Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LaPaloma píše:
Na ultrazvuku ti stanoví velmi přesně stáří plodu. U mně se trefili na den. Zcela přesně. Je to z toho prvního UTZ mezi 6-8 týdnem.
Podle plodných dnů nic nepočítej, to je nepřesné.
stari plodu ano,ale tim nezjisti,zda si pockala spermie z predesleho sexu,nebo se tam dostala cerstva
pokud by to bylo v rozmezi alespon tydne,tak mozna,ale ta khle nezbyva,nez jit na testy otcovstvi.
@Anonymní píše:
Většina z vás to tady píše jako bych ho poznala, šla s nim dvakrát na kafe a už s nim chodila. Teda tak na mě působí ty zprávy stylu “vůbec se neznáte”. Samozřejmě vím, že jsem to cele udělala špatně, protože nemělo cenu zůstávat ve vztahu ve kterém jsem nebyla spokojena, nebo se do nej opakovaně vracet, protože to nebyl náš první rozchod a ani nebylo dobré nechávat toho druhého dlouho čekat a sama sebe trápit svou nerozhodnosti, neschopnosti udělat nějaký razantní krok vpřed, ujasnit si své city zavčas a tak dále. Bohužel jsem toho udělala špatně v tomhle ohledu dost, ale to už trošku jdeme bokem. To bychom tu všichni byli asi opravdu dlouho, kdyby to měla psát všechno od začátku. Šlo mi asi o to, že jsem doufala, že né pro všechny budu úplně špatná, ale to tu ve většině stejně jsem a asi bych se neměla divit. Třeba mě to přiměje nad tím víc přemýšlet a přiznat si to. Nejsem vůbec hrdá na to, že musím říct “nejsem si jistá, kdo to je”. Stále si myslím, že by to mohlo být horší, ale i tak si přijdu jako trubka. Chránila jsem se, ale očividně marně. Holt jsem měla štěstí na takovou dobu, kdy je to úplně zamotané. A kdy mám plodné dny jsem v tu dobu nevěděla.. kdyby to bylo o týden dříve nebo později, tak by to bylo hned úplně jiné, ale kdyby kdyby.. test určitě udělám, protože to samozřejmě chci vědět a potencionalni otci určitě taky. A ano, oba vědí, že je to takhle. Ten rozchod byl vlastně nakonec dost spontalni. Druhy kluk o chtěl ukončit, řekl mi, že mě miluje, ale akorát ho to naše baveni trápí a nevypadá to, ze bych se chtěla s přítelem rozejít a ze to bude lepší. V ten moment mi došlo, co pro mě to všechno znamena a jak strasne by mi chyběl a bylo by mi to lito a když jsme pomalu oba brečeli nad tím, ze by to mělo být naposledy..bylo jasné, co bych měla udělat.
To si musíš ujasnit sama, jestli chceš být s tím, co se chce o dítě postarat nebo radši sama. Každopádně bych příjmení dala po sobě. V kolikátém jsi měsíci? Můžu se zeptat, kolik je ti let?
Teda tady je to zase samá moralistka ![]()
Zakladatelko, bud´ v klidu, tohle se stáva podle mě celkem běžně, že má žena sex v rozmezí 5 dní s dvěma různými muži
Abych tě uklidnila tak přidám svůj připad - povedlo se mi se dvěma v jeden den, ještě k tomu to byli kámoši
A taky se nestydím, prostě jsem byla mládá.. Prosím o anonym, mám tu dost známých a toto doma vysvětlovat manželovi nemusím ![]()
Zpět k tobě… podle mě by ti mohli určit den oplodnění, ale nevím v jakém jsi týdnu. Každopádně jméno bych dala po sobě a na testy teda zašla po porodu. ![]()
@unuděná píše:
Ja se zacinam ztracet..takze oba muzi vedi,ze cekas dite a nevis se kterym.Tvuj opevovany druhy pritel ale dite nechce (ani kdyby bylo jeho),posila te na potrat,ale ty s nim presto jsi a dite si hodlas nechat?Puvodni pritel by dite chtel,i kdyby ne jeho?
Mam pocit,a nepise se mi to dobre,ze jsi adeptka na potrat a dalsi rozchod.Mela by sis totiz ujasnit,co je v zivote dulezite.A jmeno ditete to fakt neni.Zrejme to dopadne tak,ze s prckem zustanes sama,tipuju,ze bude novejsiho pritele a ten puvodni od nej da ruce pryc,prestoze ted by treba zajem mel.Že jsem těhotná jsem nevěděla hned. Zjistili jsme to až po nějaké době a já na potrat prostě jit nechtěla, i když mu to přišlo jako dobrý nápad. Celou dobu co jsme se znali jsme nemuseli přemýšlet o takové situaci a potom se prostě ukázalo, že ano..vybrala jsem si kluka, co by mě chtěl poslat na potrat, protože bla, bla, bla a on ještě pár let žádný dítě nechce natož mít za 5 let už 5 leté dítě, hm
![]()
Já vím, že když bude toho jednoho, tak se bude starat řádně a věřím, že když druhého tak mimo to, že je “ochotný” platit, tak si k němu najde i časem cestu. Jo, možná budu sama, možná okolnosti přispějí k tomu, že třeba někdy zpátky s tím, kterému děti nevadi a třeba by ten vztah už byl i lepší, nevím. Ale teď se soustředím hlavně na mimino, ať je v pohodě a klidu a snažím se tim moc nestresovat. Mrzí mě to a občas mě to trápí, ale nic s tím neudělám. Holt se stalo, že i přes nějaké opatření jsem otěhotněla, že to bylo v takovou “blbou” dobu a že se ukázalo, že někdo dítě prostě nechce. Já to miminko budu nadevše milovat a dám mu vše co budu moct. Ať už je otec kterýkoli. Jak se k tomu nakonec postaví, uvidíme. Někdo holt působí jako skvělá partie a i po dlouhé době co se znáte muže nastat situace, kdy vás úplně překvapí a né příjemně.. stejně tak jako s jedním byly hádky, různé rozpory a všechno možné a nakonec se ukáže, že jako otec by byl velmi snaživý, ochotný a napomocny..ale všechno jsem to nevěděla dopredu..
@lachtanice86 píše:
Nechápu jak můžeš spát s někým s kým se chceš rozejít?
Přece na rozloučenou ![]()
@unuděná píše:
stari plodu ano,ale tim nezjisti,zda si pockala spermie z predesleho sexu,nebo se tam dostala cerstvapokud by to bylo v rozmezi alespon tydne,tak mozna,ale ta khle nezbyva,nez jit na testy otcovstvi.
Ale sperimie prý za 48-72 hodin chcípnou. Tady má být 5 dní rozmezí mezi čísly.
@lilith1 píše:
Proč chceš být s chlapem, který chce abys šla na potrat?
Chtěla jsem s nim být, když jsem vůbec o takovém postoji nevěděla
testy si zaplat teď a nějak jsem přehlédla, který z otců zná celou pravdu a je ochoten je podstoupit
Jestli s tebou nechce být ani jeden, tak pochopitelně jméno po tobě.
@Anonymní píše:@unuděná píše:
Ja se zacinam ztracet..takze oba muzi vedi,ze cekas dite a nevis se kterym.Tvuj opevovany druhy pritel ale dite nechce (ani kdyby bylo jeho),posila te na potrat,ale ty s nim presto jsi a dite si hodlas nechat?Puvodni pritel by dite chtel,i kdyby ne jeho?
Mam pocit,a nepise se mi to dobre,ze jsi adeptka na potrat a dalsi rozchod.Mela by sis totiz ujasnit,co je v zivote dulezite.A jmeno ditete to fakt neni.Zrejme to dopadne tak,ze s prckem zustanes sama,tipuju,ze bude novejsiho pritele a ten puvodni od nej da ruce pryc,prestoze ted by treba zajem mel.Že jsem těhotná jsem nevěděla hned. Zjistili jsme to až po nějaké době a já na potrat prostě jit nechtěla, i když mu to přišlo jako dobrý nápad. Celou dobu co jsme se znali jsme nemuseli přemýšlet o takové situaci a potom se prostě ukázalo, že ano..vybrala jsem si kluka, co by mě chtěl poslat na potrat, protože bla, bla, bla a on ještě pár let žádný dítě nechce natož mít za 5 let už 5 leté dítě, hm![]()
Já vím, že když bude toho jednoho, tak se bude starat řádně a věřím, že když druhého tak mimo to, že je “ochotný” platit, tak si k němu najde i časem cestu. Jo, možná budu sama, možná okolnosti přispějí k tomu, že třeba někdy zpátky s tím, kterému děti nevadi a třeba by ten vztah už byl i lepší, nevím. Ale teď se soustředím hlavně na mimino, ať je v pohodě a klidu a snažím se tim moc nestresovat. Mrzí mě to a občas mě to trápí, ale nic s tím neudělám. Holt se stalo, že i přes nějaké opatření jsem otěhotněla, že to bylo v takovou “blbou” dobu a že se ukázalo, že někdo dítě prostě nechce. Já to miminko budu nadevše milovat a dám mu vše co budu moct. Ať už je otec kterýkoli. Jak se k tomu nakonec postaví, uvidíme. Někdo holt působí jako skvělá partie a i po dlouhé době co se znáte muže nastat situace, kdy vás úplně překvapí a né příjemně.. stejně tak jako s jedním byly hádky, různé rozpory a všechno možné a nakonec se ukáže, že jako otec by byl velmi snaživý, ochotný a napomocny..ale všechno jsem to nevěděla dopredu..ale ja nejak porad nechapu,s kym teda ted jsi a s kym bys do budoucna rada byla??
Já tě vůbec neodsuzuji, zakladatelko. Stát se v životě může cokoli a i když si stokrát budeme říkat, že nám se to stát nemůže, tak osud nám to vzápětí spočítá… Spíše bych se zamyslela nad tím, jestli nový partner je ten pravý - mám za to, že jsi ještě nesundala růžové brýle…
@lolink píše:
@LaPaloma ty jo, jak u koho. Mne ve 22. Tydnu urcili stari o den mladsi nez ve 13tt. Tohle asi nebude stoprocentni…
Později už to je nepřesné. Dokud jsou to buňky kolem 1 cm, tak tam jsou pevnější hranice, jak to má růst. 22.týden je druhá polovina těhotenství, tak mně tedy 1 den nepřesnosti nepřijde jako špatná přesnost určení, dokonce bych to tak přesně asi ani nečekala. Ani ve 13. týdnu bych už nic nečekala.
@LaPaloma píše:
Ale sperimie prý za 48-72 hodin chcípnou. Tady má být 5 dní rozmezí mezi čísly.
me si jedna pockala 5dni, to vim s jistotou. Takze pokud mela sex treba 4.2. s jednim a 5.2.s druhym, tak i kdyby ji stari plodu urcili naden, tak proste nevi, ci spermie se tam dostala
nehlede na to, ze toto urcovani stari je orientacni opet plus minus tyden.
edit:mozna plus minus den,pokud by merili hodne brzy,ale stejne
Příspěvek upraven 15.08.18 v 09:15
@LaPaloma ty jo, jak u koho. Mne ve 22. Tydnu urcili stari o den mladsi nez ve 13tt. Tohle asi nebude stoprocentni…