Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všichni chovatelé agam, mám dotaz. Když jste si přinesli domu prcka vousatky kdy vám začal žrát? Nám hned první večer už vystartoval po kousku pekingského zelí a druhý den nic a dnes zatím asi taky ne (i když jsem teď v práci tak to nevím jistě). Hlavně pořád čekám kdy začne žrát cvrčky a nic, nechá si je klidně lézt po hlavě… Prostě zatím neloví. Cvrčky mám malinké, odpovídající velikost, má jich tam víc, protože zalézají za kameny, tak aby měl šanci něco chytit… Teplota je v pořádku, UVB žárovku má (repti glo 10 26w), na ohřev 40w obyč žárovku a pod ní kámen, rosím 2× denně, zelený dávám denně čerstvé na malé kousky, včera už se i vyprázdnil… Zodpovědně jsme vše naštudovala a připravila, tak si myslím že jde snad jen o počáteční stres z nového prostředí, což je normální a doufám že večer už bude žrát, nebo se o něj začnu bát ![]()
@Yanka A jak staré agamky máš? Chovatel ti nedal info na co jsou zvyklé? My máme zrovna mládata a žerou od třetího dne po líhnutí. Samozřejmně to může být stres z nového prostředí, zkusila bych nabídnout z ruky.
Yanka: určitě záleží na stáří agamky, nám po vylíhnutí baštili cca 3-4 den, ale některé sami nelovili a dávali jsme z pinzety než se rozbaštili…
@Yanka my jsme si pořizovali pětiměsíční agamku a chvilku jí trvalo než se aklimatizovala. Hned ten první den taky něco malinko zobla, ale pak víc jak týden nic, zkoušeli jsme všechno možné. Nejlepší je prostě ji nechat být, ona vyhladoví a pak si dá, neboj ani po týdnu hladovky hlady neumře
je to fakt jen než si zvykne na nové prostředí. Některé si zvyknou hned některým to trvá ![]()
Dobré zprávy - už žereme a všechno
jen to chtělo přistrčit pinzetou až pod čumák a list z ruky… Teď už to bude určitě OK. Jinak agamě je měsíc a půl a má tak 16, nebo 17 cm. Vím lepší by bylo při pořízení aspoň 2měsíční a velikost 20 cm… Ale vybrali jsme největší mládě ze skupiny, hodně aktivní a zvědavé, myslím že to bude OK. Terárko zkoumá „ochutnává ho“ dokonce na sebe kouká do skla a zdraví svůj odraz v něm, to je docela vtipný
no je to miláček a byl to můj sen pořídit si ke dvěma kočkám, pesanovi, želvě nádherné a želvě suchozemské ještě agamu, protože jsou to krásní a vznešení tvorové ![]()
Yanka: tak to je super, že baští.. jsou to kouzelný tvorečkové, mi máme 4, a už jsou teda velký, ale je s nima občas zábava:-)
Díky za všechny odpovědi, tady fotka našeho Freddyho (první den v novém domově) ![]()
Díky, no už jsem klidná a nejklidnější budu až z něj bude taky popelnice
ale jsou to pohodáři a fakt krásný zvířata, pořád na něj tajně čumím ![]()
Ach jo, já to nechápu, mám dvouleté samičky. Samec se s nimi páří, dokonce jsou i ár sekund spojeni, ale vajíčka nikdy nebyly
Opravdu nevím v čem je chyba
Asi berou tajne antikoncepci ![]()
To je muj agamak