Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ano, to je přesně to, co řeším. Nechci „ve jménu lásky” zatáhnout muže svého života do svých potenciálních finančních průšvihů a nechci být zatažena do jeho. Jen ty city mi v tom dělají binec.
Rozumím Ti.
Já jsem právě ta, která na manželství po finanční stránce doplatila. Takže když jsem byla požádána svým přítelem o ruku, odmítla jsem. To napětí a strach a obavy už nechci nikdy zažít a můj 1. manžel taky nevypadal, že se dostane za 20 let do průšvihu. Ale dostal.
Proto svatby po právní stránce neuznávám. Je to sprosté: za svoje vlastní dítě, námi vychované, v jeho 18 letech zodpovědnost nemáme, a za dospělého chlapa, který má kdovíjaké úvahy, které opravdu bez té křišťálové koule neodhalíme ani za deset let soužití, povinnost platit jeho průšvihy máme? Hnus.
Ber to jako přechodné období takových svých úvah.
Moje mladší kamarádka se mi něco nabrečela na rameni, že si ji ten její nechce vzít, a dnes je ráda.
Zkus se soustředit na jiné věci, važ si toho, že si pomáháte a fungujete. A ty jeho kecy ber s rezervou, někdo prostě takový tlučhuba je, ačkoliv dá rodině první i poslední.
Měj se pěkně.
@Anonymní píše:
My si nerozumíme. Kdybych založila s. r.o. musela bych značně zvýšit pojistnou částku - to ukládá zákon. A pojistné by se pak pohybovalo v řádech statisíců ročně.
aha, v tom případě si změň pojišťovnu, ale chápu, že u některých profesí je daná příslušnou komorou, pokud ne, tak hledej jinde.
Znám hodně podnikatelů, ale to co píšeš, je dost přestřelené, přesto nemám důvod ti nevěřit ![]()
@DanielaD píše:
aha, v tom případě si změň pojišťovnu, ale chápu, že u některých profesí je daná příslušnou komorou, pokud ne, tak hledej jinde.Znám hodně podnikatelů, ale to co píšeš, je dost přestřelené, přesto nemám důvod ti nevěřit
No. U některých profesi je daná příslušnou komorou. Třeba u té mé. Já tu svoje povolání nechci úplně propálit, ti, kdo jsou ze stejné branže, už se nejspíš dovtípili (prosím o zachování anonymity). Nemám důvod lhát.
Je zajímavé číst tvůj úvodní příspěvek, kde v prvním odstavci popisuješ jak vám vše super jede, v druhém odstavci začínají pochybnosti a dál už je to takový ten moula, který se k ničemu nemá.
Už nyní je váš vztah nevyvážený
Kdybych byla muž, chlapa bych si určitě nevzala.
@Anonymní píše:
No. U některých profesi je daná příslušnou komorou. Třeba u té mé. Já tu svoje povolání nechci úplně propálit, ti, kdo jsou ze stejné branže, už se nejspíš dovtípili (prosím o zachování anonymity). Nemám důvod lhát.
to je v pořádku, nepátrám a neptám se kde a v čem podnikáš, a jestli to někdo již vypátral je také nepodstatné
@DanielaD píše:
Je zajímavé číst tvůj úvodní příspěvek, kde v prvním odstavci popisuješ jak vám vše super jede, v druhém odstavci začínají pochybnosti a dál už je to takový ten moula, který se k ničemu nemá.Už nyní je váš vztah nevyvážený
Kdybych byla muž, chlapa bych si určitě nevzala.
Ale on není moula. Jen proto, že se nechce ženit a že má jiný představy o tom, co to znamená milovat, než já, přece ještě není moula. Tohle opravdu není o něm, on je trvale konzistentní a srozumitelný, je to o mně.
@Anonymní píše:
Ale on není moula. Jen proto, že se nechce ženit a že má jiný představy o tom, co to znamená milovat, než já, přece ještě není moula. Tohle opravdu není o něm, on je trvale konzistentní a srozumitelný, je to o mně.
že je moula, byla nadsázka, pokus si přečíst jak se tvůj úvodní příspěvek otáčí jiným směrem…ale to je nepodstatné
Já bych o tom s ním normálně mluvila - nebrala bych to uplně jako „Lojzo, já jsem se rozhodla že se chci vdávat“, spíš jen s ním sdílet svoje myšlenkové pochody, nejistoty, pochybnosti. Mluvit spolu narovinu, nesnažit se nejdřív si udělat vlastní názor a s tím ho konfrontovat. Prostě sdílet, co mi plyne hlavou a poslouchat, co on na to.
@Lily Evans píše:
Já bych o tom s ním normálně mluvila - nebrala bych to
Já ale úplně nevím o čem. Já NEVÍM jestli jsem změnila názor, nebo je to nějaký chvilkový zatmění mysli. Nechci ho zatěžovat něčím co sama nevím co je, co mne samotnou mate, házet na něj svůj emocionální bordel… já si to chci nejdřív nějak ujasnit tady.
@Anonymní píše:
Já ale úplně nevím o čem. Já NEVÍM jestli jsem změnila názor, nebo je to nějaký chvilkový zatmění mysli. Nechci ho zatěžovat něčím co sama nevím co je, co mne samotnou mate, házet na něj svůj emocionální bordel… já si to chci nejdřív nějak ujasnit tady.
Dočti co jsem dopsala - odeslalo se mi to brzy.
Hele, v takovým vztahu já bych třeba bejt nechtěla. Jedna z nejcennějších kvalit mýho manželství je, že přesně takhle můžu s manželem komunikovat, že nemusím „nechtít ho zatěžovat“, můžu si svůj postoj ujasňovat za pochodu a za jeho účasti.
@Anonymní píše:
Ano, to je přesně to, co řeším. Nechci „ve jménu lásky” zatáhnout muže svého života do svých potenciálních finančních průšvihů a nechci být zatažena do jeho. Jen ty city mi v tom dělají binec.
Mě by udělala velký binec věta, že se ožení až najde tu pravou. To bych se cítila velmi špatně a myslím, že bych ho poslala k vodě.
@Anonymní píše:
tady si nic moc neujasníš, co člověk, to rada, konsensus tady nenajdeš
Především si udělej pořádek ve svém životě nepodléhej tomu, kolik kamarádek se letos vdalo ap. Vždy žij pouze svůj život, tak jak to cítíš.
@Lily Evans píše:
Dočti co jsem dopsala - odeslalo se mi to brzy.
Hele, v takovým vztahu já bych třeba bejt nechtěla. Jedna z nejcennějších kvalit mýho manželství je, že přesně takhle můžu s manželem komunikovat, že nemusím „nechtít ho zatěžovat“, můžu si svůj postoj ujasňovat za pochodu a za jeho účasti.
Jj, dočetla jsem. My spolu normálně o všem mluvíme, jen tohle téma mi dělá nějaký problém. Mně, jemu nejspíš ne. Asi se za sebe v tomhle ohledu trochu stydím, vždy jsem byla hodně nezávislá a tahle „vdavekchtivost” mi přijde prostě trochu … ponižující. Navíc nechci, aby to vyznělo jako že ho do svatby tlačím, k tomuhle by měl chlap dojít tak nějak sám a jestliže nechce, já ho nutit nemůžu a nechci. Jak říkám, tohle je čistě můj problém.
@DanielaD píše:
tady si nic moc neujasníš, co člověk, to rada, konsensus tady nenajdeš
Především si udělej pořádek ve svém životě nepodléhej tomu, kolik kamarádek se letos vdalo ap. Vždy žij pouze svůj život, tak jak to cítíš.
Jo. Díky. Přesně tohle potřebuju asi slyšet. Vtipný je, že jsem vždycky ta první, co tohle hlásá a pak mne patnáct zasnoubení pod stromečkem takhle sejme…
To je zas materiál…
No, když jsi mu porodila toho syna, což byl celý smysl tvé existence, a nestála jsi za svatbu (já asi umřu smíchy), tak jsi už měla dávno spáchat rituální sebevraždu! ![]()