Asistent pedagoga - mzda
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@blecha72 tabulky jsou krasne, ale rok od roku snizuji uvazky… Max je osma platova, ale jestli v ni ma nekdo take plny uvazek, to netusim.. Mam pocit, ze chteji asistenty zlikvidovat, protoze za ty penize, co to delame ted, to fakt muze delat nekdo jen jako privydelek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzka62 @vokishka
Myslím, že jde o to, že Zuzka vykonává svůj vedlejšák v nepřímé výchovné činnosti v práci vychovatelky DD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asistenti pedagoga mají hodně nízký plat a je jedno jestli mají vš nebo ne.
- Citovat
- Upravit
Jaká je současná situace v souvislosti se změnami které se chystají?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den. Vetřu se se svým dotazem. Mohu se zeptat na vaše zkušenosti jako AP? Mám Bc. spec. ped, ředitelka je tím nadšená, ale zatím přesně neřekla co a jak. Náplň práce, mzda,…? Děkuji
Prosím o zachování anonymu, budu měnit práci a podle některých indicií by mě mohli kolegové a kolegyně odhalit
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den. Vetřu se se svým dotazem. Mohu se zeptat na vaše zkušenosti jako AP? Mám Bc. spec. ped, ředitelka je tím nadšená, ale zatím přesně neřekla co a jak. Náplň práce, mzda,…? DěkujiProsím o zachování anonymu, budu měnit práci a podle některých indicií by mě mohli kolegové a kolegyně odhalit
Mzda záleží na tom, jak to napíše ředitelka, jakou třídu. Dá se to potom dohledat v tabulkách ped. pracovníků. Taky záleží na tom, jaký bude úvazek. Náplň práce taky tvoří zaměstnavatel. Navíc je to jen papír, skutečnost bývá poněkud jiná. V některých školách se chodí suplovat, jinde mají asistenti dozory atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky o práci asistenta uvažuji. Pokud by sem někdo napsal nějaké zkušenosti, moc bych to uvítala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
@sloninka opravdu záleží na řediteli, jak to nastaví.
Upřímně - mně ani tak nejde o peníze. Spíš mě zajímají zkušenosti z praxe těch co to dělají, učitelek u nich na škole nebo maminek co mají asistenty pro své děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sloninka to je taky na každé škole jinak. Někde má asistent i povinný dozor, někde ne, někde musí chodit na porady, jinde ne. Někde se stará jen o jedno dítě, jinde jich má víc na starost atd. Je třeba se ptát na konkrétní věci, ale fakt se to nedá říct všeobecně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sloninka Zkušenosti jsou různé, kamarádka dělala asistentku, než si našla místo a začala učit (dostudovovala si 1. stupeň). Jde o to, co vlastně chcete a jak to chcete pojmout, jestli jako práci nebo jako povolání. V rámci práce jsem se už setkala s dost AP, ale někteří na to prostě neměli - nezvládali handicap dítěte, nebyli psychicky vybaveni na náročnost práce, byli zklamaní, že se dítě nerozvíjí podle jejich představ… Znám školu, kde asistent nemůže suplovat, ale mají běžně dohledy. Na jiných školách zase asistenti běžně suplují. Dohledy o přestávkách je samozřejmost, pokud může odběhnout od dítěte.
Myslím, že se všeobecně zapomíná na to, že AP je přidělen pedagogovi na základě toho, že je ve třídě dítě, které potřebuje zvýšenou péči. A proto „neobsluhuje“ pouze jedno dítě, ale může např. pracovat s celou třídou, zatímco se pedagog věnuje individuálně dítěti, které to potřebuje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sashie ono asi také bude záležet na vzdělání AP, ne???, jinak souhlas, je to asistent pedagoga, takže neobsluhuje pouze jedno dítě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ráďa81 no ale bohužel rodiče toho dítka si to musí „vyběhat“. Ale pak je pro všechny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
@Ráďa81 no ale bohužel rodiče toho dítka si to musí „vyběhat“. Ale pak je pro všechny.
Asistenta pedagoga obstarává škola. Rodiče sami zajišťují pokud je pro dítě požadován osobní asistent.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka to je blbost, asistenta pedagoga si vyřizuje škola
- načítám...
- Citovat
- Zmínit