Banka, která klienty nešikanuje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81480
29.4.22 20:35
@Zumpa píše:
Kody? Jako QR? Apku ani nechci, respektive chci vícefaktor bez aplikace v telefonu.

Jako přepisovat kódy z sms do prihlaseni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15856
29.4.22 20:43
@Lama Lama píše:
Jako přepisovat kódy z sms do prihlaseni

Aha… tak to já zase takhle přesně chci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
29.4.22 20:52
@Zumpa píše:
Aha… tak to já zase takhle přesně chci :)

Tak ono přes ně o dalšího to musí být asi kdekoli. Ale některé banky to mají třeba přes mobil a přihlášení do apky. Buď qr kódem nebo potvrzením v apce.
Ale já jedu všechno v apce. Na IB jsem už nebyla mesice, maximálně tam měním parametry hypotéky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
29.4.22 20:54

@Zumpa já taky.. sice je to nepohodlné, ale jedna z mála pojistek opravdu bezpečného bankovnictví…
denně vidím podvody na netu v brutálním měřítku, podvržené linky na Zásilkovny, Pošty.. i i-bankingy všech bank, lidi tam nacpou bezhlavě všechny údaje ke kartě a už to jede - vyluxované účty za pár vteřin!! Dokonce se na dark-netu kupují podvržená tel. čísla tvářící se jako bankovní či policejní, kdy tě vedou k převodu peněz kvůli „Bezpečnosti“, že máš napadený účet, případně přímo jedeš hotovost narvat do bitcoinmatů (případ z víkendu, paní tam dala celoživotní úspory 211 tisíc )
takže ANO - chci ověření i-bankingu přes mobil nebo jedinečný certifikát ve svém vlastním jediném pc (ale radši tu sms)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
29.4.22 20:57
@Lucy75 píše:
@Zumpa já taky.. sice je to nepohodlné, ale jedna z mála pojistek opravdu bezpečného bankovnictví…
denně vidím podvody na netu v brutálním měřítku, podvržené linky na Zásilkovny, Pošty.. i i-bankingy všech bank, lidi tam nacpou bezhlavě všechny údaje ke kartě a už to jede - vyluxované účty za pár vteřin!! Dokonce se na dark-netu kupují podvržená tel. čísla tvářící se jako bankovní či policejní, kdy tě vedou k převodu peněz kvůli „Bezpečnosti“, že máš napadený účet, případně přímo jedeš hotovost narvat do bitcoinmatů (případ z víkendu, paní tam dala celoživotní úspory 211 tisíc )
takže ANO - chci ověření i-bankingu přes mobil nebo jedinečný certifikát ve svém vlastním jediném pc (ale radši tu sms)

Tak to už snad ani nejde, ne, cokoli zaplatit jen z ibankingu bez ověření. Jen se to liší jak. Buď ti přijde sms nebo to potvrdis v apce ( přihlášení/qrkod)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
29.4.22 21:13

@Lama Lama co nejde???
existují promyšlené sofitstikované způsoby, kdy si myslíš, že jsi na stránce své banky nebo jiné ověřené instituce, všechny údaje tam zadáš včetně ověření… typicky Linky právě od Zásilkovny, Finančního úřadu apod., umožníš tak vzdálený přístup..
podvržená čísla a bitcoiony jsou ještě vyšší level, denně tímto způsobem přichází v republice lidi o miliony korun, dnes jsem jedny peníze chtěla zajistit v btc-bankomatu, řešila jsem to přímo s šéfkou OSZ, ale bohužel zrovna toto dle tr. řádu to nelze, protože když už btc koupíš transakci během pár vteřin dokončíš, tak ty peníze vložené do bitcoinmatu fyzicky patří už té směnárně a banda zmr-dů z celého světa se jen směje :zed:
to samé je u podvržených linků a vzdálených přístupů na tvé zařízení, kdy sama kvůli jejich obratné komunikaci poskytneš sdílení :zed: (typicky si dobrovolně pod legendou např. investování nainstaluješ apku any-desk - důrazně nedoporučuji!!)

nikdo holt už normálně neumí na ulici někoho klepnout po hlavě jako dřív, většina majetkové kriminality se přesunula na síť a je to peklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
29.4.22 21:18
@Lucy75 píše:
@Lama Lama co nejde???
existují promyšlené sofitstikované způsoby, kdy si myslíš, že jsi na stránce své banky nebo jiné ověřené instituce, všechny údaje tam zadáš včetně ověření… typicky Linky právě od Zásilkovny, Finančního úřadu apod., umožníš tak vzdálený přístup..
podvržená čísla a bitcoiony jsou ještě vyšší level, denně tímto způsobem přichází v republice lidi o miliony korun, dnes jsem jedny peníze chtěla zajistit v btc-bankomatu, řešila jsem to přímo s šéfkou OSZ, ale bohužel zrovna toto dle tr. řádu to nelze, protože když už btc koupíš transakci během pár vteřin dokončíš, tak ty peníze vložené do bitcoinmatu fyzicky patří už té směnárně a banda zmr-dů z celého světa se jen směje :zed:
to samé je u podvržených linků a vzdálených přístupů na tvé zařízení, kdy sama kvůli jejich obratné komunikaci poskytneš sdílení :zed:
nikdo už normálně neumí na ulici někoho klepnout po hlavě jako dřív, většina majetkové kriminality se přesunula na síť a je to peklo
Že platba musí být ověřena nějakým dalším stupněm. Některé banky chtějí sms kód, jiné přihlášení do aplikace na telefonu, jiné načtení qr kodu v aplikaci na telefonu. A ptám se, v čem je bezpečnější přepsat kód z sms na telefonu, než potvrdit transakci v ib pomocí potvrzení v aplikaci na mobilu. Že jdou podvody, to samozřejmě vim

Příspěvek upraven 29.04.22 v 21:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
29.4.22 21:21

@Lama Lama pokud jsi na důvěryhodné stránce své banky, tak jsou oba způsoby samozřejmě bezpečné.. o tom spor nevedu

osobně preferuji sms kód na svůj mobil, který mám fyzicky u sebe a sama se rozhodnu na stránce své banky, zda ho tam zadám nebo ne,
ale tys asi nedetekovala, že se bavím o jiné věci - o podvržených stránkách IB apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
29.4.22 21:24
@Lucy75 píše:
@Lama Lama pokud jsi na důvěryhodné stránce své banky, tak jsou oba způsoby samozřejmě bezpečné.. o tom spor neveduosobně preferuji sms kód na svůj mobil, který mám fyzicky u sebe a sama se rozhodnu na stránce své banky, zda ho tam zadám nebo ne,
ale tys asi nedetekovala, že se bavím o jiné věci - o podvržených stránkách IB apod.

No, dyt já taky jakoukoli transakci potvrzuji osobně mobilem. Je ne sms kódem, ale v aplikaci.
Bitcoiny nesnáším. Se zasilkovnou to funguje jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
29.4.22 21:33

@Lama Lama to není jen Zásilkovna ale i DPD apod., dáš inzerát (kamkoliv - marketplace, bazoš, s-bazar, vinted je hodně v kurzu na podvody nyní) a ozve se ti „Zájemce“, že posílá kurýra a platí a jen kvůli dopravě posílá link na potvrzení dopravy… divila by ses, kolik lidí to rozklikne a vyplní údaje ke své kartě včetně ověř. kódů.. účet čistý za vteřinu.. oči pro pláč.. končí to v zahraničí, kam si nesáhneme.. takže kvůli 300Kč za kabelku nebo 1000 za ojetý mobil dojdeš o vše, cos měla na účtu… Na FCB zas chodí zpráva : Pošleš mi prosím tvé číslo na mobil?? Od člověka, kterého máš v přátelích a dojde ti to přes Messenger.. osobních zkušeností svých i mezi známými jsou desítky.. pokud to číslo pošleš, začne ti ten tvůj „známý“ (má nabouraný fcb účet a neví o tom) psát, že jen hraje soutěž a potřebuje poslat kód do soutěže… Skoro Nikdo neví, že pokud si nezakáže od operátora M-platby, tak je má aktivní (ani já to netušila, je to ten typ jak posíláš dms třeba) no a když ten kod pošleš, tak se ti strhne třeba kilo u operátora (ne hned, až ve faktuře) čím víc kodů pošleš, tím o víc peněz přijdeš.. kámoška o tři litry včera.. naivní no…
TAKŽE NEPOSÍLEJTE ŽÁDNÉ KÓDY PŘES MESSENGER ;)
konec osvětového okénka, dobrou noc 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
29.4.22 21:38
@Semtex píše:
Ahojky, můžete doporučit banku, ktera bude fungovat na nebude mě neustále kvůli něčemu šikanovat? Mám Komerčku, a pohár trpělivosti už začíná přetékat. Dnes přišel e-mail, ať se dostavim na pobočku kvůli výměně platební karty, ze prej mám ke svému účtu vydaný špatný typ a když si ji nenechám vyměnit, tak mi ji zpoplatni 8oUž mě to fakt nebaví. Predtim mě sikanovali kvůli opětovnému dodání dokumentu k účtum, jsou akorát neschopní a k nicemu :lol: tak jsem si ulevila a teď vyvstava otázka, kterou? Aby to nebylo z blata do louže, že :lol:

Ahoj, taky jsem měla KB a taky mám špatné zkušenosti. Hypo ani žádné půjčky nemám a nikdy jsem neměla, vadil mi přístup. Jsem u Raifky, ale i Moneta je dobrá. Všude, kde máš výběry z bankomatů a vedení účtu bez poplatků :-) To je první signál, že je banka OK. Komerčku už nikdy více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
29.4.22 21:43
@Lucy75 píše:
@Lama Lama to není jen Zásilkovna ale i DPD apod., dáš inzerát (kamkoliv - marketplace, bazoš, s-bazar, vinted je hodně v kurzu na podvody nyní) a ozve se ti „Zájemce“, že posílá kurýra a platí a jen kvůli dopravě posílá link na potvrzení dopravy… divila by ses, kolik lidí to rozklikne a vyplní údaje ke své kartě včetně ověř. kódů.. účet čistý za vteřinu.. oči pro pláč.. končí to v zahraničí, kam si nesáhneme.. takže kvůli 300Kč za kabelku nebo 1000 za ojetý mobil dojdeš o vše, cos měla na účtu… Na FCB zas chodí zpráva : Pošleš mi prosím tvé číslo na mobil?? Od člověka, kterého máš v přátelích a dojde ti to přes Messenger.. osobních zkušeností svých i mezi známými jsou desítky.. pokud to číslo pošleš, začne ti ten tvůj „známý“ (má nabouraný fcb účet a neví o tom) psát, že jen hraje soutěž a potřebuje poslat kód do soutěže… Skoro Nikdo neví, že pokud si nezakáže od operátora M-platby, tak je má aktivní (ani já to netušila, je to ten typ jak posíláš dms třeba) no a když ten kod pošleš, tak se ti strhne třeba kilo u operátora (ne hned, až ve faktuře) čím víc kodů pošleš, tím o víc peněz přijdeš.. kámoška o tři litry včera.. naivní no…
konec osvětového okénka, dobrou noc 8)

No, na todle jsem asi moc negramotna, pac já na messengeru nefunguje a přátelé na Facebook žádné nemám.
Mluvila jsem čistě o tom trifazovem ověření a faktu, že nerozum, v čem je výhodnější ověření ib pres sms oproti aplikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
29.4.22 21:53
@Lucy75 píše:
konec osvětového okénka, dobrou noc 8)

Ano, tohle vsechno se deje, ale vubec v tom nehraje roli, zda mam overeni platby pres sms nebo aplikaci na mobilu…
Plus tedy tezko muzu mit uvet prazdny za vterinu, kdyz na to limit na karte nepostacuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
29.4.22 22:08

@j.a.n.i1 limity ti změní přes any-desk
ale to je zbytečné vysvětlovat, kdo chce, varování pochopil, kdo ne - hledá kličky
minulý týden došel 80letý důchodce, který takto přišel o půl mega a málem se kvůli tomu oběsil, protože se mu zhroutil celý jeho životní systém, úspory, vše na co byl zvyklý..
jestli na tyto případy říkáš „to těžko“, pak OK, kéž na tebe nedojde..
taky šel přes „ověřený bankovní link“
a jsem fakt ráda, že to i přes následnou srdeční příhodu vůbec přežil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
29.4.22 22:13
@Lucy75 píše:
@j.a.n.i1 limity ti změní přes any-desk
ale to je zbytečné vysvětlovat, kdo chce, varování pochopil, kdo ne - hledá kličky
minulý týden došel 80letý důchodce, který takto přišel o půl mega a málem se kvůli tomu oběsil, protože se mu zhroutil celý jeho životní systém, úspory, vše na co byl zvyklý..
jestli na tyto případy říkáš „to těžko“, pak OK, kéž na tebe nedojde..
taky šel přes „ověřený bankovní link“
a jsem fakt ráda, že to i přes následnou srdeční příhodu vůbec přežil.

No, jednak nejsem de.bil, abych si nechala instalovat any-desk nebo jakoukoliv jinou aplikaci pro vzdalenou spravu a druhak zmenu limitu musim samostatně potvrdit v mobilní aplikaci.
Ale opet, je uplne jedno, zda to potvrdim sms nebo v aplikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová