Babička ostříhala vnukovi dlouhé vlasy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.6.16 13:50
@Kakika píše:
@babanci chápu, že tohle už nešlo vydýchat. Mě jednou moje maminka taky dost ranila. Bydleli jsme tehdy v šestém patře a já se jí „pochlubila“, že syn v nestřeženém okamžiku dokázal otevřít jediné, nezajištěné okno. Byla jsem úplně paralyzovaná šokem při představě, že bych na záchodě nebyla jen čůrat a vrátila se později. A moje maminka mi na to řekla, že by se mnou do smrti nepromluvila. Tehdy mě to hrozně naštvalo, že by mi v té mojí nejtěžší životní chvíli nebyla oporou, ale pak mi došlo, že mi tím asi jen chtěla naznačit, jak moc ho má ráda. Kdo ví. Doufám, že se to nikdy nedozvím, jak by to bylo…

Je to možné, že se jen neuměla dobře vyjádřit. Mám zkušenost s tím, že spoustu vyjadřuje strach skrz výčitky. Bylo by fakt jednodušší kdyby třeba někdo řekl „ježiši, ta představa je strašná, polilo mě z toho úplně horko, kdyby se něco takovýho stalo, tak bych se strachy asi po…“ na místo toho se použije třeba věta „ty jsi taková kr…, všechno děláš blbě, jsi k ničemu!!!“ - Ta druhá věta prostě bolí, ale je to jednodušší, protože váš strach zůstane za výčitkou skrytý a vy tak nepůsobíte jako slaboch. Ale ve výsledku to je jenom nedorozumění.

• Citovat
  • Upravit
16694
3.6.16 14:00
@Anonymní píše:
Je to možné, že se jen neuměla dobře vyjádřit. Mám zkušenost s tím, že spoustu vyjadřuje strach skrz výčitky. Bylo by fakt jednodušší kdyby třeba někdo řekl „ježiši, ta představa je strašná, polilo mě z toho úplně horko, kdyby se něco takovýho stalo, tak bych se strachy asi po…“ na místo toho se použije třeba věta „ty jsi taková kr…, všechno děláš blbě, jsi k ničemu!!!“ - Ta druhá věta prostě bolí, ale je to jednodušší, protože váš strach zůstane za výčitkou skrytý a vy tak nepůsobíte jako slaboch. Ale ve výsledku to je jenom nedorozumění.

Týden jsem vychládala a pak jsem za mamkou přišla. Ale proto že vím, že by neuznala, že to řekla špatně, tak jsme o tom už nikdy nemluvili a já si prostě vštípila myšlenku, že to takto řekla právě z lásky k vnoučeti :lol: Ale ve chvíli, kdy truchlíš nad ztrátou a někdo do tebe ještě kopne, tak už to prostě dál nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
3.6.16 14:08
@Kakika píše:
Jsem fakt šťastná za svoji maminku, která mi umožnila se vyřádit v pubertě. Přežila, když jsem přišla ostříhaná nakrátko (vlasy jsem měla z donucení pod zadek…tátovi se dlouhé vlasy líbili, tak mi zakazoval si je ostříhat, až jsme se jednou pohádali a já šla na truc na kluka :mrgreen: ), když jsem přišla s hlavou obarvenou na červeno, když jsem svoje staré rifle nařezala na proužky a vypadala jak bezdomovkyně…vždy to přešla s výrazem hráče pokru. Vždycky razila heslo, že pokud nechlastám, nefetuju, nenechám se tetovat či si nezpůsobím jiné trvalé ozdoby, tak ať se raději vyřádím teď, než aby mě hráblo ve čtyřiceti :lol:

Přesně tak. Lepší nechat vyřádit děti dokud jsou ještě děti, než pak potkávat experimentátory středního věku :roll: typu padesátiletý diblík :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
3.6.16 15:06

Moje mamka nepřestala rýt ani poté, co mi prostŕední dcera zemŕela na rakovinu. Ten řidičák… to jsem dovolila té nejmladší. Bylo jí devatenáct a kdybych jí to zatrhla, vydělala by si na něj a za rok by si ho stejně udělala. Dokud jsem byla šťastná, dokázala jsem to přejít, že mamka do všeho mluví, ale, když se mi stala ta hrozná událost… najednou už to nešlo. Ztrácíme čas, to mě mrzí, ale mamka o usmíření nestojí vůbec a já mám na druhou stranu klid a ten by zase nebyl, nepoučila by se. Vměšuje se totiž teď do všeho mým dcerám a ty už z toho taky šílí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
3.6.16 15:18
@Anna766 píše:
Kdysi v davnověku jsme chodily mámy s dětičkama před barák. A všechny děcka si tam svorně hrály spolu. Ládík vozil kočárek naší Týny a ta si zas pujčila koloběžku Ládíka atd.atd.A jednou do toho přišel otec, velký Láďa. A bylo zle 8o. Kluka i jeho matku seřval, kluk si nebude hrát jako nějaky buze.rant.A matička měla druhý den monokla, takže nám všem bylo jasné že otec ukázal Ládíčkovi jak se chova takový správný chlap.

Vážená, já jsem vzdělanec, ne nějaký tupý Velký Lojza co mlátí ženy. Nicméně jsem konzervativní a jak jsem psal - znepokojilo by mne kdyby si sny hrál s panenkami. Žel, žiju ve vysněném světě, který se asi nesplní, takže pokud bych chtěl děti, tak bych byl nejradši aby mi je odrodila náhradní matka (aby si manželka nezkazila postavu)nebo - v jiném vlákně popisovaný automat na děti - což je věc kterou jsem kdysi viděl v ábíčku v seriálu Vzpoura mozků. Také bych nejradši najmul kojnou a chůvu, potažmo all in one a nakonec děti poslal na vojenskou školu aby z nich vyrostli budoucí vojevůdci. Nic z toho se mi hned tak nesplní. Nemám manželku, tím pádem ani možnost rozmnožit svůj rod, natož peníze na náhradní matku, chuvy a kojné a už vůbec ne na vojenské školy té nejvyšší kvality. Nicméně jak se psalo v ábíčku, v komixu o Théseovi - válečníci si vlasy holí. O Ježíši se neví jak vypadal. Tak jak je zobrazován nejspíš ne.

Jedno je jisté - u svého syna bych dlouhé vlasy zcela jistě nestrpěl a nechal mu je zkrátit se slovy - Římský občan účes krátký nosí! Ostatně jak je to v klasice? Stříhali dohola malého chlapečka, konečná pozná jak chutná život.

Ale děti nemám, takže to píšu z pohledu konzervativce. BTW: kdysi jsem chtěl aby mi doma říkali He-Man. Matka mi vysvětlila že to je něco co mají ženské mezi nohama a odmítla mi tak říkat. A měla pravdu. Tehdy jsem byl zklamán ale časem jsem pochopil že jmenovat se He-man (Hýmen :D :D :D) je fakt ŠPATNÝ nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.16 15:42
@IdealMan píše:
Vážená, já jsem vzdělanec, ne nějaký tupý Velký Lojza co mlátí ženy. Nicméně jsem konzervativní a jak jsem psal - znepokojilo by mne kdyby si sny hrál s panenkami. Žel, žiju ve vysněném světě, který se asi nesplní, takže pokud bych chtěl děti, tak bych byl nejradši aby mi je odrodila náhradní matka (aby si manželka nezkazila postavu)nebo - v jiném vlákně popisovaný automat na děti - což je věc kterou jsem kdysi viděl v ábíčku v seriálu Vzpoura mozků. Také bych nejradši najmul kojnou a chůvu, potažmo all in one a nakonec děti poslal na vojenskou školu aby z nich vyrostli budoucí vojevůdci. Nic z toho se mi hned tak nesplní. Nemám manželku, tím pádem ani možnost rozmnožit svůj rod, natož peníze na náhradní matku, chuvy a kojné a už vůbec ne na vojenské školy té nejvyšší kvality. Nicméně jak se psalo v ábíčku, v komixu o Théseovi - válečníci si vlasy holí. O Ježíši se neví jak vypadal. Tak jak je zobrazován nejspíš ne.

Jedno je jisté - u svého syna bych dlouhé vlasy zcela jistě nestrpěl a nechal mu je zkrátit se slovy - Římský občan účes krátký nosí! Ostatně jak je to v klasice? Stříhali dohola malého chlapečka, konečná pozná jak chutná život.

Ale děti nemám, takže to píšu z pohledu konzervativce. BTW: kdysi jsem chtěl aby mi doma říkali He-Man. Matka mi vysvětlila že to je něco co mají ženské mezi nohama a odmítla mi tak říkat. A měla pravdu. Tehdy jsem byl zklamán ale časem jsem pochopil že jmenovat se He-man (Hýmen :D :D :D) je fakt ŠPATNÝ nápad.

Nechci se tě dotknout, toleruju, že to takhle máš. Narodit bych se ti nechtěla, ale pokud už děti mít budeš, tak ti přeji, aby se ti narodilo dítě temperamentem flegmatické - ti snesou ledasco a mnohé jsou schopné i bez újmy odpustit. Jinak, odpusť, ale nemohu si pomoci - tvé příspěvky na mě působí jako solidní trolling. Přijde mi to až neuvěřitelné v dnešní době. Ale ok, pestrost musí být, ale možná bych se zamyslela nad tím, kdo je v této diskuzi ten exot. Ale fakt to nemyslím ve zlém :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.6.16 15:53

@IdealMan Můžu mít ještě otázečku? Kdyby proběhla Českou republikou opět nějaká ta 5-letá mánie, jako třeba za dob Kelly Family, když už tu byli vzpomenuti. Děti by je milovali a jejich atributem by bylo např. nošení historického oblečení, tak jako to dělali oni - kdyby jsi měl děcko ve městě/škole, které by bylo liberální a naprostá většina rodičů by to svým dětem tolerovala a tvůj syn by po tom toužil, tak co bys dělal? Máš nějaké hodnoty, které bys nepřekročil a nebo bys povolil, aby tvůj syn jako jediný nebyl ve městě/škole/třídě za exota? Ber to jenom jako teoretickou otázku prosím. Za případnou odpověď díky.

• Citovat
  • Upravit
11941
3.6.16 16:10
@Verunecka289 píše:
@Ploskutáček představ si, že moje ségra si prošla v pubertě černým obdobím- číro, černý hadry… I růžovým obdobím- blonďatý vlasy a komplet růžový hadry :D naší z toho nadšení nebyli, ale nenutili ji nosit to, co chtěli, aby nosila, ale nechali ji, ať si nosí co chce :nevim: nevidím důvod, proč ne 8) jinak jako bezdětná jsem taky měla naprosto jasný názory na výchovu, chování, oblíkání… malých dětí, ale teď už mám děti dvě, každý povahově úplně jiný už od narození a můžu ti říct, že i malinký děti mají nitro a je potřeba jim dát určitou zodpovědnost (třeba co si obleče…) a volnost v rozhodování, samozřejmě přiměřeně věku ;) Jasně, jsou věci, o kterých se nediskutuje, ale třeba jaký triko si chce oblíct, jaký boty obout, nebo jak chce nosit vlasy jsou prkotiny a nevím proč dítě nutit do toho, co chci já :nevim: my jsme tu od toho, aby jsme je vychovávali, ne aby jsme si prostřednictvím plnili naše sny a přání :nevim:

Dámy, připadá mi, že ze mě děláte Heroda viz ty nechápavé smajlíky. Trička, boty jsou úplně v poho (teda pokud nechce ve čtyřech nosit triko s Che Guevarou nebo do školky v holínkách nebo lodičkách), ale vlasy do půli zad bych v tomhle věku zamítl. Ano, souhlasím, že dítě má mít určitou svobodu v rozhodování, ovšem ta míra je u každého rodiče jiná. Ano, chlapečci s extrémně dlouhými vlásky se mi nelíbí a vlastně ani s dlouhými. V pubertě ať má třeba afro nebo mikado. Myslím, že názorově se chápeme v tom, že se s většinou neshodneme. Na mě jsou v tomhle vlákně až příliš tolerantní matky. V oblekání nevidím problém téměř vůbec, pokud nechce chlapec sukni, ale pokud jde čistě o fyzický vzhled, tam jsem prostě příznivcem tradičních prvků. I když doma se může cokoliv.

Tady se směšují dvě věci - vaše tolerance, tedy dovolit, aby dítě mohlo být samosebou, ale trochu zapomínáte na sebe - vy se dokážete naprosto oprostit od toho, že se vám něco nelíbí? Že to prostě dovolíte a je vám jedno, co nosí, jaké má vlasy? Tohle mě upřímně trochu děsí. Takže i když se mi XY nelíbí a bude vypadat jako trdlo, tak mu vyhovím, protože to chce? Ono je to tím, že zde píšou hlavně ženy, kdyby sem podobnou měrou příspívali muži, zaznělo by tu mnohem víc kritických hlasů.

To máte jako s výživou - tam taky nekupujete dítěti colu, kdy si vzpomene, některé z vás vůbec. Vím, že to tu nikdo takhle nenapsal přímo, ale z některých příspěvků tady mám pocit, že když dítě něco chce, a neohrožuje ho to na životě, má se mu vyhovět. A tenhle světonázor já nesdílím. Já to beru spíš tak, že občas se mu má vyjít vstříc, ale nějaké radikální touhy po změně vizáže by měl rodič v předškolním věku a na nižším stupni korigovat. Zas na druhou stranu přiznávám, že každý si může vychovávat děti, jak uzná za vhodné, protože žádný jediný a správný mustr neexistuje, a to, co jednomu přijde zcela normální a v pořádku, už může pro druhého být za čáru a u svého dítěte by to nikdy nedovolili. Každopádně aspoň po dobu ZŠD by to měl být rodič, kdo šéfuje a má právo veta. Tím vůbec neříkám, že dítku nemá nic dovolit, na druhou stranu by dítě mělo vědět, že ne všechno mu u rodičů projde, ne se vším vždy musí nebo budou nadšeně souhlasit.

Příspěvek upraven 03.06.16 v 17:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
3.6.16 16:32

@Ploskutáček hezky řečeno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11941
3.6.16 16:32
@Anonymní píše:
@IdealMan Můžu mít ještě otázečku? Kdyby proběhla Českou republikou opět nějaká ta 5-letá mánie, jako třeba za dob Kelly Family, když už tu byli vzpomenuti. Děti by je milovali a jejich atributem by bylo např. nošení historického oblečení, tak jako to dělali oni - kdyby jsi měl děcko ve městě/škole, které by bylo liberální a naprostá většina rodičů by to svým dětem tolerovala a tvůj syn by po tom toužil, tak co bys dělal? Máš nějaké hodnoty, které bys nepřekročil a nebo bys povolil, aby tvůj syn jako jediný nebyl ve městě/škole/třídě za exota? Ber to jenom jako teoretickou otázku prosím. Za případnou odpověď díky.

Tak mánie to tehdy byla, hudebně se mi líbily, jsem ročník 83, takže si Angela a Paddyho velice dobře pamatuji. Ale také byla tahle rodinka terčem spousty vtipů, v podstatě to byli takoví houmlesové, spali na hausbótech, na pytlích plných peněz, můj šálek čaje to není. Ale hudebně v pohodě. Nechme stranou, že je otec využíval jako stroj na peníze, a kdyby byl průzkum, jsem přesvědčený, že většina lidí by jejich životní styl, respektive jak na lidi působily, nepovažovali za úplně normální. Já to shrnu, nemám rád extrémy, něco, co výrazně vybočuje:

• domácí porody
  • kojení do 12 let
  • u očkování to mám 50 na 50, tam mají svůj díl pravdy obě strany
  • vegany/vegetariány

Ale nemám problém tyhle lidi tolerovat, třeba já jsem hodně na sladké, každý den si neodpustím dávku do žíly. Vážím 47 kg, takže k dietám nemám důvod. A trošku mě vadí extrémy zase - jasně, cukr není zdravý, ale třeba ten český dokument o cukru, že je to droga, vzbudil až neuvěřitelnou hysterii. Pak si o rok později přečtu, že cukr způsobuje stejnou závislost jako kokain. No a? Mě to vůbec nese*e, já se svých Mil, Fidorek a Kakaových řezů stejně nevzdám, nekouřím, nepiju a jsem přesvědčený, že každý má nějaký hříšek. Nejím uzeniny, občas si dám tatínkovo domácí uzený a smrdět do 90 tady fakt nechci :mrgreen: Jsem pro takový zlatý střed, nemusím zkusit všechno, jednu dobu jsem uvažoval o 69 ve Ferrari, při 300 za hodinu. Ale zatím to ne a ne klapnout :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11941
3.6.16 16:40
@Anonymní píše:
Nechci se tě dotknout, toleruju, že to takhle máš. Narodit bych se ti nechtěla, ale pokud už děti mít budeš, tak ti přeji, aby se ti narodilo dítě temperamentem flegmatické - ti snesou ledasco a mnohé jsou schopné i bez újmy odpustit. Jinak, odpusť, ale nemohu si pomoci - tvé příspěvky na mě působí jako solidní trolling. Přijde mi to až neuvěřitelné v dnešní době. Ale ok, pestrost musí být, ale možná bych se zamyslela nad tím, kdo je v této diskuzi ten exot. Ale fakt to nemyslím ve zlém :kytka:.

Troll to podle mě není, on to schválně píše takhle, je to na odlehčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
3.6.16 17:09
@Ploskutáček píše:
Tak mánie to tehdy byla, hudebně se mi líbily, jsem ročník 83, takže si Angela a Paddyho velice dobře pamatuji. Ale také byla tahle rodinka terčem spousty vtipů, v podstatě to byli takoví houmlesové, spali na hausbótech, na pytlích plných peněz, můj šálek čaje to není. Ale hudebně v pohodě. Nechme stranou, že je otec využíval jako stroj na peníze, a kdyby byl průzkum, jsem přesvědčený, že většina lidí by jejich životní styl, respektive jak na lidi působily, nepovažovali za úplně normální. Já to shrnu, nemám rád extrémy, něco, co výrazně vybočuje:
  • domácí porody
  • kojení do 12 let
  • u očkování to mám 50 na 50, tam mají svůj díl pravdy obě strany
  • vegany/vegetariány
Ale nemám problém tyhle lidi tolerovat, třeba já jsem hodně na sladké, každý den si neodpustím dávku do žíly. Vážím 47 kg, takže k dietám nemám důvod. A trošku mě vadí extrémy zase - jasně, cukr není zdravý, ale třeba ten český dokument o cukru, že je to droga, vzbudil až neuvěřitelnou hysterii. Pak si o rok později přečtu, že cukr způsobuje stejnou závislost jako kokain. No a? Mě to vůbec nese*e, já se svých Mil, Fidorek a Kakaových řezů stejně nevzdám, nekouřím, nepiju a jsem přesvědčený, že každý má nějaký hříšek. Nejím uzeniny, občas si dám tatínkovo domácí uzený a smrdět do 90 tady fakt nechci :mrgreen: Jsem pro takový zlatý střed, nemusím zkusit všechno, jednu dobu jsem uvažoval o 69 ve Ferrari, při 300 za hodinu. Ale zatím to ne a ne klapnout :lol:

domácí porody
kojení do 12 let
u očkování to mám 50 na 50, tam mají svůj díl pravdy obě strany
vegany/vegetariány
:palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
3.6.16 17:58

@Ploskutáček no dobře, tak čistě hypoteticky… Máš dvojčata, kluka a holku, holka se ve 3-4 letech rozhodne, že chce krátký vlasy, dovolíš jí to? Tuším, že většina lidí to dovolí :think: A kluk se ve stejnou dobu rozhodne, že chce vlasy dlouhý, zakážeš mu to? Tuším, že většina to zakáže :nevim: stejná věc, ale naprosto rozdílej přístup :nevim: jako netvrdím, že se mi líbí dlouhý vlasy u kluků, ale jsou to přece jejich vlasy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
3.6.16 18:04
@Ploskutáček píše:
Troll to podle mě není, on to schválně píše takhle, je to na odlehčení.

jaký troll, normální vtipný postřehy. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11941
3.6.16 18:07
@Verunecka289 píše:
@Ploskutáček no dobře, tak čistě hypoteticky… Máš dvojčata, kluka a holku, holka se ve 3-4 letech rozhodne, že chce krátký vlasy, dovolíš jí to? Tuším, že většina lidí to dovolí :think: A kluk se ve stejnou dobu rozhodne, že chce vlasy dlouhý, zakážeš mu to? Tuším, že většina to zakáže :nevim: stejná věc, ale naprosto rozdílej přístup :nevim: jako netvrdím, že se mi líbí dlouhý vlasy u kluků, ale jsou to přece jejich vlasy :nevim:

Já bych to vyřešil šalamounsky - mladýho bych si posadil na pravou nohu, mladou na levou a řekl bych jim: „Do vašich 15 let vám zakazuji jakékoliv jeb*ní s vlasy, kromě klasického stříhání a mytí!“ :mrgreen:

A zkresluje to tohle téma, nebo si opravdu děti ve čtyřech pěti letech řeší/diktují si, jaké mít vlasy? Asi už jsem vážně starej na tuhle dobu 8)Čekal bych, že si hlavně hrají a nějaké vlasy jsou jim u zadku (nesouvisí s délkou, znamená, že je jim to jedno :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová