Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@BeldaR píše:
Ctu si porad nejake diskuze a uz zacinam byt z toho nervozni. Ze prej je nejlepsi mit na kazde strane 7 folikulu, tak to teda fakt nemam. Jessi muzou mi jeste novy vyrust behem poslednich dnu stimulace? Je u toho tolik aspektu co se musi podarit, zrala vajicka pak aby vubec vznikly embryjka, uz me trosku chyta panikaChce to teda stesticko! Doufam, ze ho budeme mit!
Skoda, ze tu neni vic holek na pokec a se zkusenostma, ale asi se vsem zadarilo
Jasně, že můžou. Prosim tě, nic nečti. Zakaž si to. Ono je to hodně i o psychice. V lekarně si kup Sedatif PC - homeopatika na nervozitu a uklidnění. Já po nich byla vysmátá, nic špatného jsem si nepřipouštěla.
Mimochodem, kdo kde vzal, že je „nejlepší“ mít na každé straně 7? Přemýšlej, výdzť je to logická blbost! To ti tekhle neřekne žádný doktor!
A nečti!!!
Ok zkusim si to koupit. Jsem z tech injekci taky dost unavena. Dobre nebudu si nic cist kdyz tak radis. Ale zda se mi, ze ted ziju v takove bubline umeleho oplodneni
Nic jineho me nezajima, pritom si myslim, ze histerka nejsem
Vim, ze je to hodne o psychice, musim se vic snazit
Dekuji, ze mi tady pises!
@BeldaR píše:
Ok zkusim si to koupit. Jsem z tech injekci taky dost unavena. Dobre nebudu si nic cist kdyz tak radis. Ale zda se mi, ze ted ziju v takove bubline umeleho oplodneniNic jineho me nezajima, pritom si myslim, ze histerka nejsem
Vim, ze je to hodne o psychice, musim se vic snazit
Dekuji, ze mi tady pises!
nic se neboj, ono to jednou vyjde. My jsme byli take v Repromede. Prvni pokus nevysel, ale z druheho cekame miminko a moc se tesime.
Pichani neni nic prijemneho,ale da se zvladnout. Jak pise Jessie, neznamena, ze mas min foliku, hlavni aby jsi mela kvalitni vajicka. Ja mela na prvni pokus myslim pres 20 foliku, z toho docela dost vajicek. po PGD ale jen 2 dobra emryjka a nic z toho. Podruhe jsem mela jen asi 8 foliku z toho 6 vajicek a dve na ET a jedno se chytilo. Takze opravdu nejde o pocet
hlavu vzhuru a mysli pozitivne ![]()
Dekuji Versusko. Tak je to hodne asi o stesti, uvidime snad tam budu par zralych vajicek, jsem jeste celkem mlada, 28let, tak spoleham i trosku na to
Ve stredu me ceka odber, tak mi drzte pesti
Jinak gratuluji, ze to vyslo i tobe!
@BeldaR píše:
Dekuji Versusko. Tak je to hodne asi o stesti, uvidime snad tam budu par zralych vajicek, jsem jeste celkem mlada, 28let, tak spoleham i trosku na toVe stredu me ceka odber, tak mi drzte pesti
Jinak gratuluji, ze to vyslo i tobe!
A jak dneska dopadl UTZ?
Ahojky Jessi, dopadl jakz takz, nevim teda co je dobry, na levem vajecniku nic moc 3folikuly a na pravem je jich vic asi 5, ale ne vsechny byly velky, tak nevim nerozumim tomu. Jako bylo jich cca 5 ks rozmer kolem 18. Tak nevim, kazdopadne dnes picham Otriville. A ve stredu rano jdu na to.
@BeldaR píše:
Ahojky Jessi, dopadl jakz takz, nevim teda co je dobry, na levem vajecniku nic moc 3folikuly a na pravem je jich vic asi 5, ale ne vsechny byly velky, tak nevim nerozumim tomu. Jako bylo jich cca 5 ks rozmer kolem 18. Tak nevim, kazdopadne dnes picham Otriville. A ve stredu rano jdu na to.
Ale to zní dobře! opravdu nezáleží na počtu, můžou ještě dozrát, tak jako můžou dozrát ještě před odběrem a prasknout. Já na posledním UTZ jich měla hodně přes 20mm, i víc, pak nějaké menší, ale celkem strašně moc narostlých a nakonec mi jich vzali jen 11. Je mi jasné, že ty velké prostě praskly moc brzo. Takže to vůbec nevypadá špatně ![]()
Aha, tak to jsem rada. Radsi jsem se neptala, nechci byt pak zklamana, proste to necham osudu
A ta punkce boli? A potom?
@BeldaR píše:
Aha, tak to jsem rada. Radsi jsem se neptala, nechci byt pak zklamana, proste to necham osuduA ta punkce boli? A potom?
To se dělá v narokoze, to nebolí
Pak taky ne, možná trošku bolest jak při MS, ale nic strašného.
Ok, ja jsem jeste narkozu nemela, ale to zvladnu
Uz se tesim na tehotenstvi a u tebe jde vse v poradku? Co budete mit? ![]()
@BeldaR píše:
Ok, ja jsem jeste narkozu nemela, ale to zvladnuUz se tesim na tehotenstvi a u tebe jde vse v poradku? Co budete mit?
Budeme mít chlapečka Šimonka, už v říjnu. Strašně moc se těšíme
Dej pak určitě vědět, jak jsi dopadla!!!
Jeee to je super, cerim ze se tesite
Musi to byt nadherny pocit!!! Dam vedet, urcite. PGD jeste sto pro nevime podle toho jak vse pujde a jak se budou embrijka vyvijet, meli bychom mit i monitoring, tak doufam, ze to plati. Ale pokud se mi bude embrijko zavadet tak PGD urcite chci, takze pocitame s tim. Ale snad jim muzeme verit!
@BeldaR píše:
Jeee to je super, cerim ze se tesiteMusi to byt nadherny pocit!!! Dam vedet, urcite. PGD jeste sto pro nevime podle toho jak vse pujde a jak se budou embrijka vyvijet, meli bychom mit i monitoring, tak doufam, ze to plati. Ale pokud se mi bude embrijko zavadet tak PGD urcite chci, takze pocitame s tim. Ale snad jim muzeme verit!
No ale PGD se dělá na třetí den, pátý den (před ET) jsou pak výsledky.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ctu si porad nejake diskuze a uz zacinam byt z toho nervozni. Ze prej je nejlepsi mit na kazde strane 7 folikulu, tak to teda fakt nemam. Jessi muzou mi jeste novy vyrust behem poslednich dnu stimulace? Je u toho tolik aspektu co se musi podarit, zrala vajicka pak aby vubec vznikly embryjka, uz me trosku chyta panika
Chce to teda stesticko! Doufam, ze ho budeme mit!
Skoda, ze tu neni vic holek na pokec a se zkusenostma, ale asi se vsem zadarilo