Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Představte si, že bych ten příběh uměl přeformulovat - píšu jako ten přítel.
Mám tříletý vztah. Mám ji moc rád, ale před chvílí jsme se pohádali. Je studentka na dálkovém studiu, takže do školy chodí jednou za 14 dní. Jednou týdně potom doučuje studenta němčinu. Moc peněz z toho není, ale moc mi to nevadí. Co mi vadí je, že já chodím na dvanáctky a stejně je všechno doma na mě.
A proč jsme se pohádali? Mrzí mě to, ale už mi přetekly nervy. Není na ni spolehnutí a to i ve věcech, které jsou fakt důležité. POžádal jsem ji a ona to vzala, jestli by mohla poslat peníze z účtu na zaplacení našeho nájmu. Měl jsem to za vyřízené.
Nedávno mi ale volala majitelka bytu, že jsme nezaplatili. Byla dost ostrá, ale nemíním si to hned vylívat na své drahé polovičce. Neřekl jsem ji to proto a peníze poslal sám. Dost mě ale do toho štve, že se nemůžu spolehnout. Vždyť bychom si měli navzájem pomáhat ne?
Co mě ale dostalo víc, než majitelka co se po mě vozí za mou přítelkyni a fakt, že si musím všechno kontrolovat zda je splněno i po tom, co si to vzala na starosti moje přítelkyně, je to, že když na ten telefonát přišla mladá, ještě se rozkřičela na mě, že proč jsem ji to nepřipomněl. Prostě mi vyčetla, že jsem zapomněl ji připomenout, když ona zapomněla. Vůbec snaha sklopit oči, omluvit se a říct, že příště si dá pozor. Ještě po všem jsem de*il já a teď i pro všechny na emiminu ![]()
@semto1 Dobrý.
Rada: Nespolehlivou a finančně negramotnou pošli do oběhu, než tě stáhne do problémů.
@Forest_Gump1 píše:
jediný recept. neříkat partnerovi kolik beru. co je mu do toho. mít svůj vlastní účet, rozdělit si financování domácnosti.
Souhlasím. A rovnou s rozděleným financováním domácnosti si rozdělit i všechny domácí práce a případnou péči o děti. A kdo nebude stíhat doma makat, může si na to období z ušetřených peněz zaplatit služku a chůvu. To je ideální stav. ![]()
@semto1 píše:
Představte si, že bych ten příběh uměl přeformulovat - píšu jako ten přítel.Mám tříletý vztah. Mám ji moc rád, ale před chvílí jsme se pohádali. Je studentka na dálkovém studiu, takže do školy chodí jednou za 14 dní. Jednou týdně potom doučuje studenta němčinu. Moc peněz z toho není, ale moc mi to nevadí. Co mi vadí je, že já chodím na dvanáctky a stejně je všechno doma na mě.
A proč jsme se pohádali? Mrzí mě to, ale už mi přetekly nervy. Není na ni spolehnutí a to i ve věcech, které jsou fakt důležité. POžádal jsem ji a ona to vzala, jestli by mohla poslat peníze z účtu na zaplacení našeho nájmu. Měl jsem to za vyřízené.
Nedávno mi ale volala majitelka bytu, že jsme nezaplatili. Byla dost ostrá, ale nemíním si to hned vylívat na své drahé polovičce. Neřekl jsem ji to proto a peníze poslal sám. Dost mě ale do toho štve, že se nemůžu spolehnout. Vždyť bychom si měli navzájem pomáhat ne?
Co mě ale dostalo víc, než majitelka co se po mě vozí za mou přítelkyni a fakt, že si musím všechno kontrolovat zda je splněno i po tom, co si to vzala na starosti moje přítelkyně, je to, že když na ten telefonát přišla mladá, ještě se rozkřičela na mě, že proč jsem ji to nepřipomněl. Prostě mi vyčetla, že jsem zapomněl ji připomenout, když ona zapomněla. Vůbec snaha sklopit oči, omluvit se a říct, že příště si dá pozor. Ještě po všem jsem de*il já a teď i pro všechny na emiminu
Takto bys to nepřeformuloval, protože to nejde.
Fakta jsou jiná.
@JTom píše:
Po zjištění chyby mělo následovat její uznání, omluva a nějaké opatření, aby se neopakovala. Tím by měl být problém vyřešen bez další eskalace.
S tim souhlasim. Zakladatelko, uznalas chybu?
Ja nemyslim, ze ji to mel pripominat, jen ze ji nerel hned, ze majitelka volala. To by teda nejlip vysvetlila zakladatelka, kdyby se ozvala.
Mmch kdyby jednou za 14 dni nekoho doucovala, tak z toho rozhodne nezaplati pulku najmu. Delas z ni trochu lenocha a nevidim k tomu duvod.
@semto1 nechápu, kde se vzaly tyhle informace..dálkově škola jednou za 14 dní, nějaká hodina výuky..co to má být? ![]()
To vidím že chlapovi ujeli nervi. finančně pokud studuješ to také nemusí být hitparáda, ja když si vzpomenu když moje byla ještě na výšce a já ládoval i 14h v práci a ona si nebyla schopná zaplatit jednou ani telefon případně požádat o jeho zaplacení a mě ve firmě pak popotahovali jelikož to byl firemní tarif tak jsem taky v tu dobu prohlásil že má prd na práci dělá mě akorát problémy v práci at se sebere vrátí se k mámě.
@svapi píše:
@semto1 nechápu, kde se vzaly tyhle informace..dálkově škola jednou za 14 dní, nějaká hodina výuky..co to má být?
No kdyby zakomponoval to, co napsala zakladatelka a ne ty svoje fabulace, tak by z ní mohl těžko udělat nespolehlivou ženskou.
@Kubula.K píše:
A co? Asi to, ze skoro nikdo nenese dobre, kdyz se nad nej nekdo vyvysuje.
Tak se holt bude muset naučit trochu něco překousnout. Leda si může nabalit absolventa sdružených uměnovědných studií a živit ho ![]()
Ano, záměrně jsem to přehnal. Tam, kde mi chybí informace jsem dal takové, které by byly totálně proti zakladatelce. Například to, že chodí jednou za 14 dnů do školy atd - prostě jsem si to vymyslel, protože není vyloučené ani nemožné, že tomu právě tak je. Ikdyž si to nemyslim
Pravdě se to může samozřejmě vzdalovat hodně, ale taky je třeba situace a partnery posuzovat rozsáhleji, než z krátkého úryvku jejich života.
Nebyl to útok na zakladatelku, byl to útok na zde přispívající soudce/katy, které bych teda z lavice obžalovaných vidět nechtěl ![]()
Pokud jsem nějaké informace nečetl, protože jsou na dalších stranách, tak jsou nepřesnosti v mém příběhu do očí bijící. Já reagoval na to, že zakladatelka něco napsala a hned na první straně bez jkýchkoliv dodatečných otázek co a jak bylo mnoho doporučuje nekompromisně utnout vztah. Tedy s těmi informacemi, s kterými jsem disponoval i já.
Příspěvek upraven 22.01.19 v 14:42
@Reflex píše:
Tak se holt bude muset naučit trochu něco překousnout. Leda si může nabalit absolventa sdružených uměnovědných studií a živit ho
Pripadne si muze nejit nekoho, kdo si na ni nebude honit ego. Ja bych sla touhle cestou. ![]()
@JTom píše:
To vůbec není jedno! Nezaplacení důležité platby je vážná chyba a je o to vážnější, že je za ni v důsledku kárán partner. Srovnání se zaměstnáním je na místě. Po zjištění chyby mělo následovat její uznání, omluva a nějaké opatření, aby se neopakovala. Tím by měl být problém vyřešen bez další eskalace.
Jo, asi tak to podle mě vidí ten kluk. Kdyby něco takového udělal v práci on, jakože mu to asi vyskakuje, jestliže je ekonom, tak s tou prací prostě srovnává, tak je to jeho chyba, přijde za šéfem, kápne božskou, velmi krátce vysloví obhajobu (zadal, ale neodešlo), omluví se a předloží mu plán opatření, aby se to nestalo (dvojí kontrola po nějakém časovém úseku, například). A ne že se začne nafukovat, že pokud to šéf ví, že to neodešlo, tak to měl řešit včera a ne dneska.
@Kubula.K píše:
Pripadne si muze nejit nekoho, kdo si na ni nebude honit ego. Ja bych sla touhle cestou.
No však říkám, toho absolventa. Chlap, který má perspektivní zaměstnání, to je ve většině případů stresové zaměstnání, kde jsou požadavky na jeho výsledky a vystupování, tohle bude vždycky těžko snášet.
@Reflex píše:
No však říkám, toho absolventa. Chlap, který má perspektivní zaměstnání, to je ve většině případů stresové zaměstnání, kde jsou požadavky na jeho výsledky a vystupování, tohle bude vždycky těžko snášet.
Co tohle? Ze nezaplatila najem, to nepotesi nikoho. Ale je spousta lidi,ktery nemaji potrebu opakovane shazovat partnerovo povolani. Co je zavadneho na tom nebyt zamestnanec, proboha?