odblokovani kazdy nesic jmenuje se to mobilizace, vsak si o tom precti.jj urcite setrnejsi.bude me to cekar v rijnu, jak dostanu mesicky.
@Lalunta ne to nevadi, kazdy ma svuj nazor.ten ruzenin mam taky.
@oskárek59
Tak jsem dala na Tebe, co když jsem taky ten špatný metabolizér kys. list., že
a koupila jsem Chytré miminko Superfolin 2. To má taky tu naštěpenou formu listovky a je to o něco levnější než Femibion 2. Prý proto, že Femibion je zavedený a Chytré miminko Superfolin je novinka, tak jsou zaváděcí ceny (to mi říkala lékárnice). Koupila jsem na měsíc za 326,– Na netu jsem totiž ještě vyčetla, že je dobrý užívat to DHA klidně už před otěhotněním, kvůli vývinu mozku miminka atd., hlavně pokud 2-3 týdně nejíš ryby. A protože tyto porce fakt nedám, budu to radši užívat. Za IVF jsme dali mnohem víc, že… Tady nějaký vitamíny jsou v podstatě drobný
![]()
@adrusenkaaa ahoj kdyz tady ctu o te mobilizaci panve tak jsem se chtela zeptat tenkrat kdyz jsem byla na kapackach se zadama tak me rekly ze mam hyppermobilni pater znamena to tedy ze by me to mohlo branit otehotneni?
Ahoj holky… jdu za vámi s prosbou o další odpověď na mou otázku
. V pondělí jsme podstoupili OPU a odebrali mi 15 folíků, v každém prý bylo vajíčko, včera jsme volali a 3 byly nezralá, 2 se nepodařilo oplodnit, takže k včerejšímu dni máme 10 oplodněných. Čeká nás IVF s PGD, takže jsem se chtěla zeptat, zda nemáte někdo zkušenost jak to teď vlastně bude probíhat? doktor nám něco řekl, ale upřímně jsem po té narkoze byla dost ospalá a moc si nepamatuji co říkal… no a přítel ten se prý ztratil u první zkratky
. Takže předpokládám, že teď budeme čekat na výsledky a dle toho co říkal doktro bude KET v dalším cyklu a v nativu… nemůžete mi trošku objasnit co to pro mne vlastně znamená? Jinak si máme ještě v pondělí volat, jsem docela nervozní kolik jich do pondělka zbyde… nejradši bych byla informovaná každej den, ale snad vydržím ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.