Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@adrusenkaaa no dr mi dal papíry a ty jsem měla dat doktorce. Normalka to pokračovala. Jen mě převzala do svéppéče. Domluvim se s jiným dr který je ochotný té nechat doma a tomu co ti ji nechce prodloužit řekni že jsi s ním domluvený že té převezme do své péče že budeš pokračovatv neschopence u nněj. Hele ja jsem to tak měla takže to být problém nemůže. Čím dyl jsi doma tím víc pak socialka tlačí na lékaře. mně no ukončila po 7měsících
Holky vy těhotné!!! Conjste dodržovaly před transferem? Jak jste se chovaly. Hybaly. Jedlý. Víte jak to myslím. Dejte nam nějaké řady. Plánujíbbýt po transferu doma ale bojímse zže na to budu moc myslet ;(
@kratjana Vidíš já to mám přesně naopak jak ty. Já na to nejvíc myslím v práci, jak jsem doma tak mi to hrozně rychle utíká ![]()
Holky, co jste měli stimulovaný KET a lepily si náplasti. Mě ty náplasti docela špatně drží (hlavně když jsem v pohybu - chodím běhat, cvičím, chodíme na dlouhý procházky se psem) a proto jsem si koupila ještě klasický náplasti a těma jsem je přelepila, protože ty drží dobře. Myslíte si, že to může mít nějakej vliv??
Já si myslím, že ne, protože jinak to máme stejně zakrytý oblečením, ale nevím nevím, trochu nad tím přemýšlím ![]()
@kratjana Ahoj, já jsem se před transferem chovala úplně normálně. Chodila jsem do práce, píchala injekce a jediné co, tak jsem měla dost nafouklé břicho, takže mi vadilo třeba delší dobu sedět se zmáčklým břichem. Více jsem spala, ale těžko říct jestli to nebylo návalem v práci. Po transferu jsem byla doma, odpočívala, ale zase se nevyhýbala „normálnímu“ životu. Takže normálně jsem uklidila, uvařila, snažila se hodně chodit na procházky. Jediné co jsem vynechala bylo skládání uhlí.
Takže přímo před transferem jsem žádný jiný režim neměla, prostě tak jak jsme byla zvyklá doposud. A vyšlo to, takže hlavu vzhůru
. Docela jsem v té době měla i nervy v práci, ale po transferu jsem se snažila myslet už jenom pozitivně a vyhýbat se nervům a stresům. Držím Ti pěstičky ![]()
@kratjana ahooj. Ja to mam stejne jak petka26. Chovala em se normalne. Do prace jsem chodila a chodim porad. Jen jsem asi mesic pred jedla kyselinu listovou. A od transferu femibion 1. No a dnes 9+1 jednovajecna dvojcata. Drzim palce, aby Ti vsechno vyslo a urcite ten dalsi rok bude zlomovej. V Repromede jsou dobri ![]()
![]()
@pajinkapajinka Ahoj, a jak se vede Tobě? co nevolnosti, minuly tě? 10tt to už je krásný, myslím, že nejrizikovější období už máš za sebou, ne? A jak se psychicky připravuješ na dvojčátka? ![]()
@Peťka26 ahoj
. No uplne pohoda. Vubec nevim - teda skoro ze se neco deje
. Sem tam chute, sem tam pocit, ale jen chvilkovy pocit na zvraceni. Ale jinak bomba. No snad to nejrizikovejsi mame za sebou. Moje doktorka se nad dvojcatama rozplyvala jak jsou to sikovny decka
. Tak snad ![]()
tuky tuky na drevo. No a to ze budou dve s mojim tak nejak berem normalne ![]()
uvidime v cervenci jaka bude realita ![]()
. A ty co?? Pohoda??? ![]()
@pajinkapajinka Ty jo, tak to je nádhera, moc přeji ať je to takto pohodový a bez problémů až do porodu
. No já teď už dobrý, sice občas na zvracení ještě je, ale nestěžuju si. Ty celé tři měsíce, kdy jsem každý den zvracela a bylo mi špatně od rána do večera mi daly pěkně zabrat… teď už se cítím líp. Začíná mi už i růst břicho, tak to za chvíli půjde pěkně vidět… už nic neutajíme
. Tak už se začínáme těšit a pomalu začínám přemýšlet kde bude postýlka atd… takže doufám, že druhý trimestr pro mě bude tím užíváním si těhotenství a nejkrásnějším obdobím tak, jak se všude uvádí ![]()
@Peťka26
tak to je nadhera
. Jo a s tim druhym trimestrem jsem to taky cetla. Tak na tom neco bude ![]()
tak at uz je jen fajn ![]()
Holky děkuji. Ja když byla na transferech tak jsemppředtím pila červené víno na prokrvení dělohy., citron prý potlacuje menses a ananas podporuje uhnizdeni. Ale asi se tentokrát na to vyprdnu. Do práce choditmevhvi. Dělámv ttrafice kde se nezastavím tak bych chtěla býtdoma. KKdyžbych iotěhotněla tak bych se vrátit chtela
Tak jsme právě našeho broučka našli přes angelsounds. Nádhera ![]()
@adrusenkaaa Koupili jsme si angelsounds (na aukru nějaký levnější z Číny) na poslouchání srdíčka. Chtělo to trošku hledání, ale včera večer se povedlo. Nechala jsem chvilku přitlačenou tu sondu na bříšku a za chvíli jsem ucítila a uslyšela dvakrát kopnutí do té sondy a za chvilku bouchání srdíčka. Jako stádo koní to bouchalo. Bylo to úžasné. Jsem zas klidnější, když vím, že tam miminko je a srdíčko bouchá.
@missy-m
urco luxusni zazitek ![]()
![]()
. Nevis od ktereho mesice je to mozne takto poslouchat???
@pajinkapajinka Některý holky už slyšely od 15-16tt. Ono jde i o to, jak jsi moc hubeňour. Já mám třeba velký prsa a tak i sebe slyším dost blbě
O špeku na břiše ani nemluvím. Navíc jsem se rozhodla ke mohli trochu pozdě a než to teď před Vánocemi došlo z té Číny, tak jsem se dostala do 21tt. Každopádně zážitek dokonalý. Až se mi chtělo brečet. A jak prcek kopkal. Poprvé jsem to cítila a opravdu věděla, že to je ono. I manžel to cítil. Nádhera
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.