Babička ostříhala vnukovi dlouhé vlasy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4624
2.6.16 15:30
@hanka.br. píše:
Za co se ti mám omlouvat? Źe vyvracím tvoje nepravdivé výroky? Takže dospělí nejsou zlí, protože drbou o něčem, o čem by měli mlčet a děti jsou zlé, protože neumí být pokrytci? Zvrácená logika.

Za tvoje agresivní útoky na moji osobu.

Ještě si nic nevyvrátila a pouze měníš hledisko diskuse - najednou se začínáme bavit o dospělých…ty jsem neřešila a neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
2.6.16 15:30
@hanka.br. píše:
Nevím, na základě čeho popisuješ takové věci ty, já se netajím svou více než dvacetiletou praxí. A nemyslím si, že jsem bůhvíjak výjimečná úča, když dokážu celkem snadno zpracovat kolektiv tak, aby agresorem nebo posměváčkem opovrhoval.

Popisuju na základě své vlastní zkušenosti se šikanou od předškolní třídy až do konce střední, řešení šikany mého sourozence (je mezi námi větší věkový odstup) a pak nesčetné zkušenosti z mého blízkého okolí.

Řešila jsem to nějakou dobu i se známými, kteří se na daný obor zaměřují. A koneckonců zatím asi nejhorší případ, kterého jsem byla svědkem, se stal před pár lety. Šikana malého chlapce ve školce - skončilo to dost závažnými zdravotními komplikacemi, z nichž si následky pravděpodobně ponese do konce života.

Možná nejsi vyjímečná a možná jo, já nevím. Ale faktem je, že učitel zmůže hodně a třeba v tom posledním případě se nic nevědělo do poslední chvíle. Spousta učitelů, se kterými jsem měla tu „čest“ řešit šikanu, měla na věc dost zvláštní pohled a opravdu jen malá hrstka z nich byla ochotna s tím něco dělat a snažila se s tím reálně něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
2.6.16 15:33
@hanka.br. píše:
Já upřímně řečeno nevím, co chceš pořád slyšet. Ano, občas se nějaké zlé dítě vyskytne. Je jich však minimum na to, aby se o dětech obecně mluvilo jako o zlých. Stále jsi mi neodpověděla na to, jestli i ty máš zlé děti.

Nic, jen se snažím vysvětlit, že to není jen o sebevědomí a že házet vinu jen na rodiče je zvlášť v případě starších dětí nesmysl. A že těch motivací je vícero.

A k těm zlým dětem jsem ti odpověděla.

Např. šikana na střední škole je něco, co je sice často výsledkem výchovy, nicméně asi nemám problém v tomto věku označit dítě za zlé, pakliže účelově ubližuje jiným dětem, tím spíš pokud z toho má nějaký prospěch.
Ano, pakliže budu mít doma dítě splňující tato kritéria, dost možná jej označím za zlé a budu se to snažit nějak řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
2.6.16 15:33

Když překročíme jednoznačné překročení kompetencí babičky i zveiločován í problému jako takového (ostříhala ho, nenechala ho přeci vykastrovat), tak nám zde zbývá problém šikany a půjdeme-li ještě více na dřeň, tak problém obecného morálního postoje rodičů versus jejich skutečné chování v situaci, kdy jde o vlastní dítě.

Asi se shodneme, že by žádný člověk neměl být šikanován kvůli ničemu. Bylo by dobré, aby ve školách bylo co nejvíce různým způsobem odlišných dětí, aby se všichni učili toleranci… a teď: obětuji svoje dítě, aby se na něm měli ostatní příležitost učit se toleranci?
Já asi ne. Ona se nejspíše nějaká abnormita vyskytne sama od sebe, nebudu ji schválně vytvářet ani nějak cíleně podporovat.

To dítě to chce…vážně myslíte, že takhle malé dítě může být tak silně ukotveno v tom, že chce mít dlouhé vlasy? Není to spíš tlak rodičů proti tlaku babičky? Mám takhle starého syna, je schopen svůj názor změnit 4× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
2.6.16 15:35

@hanka.br. mě akorát příjde, že v tom zbytečné slovíčkaříš. Ty děti se chovají zle, špatně, ošklivě :nevim: tak moc nevím jak lépe to označit, asi chápu jak to myslíš, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
2.6.16 15:35
@hanka.br. píše:
Já upřímně řečeno nevím, co chceš pořád slyšet. Ano, občas se nějaké zlé dítě vyskytne. Je jich však minimum na to, aby se o dětech obecně mluvilo jako o zlých. Stále jsi mi neodpověděla na to, jestli i ty máš zlé děti.

odpovědi se nedočkáš, @Nimie děti nemá, ale je velmi „vtipné“, jak ráda se „odborně“ a přesvědčivě zapojuje, že? a to nejenom v této diskuzi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
2.6.16 15:37
@LadyLada píše:
Za tvoje agresivní útoky na moji osobu.Ještě si nic nevyvrátila a pouze měníš hledisko diskuse - najednou se začínáme bavit o dospělých…ty jsem neřešila a neřeším.

To si patrně děláš legraci, že? Agresivní útoky na tvoji osobu? Kde? (mmch - pročetla jsem tvoje reakce, čekám, kdy se začneš ostatním uživatelkám omlouvat ty.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
2.6.16 15:38
@Pudloslava píše:
Když překročíme jednoznačné překročení kompetencí babičky i zveiločován í problému jako takového (ostříhala ho, nenechala ho přeci vykastrovat), tak nám zde zbývá problém šikany a půjdeme-li ještě více na dřeň, tak problém obecného morálního postoje rodičů versus jejich skutečné chování v situaci, kdy jde o vlastní dítě.

Asi se shodneme, že by žádný člověk neměl být šikanován kvůli ničemu. Bylo by dobré, aby ve školách bylo co nejvíce různým způsobem odlišných dětí, aby se všichni učili toleranci… a teď: obětuji svoje dítě, aby se na něm měli ostatní příležitost učit se toleranci?
Já asi ne. Ona se nejspíše nějaká abnormita vyskytne sama od sebe, nebudu ji schválně vytvářet ani nějak cíleně podporovat.

To dítě to chce…vážně myslíte, že takhle malé dítě může být tak silně ukotveno v tom, že chce mít dlouhé vlasy? Není to spíš tlak rodičů proti tlaku babičky? Mám takhle starého syna, je schopen svůj názor změnit 4× denně.

Právě. Hlavně to nemusí být ani tlak rodičů proti tlaku babičky, může to být cokoliv, co mohl přejmout i od kohokoliv jiného, ne jen od rodičů a opravdu si nemyslím, že všichni skutečně tak snadno rozeznají, co je typické dětské kopírování okolí a co je „v jeho nitru“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
2.6.16 15:38
@crazyidea píše:
odpovědi se nedočkáš, @Nimie děti nemá, ale je velmi „vtipné“, jak ráda se „odborně“ a přesvědčivě zapojuje, že? a to nejenom v této diskuzi ;)

Opravdu? Páni, tak to tady marním čas. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
2.6.16 15:40
@hanka.br. píše:
Opravdu? Páni, tak to tady marním čas. Díky.

není zač, dlouhou dobu jsem to tu četla, dlouhou dobu jsem si „seděla“ na rukou, ale už to nějak nešlo.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
2.6.16 15:42
@crazyidea píše:
odpovědi se nedočkáš, @Nimie děti nemá, ale je velmi „vtipné“, jak ráda se „odborně“ a přesvědčivě zapojuje, že? a to nejenom v této diskuzi ;)

Už jsem jí odpověděla předtím a moc nechápu spojitost. Opět si něco kompenzuješ? Ty jsi někdy šikanu řešila? Víš o tom něco, ideálně ne jenom z pohledu jediného případu u svého jednoho dítěte? Pokud ano, připoj se. Nevidím ale důvod něco takového podmínkovat mateřstvím, už z hlediska toho, že spousta matek tohle vůbec řešit nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
2.6.16 15:45
@crazyidea píše:
není zač, dlouhou dobu jsem to tu četla, dlouhou dobu jsem si „seděla“ na rukou, ale už to nějak nešlo.. :D

To příště zkusím na pediatru, že nemá co kecat do zdraví dětí, když žádné zatím nemá. Třeba tenhle žblebt v reálném životě bude akceptován stejně pozitivně jako tady na emiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
2.6.16 15:46

@Nimie
opět??
jednoho dítěte?? děti mám tři :D šikanu jsem nikdy zde v žádné diskuzi neřešila, v realitě naštěstí také ne, asi si mě s někým pleteš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1504
2.6.16 15:46

Moc zajimava diskuze.ani ne tak na tema dlouhe klucici vlasy, zato reakce zaslouzilych matek : nasrana k nepricetnosti, vytocena, baba je krava, nestykat se, (dokud vlasy nenarostou 8o ) drasticka hadka…ok, babicka to delat nemela, ale to jsou detsky vlasy dulezitejsi nez vztahy? asi by se mi to taky nelibilo a treba bych se pohadala, ale neprehanite nektere trochu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
2.6.16 15:47

@LadyLada asi ne protože to že jí se to nelíbilo neznamená že její pohled je správný. Ona může říct svůj názor ale to je tak vše ;). Ona je nadčlověk že má pravdu? Neni, je to věc kluka a rodičů a ti s tim problém neměli ;) Stejné kdyby jí dcera říkala že chodí hrozně oblíkaná a ona že se jí to líbí a dcera jednoho dne jí vše zničila, no co jde jen o hadry ;). Řádila bych i kdyby mě kdokoliv ostříhal psa, natož dítě :cert: :cert: a kdyby ostříhala naší malou no to by na ní manžel asi slušně naběhnul a byl by schopný jí vzít mašinkou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová