Auto darem, teď problémy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12834
19.9.18 09:49
@Z.jev píše:
@creaminess A co přepsat auto (stojí to 800,–) a povinné ručení nechat na tchána a platit mu to? Povinné ručení se vztahuje k autu, ne k osobě, na kterou je sjednáno. Na koho je napsané povinné ručení je úřadům úplně jedno. Jenom bych si zjistila, jestli je u auta zaplacená ekologická daň.

No jo. Ale udela nehodu a vezmou mu bonusy. A podle me neni, kdyz rika, ze ji to bude stat 6 tisic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.9.18 09:52
@P4ja píše:
Taky to tak vidím. :D

Spíš bych čekala, neboj, o rodičáku to nějak zvládnem. Ne „Budeš mít přece mateřskou“ 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
19.9.18 10:02
@TopSecret píše:
No jo. Ale udela nehodu a vezmou mu bonusy. A podle me neni, kdyz rika, ze ji to bude stat 6 tisic.

No ale jestli se nepletu, v pojistné smlouvě se dá uvést provozovatel vozidla (nevím, jestli u všech pojišťoven), pak by tchán v případě nehody o bonusy nepřišel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
19.9.18 10:28
@Z.jev píše:
Ale poradkyně ti radila auto na mamku pojistit, ne přepsat, ne? Majitel auta a majitel povinného ručení nemusí být jedna osoba ;)

To může, ale taky může být stejná. Mně přišlo divné to povinné, že by dostala lepší cenu, i když nikdy neřídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
19.9.18 10:50
@Z.jev píše:
No ale jestli se nepletu, v pojistné smlouvě se dá uvést provozovatel vozidla (nevím, jestli u všech pojišťoven), pak by tchán v případě nehody o bonusy nepřišel

Nevim jak u povinneho ruceni, ale ve velkym TP to prepsat jde. Provozovatel, majitel.
No kazdopadne si myslim, ze todle jsou zbytecne rady, protoze tchan s pritelem to chteji prepsat a todle si myslim, ze neprojde. Ze jsou pekny vykukove. Oba dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
19.9.18 11:41
@TopSecret píše:
Nevim jak u povinneho ruceni, ale ve velkym TP to prepsat jde. Provozovatel, majitel.
No kazdopadne si myslim, ze todle jsou zbytecne rady, protoze tchan s pritelem to chteji prepsat a todle si myslim, ze neprojde. Ze jsou pekny vykukove. Oba dva.

No já nevím, co je na tom špatného. Ano, asi jí to měli říct hned, že to pak bude chtít přepsat. Ale přijde mně to logické, když si v autě jezdím a ještě ho dostanu gratis, že se zajímám a platí si pojištění. Taky mohli říct rovnou, že ho hodí do šrotu a nezajímat se o to, že by se ona mohla vyjezdit.

Mně by to ani nenapadlo jezdit za cizí peníze. Kdysi jsem taky dostala darem střep a první, co bylo, že jsme s příbuzným sepsali darovací smlouvu a já si vyřídila přepisy a povinné. Cítila bych se dost trapně, kdybych od někoho dostala auto a on to za mě platil. Mmch.ten střep si pak na doježdění vzal pro dceru, když už jsem ho nepotřebovala a taky s darovací smlouvou a přepsáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
19.9.18 12:59
@P4ja píše:
No já nevím, co je na tom špatného. Ano, asi jí to měli říct hned, že to pak bude chtít přepsat. Ale přijde mně to logické, když si v autě jezdím a ještě ho dostanu gratis, že se zajímám a platí si pojištění. Taky mohli říct rovnou, že ho hodí do šrotu a nezajímat se o to, že by se ona mohla vyjezdit.Mně by to ani nenapadlo jezdit za cizí peníze. Kdysi jsem taky dostala darem střep a první, co bylo, že jsme s příbuzným sepsali darovací smlouvu a já si vyřídila přepisy a povinné. Cítila bych se dost trapně, kdybych od někoho dostala auto a on to za mě platil. Mmch.ten střep si pak na doježdění vzal pro dceru, když už jsem ho nepotřebovala a taky s darovací smlouvou a přepsáním.

Si me spatne pochopila. V predchozich prispevcich se mi to nelibi. Mela si to platit sama.
Ja sem spis narazela na tu materskou/rodicak, ze ji pritel rekl, ze snad ho bude dostavat.
A na otce, ze hned sup, zacne si vydelavat, tak at se to napise na ni. Hned prvni mesic, kdyz jeste nedostala vyplatu. O to mi jde. Ze je synacek s tatikem stejnej.

No a nevis, jak to u nich probihalo. Zase a opet chyba komunikace. Nic vic, nic min. Jak ze zakladatelky strany, tak z jejich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
19.9.18 13:01
@P4ja píše:
No já nevím, co je na tom špatného. Ano, asi jí to měli říct hned, že to pak bude chtít přepsat. Ale přijde mně to logické, když si v autě jezdím a ještě ho dostanu gratis, že se zajímám a platí si pojištění. Taky mohli říct rovnou, že ho hodí do šrotu a nezajímat se o to, že by se ona mohla vyjezdit.Mně by to ani nenapadlo jezdit za cizí peníze. Kdysi jsem taky dostala darem střep a první, co bylo, že jsme s příbuzným sepsali darovací smlouvu a já si vyřídila přepisy a povinné. Cítila bych se dost trapně, kdybych od někoho dostala auto a on to za mě platil. Mmch.ten střep si pak na doježdění vzal pro dceru, když už jsem ho nepotřebovala a taky s darovací smlouvou a přepsáním.

Me to nerikej. Ja prvni strep sem taky dostala od nasich. Ve velkym TP sem byla provozovatel a povinne ruceni na me. A byli to vlastni rodice. Jako ja nevyjezdena, neco by se stalo a tata by prisel o bonusy. Takhle to bylo na me. A moc sem neplatila. Byl to litrovej motor a povinny ruceni asi za 1500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
19.9.18 13:11
@creaminess píše:
@Lucie_Sx Já začala na plný úvazek pracovat až od září. On má auto od tatínka za skoro mega. Já vydělám max 20 tis. A s rodičákem: to už jsme se bavili, jak si teda představuje finance, až příjdou děcka, tak mi odpověděl, že přeci budu mít mateřskou. Škrt ? Těžko říct. Na narozeniny atp. mi dává opravdu drahé dárky, ty bych si nemohla dovolit nikdy. Jinak jedeme na půl

Možná je to teď právě ta příležitost, abyste se domluvili, co bude dál. Autem to začíná a může to taky dopadnout, že odejdeš s igelitkou a deckem v náručí a nebudeš mít nic. Nevím, jak jste hospodařili dříve, jestli tě nefinancoval po dobu studií atd. Ale to auto mu vrať a šetři si pomalu na nějaké svoje. Má v úmyslu si tě někdy vzít za manželku? Pokud ne, tak si s ním dítě ani nepořizuj. Zatím je to pouhý spolubydlící s výhodami. Je pravda, že začínáš pracovat a všechno se může změnit. Ještě bych pár měsíců počkala, jestli se to někam hne. Auto bych mu odevzdala ihned. Držím ti palce, aby se vše v dobré obrátilo. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
21091
19.9.18 13:28
@TopSecret píše:
Si me spatne pochopila. V predchozich prispevcich se mi to nelibi. Mela si to platit sama.
Ja sem spis narazela na tu materskou/rodicak, ze ji pritel rekl, ze snad ho bude dostavat.
A na otce, ze hned sup, zacne si vydelavat, tak at se to napise na ni. Hned prvni mesic, kdyz jeste nedostala vyplatu. O to mi jde. Ze je synacek s tatikem stejnej.No a nevis, jak to u nich probihalo. Zase a opet chyba komunikace. Nic vic, nic min. Jak ze zakladatelky strany, tak z jejich.

Jj, s rodicakem jsem to taky psala. Ale s tím autem no nvm ní. Jestli je to proto, že vydělává a nebo je to jinak. Já třeba příbuzné volala, že se budu vdávat a stěhovat, tak že bychom měly auto vyřešit hned, abych to nemusela měnit a pak zase jít s ní. Tak jsme darovací smlouvu psaly ještě na původní prijimeni.

Ale jak píšeš, je to o komunikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
19.9.18 14:12
@P4ja píše:
Jj, s rodicakem jsem to taky psala. Ale s tím autem no nvm ní. Jestli je to proto, že vydělává a nebo je to jinak. Já třeba příbuzné volala, že se budu vdávat a stěhovat, tak že bychom měly auto vyřešit hned, abych to nemusela měnit a pak zase jít s ní. Tak jsme darovací smlouvu psaly ještě na původní prijimeni.Ale jak píšeš, je to o komunikaci.

80% zdejsich diskuzi je v nedostatecne komunikaci.
Taky mam rada veci v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.9.18 09:46
@creaminess píše:
@Lucie_Sx Já začala na plný úvazek pracovat až od září. On má auto od tatínka za skoro mega. Já vydělám max 20 tis. A s rodičákem: to už jsme se bavili, jak si teda představuje finance, až příjdou děcka, tak mi odpověděl, že přeci budu mít mateřskou. Škrt ? Těžko říct. Na narozeniny atp. mi dává opravdu drahé dárky, ty bych si nemohla dovolit nikdy. Jinak jedeme na půl

Víš, ty píšeš „nenechám se vydržovat“, ale to je něco jiného. On by tě vydržoval, kdybys třeba mohla chodit do práce a nechodila a za to mu na oplátku třeba plnila nějaké sexuální potřeby, které bys třeba normálně nedělala. To je vydržování.
Ale když dva bydlí spolu a plánují rodinu, tak by mělo platit, že oba se v tom vztahu cítí dobře a ne že jeden bude finančně za vodou a druhý bude otáčet každou korunu.
Když jdete do restaurace, kam ty bys normálně nešla, nebo jedete na dovolenou, kam ty bys normálně nejela (protože víš, že je to pro tebe drahé), tak on dá jenom nějakou část z výplaty, kdežto tebe to vysaje. Proto to ve vážných vztazích bývá tak, že každý dá ze svého platu nějakou část (třeba polovinu) na společnou hromadu a z toho se platí výdaje. Takže on dá ze svého velkého platu větší část, a ty ze svého malého platu menší část. Je to fér.
Nehledě na to, že spousta mužů jsou gentlemani a když vidí, že ta jeho nemá tolik peněz (i když maká a snaží se), tak jí prostě finančně vypomáhají i nad rámec. Jen tak, z lásky.
To, že ti ten dvůj dává drahé dary může být klidně jen to, aby na tebe udělal dojem a ukázal ti, jak on může a ty ne :nevim: .

Být tebou, tak udělám dvě následující věci:

• řekni mu, že se svým platem si provoz auta nemůžeš dovolit, že bys ho tedy musela vrátit, a jestli by nebyl tak hodný a nezaplatil ty výdaje on
  • navrhni změnu společného financování, kdy místo půl na půl pojedete systémem on dvě třetiny, ty jednu třetinu (počítám jeho plat 50 a tvůj 25 tis.).

Pokud obojí odmítne, fakt se zamysli, jestli to má celé budoucnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová