:-)

• Otevřená skupina

Jsi nedočkavá? Toužím po miminku, ale ještě musíš pár měsíců vydržet? Skupina přesně pro tebe :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4967
21.10.11 11:32

Simsul, to já taky… :lol:

Byla už jsem na první kontrole, tak byl zatím vidět jen flíček, doktorka říkala, ať přijdu zase za 2 nebo 3 týdny, že lepší by bylo ty 3, že bude vidět víc. Myslela jsem, že půjdu dřív, ale vydržím to a nechám to až za ty 3 týdny, což bude teda 8.11.

Co ty, jak se daří, co mimísek? Už máš určitě krásný bříško, viď? A co pohyby? Cítíš? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6142
21.10.11 12:09
olejnice píše:
Simsul, to já taky… :lol:

Byla už jsem na první kontrole, tak byl zatím vidět jen flíček, doktorka říkala, ať přijdu zase za 2 nebo 3 týdny, že lepší by bylo ty 3, že bude vidět víc. Myslela jsem, že půjdu dřív, ale vydržím to a nechám to až za ty 3 týdny, což bude teda 8.11.

Co ty, jak se daří, co mimísek? Už máš určitě krásný bříško, viď? A co pohyby? Cítíš? :-)

Koukám, že jsi skoro 7tt to už bys měla mít za týden krásně vidět srdíčko, ale zase když vydržíš tři týdny pak to bude blíž dalšímu UTZ a mě ze začátku vůbec ty týdny neutíkali, teď už krásně. Mám mega břišáka :lol: Jinak příští týden skoro po deseti týdnech konečně uvidíme maličké a bude už i asi pohlaví. Pohyby už cítím, zatím zlehka, ale už jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4967
21.10.11 13:06

Simsul, já dělám frajerku, víš? Ale nakonec to třeba stejně nevydržím a toho 1.11. na tu kontrolu půjdu… :-D
Projela jsem tady pár fotek ultrazvuků, kdybych šla až za ty 3 týdny, tak budu 8+3, to už jsou vidět pěkní malí šmudlíci, tak snad vydržím…

Simsul, po 10 týdnech??? 8-o Takovou dobu??? Jak to? Tobě nedělá Dr. ultrazvuk na každý kontrole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6142
21.10.11 14:47
olejnice píše:
Simsul, já dělám frajerku, víš? Ale nakonec to třeba stejně nevydržím a toho 1.11. na tu kontrolu půjdu… :-D
Projela jsem tady pár fotek ultrazvuků, kdybych šla až za ty 3 týdny, tak budu 8+3, to už jsou vidět pěkní malí šmudlíci, tak snad vydržím…Simsul, po 10 týdnech??? 8-o Takovou dobu??? Jak to? Tobě nedělá Dr. ultrazvuk na každý kontrole?

Já byla 6+3 a byla to je tečka které bilo srdíčko, tak to už by mělo být v 9tt krásný..
První jsem měla, kde byla jen tečka asi v 5tt pak v 7tt se srdíčkem, ale to bylo v CAR a pak jsem přešla zpátky ke své. První UTZ jsem měla NT screening, který se platí a to bylo jinde a ve 13 tt no a od té doby jsem prďolku neviděla až příští týden a to těsně před 22tt.. Jinak povinné UTZ v těhotensví jsou na začátku, pak když si zaplatíš ten NT screening, pak 20 tt a pak 30tt, víc dělat nemusí, jde o to jakého máš dr. Moje kámoška má skoro každý měsíc UTZ, ale moje dr to neudělá, někteří to dokonce dělají na žádost, ale musíš si zaplatit asi 500Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6142
8.11.11 09:50

Olejnice, tak už 9tt? Páni :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4967
8.11.11 16:54

Ahoj Simsul, jojo, letí to, i když mi připadá, že všem kolem nějak rychleji než mě… :-D

Dnes jsem byla na kontrole, super, fakt jsem si to užila, bylo přede mnou sice 6 ženských, takže jsem čekala docela dlouho, ale naštěstí jsem těsně předtím, než jsem šla z práce, snedla krajíc chleba se sýrem, tak se to dalo vydržet, jinak je mi blee, když mám hlad. Pro všechny případy jsem měla ještě nakrájený jablíčko, ale to zůstalo netknutý… :-)

Ten náš pišišvor má 1,53 cm, stále odpovídáme 8+3, jak podle MS, tak podle UTZ, což je teda divný, ale když to Dr. říká, tak asi jo… Tím pádem zatím termín porodu vychází na 18.6.2012. Ptala jsem se na ten prvotrim. screening, tak to mi řekla, že bude určitě, mimo to, kvůli mým problémům s prvním těhu, který bylo ukončený pro VVV, mě ve 13.tt čeká test na šíjové projasnění, na to pojedeme do Budějovic někdy kolem 7.12. Další kontrolu mám plánovanou na 25.11. v 8 hodin, kdy mám přijít na lačno na odběry krve.
No a prďola je tam teda jeden (Díky Bohu!!! :-D ), tluče mu takový maličkatý srdíčko a pomalu mu z tělíčka vylejzaj ruce a nohy… :-)

A co ty, jak se daří? Koukám, že malá bude Laura, to je hezký… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6142
8.11.11 18:35

Tak to budeš rodit tři měsíce po mě :pankac: Tak se hlavně nehoň a odpočívej. Kvůli vadám ukončené? Je tak to je hrozný..Taky jsme si platili ten UTZ ve 13tt, stojí to za to.. Jj je tam holčička, už cítím i kopanečky a vidím jak se vlní břicho, je to úžasný :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4967
8.11.11 19:38

Simsul, taky bych si moc přála holčičku, přítel asi radši kluka, jako jo, samozřejmě, hlavně aby bylo prtě zdravý, ale přece jen bych prostě radši malou princeznu, který budu česat vlásky a hrát si s panenkama než rošťáka, co bude po baráku běhat s Gormitama a transformovat autíčka na roboty… :-D

Simsul, já byla na přerušení před 5 lety, bylo to ve 20.tt, prcek měl roštěp páteře, proto mě teď čeká trošku víc vyšetření, než se běžně prvotěhulím dělá. Ale to zvládneme… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6142
8.11.11 20:42
olejnice píše:
Simsul, taky bych si moc přála holčičku, přítel asi radši kluka, jako jo, samozřejmě, hlavně aby bylo prtě zdravý, ale přece jen bych prostě radši malou princeznu, který budu česat vlásky a hrát si s panenkama než rošťáka, co bude po baráku běhat s Gormitama a transformovat autíčka na roboty… :-DSimsul, já byla na přerušení před 5 lety, bylo to ve 20.tt, prcek měl roštěp páteře, proto mě teď čeká trošku víc vyšetření, než se běžně prvotěhulím dělá. Ale to zvládneme… :wink:

Já si taky vždycky přála holčičku, ale tím, že to pak nešlo, tak jsem byla ráda, že to je vůbec něco a hlavně celou dobu jsem myslela, že to bude chlapeček i mě na něj všichni tipovali kromě max 5 lidí. No a když řekl, že to bude holčička, tak jsem nevěřila, prý na 95%. Přítel bych šťastný jako blecha..
Ježiš to je hrůza, ale na druhou stranu je dobré, že se to dá zjistit a řešit, ale je to smutný :cry: No ale ted to bude vše jiné a prtousek bude zdravoučký :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4967
25.11.11 11:36

Simsul, já byla dneska na kontrole. Přišla jsem na řadu asi v půl devátý a byla jsem tam pěkně dlouho! Sestra vypsala průkazku, pak chtěla moč, o kterou si vůbec neřekli, ale já, vždy připravená, jí naštěstí měla s sebou, no a u doktoroky jsem pak strávila fakt hodně času. Koukali jsme na prcka, jak pěkně vyrostl od minule, už žádný pupeny z těla, pořádný ruce a nohy! :) Nožičky křížil přes sebe a pravou rukou nám mával… Bylo to nádherný!!! :srdce: Pak probíhalo měření, tak podle dnešní kontroly jsem zase o den napřed, takže 11+0. Doktorka mi vypsala žádanku na to šíjové projasnění do ČB, dostala jsem letáček s mapou, jak se tam dostaneme a číslo, kam si mám zavolat a objednat se. Vyjde to někdy kolem 7.12. Doktorka mi ještě pomačkala břicho, říkala, že mám dělohu už hodně zvětšenou, že je krásně hmatatelná a že se nemám divit, že mi bříško už vystupuje. :) Dostala jsem další foto na občanku, to vám sem hodím večer doma. Sestra mi ještě vzala krev, zvážila mě a mohla jsem jít. No, šla jsem odtud uplně nadšená! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6142
26.11.11 09:32
olejnice píše:
Simsul, já byla dneska na kontrole. Přišla jsem na řadu asi v půl devátý a byla jsem tam pěkně dlouho! Sestra vypsala průkazku, pak chtěla moč, o kterou si vůbec neřekli, ale já, vždy připravená, jí naštěstí měla s sebou, no a u doktoroky jsem pak strávila fakt hodně času. Koukali jsme na prcka, jak pěkně vyrostl od minule, už žádný pupeny z těla, pořádný ruce a nohy! :) Nožičky křížil přes sebe a pravou rukou nám mával… Bylo to nádherný!!! :srdce: Pak probíhalo měření, tak podle dnešní kontroly jsem zase o den napřed, takže 11+0. Doktorka mi vypsala žádanku na to šíjové projasnění do ČB, dostala jsem letáček s mapou, jak se tam dostaneme a číslo, kam si mám zavolat a objednat se. Vyjde to někdy kolem 7.12. Doktorka mi ještě pomačkala břicho, říkala, že mám dělohu už hodně zvětšenou, že je krásně hmatatelná a že se nemám divit, že mi bříško už vystupuje. :) Dostala jsem další foto na občanku, to vám sem hodím večer doma. Sestra mi ještě vzala krev, zvážila mě a mohla jsem jít. No, šla jsem odtud uplně nadšená! :)

Tak super. Tyjo už 12tt, to to letí :lol: Ten screening je super, to je dobře, že jdete.. A jak se cítíš?
Já už mám za sebou cukrovku tak čekám na výsledky, snad to bude v normě, nechtěla bych dietku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4967
8.12.11 19:46

Ahoj holky,

Tak my byli včera na ultrazvuku v ČB. Na té genetice tam je to strašně pěkný! Je to samostatná budova, kdysi to měli v nemocnici, ale teď jsou přestěhovaný a jak je to tam všechno nový, na chodbě dětskej koutek, tak to působí takovým domáckým dojmem, žádný nemocniční prostředí. Na recepci seděla moc milá mladá paní, které jsem odevzdala průkazu a doporučení, zeptala se mě na pár věcí a řekla,ať počkáme, že nás sestřička zavolá. Ta vyšla za chviličku, říkala, ať jdu dovnitř zatím jen já.

V ordinaci (jestli se tomu tak dá říct, byla to spíš taková útulná kancelář), se mnou sepsala rodinnou anamnézu po babičky a dědečky, nakreslila rodokmen, vyjela mi nějaký papíry z počítače a ty mi i s průkazkou dala do ruky a poslala nás o pár dveří dál, abychom tam počkali na další sestru, které máme vrazit ty papíry, až vyleze.

Sestřička si posbírala průkazky a za chvíli jsme šli dovnitř.

Dostala nás strašně příjemná, sympatická, mladá paní doktorka, která nás přivítala, řekla, ať se zujem, tatínek ať si sedne na židli vedle mě a já ať se položím na lehátko. Pomazala mi bříško gelem a my už pak na veliký obrazovce mohli sledovat našeho prďouse. Paní doktorka nám celou dobu všechno vysvětlovala, pořád povídala a bylo to strašně fajn. Říkala, že máme hodně živý dítko, že je pořád v pohybu. Prohlížela ho ze všech stran, říkala, že všechno je, jak má být, dobře roste a podle všeho je v naprostým pořádku. Ukazovala nám nosní kůstku, taky tu tekutinu v šíjové oblasti, která by v případě většího množství mohla znamenat Downa, prohlížela ruce i nohy a pořád nás ujišťovala, že je všechno v pořádku a ať se vůbec nebojíme, že to bude dobrý.

Říkala, ať si příště, až přijedem, vezmeme s sebou DVD, že nám to celé nahraje.

Paní doktorka mi ještě nabídla, aby to vyšetření bylo kompletní, odběr krve, ale teď vám teda fakt neřeknu na co, nepamatuju si to…, s tím jsem samozřejmě souhlasila, takže jsme pak ještě jednou čekali na chodbě, než mě zavolá sestřička, která mi vzala krev, a pak už jsme mohli jet domů.

Tak to je celý. :) U nás teda všechno v pořádku, teď mě čeká kontrola u mojí doktorky za 14 dní a pak další ultrazvuk v ČB 2.ledna.

Simsul, co vy, co ta cukrovka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6142
8.12.11 20:22

Ahojky, tak to bylo vše super, je fajn, když člověk narazí na příjemné doktory. Já s cukrovkou na nic :,( Píchám si inzulín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4967
8.12.11 20:35

Simsul, fakt? Ty bláho! :think: :( To jí máš nějakou silnou? To je mi teda líto… No a co dál? To si budeš muset píchat až do konce těhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6142
9.12.11 09:46
olejnice píše:
Simsul, fakt? Ty bláho! :think: :( To jí máš nějakou silnou? To je mi teda líto… No a co dál? To si budeš muset píchat až do konce těhu?

Jj hodně silnou, už jsem byla na dvou místech, kde mi řekli, že mám kritické výsledky. Ale řeší se to. Musím denně měřit, píchat a držet dietku a bohužel až do porodu, ale pořád doufám, že to tím skončí a bude fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny