Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nimie píše:
Ty jsi dobrej sexista. Co je v tom prosím tebe tak odlišného? Jaktože chlapce, který si hraje s „dívčími“ hračkami, bys považoval za gaye a u holčičky, která si hraje s klučičíma hračkama, bys automaticky nepředpokládal, že je z ní lesba nebo asexuálka? Máš to nějaké trochu pomotanéděti, zvlášť do určitého věku, fakt nevnímají nějaký podstatnější rozdíl mezi „holčičí/klučičí“. Ty stereotypy v nich vytváří rodiče.Mimochodem máš syna? Doufám, že ho nenecháváš si hrát na pískovišti, neučíš ho, aby se uměl učesat a aby se každý den osprchoval a už ve 3 letech si umí pořádně krknout na veřejnosti a zařvat „kuva ty jsi ale pía“, abys teda měl pořádného chlapa.
Syna nemám. Nemám děti. Ale ano, znepokojilo by mě to. Proč? Protože si nepamatuji že bych si jako kluk hrál s holčíčíma hračkama. A to jsme je doma měli, teda spíš u prarodičů. Ani ve školce jsem si nehrál s holčíčíma hračkama, prostě stejně jako bych na sebe nevzal cokoliv růžového tak jsem si nehrál s holčíčíma hračkama.
Auta, autobusy, jachty, letadla i vrtulníky jsou třeba součástí LEGO Friends, což je série pro holky. Jsem sběratel Lega, tuhle sérii nesbírám, ale mám přehled, to samý bylo třeba ve starý sérii z devadesátek Paradisa (teda auta), ale prostě současný holky si hrajou s tím co je součástí života žen na velký noze, u Barbie to přece bylo taky tak, furt se prodávaly růžový nebo bílý autíčka, teď jsem byl očíhnout to velký hračkářství na Příkopech (samo kvůli mému milovanému LEGu)a mají tam nějaký panenky -zvířátka v lese, na louce atd. třeba i kozy a tak a ty mají auta a je rozdělený na family car (VW Brouk) pak nějakej teréňák a je to evidentně pro holky, takže ano, pokud děvče vídí že máma řídí SUV, tak si s ním chce hrát taky, hvězdy lítaj helikoptérou atd… ale většina kluků si fakt nechce hrát na přebalování mimina nebo šít na panenku šatičky. Jako proč?! Ostatně ty Friends jsou i animák, (nezaměňovat s Přáteli o spolubydlících třicátnících s Jennifer Aniston). Teď co Milley Cyrrus zvlčila už není sladká a rodiči zbožňováná Sarrah Montana, ale prostě symboly moci, úspěchu a bohatství jako jsou SUV, limuzíny, helikoptéry, tour autobusy a jachty jsou i v dívčích hračkách. Některý hračky časem přešly z pozice dívčí hračka na unisex - nejlepší příklad - kuchyňka. Nevídim důvod proč si nehrát na Zdeňka Pohlreicha - nebo Gordona Ramseye. Ale s panenkama? Jako panenkama? To mi příjde divné…
Babka má recht. Vždyť z něj udělala skoro slušného člověka. Takhle rostl pro kriminál a navíc mu zachránila život.
Byl jeden číňánek měl malej copánek,
nastoupil na tramvaj a volal " Baj baj baj".
Chytil ho policajt, chytil ho za vlasy,
ty kluku copatej, ty patříš do basy.
Basa se zbořila, číňánka zabila,
Byl jeden číňánek měl malej copánek,
nastoupil na tramvaj a volal " Baj baj baj".
Chytil ho policajt, chytil ho za vlasy,
ty kluku copatej, ty patříš do basy.
Basa se zbořila, číňánka zabila,
@IdealMan Myslis Hannah Montana asi ne?;-) To jen takový malý detail:-) Mimochodem náš malej si občas někde v herně, dětském koutku kočárek povozí chvilku rád;-) ale auta vedou! ![]()
@IdealMan ale vždyť ten chlapeček snad u tatínka může vidět, že i chlap přebaluje mimino, že ho krmí, koupe, obléká…
Pobavil mě nějaký příspěvek na začátku, kde se píše, že babička má štěstí, že je babička- matka, ne babička- tchyně. Já mám zkušenost s oběma variantama. Prvního kluka mi tchyně okudlala zatímco jsem byla v porodnici s druhým dítětem a málem to se mnou šlehlo. Čtvrté dítě vzala moje matka během procházky ke kadeřníkovi, přestože věděla, že si to nepřeju (měl lokýnky jak andělíček.) To mě vzalo nějak míň, ale nevím, jestli je to kvůli tomu, že je to matka, nebo kvůli tomu, že už to přeci jen bylo čtvrté dítě a že jsem už tou dobou měla vyzkoušeno, že vlasy dorůstají:-)
Ja som to urobila kamosovi. Dosiel po rokoch na navstevu, mohlo mu byt nejakych 18 ci 20 rokov, nepamatam uz presne. Mal haro, za ake by som dusu dala. Dlhe, kudrnate… viedli sme ho zo stanice domov bocnymi ulickami, a nez siel spat, posadila som ho a ostrihala. ![]()
S kratkymi vlasmi to bol tak pekny chalan, s dlhymi vlasmi bol neskutocne oskliva holka.
Babicke by som odpustila, su to len vlasy, ziadna traga.
@Pudloslava píše:jak hledite na kluky v ruzove? me osobne stve, ze je rezervovana pro holky, je to hezka a vyrazna barva a klukum se evidentne libi, dokavad jim nekdo nevysvetli, ze je pro holky.
Zalezi, ako tu ruzovu nosia. Ruzova kosela v tmavom obleku sa da. Ale co som videla minule leto v buse ze vraj chlapa v ruzovom triku, bielych bermudach a bielych botaskach… no, zaradila som ho do kategorie ‚ze vraj chlap‘.
@hanka.br. píše:
Ty máš zlé děti? Pak je to problém tvých děti a řeš ho. Já třeba mám děti hodné. V mých třídách taky zlé děti nejsou, takže nesouhlasím - děti nejsou zlé.
Nie nie su. A ta sikana, co sa o nej semo-tamo hovori, je tiez vycucana z palca ![]()
@Jahudka82 píše:@IdealMan Myslis Hannah Montana asi ne?;-) To jen takový malý detail:-) Mimochodem náš malej si občas někde v herně, dětském koutku kočárek povozí chvilku rád;-) ale auta vedou!
Přesně tak, náš syn taky rád vozí kočárek a „uspává miminko“, nevidím na tom nic špatnýho, já si taky ráda hrála s autíčkama
horší jsou takový zkostnatělý názory rádoby chlapů, jako třeba IdealMen
musí mít asi hodně velkej mindrák
![]()
@Tamtama píše:
@IdealMan ale vždyť ten chlapeček snad u tatínka může vidět, že i chlap přebaluje mimino, že ho krmí, koupe, obléká…
Ne, tatínek přeci nikdy nebude krmit, přebalovat a koupat dítě. Co kdyby se z něj najednou stal gay? Tohle prostě chlapi nedělají. Nehrají si s panenkami a proto se nestarají o děti. Děvčata si hrají s autíčky, tak jim je dovoleno v dospělosti auta řídit ![]()
Tohle resil nekdo u nas v rodine. Asi petiletej kluk si strasne pral k snrozeninam fialovej kocarek. Nekoupili mu ho, protoze prece kocarek pro kluka? A jeste fialovej? A jete mel otec rodiny blby kecy. Skvely, myslim, ze se ten malej citil skvele. S
Při včerejší návštěvě jsem si vzpomněla ještě na jednoho prckovo idola, kterého jsem zapomněla uvézt, tak jen tak pro zajímavost přidávám. ![]()
@IdealMan píše:
Syna nemám. Nemám děti. Ale ano, znepokojilo by mě to. Proč? Protože si nepamatuji že bych si jako kluk hrál s holčíčíma hračkama. A to jsme je doma měli, teda spíš u prarodičů. Ani ve školce jsem si nehrál s holčíčíma hračkama, prostě stejně jako bych na sebe nevzal cokoliv růžového tak jsem si nehrál s holčíčíma hračkama.Auta, autobusy, jachty, letadla i vrtulníky jsou třeba součástí LEGO Friends, což je série pro holky. Jsem sběratel Lega, tuhle sérii nesbírám, ale mám přehled, to samý bylo třeba ve starý sérii z devadesátek Paradisa (teda auta), ale prostě současný holky si hrajou s tím co je součástí života žen na velký noze, u Barbie to přece bylo taky tak, furt se prodávaly růžový nebo bílý autíčka, teď jsem byl očíhnout to velký hračkářství na Příkopech (samo kvůli mému milovanému LEGu)a mají tam nějaký panenky -zvířátka v lese, na louce atd. třeba i kozy a tak a ty mají auta a je rozdělený na family car (VW Brouk) pak nějakej teréňák a je to evidentně pro holky, takže ano, pokud děvče vídí že máma řídí SUV, tak si s ním chce hrát taky, hvězdy lítaj helikoptérou atd… ale většina kluků si fakt nechce hrát na přebalování mimina nebo šít na panenku šatičky. Jako proč?! Ostatně ty Friends jsou i animák, (nezaměňovat s Přáteli o spolubydlících třicátnících s Jennifer Aniston). Teď co Milley Cyrrus zvlčila už není sladká a rodiči zbožňováná Sarrah Montana, ale prostě symboly moci, úspěchu a bohatství jako jsou SUV, limuzíny, helikoptéry, tour autobusy a jachty jsou i v dívčích hračkách. Některý hračky časem přešly z pozice dívčí hračka na unisex - nejlepší příklad - kuchyňka. Nevídim důvod proč si nehrát na Zdeňka Pohlreicha - nebo Gordona Ramseye. Ale s panenkama? Jako panenkama? To mi příjde divné…
Kdysi v davnověku jsme chodily mámy s dětičkama před barák. A všechny děcka si tam svorně hrály spolu. Ládík vozil kočárek naší Týny a ta si zas pujčila koloběžku Ládíka atd.atd.A jednou do toho přišel otec, velký Láďa. A bylo zle
. Kluka i jeho matku seřval, kluk si nebude hrát jako nějaky buze.rant.A matička měla druhý den monokla, takže nám všem bylo jasné že otec ukázal Ládíčkovi jak se chova takový správný chlap.
@Anonymní píše:
Při včerejší návštěvě jsem si vzpomněla ještě na jednoho prckovo idola, kterého jsem zapomněla uvézt, tak jen tak pro zajímavost přidávám.
Nic proti, ale včera mě to napadlo. Moc jsem nevěřil tomu „nitru“. Takže pokud je sestra věřící a vede k víře i syna, případ vyřešen. A těžko něco namítat, když by řekl: „Já chci mít vlásky jako ten strejda na obrázku!“
Někdo to psal přede mnou - takhle malé děti většinou chtějí to, co se jim líbí, případně k čemu je vedou rodiče. I když „líbí“ je zvláštní slovo - v 5 letech se rozhodnout nechat si růst vlasy po záda, to je skutečně netradiční. Ale buďme rádi, že se nezhlédl třeba v Marilyn Mansonovi ![]()