Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele maminek samoživitelek je spoustu, ty mas dokonce na výběr ze dvou tatinku. Teď bud sama, peníze vysoudis po testech, třeba se to potom s bývalým zlepší (i když nevím, když na tebe býval zlý, jestli by to byla výhra), miminko chceš, nechávás si ho,to se nemění. Uklidní se tim, ze když jsi předními věděla, co se dělo a kdo je otcem, tak asi tušíš, div RL ho necháš zapsat dodatečně.
@LaPaloma jo, ale jak píšou holky. To nemusí byt den sexu, ale den oplodnění. Den je hrozne málo. To ziji i ty spermie toho druhého…
@Anonymní píše:
No, já vám děkuji za názory.
Mám z toho smíšené pocityDěkuji za všechny aspoň trošku kladné a normální odpovědi. Z těch ve stylu, že jsem coura jsem trošku smutná, ale asi bych to tak vnimla též, kdybych to takhle jen slyšela nebo četla a není to ani úplně vhodné, že ten vztah začal tak brzo, takže se nemůžu asi divit. Nikdy nebudu nadšena z toho jaká je to situace, ale asi si ani nepřijdu jako nějaká běhna. Za miminko budu vždy ráda a snad to dopadne nějak přijatelně. Podobnou situaci už opravdu nikdy
![]()
S kym ted vlastne jsi? S tim, co te posila na potrat?
Ne, není to přijatelné vysvětlení toho, proč si během 5 dnů spala s dvěma chlapi ![]()
@Mar__tanka1983 píše: ále, takových sexů na rozloučenou/na zkoušku, jestli se něco zachrání/v opilosti či jen ze soucitu už bylo…
Jasně, pokud se s někým rozcházíš po bouřlivém roce plným hádek a facek, tak asi ne, ale jinak?
Není jistě ani první ani poslední, která, i kterej skončil v posteli s někým při nebo po rozdchodu…já když si vzpomenu na sebe okolo osmnácti let (díky bohu za dvojitou ochranu)![]()
![]()
otěhotnět v tý době, tak budu mít taky dilema, s kým sem si to uhnala.
bych zase jako nemoralizovala. Znáš to, kdo nechodí v botech mých, nechť nesoudí život můjPříspěvek upraven 15.08.18 v 09:40
a kolik si jich zaskotačí po vynesení rozsudku o rozvodu, naposledy ![]()
@awesomeone píše:
@Russet jsi jeden z mála případů, který žije s otcem dítěte.. V práci vidam spoustu samozivitelek s několika dětmi, tolika jmény, že z toho člověku až není dobře. Prostě takové ženy nechápu a chápat nebudu. Nehlede na to, že jdeme svým dětem příkladem . . . ale to ať si každý posoudí sám. Můj názor je takový a těžko bude makový
V ideálním světě se dva nejprve vezmou, a pak mají děti a všichni stejné příjmení. Realita je právě opačná. Příjde dítě,ale matka počítá ,že s chlapem bude,tak dá jméno po otci. To, že se nakonec rozejdou , nevezmou je už věc další. Ovšem u matek ty děti většinou zůstavají (po rozchodech) , otcům zbyde aspoň to příjmení a tedy důkaz,že to dítě je jejich.
@Mar__tanka1983 no tak sem divná já. Tohle sem nezažila, je to pro mne divný a notabene bez ochrany
@Akinee píše:
a kolik si jich zaskotačí po vynesení rozsudku o rozvodu, naposledy
jojo, taky už sem o pár takových slyšela.
Ono to, že to nefunguje v domácnosti, nebo třeba ohledně peněz, názorů na budoucnost, tak to ještě neznamená, že to nefunguje v posteli.
Já si to takhle pamatuju s bejvalým v těch cca osmnácti. Po rozchodu, kdy sme fakt šli každej myšlenkově jinam, stejně kdykoliv jsme se potkali v následujících pár měsících, tak sme skončili v posteli, protože tam to klapalo na tisíc procent ![]()
@LaPaloma píše:
Na ultrazvuku ti stanoví velmi přesně stáří plodu. U mně se trefili na den. Zcela přesně. Je to z toho prvního UTZ mezi 6-8 týdnem.
Podle plodných dnů nic nepočítej, to je nepřesné.
Příbuzné ho takhle krásně přesně stanovili na den, kdy ještě týden poté neměla styk (manžel byl v cizině a s jiným nebyla)
.
@lachtanice86 píše:
@Mar__tanka1983 no tak sem divná já. Tohle sem nezažila, je to pro mne divný a notabene bez ochrany
tak jako bez ochrany je to samozřejmě pitomost, ale to zakladatelka dobře ví a sama poprosila, abysme si morální soudy nechaly pro sebe ![]()
Jen říkám, že v krátkém časovém úseku spát s dvěma chlapy není nic nemožného…
@LaPaloma píše:
Později už to je nepřesné. Dokud jsou to buňky kolem 1 cm, tak tam jsou pevnější hranice, jak to má růst. 22.týden je druhá polovina těhotenství, tak mně tedy 1 den nepřesnosti nepřijde jako špatná přesnost určení, dokonce bych to tak přesně asi ani nečekala. Ani ve 13. týdnu bych už nic nečekala.
Blbost, nejpřesněji to většinou tvrdí na screeningu, u mě ve 12. tt. Pak už to zpravidla nemění.
@PaníBovaryová ani s jedním, píše že je sama. Prý přece nebude s někým kdo dítě nechce a bývalý by se rád vrátil, tak uvidíme jak to dopadne
@Akinee píše:
dej mu šanci, postupně. Můj bratranec si vzal opuštěnou maminku a její dcerku vozil už v kočárku, předpokládám, že ji i adoptoval. Otěhotněla s přítelem na studiích, každý byl z jiného města, dělilo je od sebe víc než 300 km. V den naplánované svatby dorazil místo ženicha telegram, že si ji nemůže vzít. Ženatý, dvě děti. Jen dodám, nebyla doba socálních sítíOd té doby jsem potenciálním partnerům kontroloval občanku
A stalo se mi něco podobného. Sbalil mě bouchač, prošel se mnou celou moji rodinu a jednoho dne jsem se náhodou dozvěděla, že se za 3 dny žení. Ještě ten den odpoledne jsme šli na plánovanou opékačku k mojí tetě. Chtěla jsem na sobě nedat nic znát, že mu půjdu popřát až na obřad. Jenže jeho klid a bohorovnost mě dostaly a nedala jsem to. Když jsem se ho ptala, kdy by mi hodlal sdělit, že je ženatý, jestli třeba až za půl roku, kdybych byla náhodou těhotná. Brečel krokodýlí slzy. Vlastně bych to mohla nakopírovat a hodit vedle do tématu Lež, jací jsou chlapi herci
Mohla jsem se stát svobodnou maminkou snadno a rychle. Život píše romány. Držím ti palce a přeji zdraví tobě i miminku
Příspěvek upraven 15.08.18 v 09:35
slušnej ko.kot
![]()
@rozand Já a dr. jsme termín porodu vypočítaly podle poslední ms na 18.1. a na screeningu podle velikosti mi řekli 17.1. a malá se narodila 18. ![]()
Zakladatelko: Pokud je bývalý přítel se o miminko starat a nerozešli jste se kvůli nějakým velkým problémům, dala bych tomu šanci a zkusila, jak to bude fungovat.
@Anonymní píše:
No, já vám děkuji za názory.
Mám z toho smíšené pocityDěkuji za všechny aspoň trošku kladné a normální odpovědi. Z těch ve stylu, že jsem coura jsem trošku smutná, ale asi bych to tak vnimla též, kdybych to takhle jen slyšela nebo četla a není to ani úplně vhodné, že ten vztah začal tak brzo, takže se nemůžu asi divit. Nikdy nebudu nadšena z toho jaká je to situace, ale asi si ani nepřijdu jako nějaká běhna. Za miminko budu vždy ráda a snad to dopadne nějak přijatelně. Podobnou situaci už opravdu nikdy
![]()
Teď už ale vůbec nechápu tu potřebu v porodnici určovat otce. Být tebou bych se domluvila s tím, co má zájem na testech otcovství. Pokud on otec nebude, ví alespoň, na čem je a může se férově rozhodnout. Toho, který o dítě zájem nechtěl, bych kontaktovala v případě, že by byl otcem tedy on a chtěla bych, aby se podílel na výchově. Ale podílet na výchově znamená, že platí alimenty, ale pokud má zájem, taky se s dítětem vídá a spolurozhoduje. A to už je pak na Tvém zvážení, jestli radši nenecháš dítě v papírech s otcem neznámým s tím, že časem se může objevit třeba někdo třetí, nebo i ten první a nebudeš muset řešit to, že je v rodném listě napsaný někdo, kdo zájem o dítě nemá, ale blokuje ti svým souhlasem rozhodnutí, které by mohlo být ve prospěch dítěte - tím teď myslím osvojení někdy v budoucnu a změnu příjemní v rámci jedné rodiny. Stát se může cokoliv, jak vidíš, tak teď zkus trošku kalkulovat s více variantama, které mohou nastat. Teď opravdu na nějakém měsíci nezáleží a je úplně jedno, jestli v porodnici otce uvedeš či ne.