Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nedávno jsem četla o kravách (které mimochodem mají nádherné oči), že mají inteligenci srovnatelnou se psy, a dokonce o něco vyšší než kočky. I že mají skvělou paměť na obličeje, i dlouhodobě, a umí si zapamatovat lidi, kteří jim v minulosti ublížili, a mohou se jim vyhýbat.
A taky když prý viděly, že jiná kráva dostala třeba ránu od elektrického ohradníku, dokázala si dát sama pozor a nechodit tam. Také si vybavují nejlepší místa na pastvu nebo cestu k napáječce. A co se jednou naučí, to si pamatují.
Dnes jedno smutné výročí. Možná mnozí neví, že okupace vojsky Varšavské smlouvy měla do konce roku 1968 147 mrtvých a před 500 zraněných.
@Anna766 píše: Více
Dnes jsme zrovna s detmi poslouchali v aute Radiožurnal, kde byla kratka reportaz. Porad je to hrozne byt jen poslouchat, ze se to stalo. Behem 24 hodin vpadlo na nase uzemi 200.000 vojaku “spratelenych vojsk” a obsadili vsechny urady. Ti, co branili uzemi vlastnim telem, casto padli.
@smile_xxx píše: Více
Ano, ta nahravka je opravdu silny zazitek i pro me. Deda take o tom casto mluvil. Zivot byl pred a po 1968.
První použití web kamery se událo v roce 1991 na Cambridgské univerzitě a směřovala na kávovou konvici v překapávači.
Vzpomněla jsem si na tuto událost dnes ráno, když jsem zajímala kávovar ![]()
@Winter garden píše: Více
A přesto se dočteš na diskuzích jak bylo krásně a bylo líp a podobně.
Vsechno znarodnit, prerozdelit, at maji vsichni stejne.
Taky přidám pár malých zajímavost.
V pohádce Tři oříšky pro Popelku, jak Popelka máchá prádlo a zpívá si „na na na“, tak to nezpívá Libuška Šafránková, ale Jitka Molavcová (v titulkách uvedena není), podobně jako zpívala za Jorgu Kotrbovou ve Zlatovlásce.
Traduje se, že ve filmu Postřižiny si Magda Vášáryová nechává skutečně stříhat své krásné dlouhé vlasy. Není to pravda, teda jen na půl. Herečka skutečně nosila velmi dlouhé vlasy, které si ale nechala ostříhat už před natáčením. Točila tedy v paruce ze svých vlastních vlasů, ta byla před kamerou Oldřichem Víznerem ostříhána.
@z.pepa a původně se Popelka měla natáčet v létě, po změně termínu natáčení se musel děj přizpůsobit natáčení v zimě.
jo, prý docela mrzli. A Juráškové jsou dva.
@vokishka píše: Více
Vidíš, o Juráškovi jsem nevěděla.
Německá herečka co hrála zlou macechu původně pocházela z Čech, nebo měla nějaké kořeny odtud a rozuměla česky. Ale nejdřív to nedala najevo, tak před ní čeští herci mluvili nic netušic všechno.
Dávají akorát v neděli seriál Velké sedlo. Tam hráli psa hrázného Palyzy také dva psí herci. Protože původní pes se rád toulal a občas utekl. Při svém posledním útěku na to doplatil a chytli ho ruští vojáci, kteří byli poblíž v posádce a snědli ho. Tak jeho " roli" dohrála jeho sestra.
on by prý byl velký problém převézt koně přes hranice. A část byla natáčená tady, část v Německu.